Нашите кухни - тема 90

• 50 194
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Най-практичното нещо което съм правила е да си сложа чиниите в изтеглящи долни чекмеджета!

# 601
  • София
А шкафа под мивката как ви е организиран, има ли рафт по средата?....
Аз пък искам да попитам къде ви е контакта за диспозера? Изобщо имате ли контакти в шкафа под мивката... като се има предвид, че там при авария ще има вода?
При мен от едната страна е съдомиялната, а от другата страна ще бъдат чекмеджета.

# 602
  • при него
И аз като Second, изключително удобно, изключително съм доволна
Скрит текст:

# 603
А шкафа под мивката как ви е организиран, има ли рафт по средата? Там мисля да сложа някаква кофа, та май трябва да е без рафт?
Аз имам рафт, горе държа малки неща като гъби и подобни, долу са почистващите препарати и т.н. Кофи не ползвам вътре, плочки мия на ръка с малко легенче, не понасям мопове ¯\_(ツ)_/¯

# 604
  • Пловдив
Ето идея за шкаф под мивка

# 605
  • София
Ето идея за шкаф под мивка...

Точно такова голямо чекмедже поръчах да ми направят в сегашната кухня, която е отпреди 2 години. Също като на снимката, в него държах кофата за боклук и препаратите. Със смесени чувства съм към идеята, но май по-скоро беше грешка.

Просто чекмеджето е изключително тежко и много натоварва механизмите. Освен това, много трудно се вади, за да получиш достъп до всички кранчета и сифони, които са зад него. Няколко пъти притягахме и добавяхме винтове, накрая единият механизъм се счупи.

Аз мисля, че може да се поправи, но ММ настоява да го преработим така, че шкафът да стане с две среднодълбоки чекмеджета, каквито са тези на съседния шкаф. Един майстор се зае, после се отказа и сега сме в търсене на друг, а в това време в шкафа зее дупка. Мисля, че идеята не е лоша, но е трудно осъществима.

По-същественото е, че достъпът до кофата за боклук изобщо не ми е удобен. За всяко дребно нещо трябва да отварям това огромно чекмедже. Освен това, в моя случай плотът до мивката не е основен, работя повече на друг плот и кофата ми е далече.

В крайна сметка, простих се с идеята кофата да е скрита и я държа в един ъгъл, в който не се вижда от дневната, но ми е под ръка.

Най-практичното нещо което съм правила е да си сложа чиниите в изтеглящи долни чекмеджета!

И аз така - много ми е удобно:

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 22:55 от Vilemina

# 606
Убедихте ме, по две дълбоки и едно плитко чекмедже ще са. А дано най-долното побира тенджери, че това ми е всъщност най-важно. В другите все ще наглася какво да държа.

Под мивката имам предвид кофа за боклук, не кофа за моп.

# 607
  • при него
Сиси, не знам колко и какви тенджери имаш, но ти направих малко снимки с ролетката, дано са полезни

Скрит текст:

# 608
  • софия
Имаш като моите тенджери Simple Smile Но няма сила на земята да са една до друга, защото имам още 100 други съда.
Възхищавам се на домакини, които успяват да не са затрупат с посуда. В моя шкаф да има само един комплект от нещо никога не е било възможно. И колкото повече място имам, толкова повече неща трупам.

# 609
И аз 😎
Скрит текст:

# 610
  • при него
Ааааа имам аз още два други шкафа, но там е голям батак и не са за снимки, там са тави, тигани, купички, чудо...

# 611
Вие пък,как с малко посуда 😂. Това са основните ми тави,и още има 😁.Но да, когато имаш място,и те влекат такива покупки, неусетно прекаляваш.
Скрит текст:

# 612
Под мивката не мисля че е практично за кофа за отпадъци, обикновено се получава по-влажен въздух заради лек конденз от разликата в температурите (мивка-шкаф), а влага и боклук просто е кофти комбинация. Кофа в шкаф за мен също е непрактично, тъй като или ще трябва да се вади всеки път или достъпът ще е само отстрани вместо отгоре. Ако някой ползва така и му харесва да показва за идеята Hands V

Тенджери-тигани-тави са ми в няколко шкафа и един скрин 😁, а въобще не ги считам за много, но с времето се събират, за това, за онова, присетиш се че още нещо ти трябва, а и не обичам да са накачурени по сто едно върху друго и после по-трудно се вадят ¯\_(ツ)_/¯ В дълбокото чекмедже държа само тавите и уока, в малко чекмедже отгоре са капаци, останалото по рафтове, тиганите са ми горе до печката, керамиката на друго място, стъклото, кексовите и т.н. Не че ги ползвам чак толкова често, ама като вляза в магазин се размечтавам Satisfied

# 613
  • София
...А дано най-долното побира тенджери, че това ми е всъщност най-важно...

На мен също това ми беше най-важното, така че долното побира всичките ми тенджери, тигани и капаци.

Тенджерите ми са комплект от 5 бр. и като ги сложа една в друга общата им височина е 27 см. Капаците стоят изправени и най-големият е 26 см заедно с поставката под него. Според мен, 30 см са достатъчни за дълбоките чекмеджета.

При мен плотът е с 95 см височина и разпределението е такова:

плот + луфт - 3 см
горно чекмедже - 15 см
средно чекмедже - 33,5 см
долно чекмедже - 33,5 см
цокъл - 10 см

# 614
  • Deutschland/HE
За мен е много удобно кофите за боклук да са под мивката. В кухнята в апартамента ни във Варна е така, отваряш вратата на шкафа и се отваря капака на кофата, хвърляш и затваряш.
Тук наследих готова кухня (ще я сменим след известно време), но кофата за боклук пак е под мивката, сложихме от ето такова и е много удобно. В първото събирам био, в другото общ боклук (без хартия и пластика).При две познати също боклука е под мивката, но при тях е в издърпващо се чекмедже и са доволни.

Общи условия

Активация на акаунт