Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 42 008
  • 760
  •   1
Отговори
# 120
Два пакса с врати и аксесоари влизат при нас, но задните седалки падат наравно с пода и на предната облегалката се сгъва  към седалката само с лек наклон, почти хоризонтална става. Ако при Вас могат да се махнат или да лягат може би би влязъл, трябва да се мери.

# 121
Как един висок 236 см Пакс ще влезе в колата?
Влиза, зависи от колата и пътниците де.
Ние с обикновено-средна кола, два Пакса (236 см) сами си извозихме.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 15:41 от Тук там

# 122
  • гр. София
Пренасянето може и да бъде осъществено върху колата - имаме багажник отгоре, транспортни колани.

# 123
miraluba, зависи от размера на колата. В нашата така влезе идеално по описания от drago_2008 начин. Взехме 1 бр. 100х60х236 и 1 бр. 50х60х236 + 3 врати. Имаше място за още.
Да предупредя за сглобяването - внимавайте с кантовете, ако взимате в бял цвят. Те не са като на обикновеното ПДЧ, а са меки и лесно се нараняват. След това при използването няма проблем. Също съобразете височината на стаята, за да прецените дали трябва да се сглобява в легнало положение или изправен.

# 124
НСЧ, а на избелен дъб кантовете на Пакс пластмасови ли са? Имахме такъв, но не помня, а сега като ходих в Икеа, гледам на белите Пакс, че са просто завъртяната хартия. Ние така или иначе бели купихме, но ми стана интересно.

# 125
Не са пластмасови. 2019г.. избелен дъб пакс.

# 126
Може и другите да са така. На място ми се видяха по-стабилни другите цветове, затова обърнах внимание за белите, но може би всички са такива.
Ние ги натиснахме на няколко места, добре че не се вижда като монтирахме вратите.
Сетих се за още една забележка към PAX. Рафтовете на размер 100 провисват, дори ако не се слагат тежки неща в/у тях.

# 127
Като гледам на малма корпусът ..от едно кутре дебелина, тънко кутренце,  е плоскостта вертикалната...не е само при пакса проблема.

# 128
  • In transit
Може и другите да са така. На място ми се видяха по-стабилни другите цветове, затова обърнах внимание за белите, но може би всички са такива.
Ние ги натиснахме на няколко места, добре че не се вижда като монтирахме вратите.
Сетих се за още една забележка към PAX. Рафтовете на размер 100 провисват, дори ако не се слагат тежки неща в/у тях.
+1, при мен и тези с размер 50см леко са провиснали, при това Пакса е с дълбочина 35см. Иначе не ги намирам меки кантовете. Нашите не сме ги пазили изобщо, а тази малката част, по-плитката ми е открита, нямам никакви поражения. Това при 4 годишна експлоатация.

# 129
  • София
У нас паксовете са по 75 см и няма провиснали рафтове - бели и светъл  дъб, от белите имаме и 35, и 58 см. Някои са доста натоварени - парната станция е на рафт, калъфи с извънсезонни дрехи и тн.

Някой слагал ли е скоро вратички на шкаф стува, след като спряха серията? Имам едно пространство 60х60 см и консултант в магазина каза, че новите детски не са съвместими, прати ме да търся в беста евентуално. Така ли е наистина?

# 130
Не мисля ... на всяка врата си пише за рамка с какви размери става.
Бих си пржверила в описанието лично. На "консултанти" отдавна не вярвам...
Иначе на беста да, пасват за размер на рамка 60/60..

# 131
Благодаря на всички за отговорите.

Честно да ви кажа не мога да разбера системата на ИКЕА... вече. Проверих си всеки артикул преди да отида да поръчаме гардеробите (2 бр.) - при единия неща, които на мен ми изписваше, че не са налични, всъщност ги имаше в магазина в София и то доста бройки; при другия се оказа, че едни панели ги има само онлайн (явно са във Варна) и трябваше отделно да ги поръчваме, като нямаше опция доставка до магазина в София - а само до адрес/посредник.

Последно време е безумие да разбереш какво имат и какво не...

Също четох за доста проблеми на потребители на форума. Аз също имах сага с тях за онлайн поръчка и единствено след като ги заплаших с КЗП се размърдаха и решиха проблема.

# 132
А щом тези панели ги има онлайн, защо не могат да се поръчат с взимане от магазина в София? Ако магазинът е с изчерпан лимит за приемане на поръчки за днес, то след 23:59 ч. може да се пусне поръчка. Или има нещо ново пак?

# 133
  • София
Момичета, да питам по-опитните от вас да чакам ли да ми звъннат да си вземем от магазина наличната половин кухня, или направо да отиваме?
В петък имахме час за консултация в Икеа Мол София. Явихме се с готов проект и цял куп въпроси от моя страна (благодарение на споделеното от вас тук) за резервации, следене на наличности и т.н сВ крайна сметка се оказа, че само половината от необходимите неща за окомплектоване на кухнята са налични. Консултанта каза, че до 2-3 дни трябва да са доставени в голямата Икеа (ние така пожелахме, отново благодарение на споделения от вас лош опит с превзвачите им), обаче така и не разбрах ще ми звъннат/пратят съобщение, или направо да си отивам в магазина и да си търся нещата.
Вчера пък ходихме за легло и консултанта в сектора буквално не знаеше какво продава. Много неадекватно се държат работещите там, все едно, че са за първи ден.

# 134
Според мен ако до сряда не получите СМС отидете в четвъртък на място.

Общи условия

Активация на акаунт