Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 262
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Аз да похваля Икеа. По чудо в понеделник в белгийската имаше всичко, което ни трябва, и след два дни сглобяване резултатът е вече налице. Серията е Беста.

Плюс си взех мечтаното бюро с регулираща се височина. От поне три години ги наобикалях.

# 361
Ратанът е малко капризен. Писали са, че е покрит с безцветен лак, но на снимката си личат почернели участъци и петна.

Nedinka, честито! Много ми харесват конфигурацията и цветовете!
Бюрото електрическо или с манивелата?

# 362
Хич не е капризен ратанът, стига да не се катерят по него малки деца или котки да си дерат ноктите. Изхвърлих подобен кош здрав, на сигурно 6-7 години. Държахме в него играчки. Лакиран беше, не мръдна за толкова време, въпреки всекидневното изсипване и после пълнене (тъпчене) с не особена нежност. За мен са стабилни, стига да няма пряк досег с влага.

# 363
Точно за прекия досег с влага говорех. За черните петна, които нямат почистване (в моя случай), а забелязах такива на снимката. Иначе имаме над 30 годишен добре лакиран кош за играчки в учудващо безупречен вид.

# 364
Ратанът е малко капризен. Писали са, че е покрит с безцветен лак, но на снимката си личат почернели участъци и петна.

Nedinka, честито! Много ми харесват конфигурацията и цветовете!
Бюрото електрическо или с манивелата?

Електрическо е бюрото.  Bekant - много държах на заоблените ъгли, на черните крака и на размера. Моето е 120 на 80 и това беше максимумът, който толерирам в хола. Ако беше 70 см, щеше да е идеално, но няма такива.

# 365
Може ли някой да обясни как се пазарува от Икея в друга държава? В кой сайт се влиза? И имат доставка до България ли?
Аз миналата седмица за първи път поръчах едни подови лентови сифони, не от Икеа, просто го давам за пример.. И май ги поръчах от Rea Полша. Доставката още се мандахерца, чакам я днес. Беше безплатна. Това толкова ме учуди, че започвам да си мисля, че вероятно съм си го поръчала от България и съм се заблудила нещо.

# 366
Ами .. то онлайн покупките понякога са голяма лъжица.
Специално от икеа няма как да има доставка от друга държава, аз поръчвам с превозвач . Но ако се окаже че нещо е объркано/повевдено влизаш в едни хипотези в които може просто да пиеш студена вода.

# 367
Влизаш в сайта на немската да речем икея, и пускаш до адрес в Германия. Извън Германия не доставят, май и до определени области в Германия също. С превозвач трябва, но ако е нещо тежко не си заслужава, ще се оскъпи доставката.
И стискаш палци, ама много силно ги стискаш, да не дойде счупено или повредено ....

# 368
Уф, то сложно това значи.

# 369
Здравейте,търся съвет от по-напредналите Simple SmileТрябва ми нещо като декоративна лайсна,която видях в магазина им в София,но казаха,че вече нямат такива.
Искам да запълня пространството над уред,а кухнята ни е точно KUNGSBACKA като тази на снимката.
Казвал се Helande и вече го нямало.
Ако наистина няма дали момчетата от монтажа им могат да закрият пространството с такова чело което да изрежат и да кантират или там каквото се прави .
Благодаря

# 370
DTDT5, има го в гръцката Икеа, в магазина в Солун - https://www.ikea.gr/proioda/kouzina/ilektrikes-suskeues-kouzinas … rosopsis/60303382
Струва си да опиташ да си го набавиш от там, след като е това, което точно ще пасне

# 371
А някой бил ли е скоро в гръцката Икеа, да каже дали и там е така опоскано като тук? Grin

# 372
cool_witch страхотна си,но това не е ли сиво?Аз исках черно ,като в магазина им тук тк точно пасва с Kungsbacka-та.
Другият ми вариант е същата плоскост,която да натаманя по размера ,така както е тук над хладилника.
На някой налагало ли му се е?

# 373
Не знам, DTDT5.
На снимката не личи добре, но го има само там.  Няма го в немската и английската Икеа. Не се сетих да проверя в румънската (има ли такава Sunglasses)
Ако намериш кой да отиде да види и евентуално да купи... Не пише ли в описанието какъв е цвета?

# 374
Вариант е да си вземеш една екстра вратичка и някой да ти го отреже по размер- некантираната част ще отиде където не се вижда, с някакви г-образни държачи може да се хване за шкафа..

Общи условия

Активация на акаунт