Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 381
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Предвид споделените мнения за чакане на кухня и невъзможността да си вземеш сам веднага кухненски шкафове, имам въпрос - това неудобство за клиентите само за кухни ли е?
Харесах си мивка и легло, да знам какво ме чака и дали да ги купя от там.
За мивките - отидете при отдел "Кухни" (в Икеа-София давам пример) и ги вижте. Преди около месец и половина със сигурност някои от мивките бяха с етикет с посочен стилаж, от който човек можеше да си я вземе.

# 61
Здравейте, момичета Simple Smile
Предстои ни закупуване на осветление за жилището и много отдавна съм си харесала този модел на Икеа: https://www.ikea.bg/rooms/living-room/ceiling-lights/pendant-lam … ta-lampa/10311488
Но притеснението ми е, че няма да осветява достатъчно за хола, иначе като дизайн ми пасва.
Някой от вас има ли тази лампа, какво ви е мнението за осветеността на помещението в което е?
Мен би ме притеснило ако свети със сенки. Ето един клип
https://www.youtube.com/watch?v=KHdIOHxNkN8

На мен 100 вата крушка ми е крайно недостатъчна. На хол с трапезария около 27 кв.м. бях сложила 10 крушки x 806 lm - 8060 лумена, на кухня от 9 кв.м. - 3х 806 lm + 2 крушки над мивката около 500 lm още.
Вие преценете колко светло Ви харесва да е и имайте предвид, че лампата ограничава светлината разпръскваща се странично и я насочва основно надолу с тези "люспи", които се отдалечават една от друга, но не се вдигат изцяло.

# 62
Пет крушки ми светят в хола, E27, 11W (100W), 1350 лумена, E, Топла светлина (3000K). Не си представям по-малко светло. Една крушка абсурд, но това е според потребностите от осветеност. За оскъдно осветление или цветно, имам лампион.

# 63
Здравейте,бих искала да споделя моя кошмар с кухните ИКЕА. Ноември поръчах и заплатих кухнята и оттогава започна одисеята. Става въпрос за кухня от 8 кв.м.Доставиха ми артикулите след повече от 3 месеца на четири пъти!!!За последните 4 липсващи врати ми се обадиха от икеа,за да ми кажат ли,че не произвеждали повече от врати Savedal
и затова ще ми изпратят напълно еднакви врати,само се променяло артикулния номер. Вчера  пристигнаха 4 те врати  и днес като ги отворих,ооо ужас, нямат нищо общо с другите ми 10 врати. След проведен разговор с ИКЕА ме уведомиха,че има и други пострадали като мен ,но вината не била тяхна, защото ИКЕА била престанала да фабрикува Savedal и била уверила ,че новите модели били еднакви. С две думи, след повече от 4 месеца чакане,след изхарчени повече от 6000лв аз съм без завършена кухня!!!!

# 64
Съчувствам ти искрено. Аз още си чакам едни пари от тях..както и да е, да не се връщам на това.
Исках да те подсетя само, ако вратите ги има все още налични по чуждите икеи, да си поръчаш от там с превозвач.
Ако искаш дай линк, да търся и аз...

# 65
Според мен Икеа са длъжни да заменят по-старите врати в тази ситуация, или изобщо всички врати с нови. Но се основавам на неща, четени по блогове и не знам дали съм права. Вижте добре условията на покупка.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 13:55 от Ghibli

# 66
Икея в БГ изобщо не са в час.
Столът, който върнах, го има същият в сайта, с разликата че дамаската е на ромбове зашита, вместо на черти, и че цената на новия е с 10 лв.повече. въпреки това ми отказаха замяна, а ще връщат пари. Въпреки това оня ден ме пита госпожата колко тежал, че да го впише в поръчката по връщането. Викам й отворете в сайта, и вижте Ренбергет стола колко тежи. Ама ни нямаме такъв, той вече не се предлага...ахъм. Добре.

Много неориентирани.

Разбира се, че са длъжни. Но трябва яко писане и яки нерви.
Щом за един пиклив стол за има няма 100 лева втори месец се разправям, представи си за кухня колко ще отнеме..време и нерви.

# 67
Здравейте,бих искала да споделя моя кошмар с кухните ИКЕА. Ноември поръчах и заплатих кухнята и оттогава започна одисеята. Става въпрос за кухня от 8 кв.м.Доставиха ми артикулите след повече от 3 месеца на четири пъти!!!За последните 4 липсващи врати ми се обадиха от икеа,за да ми кажат ли,че не произвеждали повече от врати Savedal
и затова ще ми изпратят напълно еднакви врати,само се променяло артикулния номер. Вчера  пристигнаха 4 те врати  и днес като ги отворих,ооо ужас, нямат нищо общо с другите ми 10 врати. След проведен разговор с ИКЕА ме уведомиха,че има и други пострадали като мен ,но вината не била тяхна, защото ИКЕА била престанала да фабрикува Savedal и била уверила ,че новите модели били еднакви. С две думи, след повече от 4 месеца чакане,след изхарчени повече от 6000лв аз съм без завършена кухня!!!!
За мен има няколко варианта, но без допълнително инфо не знам как да помогнем със съвет:

1. Заменяте вратите Savedal от старата серия с новите врати (или са много по-различни)?
2. Има ли опция тези врати да се сменят с 2 по-малки или с чекмеджета?
3. Сменяте модела врати изцяло?

Не съм сигурна дали бих рискувала с поръчка от друга Икеа онлайн, да не би да ги заменят автоматично с новите...

Може би Ибей като опция за снабдяване със стария модел, където може да поискате снимка на баркода и на вратите?

Ако е удобно сложете снимка на двата вида, може да е полезно за някого Simple Smile

Крайно неприятна ситуация!!!

П.П. Друг голям проблем с Икеа е, че въпреки гаранцията от 25 г. освен да Ви върнат парите, друго няма да направят, защото спират серии и после няма резерви на склад. Малко безсмислена се очертава гаранцията, но и при поръчкова кухня изчезват ПДЧ декори всяка година или на няколко години, а ако е боя тя старее и пак би имала разлика.

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 12:47 от drago_2008

# 68
Бих си поръчала 4 врати от немската икея аз.
https://www.ikea.com/de/de/p/saevedal-vitrinentuer-weiss-90293027/
Тези ли са?

Най-безболезнено ми се вижда.
А четирите грешни ще им върна на нашите икейци, и ще си искам парите.

# 69
Бих си поръчала 4 врати от немската икея аз.
https://www.ikea.com/de/de/p/saevedal-vitrinentuer-weiss-90293027/
Тези ли са?

Най-безболезнено ми се вижда.
А четирите грешни ще им върна на нашите икейци, и ще си искам парите.

Мдам, там ясно пише, че са до изчерпаване.

Поръчвайте по-бързо, за да си довършите кухнята. Ако там няма във Вашия размер, вижте Испания. Аз от там си поръчах едни лампи и ми ги докара превозвач.
Икея няма да Ви се трогнат, така че оставете емоциите и действайте да си довършите кухнята както сте я искали Simple Smile На другите 4 искайте и ще получите рефънд от тях.

# 70
Да се вмъкна с едно въпросче насред кухненските неразбории, за които от сърце съчувствам... 🤗
Malm-ът започна да проскърцва. Вдигам, гледам натискам, не мога да разбера кое, по дяволите скърца! Някой, ако е открил, моля да ми каже, че ще ме побърка това! Не мога да разбера желязната рамка ли е или ламелите. Проверех всички подпори на рамката, затегнати са добре, никоя не поддава. Не мога да си обясня кое е.

# 71
Да се вмъкна с едно въпросче насред кухненските неразбории, за които от сърце съчувствам... 🤗
Malm-ът започна да проскърцва. Вдигам, гледам натискам, не мога да разбера кое, по дяволите скърца! Някой, ако е открил, моля да ми каже, че ще ме побърка това! Не мога да разбера желязната рамка ли е или ламелите. Проверех всички подпори на рамката, затегнати са добре, никоя не поддава. Не мога да си обясня кое е.
С коя рамка е комбинирано?

# 72
С такава

Спя от страната на прозореца и скърца някъде под раменете ми.

# 73
Стегнахте ли го след 1-2 мес. употреба както препоръчват?
Май teta беше с повдигаща рамка, дано тя помогне със съвет.

# 74
Стегнат е, ма пак ще стягам, ако нещо помръдне да го достегна.

Общи условия

Активация на акаунт