Време е за ИКЕА! - Тема 37

• 41 237
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Какво се случва с Икеа? Артикули,които са на сайта  по 3-4месеца няма наличност, при промоциите още от началото липсват стоки? Писах -няма отговор! Западна любимият ми магазин и ,ако ще хабя нерви ,за да си дам парите няма да стане.Олекна ми 😊
И аз това се чудя, защо изобщо ги промотират? Проверяват дали ще има интерес към конкретните стоки?
Остава проблемът с подматрачната рамка, която вече доста време е изчерпана. И едно рафтче с кутии за играчки, което се изчерпа за часове от сайта.
JayRay, може ли линк към рафтчето с кутии за играчки?

# 496
На нас ни обясниха, че към момента много артикули идват от Беларус, та е ясно защо има проблем.
Иначе жената, с която говорихме каза, че от октомври имат проблем с наличностите и не знаят кога биха се оправили нещата.

Не очаквам да го затворят. Все пак отвориха и втори физически магазин. Не биха влагали в обвкт, ако имаше сценарий за затваряне.
Хайде бе Баларус! Те сега удобно ще се извинят с това, ясна е работата. Китай е проблематичен, не Беларус. И все пак даже и това не е. Защо в немската Икеа си има сумати неща, които тук не съществуват от месеци? Simple Smile

Втори физически магазин отвориха навремето и Карфур. В Пловдив. После заедно със софийския си го затвориха. Та не знам доколко това е успокоение. Гърците обичат нявсякъде да се наврат, но в интерес на истината имат бизнес дух предимно в туризма, не в тези неща. Вече е очевидно.

Тези дни ще отида на място в пловдивския център за поръчки, за да видя какво може да се направи ако поръчам при тях, а не да чакам наличности каквито никога няма в сайта. Някой поръчвал ли е наскоро от център за поръчки неща, които в сайта са без наличност?

# 497
  • Пловдив
В центъра не може да се поръча нещо ,което няма онлайн наличност .
Преди 2 седмици ,когато ходих да си поръчвам Tarno масичка с 2 стола ,имаше само един стол наличен онлайн. В самият център , имаше над 10 мостри от  стола и ги помолих, ако може да купя само един от тях .Не можело ...,а съм виждала как продават домакински мостри ,при това единствени ...

# 498
  • София
Защо, има голяма възможност за Западна Европа и Източна Европа да са съвсем различни складове и наличности. Няма как да се сравняват двете, единствено по фактор, че навсякъде има забавяне в доставки (всички индустрии цялостно). На Германия хич няма да й е оферта от Беларус да й идват нещата като има толкова други варианти.
Иначе факт е, че контейнери идват от Китай за месеци (имам познат, който точно с поръчки от там работи и е ужасен от проблемите и сроковете, защото неща поръчани декември още не могат да пристигнат и не говорим за 1-2 контейнера само).

Тетка, https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/children-storage … -s-kutii/19335531 това имам предвид за играчки.

# 499
Карфур фалираха не заради гръцко управление, а заради нашите данъчни https://news.lex.bg/фалирала-фирма-осъди-вас-да-ѝ-плати-над/

Не мисля, че Икеа ще стигне да затваряне

# 500
  • София
Моля за споделен опит. Някой от вас да е поръчвал скоро кухня от ИКЕА? В какъв срок ви изпълниха поръчката (до доставка на продуктите)? Гледам, че модулите METOD не са налични в онлайн магазина, пише че няма и наличности в магазините в София и Варна, т.е. ще трябва да се чака, ако се поръчва сега?

# 501
  • Пловдив
Моля за споделен опит. Някой от вас да е поръчвал скоро кухня от ИКЕА? В какъв срок ви изпълниха поръчката (до доставка на продуктите)? Гледам, че модулите METOD не са налични в онлайн магазина, пише че няма и наличности в магазините в София и Варна, т.е. ще трябва да се чака, ако се поръчва сега?

Ние поръчахме на 14.05. Доставиха основната част на 17.05. Останаха няколко вратички и чекмеджета. След няколко дни се появиха липсващите вратички, но с чекмеджетата има проблем и има да си чакаме до дупка явно... Кухнята е Метод, вратичките VOXTORP (ако има значение).

# 502
Само да вметна ,че едното черно ,по-евтиното,е от по-различен плат,в сравнение с бялото и зеленото .Но, в Пловдивският център си има мострички с платовете, за да си прецените.
В крайна сметка според Вас коя от двата вида дамаски и по-добре? Това по-гладкото или това, което е с по-едра като платена текстура?

Вчера бях пак до Икеа център в Пловдив. "Ами нямаме", "Ами не знаем", "Запишете се с бутона "Уведоми ме при наличност"".
Кажете някой използвал ли е тези Габриели като доставка от друга страна? Да купят и да докарат.

# 503
Само да вметна ,че едното черно ,по-евтиното,е от по-различен плат,в сравнение с бялото и зеленото .Но, в Пловдивският център си има мострички с платовете, за да си прецените.
В крайна сметка според Вас коя от двата вида дамаски и по-добре? Това по-гладкото или това, което е с по-едра като платена текстура?

Вчера бях пак до Икеа център в Пловдив. "Ами нямаме", "Ами не знаем", "Запишете се с бутона "Уведоми ме при наличност"".
Кажете някой използвал ли е тези Габриели като доставка от друга страна? Да купят и да докарат.

Да, аз съм ги ползвала и съм доволна. При необходимост мога да дам повече информация.

# 504
  • Пловдив
Защо ме търсиш? ,гладкият плат е по-труден за поддръжка .И цената му е по-ниска .
Ползвала съм Габиели много пъти за стоки и багаж от Англия и ги намирам за супер коректни  .

# 505
За доставки разбирам, но те да купят??

# 506
Предлагаха тази услуга срещу процент, но може и Защо ме търсиш? да си купи сама и те да вземат от магазин срещу такса (спестява се комисионната за покупка поне). А може и по-евтино да излезе доставка до техния офис ако има оферта.
Защо ме търсиш?, ако питаш заради дамаските, провери ли Румъния? Поръчваш онлайн и отивате на разходка до там да си я вземете? Друг вариант е Австрия. Икеа имаха там безплатна доставка до адрес до скоро и транспорта до БГ е 3 лв на килограм (говорих с една фирма).
Дамаските са доста тежки.
Може би ще е по-евтино от покупка от Англия в случай, че нещата са налични де.

# 507
  • Пловдив
В Англия ,фирмите превозвачи начисляват Мито на онлайн поръчки .Иначе ,там Икеа имат евтина доставка до адрес на необемисти неща ,каквато е дамаската . Преди 2 г. цената на такава доставка бе £3,50 до адрес в UK .

# 508
Габиели и ГГБГ още не начисляват, ама едните возят за 4 лв/кг, а другите за 5 лв/кг.

# 509
GGBG не начисляват мито на доставки от Англия. Нищо не се прави, просто пазаруваш както преди Brexit, пращаш на техен адрес и получаваш срещу такса за превоз на кг.
Ето и drago_2008 е написала същото междувременно.

Общи условия

Активация на акаунт