Болница ТОКУДА

• 224 852
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 150
Мами, що плюете срещу болницата, която е единствена в БГ свясна за сега! Аз съм от особено претенциозните майки дето могат да намерят кусур и на диамантите, ама Токуда наистина си е друг свят. калина на Кайо ме е цитирала по-горе - за сина ми успях да се видя с една от 5-те детски невролога в БГ без записан час и чаках цели 3 мин! Вчера ходих за едни болежки за рамото, които имам от 100 години. Ходила съм на невролог, физиотерапевт, масажи и къв ли не още специалист за това рамо. Няма да ви казвам колко ми е излязло лечението през годините - само един лечебен масаж струва 30 лв - аз сигурно съм направила 30! Вчера ми биха една инжекция в рамото и сега движа ръката без болка. Явно пичовете като не могат да ти вземат подкупи и не те мятат на шейната като в другите болници. Тоя си ми каза диагнозата, би ми инжекцията и 5 годишната ми мъка свърши. За вита - някой ходил ли е там да види разликата!?!? Аз съм ходила - две колежки пострадаха зверски от катастрофа - почти смазани лица, нарязани като пържола на коледа - отиваме там за смяна на превръзките и хируржката им ми обяснава как трябвало да ги заведа във фризьорски салон да им измият косите от кръв на техните мивки, че в болницаа имало една  Shocked ма била 20 см  Shocked Shocked Shocked. Ама смяна на превръзки струва 35 лева на човек и ако ще ги водя нарязани във фризьорски салон някак не ми е кеф! Естествено не повторихме - имаме пари и не вярвам, че трябва да ни третират като кучета. във Торакс ходили ли сте - Там няма сестри, бе хора! В кабиетите се мъчи лекарката сама!?!? ходила съм при почти всичките им лекари - последният път ходих с една приятелка със счупен пръст на крака. Изпратиха ме да купувам шина за пръста и се оказа, че такива не се произвеждат, ама травматолога не знае и аз обиколих цяла софия, докато приятелката ми седеше във фоаето!!! На финала и направиха шина от изрязана спринцофка - ама докато му дойде гениалната идея на лекаря минаха 4 часа! вадили са ми боклук от окото - ами лекарката прекратява манипулацията на няколко пъти, че да си вземе някакъв инструмант, а аз с подвит клепач чакам, че няма кой да и подаде нищо - цена 70 лева! Ами в държавна болница лежали ли сте - аз съм приемана по спешност в транспортна болница заади прескачане на сърцето - вдигнаха ми скандал що не си нося пижама, чаша, вилица, лъжица и чиния! Е, тея кретени как си представят нещата - става ти лошо, ама минаваш през вкъщи да си набавиш глупостите. На всичкото отгоре не ми се полагала храна първия ден, щото планирали храната предишния ден до 10 сутринта, а аз съм пристигнала през нощта! Хубава работа - следващия път ще си планирам сърдечна криза в 8 сутринта, ще си нося принадлежности за болница в едно сакче в колата, че да съм подготвена!!!! А в Тина Киркова!?!? Аз там раждах! При познат! С рушвет за болницата, рушвет за втори лекар, рушвет за акушерки, рушвет за анистизиолог, рушвет за вип стая и рушвет за кво ли още не!!!! 4 пъти ми пукаха вена докато ми сложат абоката преди раждане секцио и след това в реанимацията идиотките искаха да ми бият течен аналгин мускулно, щото абокатите ги слагат за украса!!! В 4 през нощта съм вдигала скандал с още 5 мами в реанимацията, заплаших ги че ще ги съдя, ако ми бият тече аналгин и с 300 зора ми пуснаха обезболяваото през абоката. И това защото абоката можел да се запуши и трябвало да го чистят!!!! Да не говорим, че на самата операция аз вече под анестезия на операционната им се развали масата и не можеха да я смъкнат на ниско ниво и едната лекарка ме оперираше на столче!!!! И също в т.н. ВИП отделение забравиха да ми нахранят детето едната нощ, както и останалите 6 бебета на етажа и бяха много учудени, че вдигам скандали! А, да не на последно място искаха да ми правят клизма, защото такава била процедурата, а аз си бях направила вкъщи по простата причина, че там нама баня, с извинение акаш си, забърсваш се и бягаш да те оперират - ако не си се избърсал като хората си стоиш с лайната докато не ти разрешат да се къпеш! Та разказвам ви ги тези неща, че да си направите сметката дали да плюете срещу нещо, което е направено като хората! Да, на рецепцията не е медицински персонал и не са много в час, но поне с мили думи се опитват да замажат грешките си! В другите болници няма информация затова и няма грешки! Там просто обикаляш по етажите и се надяваш на вратата, на която пише уши, нос, гърло да няма уролог, че може да си излезеш без бъбрек като стой та гледай! Не съм се възползвала от кенефите на токуда, ама това ще ми е най-малкия проблем - в държавните болици няма тоалетни за посетители или пък са заключени - та си е крачка напред - мръсни, но ги има! Я се вземете в ръце - не можете да плюете нещо, което е класи по-добро и е видно и за всички! И ще си доплащаме, разбира се, щото навсякде за читаво здравеопазване се плаща! Не в БГ - навсякъде! Само, че в тази болница поне можеш да очакваш като си платиш да получиш читаво обслужване! Към мамите, които ще раждат сега - не се лъжете, че с направление от здравната каса в държавните болници ще сте безплатно! И в Шейново и в МД и в тина киркова се плаща! Забравих да допълня, че нямах вода с реанимацията като раждах, посетители не може, акушерките не ми бил сервитьорки и трябваше да си викна лекаря към 6 след смяната да ми донесе вода, че онея гъски им беше все тая за мен! Ама и това е платено! На следващия ден раздвижване в 7 и си вземаш сака нагоре към етажите! Малееее, ядосах се! Сори за дългия пост - дано съм била полезна с гледната си точка - аз лично забравих вече, че има други болници - само там ще ходя вече каквото и да ми се наложи!

Последна редакция: сб, 03 фев 2007, 06:59 от Ger4o

# 151
ger4o, никак не съгласна с мнението ти за вита  Naughty не може от едно посещение да съдиш за всичко. аз ходя във вита от години, раждах там, водя детето си на педиатър. всички са били изключително любезни. а специалистите са абсолютно на ниво  Peace
моята бебка се роди с шум на сърцето- веднага викнаха един от националните консултанти по кардиология да я прегледа. ако неонатоложката не беше отново една от най-добрите в бг, нямаше въобще да чуе шума. както после не можа да го улови държавното ни педи.
съжалявам за офф-а, но не съм съгласна да се очерня ей така една болница. едно е да споделиш мнение за токуда, друго е да плюеш всички други болници  Naughty

# 152
Юка, аз съм описала случая и защо не съм доволна! Ако и теб те бяха накарали да се разхождаш по фризьорските салони с накълцаните си приятелки и ти щеше да си доволна колкото мен! Не виждам причина да не опиша подобни случаи за да се направи разликата. не можем да си затваряме очите за такива неща. Ако има тема за вита там мога да разкажа с подробности.

# 153
с мнението си исках да кажа, че не може от един случай да се вади цялостно заключение за дадена болница!  Naughty

# 154
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ДейзиГ, как ти се стори д-р Лазарова? Смяташ ли да си правиш уговорка с нея за раждане?

Доволна съм. Внимателна е и се старае да ми обясни всичко.
Ще говоря с нея за раждането, но може да се падне и тогава да е на смяна и да няма нужда да се плаща допълнително.

# 155
раждали там има ли вече?

# 156
В началото на януари се е родило първото бебе там, но може майката да не пише тук

# 157
  • sf
аз родих в "Тина Киркова" без избор на екип и не съм дала киорав лев и съм доволна. после си водех детето на преглед във "Вита" пр Д-р Масларски и съм страшно доволна.
тъй че за всеки е различно. а тези претенциозните биха намерили кусури на абсолютно всичко.

# 158
  • София
Който е запознат повече за радането  и цените там? Работят ли и с здравната каса>?

# 159
  • София
Здравейте на всички!
Аз също много се интересувам от раждане в Токуда и тук намерих много полезна информация.
Надявам се скоро да се появи някоя мама, която е раждала там, за да сподели личното си впечатление.
С интерес ще следя темата и ако се сдобия с някакво ново инфо непременно ще ви информирам. Simple Smile

# 160
  • София
И мен темата много ме вълнува и ще се радвам да се включи някоя раждала вече там майка. LaughingЩе следя с интерес. Wink

# 161
  • София
Записвам се да следя, защото темата живо ме интересува. Laughing

# 162
Работят със здравната каза и раждането с направление е безплатно. Допълнително се заплаща избора на екип за раждането - 700 лв. за нормално раждане и 900 лв. за секцио.
Някъде тук във форума четох, че местата за родилки са малко и предимство имат жените ходили там на ЖК.

Телефона на главна регистратура е 403 4000

# 163
  • София
Е ако само те са с предимство в гадно! Но все пак ще се обадя тези дни да попитам!

# 164
  И мен много ме вълнува темата, но все още никакви отзиви не съм чула...

Общи условия

Активация на акаунт