Болница ТОКУДА

• 224 908
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря майчета за инфото!
Направо ще се пробвам на място, може пък да ми излезе късмета! Joy

# 361
Аз също имам тази информация от месец март,явно на всички са ни казали различни неща Thinkingзнам също че за телевизор се плаща 15лв,а за ношница-5лв newsm78,съжелявам ако не съм могла да помогна ConfusedУспех на всички!

# 362
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз също имам тази информация от месец март,явно на всички са ни казали различни неща Thinkingзнам също че за телевизор се плаща 15лв,а за ношница-5лв newsm78,съжелявам ако не съм могла да помогна ConfusedУспех на всички!

Аз плащах по цените които съм написала средата на февруари и после пак средата на март, така че моите данни са проверени.

# 363
Мами, аз пак да се включа - в Тина Киркова, която си е болница уж изцяло по здравната каса ме накараха да си платя Австралийския антиген и кръвната групо, които трябва да са безплатни. Също си платих теста за упойка, които също трябва да е безплатен. Тоест навсякъде се плаща за определени изследвания.

# 364
Мами, аз пак да се включа - в Тина Киркова, която си е болница уж изцяло по здравната каса ме накараха да си платя Австралийския антиген и кръвната групо, които трябва да са безплатни. Също си платих теста за упойка, които също трябва да е безплатен. Тоест навсякъде се плаща за определени изследвания.
Австралийският антиген( Хепатит В ) се поема от ЗК, но кръвната група и аз си я плащах, но не в Тина Киркова, а в 22 П-ка. Мисля, че кръвната група не ти я поема ЗК. Абе то вече знаеш ли какво поема и какво не ЗК. Като ти кажат дай пари и ти няма на къде. Това е положението за жалост в БГ.

# 365
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Мисля, че кръвната група не ти я поема ЗК. Абе то вече знаеш ли какво поема и какво не ЗК. Като ти кажат дай пари и ти няма на къде. Това е положението за жалост в БГ.

Поема се от ЗК кръвната група - аз точно за нея не платих, но пък платих за част от другите изследвания, които също се поемат. Навсякъде си правят, каквото си искат.

# 366
Кръвната група се поема от касата за бременни,но зависи дали лечебното заведение е сключило договор със ЗК точно за това изследване.Само лаборатория Имунохем в Младост и МДЛ Лора имат договор за всички изследвания по ЗК за бременни.В другите лаборатории правят само някои изследвания.

# 367
Кръвната група се поема от касата за бременни,но зависи дали лечебното заведение е сключило договор със ЗК точно за това изследване.Само лаборатория Имунохем в Младост и МДЛ Лора имат договор за всички изследвания по ЗК за бременни.В другите лаборатории правят само някои изследвания.
Сега ми стана ясно защо минаха някой изследвания по ЗК, а други не.
А аз да споделя с вас за едно БЕЗУМИЕ  с което се сблъсках миналата седмица, когато ходих на изследвания.
Значи с направление по ЗК за Хемоглобин плащаш 2 лв, заради консумативи, а без направлиение пак 2 лв. Е питам се аз Боже за какво тогава наблюдаващата ме а.г ми дава направления за изследване на Хемоглобин, като то с или без направление все същото се плаща?????ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!!!

# 368

По принцип е така - зависи за кои изследвания имат сключен договор със ЗК - но някои момичета ходят в квартални поликлиники, например, там им пускат всичките изследвания и не плащат нищо допълнително, т.е. има и други места, където всичко се поема от ЗК.

# 369

В лабораториите "Рамус" също поемат всички изследвания за бременни по ЗК (вкл. кръвна група, Васерман, ХИВ, хепатит и др.)

# 370
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
В Токуда платих за изследване на кръвната група на детето. За мен имах документ за изследване от болница Вита и не са ми взимали допълнително кръв.

# 371
В Токуда платих за изследване на кръвната група на детето. За мен имах документ за изследване от болница Вита и не са ми взимали допълнително кръв.

Аз точно за кръвната група не платих в Токуда - казаха, че болницата има слкючен договор със ЗК за това изследване.

# 372
Аз имах предвид, че в Тина Киркова ме накараха да плащам, защото нямат договор със ЗК за това! И то при положение, че те са специализирана болница!!!! Ако искаш! Луда работа! Как ли пък няма да дам да ме дупчат 2 пъти  - платих си като поп. Но така и не си обясних, защо тези типове не са подписали за всички изследвания като така и така влизат в списъка на задължителните и без тях не те допускат да раждаш? Също едно безумие на Тина Киркова - аз тамън забременяла - радост голяма, ровя из форума и изваждам всички ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, които трябва да се направят и като отидах там - хубаво - едното платено, другото по здравна каса - отмята по бележката и стигаме до СПИН - казвам и аз и кая  Shocked - как така, защо ви е спин, вие нямате ли сериозен партньор, имате ли безразборни полови контакти - аз  Shocked! та така - задължителни уж, ама само някъде  Joy!
Та малко се отплеснах от темата за токуда, ама да си споделя.
Сега да продължа и за токуда - вече ходих 2 пъти на травматолог и веднъж на консултация с пластичен хирург. Затвърди ми се прекрасното впечатление от тази болница! много кадърни, доста внимателни и т.н. Е, отвреме, навреме и те си имат своите звезднви мигове, но те според мен са от незнанието на рецепционистките - май доста бързо им се разви болницата и отвреме-навреме се намира някоя дето да не знае кво прави там, ама то по другите болници е много по-зле. Иначе тази събота - изкълчих си крака и звъннах естествено там (мислех, че е счупен). Оказа се, че няма дежурен травматолог, а само на повикване и доста щяха да ме забавят, но като се има предвид, че само в пирогов има - та направо пак са си отличници. Но малко ми се пропука убеждението, че винаги и по всако време ще ми помогнат.  Но е повече от ясно, че каквото и да ми случи пак на тях първо ще звъня.

# 373
Аз имах предвид, че в Тина Киркова ме накараха да плащам, защото нямат договор със ЗК за това! И то при положение, че те са специализирана болница!!!! Ако искаш! Луда работа! Как ли пък няма да дам да ме дупчат 2 пъти  - платих си като поп. Но така и не си обясних, защо тези типове не са подписали за всички изследвания като така и така влизат в списъка на задължителните и без тях не те допускат да раждаш? Също едно безумие на Тина Киркова - аз тамън забременяла - радост голяма, ровя из форума и изваждам всички ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ, които трябва да се направят и като отидах там - хубаво - едното платено, другото по здравна каса - отмята по бележката и стигаме до СПИН - казвам и аз и кая  Shocked - как така, защо ви е спин, вие нямате ли сериозен партньор, имате ли безразборни полови контакти - аз  Shocked! та така - задължителни уж, ама само някъде  Joy!
Та малко се отплеснах от темата за токуда, ама да си споделя.
Сега да продължа и за токуда - вече ходих 2 пъти на травматолог и веднъж на консултация с пластичен хирург. Затвърди ми се прекрасното впечатление от тази болница! много кадърни, доста внимателни и т.н. Е, отвреме, навреме и те си имат своите звезднви мигове, но те според мен са от незнанието на рецепционистките - май доста бързо им се разви болницата и отвреме-навреме се намира някоя дето да не знае кво прави там, ама то по другите болници е много по-зле. Иначе тази събота - изкълчих си крака и звъннах естествено там (мислех, че е счупен). Оказа се, че няма дежурен травматолог, а само на повикване и доста щяха да ме забавят, но като се има предвид, че само в пирогов има - та направо пак са си отличници. Но малко ми се пропука убеждението, че винаги и по всако време ще ми помогнат.  Но е повече от ясно, че каквото и да ми случи пак на тях първо ще звъня.
Същото и аз съм го преживяла в Тина-та. За мен това е абсолютно недопустимо да плащаш по 2 лева за тези едва ли не елементарни изследвания. За какво си плащам всеки месец тези осигуровки ако не могат да покрият и най-базисното изследване и то когато съм бременна!!! Ако болницата няма договор със здравна каса тогава докторът от Тина Киркова, който ти пуска направлението или на каса са длъжни д ати обяснят че по принцип можеш да отидеш някъде, където имат договор и не дължиш НИКАКВИ такси!!! На мен в частна болница не ми взеха нищо за кръвни изследвания защото бях с направление, а в Тина Киркова си плащаш 2-та лева!!! И ИЗВИНЕТЕ МЕ, за какво!!!! работят с едни примитивни консумативи, игли, епруветки и прочие, там е като на гарата - непрекъснато някой влиза, излиза, разсейва лаборантките!
За изследването за СПИН - на мен също не ми правиха, родих в друга частна болница, докторката каза че не е необходимо.

Последна редакция: пт, 30 мар 2007, 14:12 от Milenita blue

# 374
Здравейте, аз съм нова във форума. Току що се обадих в "Токуда" (30.03) и ми казаха , че са прекратили записването на родилки по здравната каса, защото няма място. Записват само платено , като цените са 1350лв. за нормално раждане и 2150лв. за секцио. Това вечв е скъпичко, но който може да си го позволи сигурно няма да съжалява. Аз лично си оставам на варианта Майчин Дом и все си мисля че за 3 дена не може да е толкова зле!

Общи условия

Активация на акаунт