На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 290
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря, Ирен и Рали. Може ли снимка на лекарствата?
Aми той Калпол и тук си се казва така и изглежда по същия начин : И за разлика от Панадола няма срок след отваряне.

# 151
За претърсването на автобуси мой познат митничар ми беше разказвал, че трябвало да проверяват определени автобуси, примерно всеки пети или нещо такова.
И на мен ми се е случвало. Пътувам с автобус, пълен до горе. Накараха всички да свалим багажа и така мина скенер. Странно ми се видя, но... друго си е да те брули мартенския вятър на Малко Търново.

# 152
Благодаря, Ирен и Рали. Може ли снимка на лекарствата?

Ето тези, които аз ползвам:
Скрит текст:

# 153
  • Варна
Хихи!
Почнах да пииа за нашето пътуване и изведнъж чета какво пишете... И ние бяхме в злополучните автобуси.

За пръв път ми се случва да вадя багажи... за толкова пътувания... Пу-пу, да не се налага вече! Беше отвратително!

Странното е, че бяхме четвърти пореден автобус с упражнението "свали багажа - качи багажа". Поне четвърти, всъщност, защото предните три ги видяхме. Беше гавра, направо, защото реално не погледнаха даже проформа наши багажи. На другите автобуси са надникнали в някоя и друга торба, но основния проблем бе това сваляне на тежки багажи и качването им в рамките на 10 минути. Сваля се и от горе, което е отвратително, защото има хора, чийто багаж е приоритетно горе, а останалите оставяме там дребни и крехки неща. И всичко това - на тъмно и студено навън, а горе е тясно и си представете как се свалят всички багажи за норматив...

Отморетосме, вие с кола ли?

# 154
  • Пловдив
През седмицата работи ли борсата и в колко отваря? Питам за тази, на която спират автобусите (не й знам името).

# 155
  • Ропотамо
Хихи!
Почнах да пииа за нашето пътуване и изведнъж
Отморетосме, вие с кола ли?
Да, ние бяхме с кола, 5ти автомобил зад автобуса на ds travel. Не ми се е случвало да чакам чак по завоите преди кпп то на турско.

# 156
Аз също питам борсите работят ли през седмицата и може ли да ме ориентирате как да стигнем до тях с навигация, с адрес или нещо друго

# 157
  • Mostly in my mind
Да попитам за шампоана Ревокс,  който се коментираше в предните теми. Дали мога да го купя от магазин в центъра и ако да, кой? Освен за косопад, става ли и за сгъстяване на касата?
От gratis, няма ли в центъра на одрин гратис?
Нямам представа. Сега ще потърся. Благодаря.

# 158
А аз питам кога ще се почне с четенето на първата публикация в темата?
Да, борсите работят през седмицата. Къде се намират - информацията е в първия пост, както и още много друга полезна такава.

# 159
  • София
Свалят багажа, ние дори от Истанбул го сваляхме. Тъпо беше, че на гарата стюардесата ни попита какво сме купили, а само ние не бяхме куфарни търговци. Лично нас митничаря ни пропусна, защото бяхме с най малко багаж, говорим за КА. Като видях хората с какво пътуват се смях, защото в колата карам по малко уж..
Надявам се до 3 седмици да скоча и аз до Одрин, ще сверя цените за мен си.

# 160
Аз лично в първата страница видях подробно отиване до борсите при влизане от Лесово, а от Капитан Андреево НЕ. Има карта, която не ми се отваря

# 161
  • Пловдив
Информацията на първата страница съм я прочела и не открих кога работи борсата, видях само карта. Затова попитах.

# 162
  • Варна
Има и GPS координати на борсата... в първи пост.
Търсачката също би помогнала. За 30 секунди с нея намерих този пост на papaone...

Свалят багажа, ние дори от Истанбул го сваляхме.
Скрит текст:
Тъпо беше, че на гарата стюардесата ни попита какво сме купили, а само ние не бяхме куфарни търговци. Лично нас митничаря ни пропусна, защото бяхме с най малко багаж, говорим за КА. Като видях хората с какво пътуват се смях, защото в колата карам по малко уж..
Надявам се до 3 седмици да скоча и аз до Одрин, ще сверя цените за мен си.

При положение, че пътувам поне 3-4 пъти годишно в последните 7-8 години и не ми се е случвало, ни с кола, ни с автобус, не мога да обобщавам. Просто късата клечка.

Информацията на първата страница съм я прочела и не открих кога работи борсата, видях само карта. Затова попитах.

Ако очаквате да дадем точно работно време, няма как да стане. Работят според необходимостта. В петък и събота очевидно отварят много рано, защото вече на няколко пъти около 7 ч. търговията кипи и изглежда като да са започнали поне преди час. Работят и през седмицата, но вероятно не отварят по тъмно още. Предполагам, че поне до 16-17 ч. работят, особено в идващите месеци. Но в крайна сметка всеки от тях може да реши да затвори, когато прецени.

# 163
Нормално е да проверяват на митницата. Всяко нещо има мярка. Много хора пътуват с цел търговия с автобуси , защото разчитат, че с багаж на 40 човека всичко минава. С кола е по друго и почти всичко се вижда.
Това им е работата на хората.
Точно на турската граница съм виждала купища иззета стока.
От тоалетна хартия до лимонада. Все пак пазар за 300 евро на човек, злато в бижута до 60 гр., лекарства за лично ползване,дрехи,обувки,перилни,
почистващи,санитарни,посуда,
спално бельо, козметика,
санитария,повечето храни и още много си е достатъчно. Няма как да обясниш защо си с 30 опаковки аспирин и 3 кг масло.Но кой както го разбира.
На всяка граница има задължителен митнически контрол. Решат ли да проверят основно не минават никакви хитринки и тарикатлъци.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 07:38 от Tony Maria 22

# 164
  • Варна
Тони, мисля ясно казах, че НЕ провериха нито една чанта. Никой не е носил 30 опаковки аспирин.
И не се дивим на проверката, като такава, защото автобусите, а и колите, винаги се проверяват. Неприятно беше, че всъщност направихме едно упражнение за луди за пред камерите. Това е.
А иначе, никой в темата не е куфарен търговец, така че нямаме от какво да се притесняваме. Купищата иззета стока, убедена съм, е основно от коли, защото при пътуване с автобус няма как да награбиш няколко стека с тоалетна хартия, примерно (сега се замислям, че този път нямаше нито един стек в целия автобус). 300 евро е сума, която не сме надвишавали почти никога, въпреки че сме били за по 3-4 дни и през цялото време сме действали като луди с картечница.
Няма да изпадам в повече подробности. Никога не съм намирала кусур на проверките, когато виждам, че се правят реално. Когато е фиктивно и когато правят на луди 40 човека (по n), без даже да им осигурят светлина, за да виждат какво правят, е нормално да споделим, че е било неприятно.
Винаги пазарувам така, че да не се ядосвам, ако ми конфискуват забранените стоки. И (срам ме е...Wink) не съм купувала тоалетна хартия ни веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт