На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 74 306
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Димитровград
Може и без интернет, сваляте си предварително офлайн карти в гугъл мапс.
 Тук някога съм описвал как става:

# 121
  • Пловдив
За аптеките в Одрин ли питате, вчера си работеха нормално, аз не съм знаела, че не работят тогава. Исках да ви попитам нещо, тъй като много сложно успяхме да се оправим без интернет, навигация и човек, който да е бил там преди, та за пръв път бяхме в Одрин и синия пазар ми се стори голяма цигания, с извинение,а борсите, които не съм сигурна дали са те, бяха 3 магазина в рамките на 100 метра с прагове, омекотители и сладки. Някъде около тях видях "Бостан пазар" надпис, та въпроса ми е дали това са въпросните "борси" или сме отишли другаде? За информация купих Ариел 10кг - 135тл, И персил 10кг за 115тл.В мигрос ни дадоха карта,предполам да отстъпка,като влязохме още на витрините ни черпиха с локум, няколко вида като накрая си и купихме.В Марги аутлет имаше много, много, много хора, чак леко изнервящо беше...

Борсата се познава по автобусите и бг колите там-фрашкано е с нашенци дори и след 16ч.
https://goo.gl/maps/hypqVGFWM4W97JkH8   тук се намира борсата-точно от кръговото

# 122
Може ли да ми кажете какъв е този зехтин?
Прилича на разстопено масло и е бяло- жълт цвят, като с утайка

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 20:42 от elica_2007

# 123
Значи сме били на точното място. Иначе бяхме изтеглили офлайн карта от България точно до марги аутлет, факт, закара ни без проблем. За в бъдеще определено ще го имам предвид.Всички бяха много мили иначе, това ми направи впечатление. В едно от заведенията в марги сервираха на всички безплатни води.Повечето криво-ляво знаят български. В гратис имаха намаления, но само с членска карта и след като попитах на английски как мога да получа карта, момичето веднага ми отговори "tourist card" no problem и ми маркира отстъпката. Беше забавно и съм доволна от всички покупки.

# 124
ОтМоретоСме не успях добре да разбера цената на яйцата? Някои от вас взимал ли е яйца от Одрин? Другото ни ходене се очертава точно преди Великден. Та си мислех дали да взема и яйца от там, видяха ми се наполовин цената спрямо БГ.

# 125
ОтМоретоСме, много полезна информация. Благодаря. А лекарства за деца вземате ли от там и какви. Интересува ме панадол, нурофен за бебета и деца. Как се казват? И съответно как се дозират. В аптеката посочват ли?
За бебока  от Турция ползваме Калпол, който си е течен парацетамол и е на половин цена там.

# 126
  • Русе
eautendre, Бостан пазаръ е точно след т.нар. борси, така, че на правилното място сте били.
За навигация - от 4-5 години съм си изтеглила офлайн навигация HERE We Go. Безпроблемно пътуваме с нея из Турция, до Германия, из България. Изтеглила съм си карти на държавите.

И, за да не си помислите, че ви лъжа за курса на лирата в Русе... това вчера ме втрещи, не мога да не ви го покажа

# 127
Ползвам детски Калпол/Парацетамол, аналог на нашия Панадол/ и Долвен /Ибупрофен/. Дозировките вземам от Бг сайт на някоя аптека - милиграмите отговарят на нашите тук, съответно и дозировката е същата.
Яйца купуваме - хубави са, даже като правих "на очи" ни се сториха по-вкусни от нашенските, но не изключвам и вече да си внушавам до някаква степен Laughing

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 22:28 от Pали

# 128
Благодаря, Ирен и Рали. Може ли снимка на лекарствата?

# 129
  • Ропотамо
ОтМоретоСме, много полезна информация. Благодаря. А лекарства за деца вземате ли от там и какви. Интересува ме панадол, нурофен за бебета и деца. Как се казват? И съответно как се дозират. В аптеката посочват ли?
@Tintina, украинци на влизане в Турция от МТ не видях. Имаше за рамазана от шумен разград, пазаруващи българи, варненци с лодка и покъщнината на дълъг тур, пенсионирани немци с кемпер. Украинци забелязох, когато влизахме от Турция в България, а те отиваха в турско. За около 30 мин. 4 коли минаха.
Това е визитката на българи аптекари от Лозенград. Можете да си поръчвате предварително лекарствата, говорят български ще се разбирате чудесно. Някои участници в темата вече ги знаят.

А, яйцата са 1.50 лира бройката. Имаше опашка от турци за тях.

# 130
Значи сме били на точното място. Иначе бяхме изтеглили офлайн карта от България точно до марги аутлет, факт, закара ни без проблем. За в бъдеще определено ще го имам предвид.Всички бяха много мили иначе, това ми направи впечатление. В едно от заведенията в марги сервираха на всички безплатни води.Повечето криво-ляво знаят български. В гратис имаха намаления, но само с членска карта и след като попитах на английски как мога да получа карта, момичето веднага ми отговори "tourist card" no problem и ми маркира отстъпката. Беше забавно и съм доволна от всички покупки.
Добро утро! Мисля,че не сте били на борсите.Преди петъчната пазар има 2- 3 фургона с перилни и пакетирани стоки,вероятно там сте спрели, защото борсите са доста след това.  Улица над 100 м ,с много магазини.

# 131
  • Mostly in my mind
Да попитам за шампоана Ревокс,  който се коментираше в предните теми. Дали мога да го купя от магазин в центъра и ако да, кой? Освен за косопад, става ли и за сгъстяване на касата?

# 132
  • Най-красивата страна
Вики,какво е това чудо?
Да не би лирата да се е вдигнала или служителите не познават цифрите?

# 133
Забравих да ви кажа, че на границата ни проверяваха за млечни продукти,  ние носехме 2-3 килограма и като видяха искаха да ни ги конфискуват, но все пак ни се размина и ни пуснаха

# 134
  • Русе
Вики,какво е това чудо?
Да не би лирата да се е вдигнала или служителите не познават цифрите?
Злоупотребяват. Щото почти никъде в града не продават лири и дай сега на пъпа на центъра да надуем цените.

Забравих да ви кажа, че на границата ни проверяваха за млечни продукти,  ние носехме 2-3 килограма и като видяха искаха да ни ги конфискуват, но все пак ни се размина и ни пуснаха
На коя от трите?

Общи условия

Активация на акаунт