На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 73 485
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм за Револют, но в аптеката сумата ми беше над 1000 лири и не разреши да направя плащането понеже сумата е прекалено висока за виртуалната карта.
Нямам физическа карта Револют, ако имах не би било проблем.

# 526
Над 500 лири иска да се въведе ПИН. В Турция използвам пластиката, в България плащам с телефона. В събота и неделя има такса за превалутиране, за това през делничните дни си обменям лирите. Като тръгваме, слагам водеща лирата, така взема от нея, а левовете ми стоят.

# 527
И така второ приключение Одрин ))). На границата абсолютен АД. Два часа и половина чакане на отиване. Ей тия хора като отвързани ))). Отказахме се от А101 и БиМ, просто нямаше да успеем с графика. И газ в Мигрос в Мола. Там навалицата беше по малка, както и миналия път. Напазарувах доволно по списъка имаше си от повечето промоции наличност. Сега ще опиша основно по списъка кое колко е струвало в Лири:
МИГРОС
Домати салца голяма консерва-9,90
Брашно 5кг- 42,50
Кисело мляко 3кг-34,90
Кашкавал 500гр-47,50
Тоалетна хартия Соло 32бр-79,43
Чушки салца-12,95
Печени чушки-11.17
Яйца 30бр-39,90
Масло розовото 250гр-22,90
Прах ОМО 7,5кг-73.12
Омекотител Юмуш розов 60 пране-33,77
Сирене кутия 1кг-45,90
Кашу 1кг-207,61
Захар 3кг -41,95
НА Синия ПАЗАР-
Домати червени 1кг-12
Сирене твърдо 1кг-65
Сирене уж по меко ама не е много-45
Кашкавал на конци 1кг-80
Масло без сол 1кг -70
Пресен лук връзката голяма-5
Краставиците от късите-10
Взехме и доста сладкории от Мигрос до Марги, да доизхарчим лирите, и уж гледахме ама киселите краставички се оказаха пикантни (). Много от промоциите в Мигрос са с тяхната карта. Отдолу с дребен шрифт има втора цена, и дори да има други подобни стоки с Индирим-намаление,  излизат по ефтино тези с картата. В аптеката беше много спокойно и бързо взехме плануваното,но пак забравих Рение за стомаха ))), нищо другия път ще пиша та да не забравям. Дизел заредихме на Пасифик 20.98. Ами май е това , на главната не сме ходили. На връщане минахме за 30 минути горе долу, Слава богу ))). И така живи и здрави цялото начинание отново 12часа.

# 528
Zaimova,

Rennie ползвам при киселини/рефлукс.
Това ли имаш предвид под "за стомаха" или имат друг вид?

# 529
Zaimova,

Rennie ползвам при киселини/рефлукс.
Това ли имаш предвид под "за стомаха" или имат друг вид?

Да точно него имам предвид, бели хапчета който се смучат. Колежката го ползва и е много доволна.

# 530
И аз съм доволна. Само дето не го смуча, а го хрускам. 🤣

# 531
djovana,  Другия път вече трябва да взема ))).
Някои наясно ли е с картата Мигрос как може да се регистрира, доколкото разбрах се трупат пари на нея. Как се използва натрупаното? Предполагам трябва турски номер, и после какво?

И аз съм доволна. Само дето не го смуча, а го хрускам. 🤣

# 532
Какво се оплаквате за 2ч чакане на границата?! Ние в четвъртък чакахме 4ч на Лесово, понеже имаше трафик, после пък казаха да чакаме още понеже било Рамазан и щели да се молят. Та както беше нашия ред, стояхме още час сигурно. В момента сме в Истанбул и града е блокиран. Чак ме е страх да си представя кога изобщо ще стигнем границата. Ще сме си по домовете понеделник сутринта според магическата ми топка. Отделно тука всичко е изключително скъпо. По мои сметки между 3-5 пъти по - скъпо от Одрин. Вчера гледах на едно място лешници за 500 лири/кг. Надявам се да са разбрали къде им казах да си ги наврат.

# 533
  • Русе
Агнес, нИ сЪ жалвай! Президентът и Президентшата трябва да се приберат преди нас, все пак... Wink Ние простосмъртните утре ще спим на работа Sleeping Satisfied

# 534
По мои сметки между 3-5 пъти по - скъпо от Одрин. Вчера гледах на едно място лешници за 500 лири/кг. Надявам се да са разбрали къде им казах да си ги наврат.
Е, хайде сега, просто сте попаднали на много туристическо капанче сигурно. Но не е коректно да се обобщава така. 3 пъти сме ходили в Истанбул , последния път -  миналата седмица и подобни наблюдения категорично нямам. Има и скъпо, има и евтино. Като навсякъде другаде.
Впрочем сигурно и тук в някои  малки магазинчета могат да се намерят лешници на 6 лв за 100г,това не е показателно.

# 535
  • Виена
Здравейте,ще съм благодарна ако някой от вас знае и сподели дали в Одрин продават пелети за отопление и евенгуално колко струват чувалчета примерно 20 кг

# 536
Здравейте отново. Наши познати ни казаха, че ако попиташ на турски колко струва дадено нещо, ще получиш по- ниска цена от колкото ако попиташ на английски. Та имам една молба, ако има в темата турскоговорящи да драснат няколо основни изречения на турски и няколко отговора разбира се. Може и на лично, Благодаря!

# 537
Ти хубаво ще питаш на турски, но като ти отговорят на турски как ще разбереш?

# 538
Сериозно ли мислите че с няколко наизустени изречения ще заблудите някого?

# 539
  • Бургас / UK
Здравейте,ще съм благодарна ако някой от вас знае и сподели дали в Одрин продават пелети за отопление и евенгуално колко струват чувалчета примерно 20 кг
Продават и са по-евтини ,но точна цена не мога да Ви кажа.В сряда като ходихме ,видях табелка "има пелети" на пътя,но само толкова ми е инфото,а от приятели знам ,че са по евтини.

Общи условия

Активация на акаунт