На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 39

• 73 493
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте отново. Искам да помоля за координати или карта на петъчния пазар.
Също така да попитам дали има градски транспорт от Марги до центъра?

# 586
  • Mostly in my mind
Ще взема другия път ориза, който сте препоръчали. Иначе ние много харесваме този. Дори варен и само със сол е вкусен. Simple Smile

# 587
  • на морето
Относно високия курс на лирата  на нека ДСК реших да се регистрирам в Револют. Вече имам виртуална карта, но до колкото разбирам, трябва да си заявя пластика, за да мога да плащам в Турция, тъй като нямам мобилен интернет. Може ли да споделите, тези които ползвате Револют, колко излиза лирата при плащане на пост терминал.

# 588
Доколкото съм запозвата не ви трябва интернет, за да плащате. Купувате си предварително лири и през телефона плащате.

# 589
  • Димитровград
Лирата ви е на колкото сте я купили предварително или моментния курс продава.
Скрит текст:
Телефона трябва да поддържа NFC за да плащате с него.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 13:56 от papaone

# 590
  • Варна
Ще взема другия път ориза, който сте препоръчали. Иначе ние много харесваме този. Дори варен и само със сол е вкусен. Simple Smile

Скрит текст:

Този е същия като "моя". Марката е друга, но вероятно няма големи разлики.
Скрит текст:
Взимала съм и

Не регистрирах колосални разлики, макар да имам слабост към марката Yayla (Защо? ... Знам ли...)
Сега от Bizim взех пак същия тип, на марката "Ülker Bizim" (не намирам изображение точно на тази опаковка), но не съм стигнала до него, за да дам отзив. 

Всичките са osmancık pirinç, та трябва да са приблизително еднакви. Доколкото разбирам, е местен сорт...
"Оризът Османджик, който се отглежда интензивно в Тракия, се отглежда и в района на Самсун Бафра поради своята влажност. Оризовите зърна Osmancık са дълги, широки, стъклени и матови. Оризът Osmancik, който е идеален вид ориз за приготвяне на пилаф поради лесната си консистенция, също е вид ориз, използван в зеленчукови ястия, пълнени ястия или десерти като оризов пудинг."

Ааа, ясно Беличке, Благодаря! Притесних се, че няма да можем да си купуваме масло 😀
На тази “твойта” марка на ориза , бобеца също е супер .

Чефко, да не искаш да кажеш, че купуваш масло? И го пренасяш? Амми, бе?! ОбъркА сА нещУ.Wink

Папа, ппавилно ли разбирам, че и с Револют разполагам с толкова лири, колкото съм си купила? Т.е. спестява ми се ходенето до чейндж бюро и курсът е по-добър, но не мога да се вихря колкото си искам (до наличността по дебитната/кредитната карта), а съм ограничена в тази сума, която предварително съм успяла/съобразила да закупя. Не мога да имам някаква сума в лева и да превалутирам, колкото ми е нужно, на момента, а трябва да разполагам със сума от закупени от мен лири, до която мога да харча.

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 10:10 от beljata

# 591
За придвижване ние ползвахме такси. От центъра до Ераста ни взе 20 лири по предварителна уговорка. Обаче си мисля, че по апарат беше по - малко.

# 592
  • Ропотамо
Какъвто и ориз да вземете, няма да сгрешите-дълъг, къс, дебел, дребен... Всичкия е страхотен 🍻

# 593
  • Димитровград

Папа, правилно ли разбирам, че и с Револют разполагам с толкова лири, колкото съм си купила? Т.е. спестява ми се ходенето до чейндж бюро и курсът е по-добър, но не мога да се вихря колкото си искам (до наличността по дебитната/кредитната карта), а съм ограничена в тази сума, която предварително съм успяла/съобразила да закупя. Не мога да имам някаква сума в лева и да превалутирам, колкото ми е нужно, на момента, а трябва да разполагам със сума от закупени от мен лири, до която мога да харча.
Не, просто като свършат предварително закупените лири автоматично си превалутира левовете на моментния курс продава.
Скрит текст:

Маржа между курс купува и продава е много малък. В момента 0,1233 - 0,1235.
Може и криптовалути да си купиш. Blush
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 11:26 от papaone

# 594
При официален курс на БНБ в момента - 1.23462лв за 10 лири, Револют ми предлага лирите за 0.1235лв за бр. Което е перфектно, няма какво повече да искаме...
И аз, поради последната издънка на ДСК се регистрирах за Революта. Въпреки първоначалния ми скептицизъм, си поръчах и пластиката /9.99лв/. Аз доколкото разбирам, при стандартния план месечният лимит на безплатно теглене от банкомат, е равностойността на 450лв. ММ си направи също и така можем да разчитаме на 2*450лв.А безплатното плащане на ПОС е безлимитно.
Единствено трябва да се съблюдава да не се обменя събота или неделя, тогава курсовете са дървени. Т. Е идеята е - зареждаш си пари от твоя сметка /чрез картово плащане е най-лесно/ и тези пари стоят като наличност. Има бутонче "обмен" и можеш колкото искаш от тях да превалутираш по супер курсове - има безброй валути. И тогава имаш наличност и в закупената валута.
Дано не е в разрез с правилата тук, но
Скрит текст:
ако някой реши да си инсталира, мога да пратя покана
За да не е съвсем спам, да попитам за препоръки за заведение в Къркларели, от което сте доволни? Пиде, кебапи, такива нещица...

# 595
  • Варна
Я кажете,
Скрит текст:
този жасминов ориз има ли някакъв аромат, действително? Никога не съм купувала.

На знам дали е коментирано, но все забравям да кажа...
Този път (Кога минаха две седмици?!) на границата на връщане, ММ чака много на опашката за печата за колата. Сума народ мина паспортен контрол и се прибра по колите, служителя изпуши няколко цигари, докато чака да се изтеглят колите и да дойде новата порция, а на другото гише мърдане няма. Оказа се после, че много от водачите преди ММ са имали глоби и затова са се бавили. Трябвало е да си ги платят, разбира се. Ако правилно помня, можело е и с карта, но не твърдя сс сигурност. А и ако сте от "богопомазаните" клиенти на ДСК, по-добре не плащайте с карта.
Всичко това става на МТ. Не съм забелязала досега подобни опашки на това гише и като че ли досега там не събираха задължения. Но може и да греша. Все пак последните пъти минавах с автобус, а през ноември, когато предпоследно ходихме с колата, може да е нямало борчлии преди нас.
Ако повтарям вече споделено инфо, извинете!
Скрит текст:
За тези, които не минават през този легендарен пункт... Там се слиза от колите и на българска, и на турска страна, като при комшиите слизаме всички, до спящите деца вкл., защото трябва да ни "снимат". Това често води до хаос и безумни пререждания. Бяха се опитали да въведат някакъв ред, като допускаха до паспортен и митнически контрол само хората от колата, спряна пред гишето. Дори имаше период по-назад във времето (след реновирането на пункта), в който за кратко не слизахме от колите... Но в последно време пак не е така. Поради тази причина често през паспортния контрол минават хора, слезли от коли, които са в началото на пункта, десетина и повече позиции назад от гишетата. Същевременно други, от коли преди тях, са по-назад на опашката за другия печат, примерно. Първите са готови, но не могат да се изнесат, защото пред тях има коли с незавършена проверка. Стават разправии, нерядко. А времето на пункта обикновено е неприятно, предвид местоположението му...
Та затова говоря за опашка на гишето за шофьорите. Не сме минавали през Лесово, но на КА никъде не сме слизали. Не знам дали и глобите/неплатените такси се плащат от колата, но поне по паспортните проверки не се излиза от колата.

Папа,
Скрит текст:
правилно ли разбирам, че и с Револют разполагам с толкова лири, колкото съм си купила? Т.е. спестява ми се ходенето до чейндж бюро и курсът е по-добър, но не мога да се вихря колкото си искам (до наличността по дебитната/кредитната карта), а съм ограничена в тази сума, която предварително съм успяла/съобразила да закупя. Не мога да имам някаква сума в лева и да превалутирам, колкото ми е нужно, на момента, а трябва да разполагам със сума от закупени от мен лири, до която мога да харча.
Не, просто като свършат предварително закупените лири автоматично си превалутира левовете на моментния курс продава.
Скрит текст:

Маржа между курс купува и продава е много малък. В момента 0,1233 - 0,1235.
Може и криптовалути да си купиш. Blush
Скрит текст:

Ммм, добре!
Скрит текст:
Я пратете една покана, да взема да опитам!

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 11:37 от beljata

# 596
Папа, а как си го настрои да ти показва цената за 1 лира? При мен излиза колко лири мога да купя за 1 лв  - т. е число 8 и нещо, което трябва да смятам всеки път като дела 1лв на него.... Твоето изглежда много по-удобно.

# 597
  • Димитровград
Нямам идея, така си беше от инсталирането. Докато си пишем лирата падна на 0,1229 Simple Smile
Рали, в събота и неделя курса си е нормален, но има такса 1 % от сумата.
Скрит текст:
Скрит текст:
За безплатния план лимитите са:

Последна редакция: ср, 20 апр 2022, 22:48 от papaone

# 598
  • Бургас / UK
Той тоз “Револют” много як се оказа. Почнах да се зарибявам , но трябва да видя как точно става , че така като чета се омотах… Няма да е сега обаче, че скоро излитам на Север и до края на септември само ще ви чета 😀
От морето сме, този Балдо пиринч на Беслер ни е любим в къщи, винаги от него купуваме (от Бизим )
Беличке, още през февруари , когато ходихме към Пдрин, забелязах как някои хора слизат от колите, отиват до едно гише ( на Кап. Андр.) , правят нещо и се връщат в колата и ние съответно чакаме… после започнаха публикации във Фейса как много хора , като отидат на границата и ги карат да плащат глоби.Та тогава ми стана ясно къде отиват и какво правят шофьорите 😀 Миналата сеемица като ходихме , пак бая народ се изнесе към тази кабинка 😀
Аз неведнъж съм споделяла любовта ми към Д100 , но напоследък ми е напрегнате да не ме пратят и мен на там … но за сега , слава Богу, нямам нарушения, но аз и внимавам де…

# 599
  • Бургас
И аз съм висяла на това гише на МТ.
На един шофьор преди мен му връчиха ферман, дълъг като Великите пости... Докато се печаташе, свърши хартията на принтера... И само кеш искаха, не бих разчитала на картово плащане.

Общи условия

Активация на акаунт