Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 455
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Аз също пия спокойно към 2л само от вода на ден, но забелязах и че по-рядко пишкам, а не се подувам, т.е. не би трябвало да задържам вода, а да усвоявам повече ?!
Миналата седмица пътувах 4 пъти по 300 км близо в посока и за да не спираме на 10 минути, ограничих количеството вода. В дните, в които умишлено пиех по-малко вода, а и следващия половин ден чувствах много малко движение на малката. Сигурна съм, че и на нея не влияе добре дехидратацията.

Как са бъбреците? При хидронефроза е така, приема са вода, но не излиза от тялото.

# 106
М, за сега нямам оплаквания, нямам болки в бъбреците или уретрата, резултатите на урината са нормални. Замисляла съм се за консултация с нефролог, но за момента АГ казва, че няма смисъл.

# 107
М, за сега нямам оплаквания, нямам болки в бъбреците или уретрата, резултатите на урината са нормални. Замисляла съм се за консултация с нефролог, но за момента АГ казва, че няма смисъл.

Аз също нямах оплаквания, профилактично отидох и се оказа, че имам лека хидронефроза в десния бъбрек. АГ никъде не ме е пращал, взех направление от ЛЛ, но като му казах, ми каза, че може да създаде проблеми и да я следя изкъсо при нефролога.

# 108
  • Замък сред облаците
То и тялото усвоява повече вода - текат хиляди процеси, бебето расте, ОВ също. Има дни дето пишкам малко и дни където все едно са ми врътнали кранчето и не спира - а пия еднакво количество течности (основно вода).

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 10:57 от АА

# 109
A  каква вода пиете? Ние се преместихме в ново жилище точно преди да забременея и т.к. сградата е над 20 годишна имаше проблеми в началото с водата докато не  се смениха щранговете, видях на няколко пъти мътна  вода и от тогава пия само изворна поне по 2.5 л. Знам че минералната не е ок за всекидневна употреба, но се надявам изворната да няма проблеми, а и нещо   имам чувството че каната с филтър  не филтрира достатъчно/ не че 6-7 години не пиех само такава вода от чешмата мината през филтър кана./

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 17:39 от mexicana___

# 110
  • Замък сред облаците
Шест месеца вече пия 99% от времето Девин газирана. Иначе имаме кана с филтър на Аквафор за чешмяната, че много мирише на хлор, нея ММ я пие 🤣

# 111
  • София
Ние пием трапезна, най-често от Лидл.

# 112
Ние пием минерална Горна баня свикнали сме с нея.

# 113
  • София
Добро утро, днес съм с прекрасно настроение - пролетно. Малкия има още сопол, та ще ходим следобед до личната. Мен ме пропусна слава Богу, явно не ми е толкова зле имунитета. Таткото го хвана и него хремата. Утре съм на фетална и нямам търпение, дори съм сънуавала, че съм там и ми дават направление за обременяване с глюкоза Grinning Луда работа! Уикенда доста се разходихме, дано се радваме повече на такова хубаво време. Събота бяхме в зологическата градина, а вчера по екопътека Ждрелото на река Ерма. Към 5 км поход ходихме, с почивки и изобщо не ми беше тежко. Кучето и баткото много добре се справиха, веднъж не е измрънкал за нещо. Хапнахме край една рекичка, райско. Тишина, няма навалици, само птички се чуват. После малко се притесних дали все пак не ми е дошъл в повече прехода, но след като се наспахме всички сме презаредили батериите. Все още усещам малката много леко и приятно, не знам дали е от предната плацена, но нищо общо с баткото.

# 114
  • Замък сред облаците
Аз започвам да се чудя дали да си купя поддържащ колан. Започва да ми тежи ниско долу и отпред, което предполагам е и от растежа на корема. Официално надолу вече ми стават само клиновете/дънките за бременни и широките летни рокли, а хич не ми се инвестира в още дрехи за бременни дето я ще нося месец-два, я не. Добре че идва топлото време за широките дрехи.
Много активен уикенд имаше бебето, чак снощи като се кротна се филмирах, макар че реално сигурно е било само 2 часа и е спал след като се въртя цял ден. И аз съм благодарна за предната плацента, защото усещам ритниците леки и приятни, има единични моменти където ще ме изрита в мехура или стомаха, където не е особено комфортно, но не е кой знае какво. Редовно будувам по час-два през нощта, което е другото неприятно нещо, а сънищата ми са някакви апокалиптични Grinning

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 12:43 от АА

# 115
И моите сънища са нещо страшно, аз винаги съм сънувала, обаче сега е следващо ниво. 😀 Колкото до бебка, явно някои просто са си по-нежни, че и тя съвсем леко ме докосва, а съм със задна плацента.

# 116
И аз с предна плацента усещам движенията леко и приятно, като гъделичкане отвътре. Няколко пъти усетих по-силна болка в лявата част на корема, не знам от какво, но легнах да си почина и мина.
Аз имах доста ползотворен уикенд свързан с разместване на мебелите (само давах инструкции), прибиране на омалели дрехи, снимане на неща за продажба и т.н. Доста освежаващо ми дойде да разкарам всичко излишно. Кошарата още не сме качили от гаража, но си сложих люлеещ се стол до мястото, където ще е тя и стои много идилично.
И аз съм на ФМ утре, чакам с огромно нетърпение, а от другия месец вече в болничен. Стига толкова работа. Не че няма да си работя инцидентно от къщи, но няма да е като сега.
Започнах да карам велоаргометъра в къщи от известно време, по 15-20мин на ден и лекичко, без много динамика. Лекарката ми позволи. Действа много тонизиращо и се надявам колкото се може по-дълго време да мога да го правя.

# 117
  • София
Аз съм облагодетелствана от предишната бременност и бременността на сестра ми - имам един чувал дрехи за бременни и зимни и летни, пижами, нощници. Тази бременност взех само едни черни дънки за бременни от Лидл, че много ми хареса цвета. Иначе дори дънките за бременни избягвам, че не ми е комфортно. Повече седя по клинове и анцузи за бременни. Които пък са някакви модерни и широки, на площадката сигурно ме гледат като полезно изкопаемо ама не ми дреме. Тежи ми корема само ако ми се пишка на мен, някак си усещам стягане. Покажи какъв колан за бременни си взела после, много им се чудя аз. Те могат да се ползват и за след раждане нали? Или са други онези?

# 118
  • Замък сред облаците
Чудя се още, честно казано.

Има по-обикновени, дето са като инфинити шал, текстилни, обаче ме притеснява че реално само стягат, а опората не я виждам как е:
На сходна цена има уж специализирани, регулируеми:
Скрит текст:

И има ортопедични, с шини, на същите и почти двойни цени:
В общи линии, доколкото виждам от предложенията, не стават за след раждане, там трябва да има платка, прибираща корема навътре.

# 119
  • гр.Пловдив
Мамита,имало сега вирус с бонус варицела ..учителката на синът ми ми се обади да ме пита дали я е карал -никаква шарка не е карал,аз съм прекарала всичките,ако я лепне да го командировам ли при бабка му или опасност имаше само от рубеолата за бременните?

Имали ли сте такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт