Мама се радва на ритничета безчет, юлчето усеща - пролет е навред! - Термин Юли - тема 5

• 44 359
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
Дами, някоя от вас беше споменала хубава книга за кърменето, мисля от английски или американски автор, може ли да споделите заглавието отново, благодаря ви! И като цяло ако ви е попаднала интересна литература освен Спок Simple Smile

# 421
За кърменето аз мога да споделя личния си опит.
Винаги съм мислила, че това е естествен процес, който майката сама усеща. Сигурно е така, но аз се оказах супер неподготвена. Когато родих ми дадоха детето да го сложа на гърда и това беше ок. Но след това аз го слагах, то нищо не правеше и те все ми носеха АМ и ми казваха да му давам, пък в нас ще си го кърмя. На втория ден се изнервих, защото не спирах да им повтарям, че искам да кърмя и не искам АМ, а те ме убеждаваха, че така се прави в началото. На 3тия ден, дойде една акушерка, която ме пита дали искам да кърмя, и аз бях .. ми много ясно. Та жената ми сложи детето на гърдата постисна малка гърдата от тук, от там, и малкия захапа. Та от тогава до края си го кърмех. Оказа се много лесно, но като никога не го бях правила през живота си, се чудех какво да правя. Общо взето в началото му капваш малко кърма в устата и то като усети само си искаше. Подчертавам, че при мен беше така.
Но ако акушерката не го беше сложила тогава да захапе, щях да си го държа на гърдата и той милия нищо нямаше да прави. Целина съм се няколко пъти, когато е пропускал хранене, както и в началото, когато исках да стимулирам кърмата.
Момичета, съболезнования на всяка една от вас. Бъдете силни и мислете за хубавите неща в живота които ви предстоят Heart

# 422
Дами, някоя от вас беше споменала хубава книга за кърменето, мисля от английски или американски автор, може ли да споделите заглавието отново, благодаря ви! И като цяло ако ви е попаднала интересна литература освен Спок Simple Smile

Тези книги хвалят в интернет пространството. И аз си взех на д- р Спок за Грижи за бебето и детето,,. В момента чета ,,Детска псилогия,, и ми е доста интересна.

# 423
Благодаря ви за споделеното, момичета. И на мен много ми се иска да кърмя, та затова ще гледам да се подготвя, пък каквото сабя покаже

# 424
На мен за кърменето много ми помогна това,че четох доста преди да родя. Вярно,че на практика е различно от прочетеното,но все пак малко подготовка. Блогът на Хедра и книга има за кърменето мисля, както и една група във фейсбук за дългото кърмене на мен ми помогнаха най-много. Най-важното,което научих е,че може да го накърмиш и след половин час да иска пак, не само от глад искат да цокат ,а търсят близост, успокоява ги. И това не значи,че нямате достатъчно или че не е хранителна кърмата. В самото начало докато се напаснете взаимно е нормално това често искане. Другото е за цеденето,че това, което помпата изцежда не е това,което имате. Колкото повече и по-често кърмим, толкова повече кърма произвежда тялото. В болницата още стомахчетата им са малки като череша и първите дни имат нужда само от няколко капки коластра на два три часа или когато заплачат. Повечето от моите приятелки не кърмиха дълго,точно защото мислеха,че нямат достатъчно. И аз ако не бях прочела предварително бих се отказала сигурно в един момент. Кърмените бебчета се будят и по-често и ненаспиването е много тежко наистина,но се свиква. И разбира се ако не стане, да не се обвиняваме, опитали сме все пак и по-важното е да сме спокойни,защото бебчето усеща всичко. В някои случаи ,ако бебето не наддава добре или има медицински проблем някакъв се налага спирането не по наше желание. Въпреки,че първия път ми беше успешен, не знам как ще е сега, надявам се отново да се получи, но нищо не трябва да е на всяка цена, нали така.

# 425
При мен кърменето се случи доста трудно. В болницата малката беше в неонатология и съответно там и даваха АМ. От втория ден след раждането започнах да се цедя с една помпа и да изхвърлям всичко - не ми разрешиха да и го давам. 5-6 ден отидох да я кърмя за пръв път - дадох и и тя засука веднага , не повярвах въобще. Качвах се на 3 часа да я кърмя и след това се доизцеждах с помпата. Прибрахме се вкъщи , всичко 6 и една сутрин гърдите червени, болящи, твърди като камък, целите на буци. Стискаш, стискаш и нищо не излиза , само боли. Звъннах на АГ - каза , че е от хипер лактация и ако вдигна температура започвам антибиотик и дотам с кърменето. Казаха ми топъл , даже горещ душ колкото можеш да търпиш и в банята започваш да стискаш - беше супер гадно и болезнено. През 3 часа това правих , а през останалото време ги налагаш с зелеви листа ( взимаш една зелка , избираш си подходящи листа , без да хваща зърното и стоиш така ) - голямо облекчение беше това. Така бях 2 дни и всичко се отпуши. Малката през това време беше на изцеденото мляко от преди. Спрях да се цедя, за да не се повтори и само колкото изяде тя. Така успях да я кърмя до 1 г. И 3 месеца. АМ е пила единствено в болницата. Надявам се и този път да успея , но да прескоча гадната част 😁

# 426
Момичета, да се отбележа и аз по темата за запека. Оказа се според АГ, че никак не е безобиден, а може да предизвика контракции. До момента си ядях и козунаци и сладко, но спирам и започвам на супи. Акушерката ми спомена за някскви капки със смокиня, но забравих да питам за името. Иначе ми предписаха Магнезиев диаспорал 300 и по продължавам с Магнерота. Дано ще пооправят нещата.

# 427
Sunshine34, щом пиете Диаспорал пийте го на гладно, преди ядене. Разхлабва магнезия. От опит ви го казвам.
Ако обаче станат прекалено ...
Скрит текст:
кашкави изпражненията ( с извинение )
си продължете да го пиете след ядене.

Та аз като се запека пак започвам приема му преди ядене. Така си регулирам ходенето по голяма нужда.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 18:00 от Joy Joy

# 428
При мен кърменето се случи доста трудно. В болницата малката беше в неонатология и съответно там и даваха АМ. От втория ден след раждането започнах да се цедя с една помпа и да изхвърлям всичко - не ми разрешиха да и го давам. 5-6 ден отидох да я кърмя за пръв път - дадох и и тя засука веднага , не повярвах въобще. Качвах се на 3 часа да я кърмя и след това се доизцеждах с помпата. Прибрахме се вкъщи , всичко 6 и една сутрин гърдите червени, болящи, твърди като камък, целите на буци. Стискаш, стискаш и нищо не излиза , само боли. Звъннах на АГ - каза , че е от хипер лактация и ако вдигна температура започвам антибиотик и дотам с кърменето. Казаха ми топъл , даже горещ душ колкото можеш да търпиш и в банята започваш да стискаш - беше супер гадно и болезнено. През 3 часа това правих , а през останалото време ги налагаш с зелеви листа ( взимаш една зелка , избираш си подходящи листа , без да хваща зърното и стоиш така ) - голямо облекчение беше това. Така бях 2 дни и всичко се отпуши. Малката през това време беше на изцеденото мляко от преди. Спрях да се цедя, за да не се повтори и само колкото изяде тя. Така успях да я кърмя до 1 г. И 3 месеца. АМ е пила единствено в болницата. Надявам се и този път да успея , но да прескоча гадната част 😁
защо не ти даваха да и даваш кърма,някакви лекарства ли пиеше ти?Много гадно,то точно първото мляко казват че е най-важно.

# 429
защо не ти даваха да и даваш кърма,някакви лекарства ли пиеше ти?Много гадно,то точно първото мляко казват че е най-важно.
Не нищо не пиех , тя беше на кислород и нямаше как , а и твърдяха , че няма къде да стерилизирам помпата , шишета и не било желателно.  Изхвърлих сумати коластра, много ме беше яд, но ...

# 430
миличките,нали сте добре,минало е тежкото,важното е сега всичко да е наред Simple Smile

# 431
миличките,нали сте добре,минало е тежкото,важното е сега всичко да е наред Simple Smile
Така е да , най-важното е всичко да завърши добре 🤗

# 432
Мисля, че в тази тема бях писала.
Моят АГ каза,че при констипация иска първо да пробваме, да пия на гладно чаена лъжичка мед разтворена в  топла вода, защото са опасни другите медикаменти. Започнах от вечерта и сутринта, същото така бях прочела за магнезия, че ако пие на гладно разхлабва и така за няколко дни се оправих. После минах на другата крайност, спрях тези две мерки, малко повечко запичащи храни и сега съм ок, всичко се регулира. АГ каза никакви напъни, защото може да се спука околоплодния мехур и само това ми повтаряше, никакви напъни.

# 433
И на мен магнезия ми влияе разхлабващо, аз пия 4-6 магнерота на ден. Пия и пробиотик. Никога не съм ходила толкова лесно до тоалетна.

# 434
  • София
Това запушване на гърдите може да се случи на всеки. Трябва хубаво да се изцеждате за да няма застояла кърма. При сестра ми също имаше и темп имаше даже, но не е пила антибиотик. С топли компреси и душове отпушихме и после малката сама свърши останалото. Общо взето винаги има различни варианти, според зависи от желанието за кърмене. Аз с миналата бременност бях много пренавита, но с тази ще видим. Каквото стане ще е работата май Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт