Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 271
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Значи да свалим нивото и на децата в МГ. То и без това се сваля в 8. клас, като влязат с по 90+ т. деца от НВО математика (особено миналогодишното), но имат пропуски в съществени неща, защото в момента НВО математика е обидно лесно. Само с налучкване се изкарват нереално високи точки, а деца, които не са си и помисляли за математика записват в 8. клас математически паралелки и училища.
Ама какво ви бодат очите тези деца? Успели са - влезли са. Това е изпит, могат-показват-влизат. Ако има деца, които са били 5-7 клас в МГ и не са успели после да влязат - да са успели.
Спокойно, в Пловдив такива деца няма. То няма и в никоя друга МГ освен в СМГ такива, които няма да успеят да влязат обратно в 8. клас, ако са били 5-7 клас в МГ, но това не променя факта, че нивото на НВО по математика е ниско и се сваля все повече. Че с тези знания след това отиват в университет, че даже и в технически, че даже и в някои технически специалности и без математика ги приемат и после се чудим къде ни била икономиката и защо не била конкурентна. И за мен лично нивото трябва да е поне на половината на МГ във всички училища, ама за съжаление не е. Това ми  е проблемът, а не децата от МГ. Умни са, знаещи и можещи и заслужават да развият максимално способностите си.

# 676
Момичета, знаете ли къде можем да видим резултатите от общинския кръг на олимпиадата по математика за Пловдив? Иска ни се да видим конкуренцията за МГто тази година? 🤓

# 677
Общинският кръг е по училища, обобщени резултати едва ли ще има. Областният кръг вече се провежда в МГ и там ще излезнат резултатите.

# 678
Момичета, знаете ли къде можем да видим резултатите от общинския кръг на олимпиадата по математика за Пловдив? Иска ни се да видим конкуренцията за МГто тази година? 🤓
На сайта на МГ вече има резултати  на техните ученици.

# 679
На сайта на МГ вече има резултати  на техните ученици.
Да, но нея я интересува 4 клас. Там няма да ги намери.

# 680
На сайтовете на доста от училищата има резултатите.

# 681
За съжаление много малко училища намерих с публикувани резултати, но благодаря все пак за насоките.
С няколко родители обсъдихме резултати на децата  им и сме доста неприятно учудени за невероятно ниските точки, с които са ги оценили , та за това ми се искаше да видя някъде по- обобщени.

# 682
Аз бях споделила - от явилите се четвъртокласници при нас само 1 дете преминава към Областен кръг, при това с 16 т. А училището ни е в топ 3 по резултати от НВО след 4 клас и се явиха предимно деца, посещаващи състезателни школи.

# 683
Значи се потвърждава информацията, която имаме и ние, нашето училище е също от добрите в Пловдив, от 26 деца само две минават по- нататък. Масово са с точки под 10.
Две други училища споделят с точки максимум 7 и без преминали в областен кръг.
Вижда ми се доста демотивиращо.Защото при правилни отговори, за не добре ( разбирай спрямо техния шаблон поредност на разписването) отговори, са намалявали глобално точки. Чудно ми е кой ще приемат в МГто, ако и на другите две състезания е така.

# 684
Е, при другите две състезания резултатът е точков, а не "преминал" и "не преминал", т.е. класират се тези с най-високи резултати, дори и общото ниво да е ниско. Което едва ли ще е случаят де Simple Smile

# 685
Значи се потвърждава информацията, която имаме и ние, нашето училище е също от добрите в Пловдив, от 26 деца само две минават по- нататък. Масово са с точки под 10.
Вижда ми се доста демотивиращо.Защото при правилни отговори, за не добре ( разбирай спрямо техния шаблон поредност на разписването) отговори, са намалявали глобално точки. Чудно ми е кой ще приемат в МГто, ако и на другите две състезания е така.
Първо ще приемат тези с областен кръг, ако не променят тежестта на областния кръг. Миналата година общо бяха класирани 40 момчета и 20 момичета за областен кръг. Задачите на областен кръг се проверяваха от учители по математика в МГ и не знам дали това беше от значение, но точките на областен кръг бяха по-нормални от училищните резултати. При момичетата се класираха всички момичета, които имаха някакви точки от областния кръг (вкл. и изненади със по-слаби точки на ПМС и на МзВ, но с областен кръг), при момчетата беше малко по-различно, там зависеше много от МзВ, но ПМС не игреше почти никаква роля, защото тежестта на олимпиадата и на ПМС беше еднаква, а ПМС принципно е по-трудно като състезание и там имаше по-ниски резултати.
Училищният кръг на олимпиадата винаги е опорочен, защото се проверява от начални учители, които следват общите критеирии, които са получили и е все едно дали не си решил задачата, защото не знаеш какво да правиш или си сгрешил отговора, защото по невнимание си преписал грешно едно число, което 2 реда по-нагоре си намерил правилно и не си пренесал правилно. И в двата случая точките се взимат. Отделно, че тук нямате право на контестации, а да видите работата на детето е по усмотрение на директорите и РУО не могат да ги задължат. Отговор на директор защо не публикуват резултатите, като се попълва една и съща декларация и за двата кръга е, че родителите не искали. А на контравъпроса - тогава да се публикуват всички резултати със скрити имена на тези, които не искат да се виждат, отговорът е - никой не иска да се вижда официално резултати от 2-3 т и РУО НЕ може да ги задължи!!!!

# 686
В нашето преминават 4-5 деца от 4 клас, но наистина неадекватно оценяване. Моето твърди да е решила почти всичко, а са ѝ отрязали доста точки. 0,5т. не ѝ стигат за втори кръг. Нейна приятелка пък дори не е получила верния отговор на 3 задача, а има 20т...

# 687
Ако се съгласят да ви покажат работата, вижте я. Аз съм била в същата ситуация. Видяхме работата, отрязани 2 т. за неправилно  пренесено число във формула за обиколка, което 2 реда по-нагоре е било намерено правилно и са получени точките за това. Числото се взима в следващата подточка за изчисляване на обиколка. Обиколката е изчислена вярно, но с грешното число и отговорът е верен, но с грешното число. Не стигна до областен кръг за 0,5 т, но видя колко е важно да внимаваш какво пренасяш в следващите подточки, защото след това в самата проверка ще получаваш вярно всичко и няма как да си видиш грешка, но се амбицира за ПМС и за МзВ.
С момиче мачът не е свирен.

# 688

Моята дъщеря когато кандидатстваше в МГ беше без оценка от олимпиада (беше под карантина за общинския кръг и до областен съответно не стигна) и пак влезе, защото на другите състезания имаше хубави резултати.
Олимпиадата е малко по-голяма тежест от ПМС заради формулата, но с най-голяма тежест е МЗВ и дете с добра оценка от там е почти сигурно, че влиза. Под хубав резултат дори нямам предвид много точки, а да е в топ 30 по резултати за града, защото все пак реално значение има къде си в класирането, а не колко точно точки имаш.

# 689
Дано и моето момиче  успее да се пребори Simple Smile Благодаря за изчерпателната информация и дано следващите състезания са малко по- добре организирани и оценени.

Общи условия

Активация на акаунт