Избор на училище след 4-ти клас в Пловдив - 2

• 47 544
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Оригиналът би трябвало да ви го искат за сверка в Патриарха. Ако толкова им е зор, направете си нотариално заверено копие ВЯРНО с оригинала и им го връчете. Оригиналът си остава в училището, в което сте записани, копието Вярно с оригинала отива в Патриарха. Нямам спомен на мен от кварталното да са ми искали оригиналът да стои при тях, но то пък и в кварталното ни училище си продължавахме по презункция, ако не кандидатстваме, та сигурно за това са ми оставили време да си държа оригинала вкъщи.

# 226
А тази година Княза и при записване не искат оригинала на удостоверението. Няма го споменато в списъка с документи, а и вчера дружка записа детето си там и ме изуми с това инфо 😳
Скрит текст:
Седите си, където сте в момента и не правите нищо преди да видите, че детето е прието някъде със сигурност. Ученик не може да бъде отписан от училище без да е ясно в кое училище отива. От училищната администрация знаят много добре, но ви оказват натиск да се откажете да местите детето.
За съжаление има и училища, в които не можеш да си седиш след 4-ти клас (НУ) и когато резултатите на детето са на кантар, моя здрав разум ми казва да си го запиша някъде на сигурно, а ако се наложи да тегля документи. Но не, не можело така, ми се каза в желаното за резерва квартално училище.
Това също не отговаря на истината. Просто не е трябвало да споделяте бъдещите си планове за местене. Още повече, че сега редът е такъв, че записвате Вие, след като идвате от НУ, но последващото отписване се прави служебно от новото училище, в което е прието детето.

# 227
Е, след като Княза не искат оригинал, значи няма проблем той да се държи у родителите и да се показва при необходимост.
Въпреки, че това с оригинала е несериозно. Трябва да се подава само при записване, а при участие в класиране - само копие. А пък родителите нека си го държат до тогава...

# 228
Седите си, където сте в момента и не правите нищо преди да видите, че детето е прието някъде със сигурност. Ученик не може да бъде отписан от училище без да е ясно в кое училище отива. От училищната администрация знаят много добре, но ви оказват натиск да се откажете да местите детето.

За съжаление има и училища, в които не можеш да си седиш след 4-ти клас (НУ) и когато резултатите на детето са на кантар, моя здрав разум ми казва да си го запиша някъде на сигурно, а ако се наложи да тегля документи. Но не, не можело така, ми се каза в желаното за резерва квартално училище.
Няма право резервното училище да Ви задържи документите. Записваме се и се отписваме колкото пъти се наложи. И аз така ще правя. Родителите нямаме вина за неуредиците и бюрокрацията в системата.

# 229
Също мисля, че грамотите от състезания не би трябвало да имат някаква тежест. Има и голямо значение от кои състезания, дали Иван Салабашев или Многознайко има голяма разлика. Не знам как е било предишни години, но сега смятам, че е ОК (за Княза). Хубаво е, че се взимат и матурите, както е хубаво, че им взимат точките, а не оценката, защото дали имаш 83 точки или 85 няма разлика, но 5-ца или 6-ца има.
В Патриарха не взимат ли единствено състезанието, което се проведе през април в тяхната сграда? Мисля, че то е кръстено пролетно състезание на сайта им. Има резултати и по математика, и по български. А пролетното състезание за МГ си беше в МГ-то.
Точно така в Патриарха приемат и класират на база Пролетните състезания. Класират децата по точките, които изкарат.
Пролетните състезания на Патриарха нямат нищо общо с Пролетно математическо състезание /ПМС/, което се провежда в МГ, нито по формат, нито по съдържание.
Състезанието по мат. в Патриарха аз лично определям на ниво Математика без граници, докато в МГ си е доста по-трудно. Двете са различни.

# 230

Няма право резервното училище да Ви задържи документите. Записваме се и се отписваме колкото пъти се наложи. И аз така ще правя. Родителите нямаме вина за неуредиците и бюрокрацията в системата.

Отказаха да го запишат като казах, че чакаме класирания. Може би не трябваше да казвам. Ако не е приет и ако още имат места, тогава ще го записвам. Но подозирам, че местата в хубавите училище - Алеко, Антим и т.н. ще се заемат сега от деца, които не кандидатстват в МГ, Лиляната и Княза. Има и доста такива, аз лично познавам няколко. Еми....каквото такова. Не знам вече, нищо не знам. Отчаях се много, това не е нормално.

# 231
След 2рото класиране в Княза успяхте ли чакащите? Гледам по 2-3 места има

# 232
Ние не. Утре я записвам в резервно училище и чакаме Патриарха. Явно ще има размествания (предполагам има деца, записали се в Княза с БЕЛ, но участвали и в Патриарха) и до средата на юли поне няма да е ясно в кое училище ще сме.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 21:46 от stella1977

# 233
стискам палци!

# 234
И ние не.
Надеждата умира последна както беше казал някой назад, така че се надявам като излязат класиранията в МГ и Лиляната да има изтеглени документи от Княза. А какъв е този УР номер при математиката, няма такъв в списъка с резултатите от състезанието.
Да звъня ли и аз да записвам в резервното вече, не знам...като ми казаха, че трябва да съм 100% сигурна.
Само да питам  - ако го запиша, те ми връщат оригинала и после вътрешно ли теглят документите между училищата, или трябва да ходя да отписвам?

# 235
А какъв е този УР номер при математиката, няма такъв в списъка с резултатите от състезанието.
УРтата от състезанията и от подадените заявления за класиране са различни, виж датите.
Има и някои с имена на изпитите, но УР на класирането и обратно. Зависи какво са отбелязали в заявленията.

# 236
УР-то в класирането е входящото номерче, което дават при подаване на заявление за класиране. 
Трябва Вие да си изтеглите документите и да ги занесете в другото училище. Служебно става само при преместване през учебната година.

# 237
Благодаря, мислех че трябва да е едно и също. Ами то така...малко се губи идеята за прозрачност, виждаш, че детето няма много точки и му скриваш името....примерно. Така ми се промениха сметките дето правих Simple Smile

Между Алекото, Антима и Райна Княгиня според вас има ли някаква разлика в подготовката, средата и като цяло. Говорим за дете, което ще ходи на уроци и няма да разчита само на училище както беше до сега и явно сгрешихме.

# 238
По среден резултат от миналогодишните матури след 7 клас "Алеко" е на 4то място, "Райна" на 7мо, "Антим I" на 9то.

Аз още се опитвам да разбера това напъване и подбор със състезания за "Княз Александър" (3то място) при положение, че резултатите им са с доста голяма разлика от вторите (Патриарха) и почти същите като на "Алеко К." (четвърти) и "Кочо Ч." (пети).

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 14:04 от Greene

# 239
Където ви е по-близо в този случай, бих казала аз. И виж смените как са...

Общи условия

Активация на акаунт