Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 994
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
Азара, нищо не помага, започва някакъв демон да човърка отвътре, а какви стабилни вечери си правя, дори се чудя как не дебелея.
Споделяла съм , когато веднъж реших да фаствам 24 часа, е всичко беше точно докато легнах, аз воля имам и съм куче, ако трябва да се върши нещо. Пък и преди съм сваляла кила с глад, не е като да не мога да издържа. Но тогава ми се разлупа сърцето зверски, та не зная какво ми се случва, де. Решила съм да ходя на всякакви прегледи, тук са ни спуснали от колегията някакви безплатни / то колко са безплатни, ние си знаем, ама далаверка , все пак/. Та ще мина и на кардиолог и на всякаквите там профилактики.

Хайде, като намалиш хапчето, споделяй Heart Eyes
Твоята история трябва някъде да я заковем наред с тази на Елора и Невена, Миоки действа безшумно Sunglasses

Можеш да бъдеш пример за доста хора ти, и за мотивация.

# 391
Аз нямам проблем с такива похапвания след вечеря. Нищо не консумирам.
Ако огладнявам е преди нея.
Между обяд и вечеря е кошмара, вече към 17 часа някъде.
Явно не се храня достатъчно като съм на работа и отделно мозъчната дейност ме кара да огладнявам. В почивните дни нямам такива проблеми 🙄

# 392
Днес пусках щитовидни хормони и реших да сверя глюкомера. Венозната излезе 6.61, а тази от личния глюкомер, капилярна 5,8.
Да Ви кажа, лош е резултата, но съм на правилен път. Предните пъти в лабораториите беше над 7. Явно пада бавно, за три месеца съм я смъкнала с около 1,5. Сряда съм на ендокринолог, ще  видя какво ще ми пусне, но искам да видя Д,Б12, магнезий.
От месо и салата/зелева или зелена/ сутрешните стойности са най - ниски. Хапна ли млечни - отива на 7.8.
Аз правя редовни 24 фастове, но е от вечеря до вечеря. И при мен не се получава пропускането.

# 393
White Crocus- а щитовидните как са? Извинявай ако съм те питала, че не помня вече кой какво пиеше....приемаш ли метформинов препарат? Имаш ли кг за сваляне?

2 часа след обяда ми- без Метфогама- 5.6 Simple Smile   Не бързам още да се радвам...едва ли ще ми се размине без пикове......тепърва ще следя....тъкмо намалих "дозата' тест ленти....ся пак ще купувам в промишлени количества хахахах....

Ураган.....всичко е в правилната храна и порция.....и аз съм го забелязала....на обяд мога да си позволя и леки прегрешения....но вечерта избягвам.....
Хака за яденето на ВХ на девойката от Инстаграм/гледам и книга е издала вече/ винаги да е след протеин наистина работи.....та ако някой реши да съгрешава никога да не е на празен стомах......мислех да се пробвам с бананче скоро време, ама сега като намалям още дозата не е момента....

# 394
Ох, имам страшно много за четене назад...😄
Минавам да споделя вчерашната вечеря.🙂
Преди печене:

След печене:

Смесих 500 гр кайма, 1 глава лук, нарязан (бяха пораснали и малко зелени стръкчета), 3 големи моркова- настъргани на ел. рендето и добавих около 300-400 гр брюкселско зеле- наситних в чопъра с малко вода до нещо като ориз. Тъкмо се чудех какво да го правя брюкселското зеле. 😃 Добавих 4 яйца Л, сол, чесън на прах и чубрица, смесих добре всичко и разстлах в голямата тава на фурната като блат. Пекох на 180 гр до готовност, около половин час може би. Стана много вкусно /иначе вкъщи уж някои "не ядат брюкселско зеле"/, даже малката поиска допълнително. 🙂 По подобен начин правя всички мързеливи кюфтета (независимо дали е само кайма или има и яйца, и зеленчуци), после само режа на квадрати. 😁 Специално снощното творение имаше вкус на нещо средно между кюфтета от кайма и зеленчуци, мусака и руло Стефани. 🙂

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 15:17 от dolce miele

# 395
Азара, аз съм с Базедова болест.В момента щитовидните са в норма, клонящи към долна граница. След откриването на базеда качих 15 кг, които нямат махане. Предполагам е от метизола. Естествено и аз се погрижих.
Приемам Глюкофаж xr 2000вечер

# 396
Явно като съм отслабнала и имам по-малко кг за сваляне имам нужда от повече калории, отколкото приемам и за това е така.
Намразих го скапания кантар, не иска и не иска да слезне под 70😬

# 397
Долче, ако не беше брюкселското зеле....щяха да ми потекат лигите хихихи, но това е едно от нещата, с които няма да се "сприятеля".....не съм му дала особено шанс де, но така стана и с авокадото...днес за последен път купих....за да се уверя, че не ми харесва вкусът му и това е....много ми се искаше да вкарам  още полезности в менюто ми, но ще търся друг вариант....днес планирахх да правя пил.дробчета с праз, чушка и бейби морковчета, но на всички магазини са се наговорили да не зареждат.......не успях да намеря/а най-мразя да обикалям магазините за 1 продукт/....ще вечеряме някъде на вън с ММ.....малката е на лагер, голямата и тя се шляе, не съм и виждала очите, та сме на "меден месец" с любимия Simple Smile
Скоро ще излезе и копривата..та да питам коприва/спанак чух че можело да се готвят с яйца......който е пробвал да ми разясни....попарват ли се предварително/за копривата вероятно да:)/....или как точно ги готвите.....аз ги обичам, но съм ги готвела досега или на супа, или с ориз.....в сурово състояние спанак не обичам/на салата/ та събирам идеи Simple Smile

White Crocus- явно затрудненото сваляне се влияе от щитовидните проблеми, защото при мен доста бързо падна захарта от 20 на гладно до 5...дано се случат и при теб по-скоро  нещата... дозата ти метформин никак не е малка, но докато не свалиш кг едва ли ще се подобри захарта си мисля....не съм наясно с Базедовата болест...това обратно на Хашимото ли е?

# 398
И аз си мисля, че напоследък ЩЖ пак започна да ми играе номера...сваля 1-2 кг и после пак нагоре, после надолу...и пак обратно...Въртя така едни 2-3 кг и ми е супер изнервящо така...😬 Забелязвам, че има дни в които задържам вода, което също ме навежда на тази мисъл. Явно пак ще трябва да пипна дозата на хормона...
Азара, честно, ама наистина честно, изобщо не се познаваше, че в тавата има брюкселско зеле! 😃 Нямаше я типичната горчивина, която щеше да се усеща, ако ги бях приготвила самостоятелно. Но пък аз сложих брюкселското зеле за "пълнеж", защото иначе трябваше да го готвя отделно и да си го ям сама най-вероятно.😉 Съвсем спокойно може да се пропусне или да се сложи друг зеленчук на негово място. 🙂
За копривата- има си вече коприва в Кауфланд. Аз я чистя с домакински ръкавици, после я попарвам и след това режа. По подобен начин действам и с кейла с яйца, но без ръкавиците, естествено. За спанак с яйца нищо не попарвам, директно в тигана го готвя.

# 399
Копривата ако я пипаш само с ръкавиците докато стигне в тигана, попарването е излишна занимавка - задушавам/запържвам направо там. То какво повече от това има за попарване? И после яйцата и те там и готово.

# 400
Може и така. Някои предпочитат да я попарват и да я добавят към края на готвенето. За да избегнат запържването.

# 401
Е, то запържване е силно казано за зелении дето си се задушават в "собствен сос". Не че пречи отделно попарване, разбира се.

# 402
Коприва не купувам аз....ММ ми носи ....там където работи има в изобилие Simple Smile И бъз расте много...миналата година се скъса да бере да си прави сок...за съжаление е наблъскан със захар......
Ще пробвам със спанак скоро...че ми е мерак Simple Smile Не съм сервирала подобно нещо в къщи и ми е интересно дали ще го одобрят Simple Smile
Долче вярвам ти Simple Smile

# 403
Късметлийка 😛 Аз много обичам коприва, ако знаех къде има, с удоволствие щях да ходя да си бера...А и сякаш тази коприва в Кауфланд е от по-космат сорт...😅 Вкусна е, но не така нежна, като копривата, която помня като дете...
Най-накрая я видях тази салата Живкови в Кауфланд, след доооста разглеждане на салатите в пакети... но какви са тези цени...4 лв?😬🤔 Подобна си купувах в Италия, а тук много трудно се намира радикио...

# 404
Най-омразното ми ядене е коприва.
Майка ми и баща ми цял живот се опитваха да ме научат да ям, аз все отказвах.
Осъзнавам прекрасно факта колко е полезна, но аз си ям спанак, лапад.. В тях си има желязо пак.
Един от най-гадните ми спомени свързани с ядене беше, когато бях на гости при една от бабите ми /Бог да я прости / на село и беше направила коприва и то с овче сирене/друго омразно нещо/. Как съм го яла за да не я обидя, просто не ми се обяснява 🤮

Общи условия

Активация на акаунт