Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 005
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
A, ако човек разчита само на копривата за желязо...😉 Аз си я ям предимно заради вкуса, защото ми харесва. Няма смисъл човек да яде неща, които не харесва само заради полезностите им. Е, освен ако човек не живее на чипс и газирано...😃

# 406
Джереми, 70 кг съм, 165 висока.
С тежък скелет съм. Ендото каза да сваля максимум до 65 кг., повече не. Трябва максимума да съм 68 кг.
Елора, този фаст без вечеря ми се струва невъзможен, защото тогава съм най - гладна. След работа.. Иначе така и не започнах да закусвам.

По-скоро си мисля, че така ти се струва.
И аз така приказвах.
Всичко е въпрос на психологическа нагласа.
Особено ако човек е на правилния режим, чак зверски глад няма да има.
Ако има зверски глад, то  тогава не ядеш правилната храна и количество.
Днес и утре пак съм на вечерен фаст.

Долче, таз рецепта си я запазвам.
То може и на ролце да се навие. Може и плънка някаква да се измисли. Малиии....

# 407
Елора, да, може и вариации да се правят. Аз обмислях да го завия точно като руло, плънката да е от зеленчуци с яйце или пък нещо с моцарела...Обаче накрая надделя факта, че исках да стане по-бързо и идеята остана за друг път. Но си мисля, че ще стане много ефектно.

# 408
А може и плънка от кисело мляко с чесън и копър.
Ама то това ще върви на руло от тиквички.
То и такава рецепта мярнах скоро.

# 409
Вероятно трябва да се опитам да направя вечерния фаст. Някоя събота например.
Аз бях на печени пилешки крилца и зелева салата. На обяд хапнах домат, краставица и 2 варени яйца с малко сирене.
Долче, благодаря за рецептата. В действителност на руло ще е много хубаво.
Аз обичам Руло Стефани.

Забравих вчера да кажа, че преди не ядях стар лук и моркови, вече ги включих в менюто.

# 410
Елора, ние снощи го ядохме с кисело мляко, а аз и с чесънче...😃 Отиваше му, доста даже. Иначе аз мислех да го пека направо като руло, когато му сложа плънка.🙂

# 411
Вероятно трябва да се опитам да направя вечерния фаст. Някоя събота например.
Аз бях на печени пилешки крилца и зелева салата. На обяд хапнах домат, краставица и 2 варени яйца с малко сирене.
Долче, благодаря за рецептата. В действителност на руло ще е много хубаво.
Аз обичам Руло Стефани.

Забравих вчера да кажа, че преди не ядях стар лук и моркови, вече ги включих в менюто.

Обикновено ям 3 яйца на обяд. Правя си там омлетче с праз, яйцата, малко сирене. И салата разбира си  нося на работа.
Но обикновено като фаствам, са ми четири на обяд. Те са и размер м.
Още не съм гладна в момента. Иначе останах на работа повече и шмугнах към 16 един банан. Не съм гладна. Не като с тъпата ябълка вчера.
Мога да имам лек тъп глад към 10 часа, ама няма сила, която да ме накара да ям толкова късно.
Разбирам ти ината, защото и на мен ми беше странно в началото. Даже първите 7-8 пъти ми ставаше гадно като знам, че трябва да правя фаст, но виждах ефект.
Манията към сладкото идва от инсулина, но и психиката е важна.
Тук с пропускането на вечерята е до психика.
Аз съм правила преди години гладувания с плодове. Дори в началото на нввмх съм правила такива глупости. И съм издържала.
И в един момент си викам - абе по цял ден на плодове съм карала, толкова ли не мога да закуся, да обядвам и една смотана вечеря да изпусна.
Защото ефектът от това да ям ннвмх за закуска, обед и да не вечерям е много по-голям за мен от тъп плодов ден.

# 412
Все пак се наложи да сготвя....на ММ не му се излизаше Simple Smile
Пилешки дробчета по селски......с праз, червен лук, моркови, чушка и сланинка, чубрица/чудесна комбинация/ + салата зелени микс с чери домати, краставица, маслинки, лъжица заквасена сметана и малко счукани орехи
Нядох се като попско дете на задушница хахахахах
Гъби нарочно не сложих , знам че пускат вода...ама и те дробчетата не лъжат никак....май за 1 път ги приготвям така, и се изненадах...та това си го отчитам като грешка.....зеленчуците се пресготвиха...следващият път ще ги задушавам поотделно....въпреки това се получи много вкусно.....сланинката я добавих малко преди да изключа котлона....придаде много приятен вкус Simple Smile

Долче, Салатата Фамилия я купувам на 3 лв....не знам защо е при вас на 4......даже редовно я пускат намалена.....днес се запасих аз...много си я обичам

# 413
Предстои да пусна контрола за щитовидните хормони. Какво друго да пусна мисля ; к.з , инсулин, гликиран хемоглобин, вит Д, вит Б 12, желязо, Магнезий, цинк. Холестерола ще видя как е..
Ако имате идеи споделете ♥

# 414
Азара, супер изглеждат дробчетата 🙂 При нас в К. май никога не съм виждала намалени салати в плик...Само на Денито всъщност съм виждала намалени, но то е било много рядко...А може и да съм погледнала грешен етикет. Имаше поне 2 вида, едно беше 3 или 3 и нещо, другото около 4 лв.
Бриа, ПКК, за да видиш и хемоглобина? Триглицериди, пикочна к-на...

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 21:46 от dolce miele

# 415
Предстои да пусна контрола за щитовидните хормони. Какво друго да пусна мисля ; к.з , инсулин, гликиран хемоглобин, вит Д, вит Б 12, желязо, Магнезий, цинк. Холестерола ще видя как е..
Ако имате идеи споделете ♥
Магнезия е безсмислен според мен.....той си е добре да си се взима , особено ако се приема метформин.....Желязото по-скоро пусни целия панел....за щитовидните не знам дали знаеш е хубаво да са всичките; ТСХ, Т3, Т4 Тат и МАТ.....

# 416
За желязото винаги пускам минимум ПКК (хемоглобин), желязо, ЖСК. Феритинът не се покачва бързо, ако е изследван сравнително скоро, може и да се пропусне...

# 417
Много добре изглеждат дробчетата. Отдавна не съм яла. Обичам и сърчица. Трябва да взема да си направя.

# 418
И аз предпочитам сърчицата, но напоследък свикнах и с дробчетата..преди не ги обичах......харесаха ми много Simple Smile Малко разнообразие, че само скара напоследък.....Правих и миш маш онзи ден.....изплюскахме го само двамата с ММ.....най-накрая му хванах цаката на готвене, че преди все блудква ми ставаше Simple Smile

# 419
Аз такива карантии не обичам.
Дробчета де.
Ама веднъж ядох пилешки сърца и май ми харесаха. Беше много отдавна.
Те замразени ли са принципно? Къде да ги търся из магазините?

Общи условия

Активация на акаунт