Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 009
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
О ябълките е добре да ги махнеш, ядките ядеш сурови нали?
То е половин ябълка.
Сурови са да.
Ако махна ябълката, пак ще е кето. Аз ям 2 пъти в седмицата.
Направо не знам вече какво да ям..

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 13:42 от Hurricane~

# 376
  • Столичанин ама не в повече :D
Авокадо, и може вместо ябълката включиш грейпфрут. Относно фастовете, да не прекаляваш с тях, и виж какво количество храна (и по-специално протеин) употребяваш, всъщност отслабването се случва, когато тялото се храни достатъчно добре, но с правилните комбинации от храна и достатъчно храна. Е разбира се зависи и колко си висока де.

# 377
Досега отслабнах много кг, значи не ми е грешен начина. Просто последните 5 са най-трудни 😕
Не мисля, че прекалявам с протеините.
Накрая ще пробвам зоната. Имам и двете книги с рецепти🙄

# 378
Ако някой се интересува от кето-рецепти, мога да пратя 1-2 блога и фейсбук-страница с разкошни идеи (вкл. за сладкиши. Твърди се, че  някои подсладители не влияят на инсулина, не съм проверявала лично обаче).
jerami, може ли някакви координати на този Гйадурков (може и на ЛС), за пръв път го чувам? Благодаря! Heart

# 379
Аз следя доста страници и групи за рецепти. Не съм привърженик на подсладителите и не ги употребявам.
Бадемовото брашно също ми е ограничено.
Не мисля, че е ок да се консумират ежедневно.

# 380
Аз преди режима правех бонбони с продуктите, които Джерами е изредил. Слагах в чопъра ядки, фурми и масло, после овалвах в какао. Ставаха много вкусни. Не се различаваха от шоколадовите 🙂
Откакто съм на режима от 2м. и половина, съм си правила два пъти от лавите в микровълновата. Слагам първо да се разтопят шоколада и маслото, после добавям яйцето и пускам пак за 1-2 минути.
Всъщност първия път като го правих нямах шоколад. И сложих малко банан и какао вместо черен шоколад.

Ето я лавата в чаша за кафе
Скрит текст:

И бонбоните, които преди правех

Скрит текст:

За кг - аз имах известен застой в свалянето. После се раздвижиха нещата..

Последна редакция: нд, 03 апр 2022, 14:34 от Jupiter sea

# 381
  • Столичанин ама не в повече :D
Ако някой се интересува от кето-рецепти, мога да пратя 1-2 блога и фейсбук-страница с разкошни идеи (вкл. за сладкиши. Твърди се, че  някои подсладители не влияят на инсулина, не съм проверявала лично обаче).
jerami, може ли някакви координати на този Гйадурков (може и на ЛС), за пръв път го чувам? Благодаря! Heart
https://georgigaydurkov.wordpress.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d … 0%b5%d0%bc%d0%b5/
Бих те посъветвала преди това да попрочетеш книгите и блога му като примерно започнеш с това:
https://georgigaydurkov.wordpress.com/%d0%ba%d0%bd%d0%b8%d0%b3%d0%b8/
Досега отслабнах много кг, значи не ми е грешен начина. Просто последните 5 са най-трудни 😕
Не мисля, че прекалявам с протеините.
Накрая ще пробвам зоната. Имам и двете книги с рецепти🙄
Ами много зависи тея последни 5 кг дали наистина са нужни за сваляне, ако се търсят манекенски килограми, е тогава няма начин решението са моркови и стрък целина на обяд и вечеря,  колко си висока?

И като се говори за домашни бонбони изнамерих една снимка от далечната 2016 (може би са били първите изглеждащи добре или де да знам за какво съм ги снимал Smile )
Скрит текст:

# 382
Здравейте. От както ми намериха този преддиабет се ограничавах от сладко,картофи,бял хляб и такива неща. Дори бях ги спряла. Пия си лекарството редовно. Вчера не знам защо реших да направя глупост и изядох 1 шоколад. Просто не можах да спра. След два часа КЗ беше 4.8 ,което на мен ми идва малко ниска. Над 5 ми е добре. И след обяд се започна една умора,постоянна сънливост,главата ми тежи. Разбрах,че е от захарта въпреки,че не съм я вдигнала,може би инсулина завиших,тъй като проблема повече е там. Но днес продължава умората и сънливостта. КЗ цял ден е около 4.3 до 5.6. Мисля,че е заради вчерашната глупост с този шоколад,защото и преди да разбера за състоянието си съм се чувствала така,но откакто спрях сладкото не бях. Колко време ще ме държи това положение?Как да разкарам тази захар от тялото си?И дали въобще е от това?

# 383
По малко ябълка или боровинки.
Фастовете са от вечер до вечер. И ядки от време на време ям.
Каквито ми е казала ендикриноложката.
[/quote]

Ябълки изключително рядко ям.
Днес на работата реших да изям една.
Егати и зверския глад, който ме налегна после.
Ядките не ги смятам за драма, но дано не са печени.
А калориите в дните в които ядеш си прегледай.

Опитай и да изпуснеш вечеярата. Смени фаста. Неведнъж съм писала защо.

# 384
Ябълките и мен предимно ме разяждат, поне повечето сортове. Най-добре ми е ако ябълката е Грени Смит, те са просто свежи и хрупкави но не са така сладки. Такава мога примерно да изям с кафето и пак да на огладнея до ранния следобед, както си е нормално за мен. И това е мнго рядко де, не съм по плодовете и дори тези ябълки сигурно са ми до десетина броя за година Grinning Но понеже е толкова рядко, би си личало много ако ми се отразяваха повече.
Откак се помня съм предпочитала зелени ябълки винаги, явно е имало защо. И другите плодове ако избщо ям, ги избирах винаги недоузрели и всички ми се чудеха. Усещала съм си че по-сладките не са за мен. Де да беше така и с хляба, картофите и бирата... Joy

# 385
Ураганче, правиш ли режим , задържане ' на 3 месеца по един? Така ми каза ендото, за да не се забавя метаболизма. Пробвай да направиш пауза и след време пак.
Пак да кажа за ябълките, четох някъде, че зелени са позволени в режима, ако обичате давайте. Аз не съм по ябълките, но слава богу единствените, които обичам са зелените. Но ги ям рядко, да речем 1-2 пъти месечно.
За съжаление понякога прегрешавам с банан, успокоявам се с това, че ми е нужен серотонин и че помага за съня, които са други важни фактори за метаболитния синдром. Не е само храната и инсулинът се влияе и от останалите хормони в тялото. Уф, няма ли да напредне този клон на науката най-сетне, да вложат средства в изследвания, да се промени насоката на производителите и храненето още от детските градини и училищата. Как да станат нещата, като майките дават попара и каша и това са цели две хранения още преди годинката. Давам си сметка също така, че третото е плодове. И аз съм хранила и двете си бебета така, пък сега се чудя защо едното е с КЗ 5 на гладно, а другото е с абстинентни симптоми за захар поне 3 пъти дневно.

# 386
При подреждане на документи си намерих изследвания на ТСХ от преди 7 и 2 години. Било ми е 2.77 и 3.777 респективно, ама нали е в референтните стойности и никой не е обърнал внимание.
Днес пусках пак и нищо неочаквано не излезе.

Скрит текст:

Иначе аз от Метфогаммата ли, от какво, последните две сутрини хич не съм гладна и не ям. Но лицето ми се изчисти и съм много доволна.

# 387
Джереми, 70 кг съм, 165 висока.
С тежък скелет съм. Ендото каза да сваля максимум до 65 кг., повече не. Трябва максимума да съм 68 кг.
Елора, този фаст без вечеря ми се струва невъзможен, защото тогава съм най - гладна. След работа.. Иначе така и не започнах да закусвам.

# 388
И аз съм същата.
Без закуска със сигурност, обяда мога да прескоча, но привечер съм си яко гладна.
Да не говорим, че още се боря с това нощно похапване. И най- ситата вечеря , дори в осем и половина, не може да ми спести това освирепяване към 22, 30.
Миоки добре ме посъветва за масло, ръсвам го и със сол, откакто разбрах, че трябва да добавям. И сланинка си резвам , по едно две парченца. Засища наистина. Но друго си е да мушна малко сиренце със зехтин.
Голяма битка водя с този вреден навик, засега той ме бие.
Успокоителното е, че напоследък виждам все по-често стойности на кз два часа след хранене под 4.
Нека се задържи тази тенденция и ще ходя за кръв.

# 389
Аз също не бих изкарала без вечеря....пробвала съм.....ужас....в един момент така осверепявам и изждам от всичко по малко, че изобщо не ми е вариант.....нито пък като си легна стомаха ми да къркори, че чак съседите да го чуват.....без закуска си ми е супер.....и преди когато ядях глупости....това беше единственото време през деня, когато дори и физически да съм гладна...самата мисъл за храна ме отвращаваше.......и редовно първото ми ядене за деня е било около/след обяд....

Тайс, а пробвала ли си за вечеря да изядеш наистина голяма салата.....мен много ме засища принципно....при теб по-скоро е на психическа основа това нощно похапване....

Ураган и аз съм висока колкото теб.....бях свалила до 63 кг, но като започнах да качвам мускулна маса/от тренировките/ се върнах на 64-65 и вече 2 месеца от тогава съм твърдо на тях.....чувствам се перфектно на тези кг......

Пух, изчезването на апетита не е от Метфогамата....и аз ги приемам....хрома обикновено подтиска апетит.

От днес съм решила да махна и останалата част от Метфогамата...т.е ще остана на 1 половинка/500мг/ само вечер....да видим какво ще се получи Simple Smile Оф много ми се иска да разкарам и бетаблокера.....нали го намалих до минималната доза.....ще търся с кой да се консултирам....

Общи условия

Активация на акаунт