Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 975
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Ако някой държи на хрупкавата коричка на дроба може да го направи с ядково брашно, прилично става. Аз лично го предпочитам печен с лук, че го мятам във фурната на таймер и излизам с кучето и детето.
Аз тия дни го карам основно на зелена салата с авокадо и доволно количество прясно сирене. Открих едно прясно сирене в Ракево и сега не мога да му се наситя. Иначе събота открихме сезона на вилата и си спретнахме ципура на скара, с мм направо прекалихме с тия ципури, уж взех повече, за да остане и за вечеря, а ние ометохме всичко на едно ядене.. Поне като е режимно нямам угризения после.

# 541
Аз в Ракево ставам разногледа, имат страшно много интересни неща. Онзи ден видях пушена бейби моцарела. Ние сме ограничили сиренето като цяло, но като ни се дояде, взимам биволско оттам, много е добро.

# 542
Долче, в събота е пълнолунието. Що не изчака?

# 543
Здравейте, от две години се храня НВ ВМ. В началото имах много ниска кръвна захар и чак ми прилошаваше. Мерих с глюкомер. Беше май под 3. След това нещата се нормализираха. Но напоследък се налага да вземам допълнителни смени и много често пропускам обяда. Аз и по принцип понеделник и петък не обядвам. Вечер след като вечерям и стана да мия примерно чинии усещам силно прималяване, слабост в крайниците. Лятото правих изследвания и кръвна захар беше 5, но след кафе със сметана. Чудя се дали заради тази слабост да не увелича въглехидратите, въпреки че не следя стриктно и едва ли са ниски. Докато не ям се чувствам много добре и пълна с енергия. Проблемът идва винаги след хранене. И то откакто съм на НВ ВМХ.

# 544
Здравейте!
Чета ви много внимателно и си продължавам с режима. Лентички и иглички трябва да си купя за глюкомера.
Ще ме прощавате за глупавия въпрос, но колко са  допустимите въглехидратите на 100гр продукт при нас? Сигурно ще кажете нула😜🤗
Сега ще ви кажа защо питам.
Готвя зелен фасул. На опаковката пише - въглехидрати за 100 гр продукт 6.1гр от които захари 2.9гр. Може ли някой да ми разясни, ама като за.... 😂  Предполагам тва голямото число е плюс фибрите.

# 545
То няма такъв продукт с 0 въглехидрат... е, освен ако не мислиш да се прехранваш с мас и сланина Grinning Вярно че според някои хора точно това правим, но ти си заеш че не е баш така.
На опаковки поне при нас най-често пишат общите въглехидрати и каква част от тях са захари. Разликата се предполага че са фибри, уж. Но пък и не се втелясвам да съм стриктна до вариант кето. А и съдържание гледам само ако е нещо дето не е единичен продукт, ами съдържа повече неща. Там гледам до 10тина процента и ако не ми се види твърде дълъг списъкът съставки, значи става.
За нещо дето е парче месо или зеленчук, не мисля че ми трябва етикет да го чета какво и колко има.

# 546
Natka, развесели ме. 😂 Вярно, че много хора си мислят, че жулим пръжки и сланина.
Аз щото нали бобови не са много ОК, писали сте и затова се зачетох.

# 547
Охххх...2 пъти пиша...и 2 пъти ми се изтрива като натисна нещо случайно!😬😬😬
Елора, аз и пълнолунието вероятно ще уважа. 🙂 Но като си спомня как последните 2 месеца МЦ ми прецака ръчно фастовете по пълнолуние...А и не ми се струва добра идея да правя няколко дни фаст, точно по време на МЦ...😄
Натка, не мисля, че разликата между общи вгх и захари е само фибри...🤔
Никога тук не сме препоръчвали вгх 0 гр/100 гр. 😃 То не е и постижимо, ако човек се храни. Е, моите сега сигурно са близо до 0 гр/100 гр, но с хранене едва ли...колкото и да е нвх.
Готвя зелен фасул и грах по-рядко, но не съм ги изключила от режима. За мен са си режимни храни. Особено, ако не се гонят най-ниските вгх.
Отчет: след първия ден фаст не свалих нищо. След ден 2 и 3 съм свалила 2 кг. Днес ми е ден четвърти, чувствам се добре, не съм гладна. Чак днес коремът ми започна да се прибира и да добива горе-долу обичайния си вид. Нямам никакви проблеми с ходене до ВЦ. През първите 2 дни забелязах няколко съвсем, съвсем миниатюрни пъпчици с бели връхчета- виждаха се само при яглеждане от много близо, едва ли друг човек би ги забелязал по лицето ми. Днес от тях няма никаква следа (признавам, толкова бяха мини, че веднага ги премахнах😁), кожата на лицето ми изглежда свежа, изчистена, сияеща. 🙂 С две думи, фастът е въпрос на нагласа.

# 548
Здравейте, днес пуснах контролни изследвания. Кръвна захар 4.5, инсулин 4.4, гликиран хемоглобин 5.5%. На режима съм от края на януари и съм свалила около 8кг. Много съм доволна от гликозата и инсулина. Само се чудя дали гликираният не е твърде висок и да показва, че през деня ми се вдига доста инсулина... На обременяването нямах големи проблеми на 0м,но на 60 и 120 и двете стойности бяха високи.

# 549
Чудя се дали заради тази слабост да не увелича въглехидратите, въпреки че не следя стриктно и едва ли са ниски. Докато не ям се чувствам много добре и пълна с енергия. Проблемът идва винаги след хранене. И то откакто съм на НВ ВМХ.
А какво по-точно ядеш?
При мен обикновено стойността на гладно е по-висока от тази след кафе със сметана...
Деметра, не са минали 3 месеца, може би гликираният хемоглобин ще падне още...А и не е изключено още да ти се повишава повече инсулинът след хранене (а и КЗ), но това ще се оправи с времето при режим.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 21:52 от dolce miele

# 550
Имам високи нива на стрес от много дълго време, може ли да имам  И.Р. ? Причернява ми от ставане след легнало положение цели 2-3секунди...това знак ли е? Консумирам и много плодове като портокали и ябълки а те имат фруктоза/глюкоза...както и много картофи и ориз, и овес.ядки,  а то май всичко става на глюкоза...мислех, че като се храня здравословно ще съм ок, ама май прекалих и си докарах И.Р? Чувствам че нямам никаква енергия и то след почивка и консумирането на шоколад за енергия...а то обратното.. че и подут корем от край време...

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 21:41 от Didity02

# 551
Долче, на мен мц-то днес ми дойде. И до петък трябва да е намаляло. Мисля събота и неделя да правя. Само обяд.
Заради пълнолунието трябва ефектът да е по-голям.
От вчера имаше ефект лек, ама нали мц-то чаках и се събудих с надут корем.

Понякога от фастовете и аз забелязвам да пъпчасвам. Сигурно някакво изчистване е.

# 552
Didity02, много плодове, много картофи и ориз, много шоколад- както и всички храни с много въглехидрати- съдействат за ИР. Да, може да се отключи ИР от стрес, обаче обикновено причината не е само стрес и има комбинация от фактори. А идеята за здравословно хранене...е, много от нас в тази тема сме си я променили с течение на времето! 😉 Сега изобщо не бих описала като здравословно ядене на много картофи, ориз, плодове, шоколад (особено бял, млечен и уж тъмен)...Нещо повече- за много от пишещите тук и по-малки количества от тези неща са проблем.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 22:32 от dolce miele

# 553
Да, ами щото преминах от джънк фууд към пълноценна храна, свалях кг-и и... то май по-лошо стана..и с тези промоций от лидл на шоколад и портокали ме изиграха лошо.. преминавам на зелени салати, яйца и туй то...

# 554
С всяка храна, дори и да е най-пълноценната, ако се прекалява, може да възникне проблем. 🙂 И аз преди си мислех, че се храня доста здравословно...Понеже ядях домашна храна, не пържех, не обичах джънк, сиропи, компоти и газирано, избягвах алкохол, ядях много плодове и зеленчуци, предпочитах пълнозърнест хляб и бобови пред спагети, намалявах захарта в домашните сладкиши и ограничавах много мазнините...мислех, че това е здравословно. И на фона на много други хора, направо си беше...Обаче не е било добре за мен и за моето тяло. А дали с джънк, дали с неподходяща домашна храна, резултатът пак в един или друг момент е един и същ. Има и други, които са стигнали до тази тема без да са били фенове на джънка, не съм само аз...🙂
Прочети добре и първия пост от тази тема. Обикновено проблем ИР /да не кажа...винаги/ има проблем и с дефицити- магнезий, вит. Д, Б 12, а в моя случай- и с желязо.../нищо че в пълнозърнестите храни, бобовите, някои зеленчуци и др. уж има желязо, но има и в-ва, които пречат на усвояването му/.

Общи условия

Активация на акаунт