Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 978
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
А ти лично прочела ли си го?

Лично не помня честно казано. Ама на майка си вярвам.
Помня че почна, но после спря поради тази причина. Пишело, че от пушачи не трябвало да се прави.
Иначе съм чела откъслечни неща.
Иначе тя си приготвяше кислородната вода.

# 526
Mайка ми преди пиеше кислородна вода, само позитиви имаше. И кръвните и' изследвания бяха по-добри /бяха и' намалили дозата на Синтром, както и лекарката и' се чудеше някои други подобрения как така са се получили😁/. Не е пушачка и никога не е била и тя.

# 527
Аз имах ускорен пулс в началото/това ми беше първия симптом преди 5 год/...но и сърцебиене съм усещала доста пъти....последния месец преди да лъсне КЗ20 на гладно имах много сериозни прескачания на сърцето....тахикардия го наричат/ако не се лъжа/ но това е било ве1е в следствие на кетоацедозата, която пък е била в следствие на високата КЗ......около 3 седмици след като започнах режима всичко изчезна....пусла ми се нормализира....намалих драстично дозата на Бизогама-та от 10мг на 2.5, и кръвното ми вече твърдо е ниско...около 60/90- 70/100
винаги съм била с нормално кръвно 90-120.....а дните преди да започна режима леко беше скочил на 130/90

# 528
Аз вчера бях в Одрин и ядох от черния дроб. Други прегрешения нямам.. Издържах на десертите, но на дроба не можах. Пустото брашно, с което го правят 😕😕😕
Ето го какво е.

Тази снимка е от Интернет. Нямам навик да си снимам храната по ресторантите.

# 529
Мина ми прегледа при ендокриноложката, докторката каза, че е изключително доволна от свалените килограми за 1 година от 2021 - 2022. Забелязах, че ме е записала  колко кг съм била тогава и сега колко съм.
Каза да продължавам така да се храня по същия начин: никакви ориз, хляб , картифи, алкохол, сладко каза да ги забравя.
Това,  че са ми с е нормализирали стойностите на ТСХ, подпомага процеса и на отслабване.
Контролния преглед е октомври.

Много обичам да ям дроб, вие как го приготвяте, като не го пържите с брашно на тиган?

# 530
Пак в тиган го приготвям, но без брашното и без да е точно пържен. С някаква мазнина, слагам /или не/ зеленчуци, подправки. Може и да се пече, но по-рядко се занимавам с това.

# 531
Косопад имах след раждането. Доста. Помогнаха ми на допелхерц за коса хапчетата. Тук във форума ми ги препоръчаха. Много бързо видях ефект. Но с омазняването не мога да се оправя и то се засили като започнах с режима...

Днес видях на кантара 57кг Simple Smile

Има ли някой с оперирана ЩЖ, че моята е за махане? Имам възли (конгломерат) по 3 и 4 см. Падаше ми гласа от ранна бременност, защото са ми притискали гласните струни, а в 9 месец се и задушавах и спях на 2 възглавници, за да мога да дишам. Искаха да ме оперират в София мед. Там ми правиха биопсията преди години.

# 532
Юпитер, да не би да прекаляваш с миенето или шампоана ти не е ок....няма как според мен да бъде от режима ..само в корена ли се омазнява? Моята започва да се омазнява повече, когато са ми много израстнали корените, т.е преди да се боядисам...
На майка ми й правиха опреация на ЩЖ преди няколко години/в Русе/..може би 10.....имаше няколко възела и от двете страни...не е имала проблем след това, само малък белег..но не е нищо страшно....следеше си хормоните на всеки 3 или 6 месеца/не съм сигурна/, а от около месец започна да пие Еутирокс/доктора й беше казал че жлезата изнемогвала вече/, но до скоро не пиеше нищо за щитовидната мисля......но и не съм  я разпитвала подробно....ако ще ти е от полза ще разбера подробности..

# 533
На дроб не съм слагала брашно и преди да мина на режим, вкусен си е и без него. Е, няма да направи хрупкава коричка като тая вкусотия от снимката, но си е вкусен пак. Даже в нищо не кисна, хората слагат там мляко, сода, незнамсикакво... не мога да се занимавам аз. Дробът е от аламинутите, не мога да му слугувам с часове.
Режа си го на хапки, гледам да го подсуша преди да отиде в тигана и там по-скоро запържвам с малко мазнина там колкото да има нещо, то в незалепващ тиган не е нужно повече от това. Номерът е да не препълваш тигана че иначе започва да се задушава вместо да се запечата и става като сварен. На партиди ако трябва, но да си има място в тигана. Когато правя с лук или и с други зеленчуци, запържвам всяко поотделно, изваждам и мятам следващото, като пак гледам да не препълвам. Звучи като повече работа, но реално даже се сготвя по-бързо отколкото да бухна всичко наведнъж. А и всяка съставка е сготвена точно колкото трябва за нея, не се чудя кое след кое да добавя и дали няма да се пресготви някое.
Все се каня да пробвам в еърфраера, но то и в тигана не е кой знае каква занимавка, не мисля че ще ми спести съществено време.

# 534
Добро утро...темата нещо замря ...Simple Smile
Да се отчета че намаляването на дозата метформин върви повече от добре....имах само 2 дена с малко по-висока КЗ 5.5-5.6.....една седмица е минала само Simple Smile Вчера забравих да се меря, днес пак съм на 5.3.....ако не се изкушавам да кривна леко от пътя ще е по-добре, но като цяло тенденцията е към нормални стойности на КЗ Simple Smile Вече съм по-уверена да махна и последната 500 мг доза .....може би до края на месеца и това ще стане Simple Smile))))
ИМам въпрос за магнезиевия цитрат....понеже гледам, че поредното ми шишенце се опразва, а го пия без прекъсване от октомври месец.....дали трябва да продължавам постоянно с него или мога да прекъсвам....все пак тренирам активно, и знам, че е добре да се приема магнезий....Моля за мнения.....
Б-комплекса който препоръча Елора....видях че има б12/метилкобаламин/ в него.....дали е достатъчен, че спрея ми Б12 на Бетър ю също свърши преди малко повече от месец....... От изследването ми за Б12 ноември месец бях на около 300 и нещо, чак сериозен дефицит не съм имала.....сега не ми се дават пари пак да го пускам, макар че скоро трябва да проверя и щитовидните как се движат, че последно бях към лека хипофункция.....обаче ми писна да наливам пари в лабораториите.....Sad

# 535
С магнезия се случва да си направя "почивки" чат-пат ако забравя да си купя нова опаковка Grinning Явно си имам нужда, защото ако е повече от 2-3 дни инцидентно не спя добре и не знам как да го опиша точно ама по-добре ми е с него отколкото без него... Ами като е така, гледам тия паузи да не са дълги и да не са често. Но пък и не е толкова страшно ако нямаш под ръка някое време, все пак не е като метформина или друго лекарство че да ти обърка чак толкова работата.

# 536
За магнезия - според мен си пий нонстоп.
Аз така правя.
А ти си била по-зле от мен. Трябва си магнезий. Но се случва да си правя почивки.
За в12 не знам дали е достатъчно в тези таблетки. Някой друг да каже.

# 537
Aз засега ще си пия магнезий без почивки. Заредила съм почти до края на годината. 🙂
За Б 12- зависи дали са вдигнати нивата...

# 538
Два дена правих Фаст храня се късно следобед.
Вечеря  сьомга и салата.
Чувството за постоянен глад, взе да изчезва.
Сладкото ми е само шепа боровинки 2-3 пъти седмично.
Пия доста чай от лайка или мащерка освен водата.
Купих колаген  от една група във фейса имаше код и аз си взех досега не съм пили че ще започна и него, нямам кой знае какви очаквания.

# 539
Аз пък направих 3 дни фаст и мисля и утре да сън така. 🙂 Само кафе, чай, вода и малко кокосово мляко в едното кафе за деня и по парченце масло веднъж дневно. Слагам също по малко сол в някоя чаша вода. Да ви кажа, не мога да кажа, че за тези 3 дни съм изпитала някакъв голям глад. Даже почти никакъв. Навикът за дъвчене е всъщност по-силен от глада. 🙂 Днес мазохистично подържах в магазина един сладолед на клечка, за да установя, че въобще не ме привлича...😅

Общи условия

Активация на акаунт