Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 592
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
Брия, аз меря и най-тънката част, и през пъпа. Така съм свикнала. Иначе уж талията е най-тънката част, която е малко над пъпа...

# 61
Благодаря за подкрепата!
Азара за всичко трябва да се говори.
Като мерите корема откъде минавате със сантиметъра през пъпа там положението е страшно , по горе на талията е по добре.
Свалих си мерките със сантиметър.
Аз до колкото знам именно около пъпа е талията.....аз смъкнах над 20 см .....но имам и доста кожа след това сваляне..не знам дали ще се прибере...по-скоро не Sad..и все още съм на 79-80 см..както и на кг вече не помръдвам даже и с грамовете....супер твърдо съм на 65.200....а бях свалила до 63...

# 62
Азара, обаче си направила страшни мускули. Според мен, затова има леко покачване на кг, просто визуалната разлика е голяма (в полза на мускули). Мисля, че е нормално. 🙂

# 63
Брия, аз меря и най-тънката част, и през пъпа. Така съм свикнала. Иначе уж талията е най-тънката част, която е малко над пъпа...
Талията е там където си слагаш ръцете като застанеш на Ф Laughing Аз поне там я приемам.

# 64
Четох Невена че талията не трябва да е повече от 65 см мисля че толкова пишеше.
Имам много да свалям.

# 65
Четох Невена че талията не трябва да е повече от 65 см мисля че толкова пишеше.
Имам много да свалям.
Глупости. 60см е талия за манекенки.

# 66
Талията е там където си слагаш ръцете като застанеш на Ф Laughing Аз поне там я приемам.
Ох, Миоки, с глас се разсмях на това обяснение 😅 При мен това място е точно най-тънката част, която е малко над пъпа. По сайтовете за поръчки на дрехи също мисля, че там препоръчват да се мери, когато се взима размер...🤔 Аз меря и двете "талии" де, за всеки случай 🤣
Бриа, Невена може да е говорила за нейната си талия. 🙂 Иначе мисля, че като се раздели височината на 2 и, ако талията ти е повече от това число, беше признак на ИР. Аз съм 160 см, имах много тънка талия преди години при 54-55 кг и мисля, че пак не беше под 60 см...

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 01:10 от dolce miele

# 67
Аз талия казвам на най-тясното където е. Която където си я намери (женският род е умишлено че при мъжете идея си нямам как трябва да е). Въпрос на структура си е - може да е, а може и да не е на нивото на пъпа, то пък не може и пъповете да са ни еднакви Joy
При мен е по-високо от пъпа точно тая извивка.
Невена беше писала че при нея над такава обиколка не е добре работата, установено с много мерене и изпробване. Но тя явно си е с такава фигура, та тя разправяше за баба си че била на стари години с тънка талия, че нейната ли няма да е. Освен че тя е другата пишеща тук дето иска да качи активно тегло и не търси да сваля.
На може да гоните едно число ей така заради него си, то все едно да кажете че всички трябва да сме до 50 кила, примерно...

# 68
Натка...да, замислям се, че при доста мъже (а и при някои жени също) вероятно трябва да се мери най-широката част от талията...🤔 В смисъл, при хората, които са с напълняване на корем. Иначе най-тясната част от "корема" може и да им се пада под гърдите, ако търсят да мерят най тясното над пъпа...🙂 Аз едно време при 54 кг имах почти плочки по корема, подчертавам, при талия, която със сигурност не беше под 60 см...Така че не е нужно всеки да "гони" талия под 60 см (макар че по едно време тогава ми беше гадно, че талията ми не е под 60 см- признавам 🤣)...

# 69
Аз си слагам ръцете на ханша хахахаххха....Simple Smile
Значчи ако е варно че делим на 2 ръста......аз съм даже с 2 см по-малко Simple Smile)

Долче, да и аз мисля че е заради мускулната маса......вече даже не се тегля както преди всяка сутрин.....чувствам се много добре на тези кг и мерки.....имам още малко кожа за прибиране, но опредлено съм като камък на много места Simple Smile)))))))))))А тренирам само от 4 м и пол...... НИкога не съм била слаба, и никога не съм имала тънка талия.....преди да сваля тези кила бях като бременна в 9 м.....тая кожа ням къде да отиде ей така

# 70
Оф, то вярно че в темата за ИР я има тясно там, я няма... Ама иначе ми се смяхте като писах че моята талия беше я хванала липсата Grin Ама си я помнех къде е била де, то пак се усещаше някакси като си сложех ръцете отстрани.
Но моята структура е малко тип пясъчен часовник, талията последна я развалих при качени вече много кила. Преди да надебелея си беше много изразена, хем плосък корем съм виждала само на други хора но никога в огледалото.

# 71
Но моята структура е малко тип пясъчен часовник, талията последна я развалих при качени вече много кила. Преди да надебелея си беше много изразена, хем плосък корем съм виждала само на други хора
Да, и моята структура е тип пясъчен часовник, само че и коремът ми беше плосък. Даже и, когато забременях, въпреки излишните кг, пак ми беше плосък коремът на фона на килограмите- до началото на 6-ти месец не изглеждах с "бременен" корем...даже имах вдлъбнато около пъпа с размер на ябълка. Като започнаха в 6-ти месец да спират колите, за да пресека, ми стана ясно, че вече изглеждам бременна 😆 Изобщо на талия последно качвах. И при мен това беше последната обиколка, която "мръдна". Заедно с горната част на ръцете и врата. В онзи момент вече знаех, че имам някакъв проблем, който още не бях открила (т.е. че не беше въпрос само на излишни и натрупани кила; променяше се вече и начинът по който ги натрупвах, свалях ги много трудно и т.н.). Жалко, че не разбрах по-рано за ИР (и за другите дефицити) и затова сега се мъча...Но идва хубавото време, вече започва да ми става много пролетно 🤩
Някой питаше дали може да яде месото от готвено месо с картофи. Със сигурност е по-добре да се яде само месото, отколкото да се яде и от картофите. Но е още по-добре, ако месото е печено/готвено отделно /но пък не е винаги възможно/. 🙂
Азара, ти си ни вдъхновението тук и пример, че може да се постигне промяна и за по-кратко време 🙂

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 11:08 от dolce miele

# 72
Аз меря талия, корем на пъпа и корема под пъпа 4 пръста. Всъщност това е най издутата част поне при мен.
Абсурд е талия 65 см 😀 аз само по см знам колко кг съм без да ги меря, толкова съм им свикнала. Трябва да видя колко най-малко ми е била, но аз съм и ниска 151 см. Така, че на моя ръст 60 кг изглеждат много.
Аз от бременността най-долната част на корема ми седи най зле. Защото имах доста голям корем още от 5 месец ми личеше. Бях качила до 5-ти месец само 3 кг. Обаче, корем голям имах, пък бебето малко 😔
Няма да говоря за това тука, само ще ви кажа, че след това си намразих тялото тройно повече от преди.

# 73
Моята талия е 70 см.
Талията сигурен показател ли е? Защото майка ми има по-дебела от моята?
Аз нямам диабетици в семейството.
Буквално нито един. Аз съм първия човек с подобни проблеми, а сме голямо семейство. 😕
Дори се изненадах като се случи, защото знам, че има доза ген в цялата работа.
Като чета до какво води диабета, просто ми настръхват косите.
И аз се чудя на хората с диабет, които консумират какво ли не, и после си сложат повече единици...

# 74
Аз едно време при 54 кг имах почти плочки по корема, подчертавам, при талия, която със сигурност не беше под 60 см...Така че не е нужно всеки да "гони" талия под 60 см (макар че по едно време тогава ми беше гадно, че талията ми не е под 60 см- признавам 🤣)...
На дъщеря ми - 8 год. - талията й е 56 см., та не знам.
Моята никога не е била под 70.

Общи условия

Активация на акаунт