Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 23 588
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Долче, вторник ще пътувам до Пловдив.... четвъртък си тръгвам....имам една работна среща Simple Smile Писах в старата тема, но явно не си видяла Simple Smile ... по едно кафе да пием, ако имаш време Simple Smile

Нати, на мен ми е ясно за препаратите как ги предписват докторЯта.....само споделих какво е казал професора....

# 46
ssladkymeche1989 Аз също пия от 850 мг метформин, но започнах от 1/2 на ден. Няколко дни, след това 2х1/2 и така постепенно вдигнах дозата. Малко ти е храненето според мен. Защото мен ми е по-лошо като не ям. Аз го пия вече 12-14 дни.

# 47
Сладко мече, значи...пиеш хапче само сутрин? И, за да го пиеш...закусваш? Е, не е ли по-лесно да пиеш хапчето заедно с обяда, примерно? 🙂 Филията хляб с маслини не е хубава закуска, а не е и кой знае какво като количество и нутриенти. Кебапчето също не е ок (като количество) за обяд, освен, ако не е инцидентно. Дюнерът...явно е заради пътуването, а и не е ясно какво точно е съдържал.
Просто бях 10 дни само вечер,а от днес сутрин и вечер. Но тази вечер ще пропусна хапчето след като се чувствам още парцал от сутрешното. Ще почна нов опит утре с по-силна и бавно въглехидратна диета. До сега спазвах по-скоро някаква измислена от мен

# 48
Какво значи "по-силна и бавно въглехидратна диета"? 🙂🤔
Азара, да, не съм видяла, а някои странички от миналата тема ги четох съвсем по диагонал ☺

# 49
Dolce miele сигурно говори за ВМ НВ диета.

# 50
Бриа, не можах да разбера, затова попитах 🙂 Едното ми "Аз" помисли, че е както казваш ти, а другото- че става дума за диета с повече вгх, но бавни...🙂

# 51
Бриа, не можах да разбера, затова попитах 🙂 Едното ми "Аз" помисли, че е както казваш ти, а другото- че става дума за диета с повече вгх, но бавни...🙂
Ами аз си мислих за второто също 🤷♀

# 52
Кога ще си пуснеш гликиран и инсулин.
Да не се окаже, че четеш само за обща култура 😜
А, как бе? Хич не искам като роднините си да стана 🙁 Не, мерси!
Ще пусна скоро, но в момента ми е трудно да се довлека до читава лаборатория.Скоро ще е. Искам да знам.
И да ви питам-батат можем ли да ядем. Гледах на другите манджата, готвих батати и не посмях да хапна, че за батат нищо не помня да сте коментирали.
Брия - малкия дявол е било. Гуш! 🤗

П. С - коя е групата на Чоколата и Камемот във ФБ. То много групи, много нещо. Аз и в диабетните надникнах, но.. там май, май много режими не спазват. Тъжно ми стана. 🙄

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 22:34 от *FIORE*

# 53
От диабетна група във фб: "Измерих си КЗ на гладно- беше 9-10...изядох 2 сникърса и КЗ се качи до над 30- какво значи това?" 🙃 Нещо в този стил беше...какъв режим, какви 5 лева...🤷‍♀️
Бриа, съжалявам за неприятната случка! 😕

# 54
От диабетна група във фб: "Измерих си КЗ на гладно- беше 9-10...изядох 2 сникърса и КЗ се качи до над 30- какво значи това?" 🙃 Нещо в този стил беше...какъв режим, какви 5 лева...🤷‍♀️

Оф, помня го това. 10 минути ме сърбяха на въпроса какво значи, да напиша - "значи, че си тъпа"
Ама викам я да не бъда толкоз директна и груба Joy
Нищо не писах.
Ама помня, че беше изяла 1, а имаше коментар - " я изяж още един да видим какво ще стане"
Много се смях Joy

Фиоре, така като пишеш, че имаш в родата диабетици ми намирисва, че може и малко ген да ти е.
И често хората си мислят, че се хранят здравословно, щом не ядат вафли и други такива, но като налитат на картофи, хляб, ориз и други такива коня отива в реката.
Все пак и да ти е ген, това не е оправдание, а даже причина за по-голяма дисциплина.

# 55
Фиоре, и аз да потвърдя за Диабет България...групата във ФБ.....като попаднах първо там...направо ми се приплака...те си коментират само ТЕЛК-ове  и усложнения......по едно време се канех да изляза от тази група, но все пак реших че е добре да виждам до какво може да стигне човек, ако реши да се отпуска...то повечето не им пука, а останалата част са просто неграмотни  Simple Smile Та мен лично ме държи на тръни да следя какво пишат там......за съжаление и в моята рода диабетиците са доста.....

# 56
Елорче, с диабет тип 2 са ми /бяха хората. Неглижирана е работата там, къде от незнание (човек не може всичко да знае), ама и от пишман доктори. То и за мене съветите бяха същите. Махни белия хляб, картофи и ориз- рядко и си свиркай. Аз още на ендо не съм ходила. Като отида, подпокапана теоретично, на режим и с 1000 въпроса 🙄😁 какво ли ще стане. Майка помня как изведнъж почна да трупа около талията, ама...... никой не и е казал какво да прави. То едно време кой е приказвал за ИР? Ако се е била хванала още тогава... 🙁

# 57
Елора, може и 1 сникърс да е бил...аз с 2 съм го запомнила, защото не ми се вярваше на човек с диабет 2 да му се вдигне от 1 брой КЗ до над 30...но явно има и такива случаи.🙄
Скрит текст:
В нашия род пък само баща ми беше диабетик, и то след 65 г. 10 г по-късно почина...🥺 Нямаше глюкомер и КЗ не е мерил- само лекарства и съвсем леко ограничение на ориз и картофи...Обаче мен от друго ме е страх повече- от така наречения диабет тип 3 /деменция/. Че баба ми по бащина линия беше много здрава до последно, нямаше диабет, обаче имаше деменция. И свекърва ми така беше, и двете живяха дълго- 85 и 88 г, обаче не е за разправяне за тези около тях какво беше...Не искам никога да стигам до такива състояние и да губя ума си...🤐

# 58
На ендокринолози категорично не може да се разчита напълно.......трябва си човек да търси информация и да следи кое работи при него, защото е много индивидуално, макар че проблемите са еднакви....
Моята баба е на 96 год....милата онзи ден ходих да я видя..почти не вижда и не чува..тя е с диабет тип 2, но от около 2-3 год мисля.....сега е на инсулин.при нея по-скоро е от годините......баща ми се грижи за нея, но както ви е ясно той не може да й подсигури кой знае какъв хранителен режим....носят й социална кухня...уж за диабетици, но през ден по 1 хляб, бях там като й донесоха храната.....уж ръжен....тя си хапва доста добре иначе...ма то на тези години вече трудна работа......започнаха проблеми от недобре контролираната захар......вече и рязаха няколко пръста от краката.......инфектират се и се стига до ампутация......помня преди много години и другия ми дядо/той не е жив/ също диабетик..ампутираха му крака няколко пъти....това са най-тежките следствия от високата КЗ....
Оф...в много лоша насока отидохме вече...Sad

# 59
Благодаря за подкрепата!
Азара за всичко трябва да се говори.
Като мерите корема откъде минавате със сантиметъра през пъпа там положението е страшно , по горе на талията е по добре.
Свалих си мерките със сантиметър.

Общи условия

Активация на акаунт