Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 061
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, хапвате ли грах? Гликемичен индекс 15.
Аз да, но рядко - задушен в масло. Но аз съм прясна тук и моето мнение не е меродавно.😊
Момичета, да питам пак като стана дума за храна.
Батат (сладък картоф) може ли по малко да си хапна?
Домъкнаха ми цяла торба. Онзи ден пекох, но не ядох. Днеска пак ще им пека на деца и мъж.

# 151
Ти можеш, въпросът е дали е редно.
Имам щастието да не обичам такова.
Виж, за тиква умирам.
И съм хапвала няколко пъти тази зима, макар и да знам, че това само ми бави възстановяването.
Напоследък съм се мотивирала нищичко от забранения списък да не докосвам.

# 152
Аз грах още не съм си правила, но ми даде идея. 🙂

Днес какво измерих:
Сутринта на гладно - 4.1
Закуска баница и кис.мляко - след час 5.5

(Закуската е била по новото време в 9:30, а не в 8:30 както писах.. После излязохме на разходка и в парка падна тичане след малкия. Прибрахме се в 14.

Ядох в 14:45 обяд.
КЗ на гладно - 3.9
Не бях гладна, но обядвах сирене по шопски с две яйца, салата домати и лук и 10-15 маслини. След час КЗ - 4.6

Вечеря в 19:40.
Преди нея КЗ пак 4.6
Вечерята направих като снощната нарочно да видя дали този път ще се покачи стойността. Ядох св.пържола с гъби, салата маруля и лук, 10-15 маслини. (Снощи освен това хапнах луканка, кашкавал и малко пюре, днес без тях) След час КЗ - 4.7.

Това е от мен засега. Лошото е, че имам само една лентичка. И не зная има ли значение какви ще купя.. Искам да му взема лентички.. Бихте ли ме светнали по въпроса?

# 153
Отказах се, видях на първа страница, че не се препоръчва. Хапнах спанак с яйце.

# 154
Скрит текст:
Аз грах още не съм си правила, но ми даде идея. 🙂

Днес какво измерих:
Сутринта на гладно - 4.1
Закуска баница и кис.мляко - след час 5.5

(Закуската е била по новото време в 9:30, а не в 8:30 както писах.. После излязохме на разходка и в парка падна тичане след малкия. Прибрахме се в 14.

Ядох в 14:45 обяд.
КЗ на гладно - 3.9
Не бях гладна, но обядвах сирене по шопски с две яйца, салата домати и лук и 10-15 маслини. След час КЗ - 4.6

Вечеря в 19:40.
Преди нея КЗ пак 4.6
Вечерята направих като снощната нарочно да видя дали този път ще се покачи стойността. Ядох св.пържола с гъби, салата маруля и лук, 10-15 маслини. (Снощи освен това хапнах луканка, кашкавал и малко пюре, днес без тях) След час КЗ - 4.7.

Това е от мен засега. Лошото е, че имам само една лентичка. И не зная има ли значение какви ще купя.. Искам да му взема лентички.. Бихте ли ме светнали по въпроса?
Те лентичките са според глюкомера, не е като да имаш различни варианти че да се чудиш какви да купиш, така че не го мисли толкова. Ако трябва и с глюкомера в ръка върви, ако се притесняваш че може да вземеш други но обикновено е достатъчно и да им кажеш какъв е. Евентуално за едни и същи да има разлики в цените на различните места и това е.

# 155
Юпитер, лентичките за глюкомера са си марката на самия глюкомер...да, има значение какви са, не може да вземеш каквито ти падне... Супер си с КЗ
Грах аз съм яла няколко пъти...един път на грах с някакво месо-тип яхния/без брашно/ и няколко пъти на Руло Стефани....не съм имала драма с него, но и не го ям всеки ден....Скоро бях правила крем супа от червена леща...също нямах драстично покачване на КЗ...като цяло гледам да правя бобови от време на време и заради малката...за да е балансирано храненето...не ги считам за врагове като цяло....все се каня да пробвам и нахута/който Джереми редовно хвали/ една позната ми хвали рецепта за хумус....пасиран нахут със сушени домати, лимон...забравих другото лук ли беше..чесън ли...и, със селъри топи в хумуса ..било много вкусно.....бях се засилила да купувам сушени домати, но в Лидъл видях, че е само в слънчогледово олио...не знам дали изобщо има в зехтин...та се отказах за сега....ама май ще пробвам скоро.....

# 156
Профил е друго, по него ИР не можеш намери. Мери се няколко пъти в рамките на деня, няма глюкоза намесена, абе различно е, на нас не ни върши работа.
Цитат
Първата ми глюкоза е 5.22 ;
После на 60 Мин - 5.51
А на 120 - 5.48 …

Инсулина ме притесни обаче - започна с 5.7 ;
На 60 Мин - 39.7 ;
 На 120 - 24.3
На мен тези стойности не ми изглеждат страшни, честно казано. Не знам какво те стряска по тях. Повечето пишещи в тая тема банкет биха вдигнали ако видят такива или поне близки.
Останалото от изследванията там за щитовидната умишлено не го коментирам, защото не му разбирам хич. За щастие, не ми се е налагало да задълбавам и там да разучавам какво и що.

Благодаря, най-вече  ме притесни това покачване до  40 при стойност макс 15.
Но може би се шашнах, защото за пръв път правя такива изследвания и не знаех какво да очаквам.
Направих ги на собствена глава, ще отида с тях при ендо и да видим какво ще сподели.

# 157
Ти можеш, въпросът е дали е редно.
Да де, това имах предвид. 😉😁 Дали е редно, че информация много за тези батати. На едно място, че били допустими за ИР и диабет тип 2 щото имали по - нисък ГИ от картофа, на друго, че не бива...
Реших и вас да питам.
Аз ги правя много вкусни и хапнах 2 резенчета. 😊
Уф, днеска спорт нямаше, поради МЦ и ми е едно криво...

# 158
  • Столичанин ама не в повече :D
Сладкия картоф ако се сравнява с обикновения картоф е за предпочитане, но ако се сравнява със себе си е по-скоро по изключение.
Юпитер, лентичките за глюкомера са си марката на самия глюкомер...да, има значение какви са, не може да вземеш каквито ти падне... Супер си с КЗ
Грах аз съм яла няколко пъти...един път на грах с някакво месо-тип яхния/без брашно/ и няколко пъти на Руло Стефани....не съм имала драма с него, но и не го ям всеки ден....Скоро бях правила крем супа от червена леща...също нямах драстично покачване на КЗ...като цяло гледам да правя бобови от време на време и заради малката...за да е балансирано храненето...не ги считам за врагове като цяло....все се каня да пробвам и нахута/който Джереми редовно хвали/ една позната ми хвали рецепта за хумус....пасиран нахут със сушени домати, лимон...забравих другото лук ли беше..чесън ли...и, със селъри топи в хумуса ..било много вкусно.....бях се засилила да купувам сушени домати, но в Лидъл видях, че е само в слънчогледово олио...не знам дали изобщо има в зехтин...та се отказах за сега....ама май ще пробвам скоро.....

Значи с откриването на нахута открих и това нещо наречено хумус и в общи линии ми се струва, че съм опитал почти всички видове съществуващи хумуси в магазинната мрежа Yum (без един-два в които има глутен), особено в растителните ми периоди, това което си забравила какво е, е било чесън, а не лук.

# 159
Чесън със сигурност, лук не си представям в хумус. И сусамов тахан. Много обичам хумус и избягвам да си купувам защото няма да се спра след примерно 2-3 лъжички... А вкъщи да правя - да не се чува, че бих се захванала само за количество, няма да ми се отрази добре изяждането му после Grinning
Стръкове селъри действително добре вървят с него, хубава комбинация е.

# 160
Минавам да покажа моята вечеря, днес обяд нямаше, само кафе с малко мляко следобеда. Вечерята беше половин топчица моцарела, 100 гр пушена скумрия с подправки, микс салатки, малка връзка зелен лук и маслини:

# 161
Аз хумус май не съм яла....самата дума никак не ми звучи "вкусно" хахаха, но съм фен да опитам.....по запознатите да кажат....винаги ли е на основата на нахут? Джереми сподели какви варианти си пробвал? Аз тъкмо открих нахута миналото лято, започнах да слагам в салати, и много ми харесва...но не съм го пробвала в друг вариант....подвъртат ми се 2 бурканчета в шкафа, и все се каня да ги вкарам в нещо Simple Smile Джеръми спомена че е растителен протеин, но как ли се отразява на КЗ и инсулин?

НИе вчера с ММ бяхме на Юбилей в едно заведение....голям страх брах с храната.....имаше сервирана порция овчарска салата/от която махнах само шунката/ основното беше свинска пържола...запечена с кашкавал и лека плънка от зеленчуци няквки/но не се виждаше точно/  и съвсем малко намачкан картоф....всичко изядох и само се молех да няма добавена захар в соса, много беше вкусно..... 2 часа след като се прибрах КЗ 4.1.....брей не съм имала такава КЗ след ядене не помня от кога хахаххах/дали пък инсулина ми не е скочил повече и да смъкнал КЗ толкова/, но за 1 път не изпитах глад мнооого дълго време след ядене, обяднвахме в 13.30ч, а в 19.30ч все още не бях гладна....хапнах само 1 зеленчукова крем супа с 2 люти чушки....КЗ тази сутрин 5.2......от днес вече реших че няма да се меря всеки ден....стойностите ми се движат едни и същи и няма да се вманиачавам повече.....тъкмо ще спестя някоя- друга лентичка Simple Smile

# 162
Преди време в малки кутийки видях хумус. Взех си, ама не ми хареса хич.

# 163
  • Пловдив
Ох, много обичам хумус. И нахут като цяло обичам във всякакви варианти, но хлапето яде само фалафели, та предимно това правя. Винаги ми се намира някой буркан сварен нахут от ЛИДЛ.

# 164
Много обичам хумус и често си правя сама,  но и купувам. Внимавайте за състава. Голяма част от купешките не са ОК.
Приемлив вариант са хумусите на Sweet Twins. Аз ги купувам он лайн, не знам по веригите дали ги има, защото не пазарувам храна от там.
Иначе обичам ориенталски, с маслини Каламата, с люта чушка, с копър и лимон. Мажа на резени чушка и като сандвич - ха, ха. Или направо пълня чушката.

Общи условия

Активация на акаунт