Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 022
  • 748
  •   1
Отговори
# 285

Аз харесвах едни ампулки, дето не се чупят, а са с капачки, които се отвинтват, ама са сладички, и щото ми дадоха абсурд да купя такива, предпочитам естествения витамин ц съдържащ се в плодовете. Yum

Да, от плодове и храна да се набавят е най-добре.
Ама съм дрът пушач, трябва си вит. с за магарета като мен.
Иначе за нуждите съм чела различни статии, но не е ясно, колко точно плодове трябва да изям, че да си го набавя.
Това ако съм непушач де.

Оф, нямам търпение да се стопли повече и да хвана гората.
Може би на море няма да ходя, но мисля Витоша да я обикалям като луда коза.
Ако ще и сама. Компания рядко си намирам за тия работи.

# 286
Елора, и при мен е същото с Витоша. Ходех с една приятелка, но тя го закъса с краката и оттогава все се каня сама да скитам  Нашият маршрут беше приятен. Първо в центъра на Бояна пиехме фрапета, после до Драгалевци, манастира, хапване и прибиране.
Вербувам сестра ми, но понеже свекърва и ходи всяка неделя по Витоша с още три баби, сестра ми е на мнение, че там ходели пенсионери 🤣.
С мм с колата ходихме към Златни мостове, и той само гледа къде да седнем да яде кебапи, никакъв ентусиазъм. Само аз съм активист от цялото ми обкръжение, другите им дай явка с хапка и пийка. Затова сега ходя от нас през цялата Борисова и обратно пеша, компромис, че да съм със сестра ми. Все граждани, все чудо.

# 287
Е,то е кратък пътя до манастира май.
На мен ми се ще едно 4-5 часа ходене да правя.
Сама не е много яко, ама ще науча пътеките. Макар че е опасно. На Алеко попаднахме на мечка миналото лято. Мани, мани...
Досега все с кола са ме карали. Рядко с автобуси съм ходила.
Абе къде беше тази Борисова градина. Някъде към Орлов мост ли?
Май не съм ходила. Може да я пообиколя, но то не е интересно като на планина.
И се чудя лифта дали ще работи тази година. Че ако реша до Черни връх да ходя, ще е тегаво.
На мен много ми се кара и колело. И то е полезно, не е като велоергометър. Нищо че го имитира. Там си целия стегнат и всичко ти се тренира, дори и корема, въпреки, че не се усеща.
Брат ми предложи преди година да ми подари, ама си викам, къде ще го карам в София, страх ме е.
Макар че сега ме е яд, можех все да измисля някъде да го джиткам.

# 288

Минерва, а упражняваш ли бързо ходене ?
Сега поне времето е подходящо, аз също съм с някакви нервни нощни събуждания, че и сънивам глупости, но като направя няколко тегела из парка без спиране, да станат към 7000 крачки и го пиша спорт. Хехе. Ама по-добре от нищо, поне се препотя и мирясам.
Търси някакви форми на физическо натоварване. Аз спрях да ходя на спорт и веднага талията ми се набухти. Уж килата са същите, тялото ми се обезформи. И целулитът пак ме надупчи. Чакам и аз да ми дойде пак музата за спорт, ама то и тонус, и настроение си трябва.
Не съм спирала да ходя, само първият месец не знаех, че трябва бързо, но по интуиция някакси го правех. Последните дни имам по 15 000 крачки, някои и по 20 000, че започнах да водя сутрин малката на училище и това ми увеличава с между 3000 и 6000, зависи от къде хвана превоз.
Иначе от юни плувам по 2 пъти седмично, имах няколко месеца, през които не плувах, а карах зимни кънки и пролет и есен си караме семейно колелета, това не съм го спирала през годините.
Борисовата е големия парк от Орлов мост до парк хотела.
И ние ходим по планините лятото, макар че последните години пуфтях много, че и мъжа ми също, че той пък много пуши и се задъхва.

# 289
Борисовата е някакъв компромис.
Аз не мога да спра да се чудя на себе си, че я открих есента, все в Южния бръмках.
Там поне има борове и повече въздух в Борисовата.
Един юнак прави най-хубавото фрапе в София, около този вход точно - Орлов мост, прави и фрешове. За тази година още не се е появил.

В неделя сутринта със засилка от нас прерушках маршрута до входа чак на Орлов мост с бързо ходене, за да видя колко крачки са и оп,, телефонът ми искал ъпдейт на приложението, ега и каръщината Joy
Та пак съм в неведение .
С колело не смея, ще излезе я куче, я дете, просто не е за мен да се кара в градски паркове и условия.

Минерва, добро темпо, браво.
Аз понеже обичам да ходя пеша и съм навъртала много, много километражи в последните години, все си мисля, че съм забавила някакво влошаване на показателите. Но мотивацията ми беше отслабване, което не се случваше по обясними към днешна дата причини.
Елора, залепна ли кормакът след тези фастове.

# 290
Здравейте пак! Имам питане, тъй като все още не съм достатъчно наясно... От скоро имам глюкомер и тия дни успях да хвана ММ да го боцкам. Еми сутрин на гладно няколко пъти между 5,6 - 6,1. Обяснявам, че е добре да направи изследване, ама не ме взима на сериозно. Опитвам и него да го вкарам в режимно, мрънка, че без хляб не можел да се нахрани. Та снощи след вечеря от пържени яйца с мас, сланина и чедър, без хляб, но той яде и кисело мляко, та го измерих 8,9, а моята беше 5,6. Не си призна нещо да е ял през деня... Е, в крайна сметка утре щял да отиде на обременяване, че се притесни дали не било диабет. След подобна храна до колко е нормално да се вдигне захарта?

# 291
Yvka, до колкото разбрах млечните продукти не са за предпочитане. Аз също ги обичам но сега стм ги ограничила.

# 292
Ако е над 7 на 60-та минута, значи това, което си го ял, не ти се отразява добре. Така писаха в темата.
ММ много се репчеше първите месеци, но напоследък започваме да хващаме еднакви стойности, та може да вземе да се замисли. Обещал ми е да ходи да се обременява и той, ама ...
Той ядеше много хляб, намали го драстично до филия-две на 2 дни, но това не му помага особено за КЗ, ама той похапва и вафли, спазва с мен режим да речем на едното хранене, на другото през просото. Еми няма ефект, никакъв при него, нито стойностите на КЗ, нито кг. му мърдат, не се и движи. Трябва упорство и постоянство, при мен е малък резултата за 5 месеца и явно няма как да бъде иначе, нещо, което години наред сме го разваляли, да се оправи за някакви си месеци.

Когато сложа нещо извънрежимно /последният път пробвах с кафяв ориз/ ми се вдига до около 6. С кис. мляко и млечни пак така. Но моите стойности преди 4,5 месеца бяха доста зле, на границата на диабета бях, КЗ на 60 мин. 11 ... бррр... По моите скромни наблюдения щом прави такава стойност на 60 мин. след кисело мляко и сирене само, след чист въглехидрат ще се вдигне още, а тя и сега не му е ниска.

# 293
Bria, на мен не ми се отразяват млечните, ама аз и не ям много, но явно на него - да.
Минерва, а сиренето беше Чедър, на етикета пишеше въглехидрати 0%, иначе за млякото беше 3,5% въглехидрати, от които 3,5% захари (по памет), ама е изял половин кофичка. Преди няколко дни ходих до аптека да взема йод и да пробвам млеката, които ядем. Казвам на аптекарката, че искам йод и тя нещо почва да ми обяснява, ама аз не я разбирам през маска и стъклена преграда, пък и колко разновидности на йод може да има... Подава ми шишенце, прибирам, плащам и си тръгвам. И в къщи тестове ще правя. Сипвам на едното кисело - седи си жълтеникаво. Сипвам на другото - пак така. Викам си "Брее, тез млека нямат нишесте." Аха, после се зачетох, то било йод с етанол или нещо подобно и още нещо си. Е, днес пак ще ходя за йод Smile

# 294
Е то това е йодната тинктура, в спирт си е разтворът.

# 295
Мдаа, току-що го разбрах в аптеката... 😆
Е то това е йодната тинктура, в спирт си е разтворът.

# 296
Таис,  позалепна. Повече обаче в талията съм смъкнала.
Утре се чудя, може би пак ще фаствам.
Но вече е идейно по 2 дни фаст.

# 297
Дам, поредните дни дават по- добър резултат.
Тук не смятаме калории, но нали си имам калкулатор и в дните с еднократно ядене няма и как да надвишиш 800 калории, каквото и да ометеш като месо и зеленчуци.
Аз днес съм на две кебапчета, едно кюфте и домашна лютеница. Вгх 5 процента, хехе. Мерих кз на първи час, 6,1. На втори, 4,1. Ура, за пръв път виждам толкова ниска, откакто меря и си умирам от задоволство.
Явно млечните правят пакости, мръвките не 🙂

Ивка, ще споделиш ли, когато тм си направи изследване как е.
Не съм се захващала с мм още през деня, тя джипарката , като му видяла изследванията, го е обявила за безсмъртен. Никакъв шанс да повлияя. Заварих го да гризе Зрънчо. Аман.

# 298
Днеска кз сутрин - 5,4, вечер преди вечеря 5,2
Сутрин — кафе
Обяд — лаврак на скара + зелена салата
Вечеря суджук домашен  + салата домати, краставици, чушки и авокадо
Отслабнала съм със почти 2 кг за 2 седмици.

# 299
Ей сега го събудих да ходи. Омърмори света... И ще помоля да препоръчате ендо за София. Аз при двама бях, но никой не ми обърна внимание. От тук разбрах, че съм с ИР. И вместо ендото да коментира изследванията ми, аз трябваше да ѝ ги тълкувам.

Общи условия

Активация на акаунт