Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 50

• 24 018
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Обикновено са замразени и във фризерите ги търси.
На Красно село в един месарски съм виждала и пресни.

# 421
Във Фантастико ги има пресни. И на витрината и в тарелка, при пилетата стоят. И в лидл също съм виждала пресни. Воденички бях взела.. Голяма гадория🤮

# 422
Аз много мразя да купувам замразени храни.....купувам винаги пресни дробчета/сърца/воденички има навсякъде...днес купих от Била дробчетата..те са и най-евтини....сърцата са по-скъпи...воденички и аз не обичам....много са жилави, и са едни гнусни като не са изчистени както трябва.....на сърцата единственото което ме дразни е бъзикнята при измиването им.....винаги има желирана кръв в някои от тях, и ги мия едно по едно на мивката....

# 423
Лидълските дробчета и сърца са супер, почти никога не ми се е налагало да ги чистя. Но сърцата май са им само замразени...От дробчетата има и от двата вида. Пресни сърца на Лудогорско пиле съм купувала от Т-маркет. Купувам спокойно замразени дробчета, някои видове риба, зеленчуци и горски плодове и вишни. Останалото предпочитам да не е замразено.

# 424
  • Столичанин ама не в повече :D
Джереми, 70 кг съм, 165 висока.
С тежък скелет съм. Ендото каза да сваля максимум до 65 кг., повече не. Трябва максимума да съм 68 кг.
Елора, този фаст без вечеря ми се струва невъзможен, защото тогава съм най - гладна. След работа.. Иначе така и не започнах да закусвам.
Е в тоя случай, да би трябвало да се раздвижат нещата, факт е че когато не е свикнал човек, да не се вечеря е трудно, но пък е ефикасно, а всъщност вечерята е по-скоро със социален аспект (тогава хората се събират на масата след като са приключили работния си ден), всъщност има една китайска поговорка закуската изяж сам, обяда раздели с приятел, вечерята дай на врага си, като има и друга вариация закусвай като крал, обядвай като принц и вечеряй като просяк (но и в двата случая трябва да е ясно, че тогава хората са ставали много рано и закуската им е била след часове физически труд, и никога веднага след ставане), колко часа след вечеря лягаш?
Азара, нищо не помага, започва някакъв демон да човърка отвътре, а какви стабилни вечери си правя, дори се чудя как не дебелея.
Споделяла съм , когато веднъж реших да фаствам 24 часа, е всичко беше точно докато легнах, аз воля имам и съм куче, ако трябва да се върши нещо. Пък и преди съм сваляла кила с глад, не е като да не мога да издържа. Но тогава ми се разлупа сърцето зверски, та не зная какво ми се случва, де. Решила съм да ходя на всякакви прегледи, тук са ни спуснали от колегията някакви безплатни / то колко са безплатни, ние си знаем, ама далаверка , все пак/. Та ще мина и на кардиолог и на всякаквите там профилактики.

Хайде, като намалиш хапчето, споделяй Heart Eyes
Твоята история трябва някъде да я заковем наред с тази на Елора и Невена, Миоки действа безшумно Sunglasses

Можеш да бъдеш пример за доста хора ти, и за мотивация.
Има едно нещо наречено лечебни кризи, и заради това с фастванията трябва да се започва полека-лека, особено ако човек е на по-голяма възраст, такова разлупване на сърцето имах веднъж след сух фаст и още ми държи влага.
Предстои да пусна контрола за щитовидните хормони. Какво друго да пусна мисля ; к.з , инсулин, гликиран хемоглобин, вит Д, вит Б 12, желязо, Магнезий, цинк. Холестерола ще видя как е..
Ако имате идеи споделете ♥
Калций, йонизиран калций, фосфор, натрий и калий и нещата които казва долчето ако не си ги изследвала. Също чернодробни ензими асат, алат, ггт, пикочна киселина, креатинин, срп.

# 425
Обичам и дробчета, и сърца, и воденички... но вкъщи готвя само дробчетата, по изброените причини. Бъзикня са си другите две, ако искам да знам че са почистени добре. Последния път като си купувах свински дроб с изумление установих че пилешките са по-скъпи от него. Преди беше обратното, не знам какво става с тия цени вече.
Случва се да си поръчам навън, знам че ги пържат с олио но като е рядко го преживявам. В близката кръчма където се виждаме най-често с приятелите ми сервират дробчета, воденички, сърчича... а имат и микс от трите за такива като мен дето не могат да решат кое искат повече Grinning
Заради такива неща се чудя как повечето казват че нямало какво да ядат ако са навън. На мен ми дай такива карантийки или език с масло или мръвка на скара (вкъщи нямам скара и ми е деликатес да ям такова) и съм доволна като дете дето са му дали бонбон Grinning

# 426
Така е, трудничко е да се пропусне вечерята/или което и да е основно хранене/, ако човек не е свикнал. Че и до голяма степен си трябва и психическа настройка. 😃 Обаче пък е ефикасно.
Днес не знам на какъв ден бях😅 Изядох 1 моцарела и после още около 1/2 от топчицата. Плюс 2 кафета с кокосово мляко /слагам и течността от консервата/ и няколко маслини...След малко мисля да пия чай. Не че съм гладна, заради идеята да пийна нещо топло е. Малко ми развалиха настроението в късния следобед и може и заради това изобщо да не съм гладна...🤔

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 19:18 от dolce miele

# 427
На мен ми трябваха 5-6 месеца. За да издържа един вечерен фаст в месеца със зор.
От нова година ми писна и почнах всяка седмица.
И благодаря на Таис, че ме светна за 2 поредни дни фаст Sunglasses
66 съм вече. Тази сутрин. А вечерта вчера бях 67. Което си е хубаво. Знаем, че вечер е по-високо теглото. Утре очаквам да съм 65.
От миналат седмица почти 2 кг съм свалила.
Визирам общо. Защото след фаст има леко покачване, но то се регулира.
Сега даже ми е приятно да правя фаст.

Ох, ще търся рецепта за тия сърца да видим.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 06:53 от Елора

# 428
За да не са жилави воденичките, първо се сваряват в тенджера под налягане. Прекрасни стават, чист мускул, при това без да е сух, че аз много мразя сухо месо, голяма хълцане пада. И езика така, после с масълце, или пък зеленчуци за воденичките.

# 429
Здравейте! Купих си най-накрая глюкомер. Не боли чак толкова, издържа се. И се започна със странностите. КЗ сутрин е по-висока от КЗ 1 час след нисковъглехидратнта вечеря. И най-фрапиращото...Всеки понеделник правя фаст 36 часа,т.е от неделя вечер до вторник на обяд само на вода. В понеделник вечер КЗ 5,3. Вторник сутрин - 5,7 , а очаквах под 5 да е...Не намирам логика...Ще съм благодарна за мнение от някоя от по-запознатите дами Simple Smile И как се получава ГХ 4,8 с тези стойности. Кога пада толкова кз?

# 430
От фаста се освобождава складирана кз и се вдига инсулин.
От кога правиш фастове.
Трябва ти движение за да изгориш кз.

# 431
  • София
. . . Трябва ти движение за да изгориш кз.

Съгласна съм, аз също от години винаги в понеделник съм на вода цял ден, от неделя вечерта до вторник на обяд.
Установих, че когато в понеделник се движа повече, вторник сутринта КЗ ми е по-ниска, отколкото ако в понеделника съм стояла цял ден пред компютъра. И то разликата не е никак малка - ето днес ми е 5,1 но вчера имах излизания и ходих пеша. Преди това беше 5,8-5,9 като разликата е само в движението, а аз си мислех че е е заради ефекта на освобождаване на складираната глюкоза.

# 432
От фаста се освобождава складирана кз и се вдига инсулин.
От кога правиш фастове.
Трябва ти движение за да изгориш кз.
От около 3 години, но последните 2 доста стриктно.
Лошото е, че съм цял ден на компютър. Понася ми добре фаста, не съм гладна, но и не пращя от енергия. Зимата обикновено ми е много студено вечер, което е обяснимо. Обикновено ходене ще има ли ефект?

# 433
Освобождава се складирана КЗ от фаста, но не мисля, че чак се вдига инсулинът...За нормално вдигане на КЗ говоря, не за много високи стойности /тогава може и да има някакво покачване на инсулина/. Иначе по принцип по време на фаст инсулинът пада...Затова е възможно горенето на мазнини. Мен леко покачване в КЗ не ме притеснява, случва ми се сутрин стойността да ми е по-висока, отколкото 1 час след вечеря, дори и без фаст.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 14:40 от dolce miele

# 434
Пропуснали са вит Д и вит Б 12 и ще ходя и тях да пусна.
Януари месец резултатите
януари  2020 след ковид и болница станах -75кг
януари 2021 - 67 кг  
5.04 2022 -  64  кг
Homa index - 4,1/ днес 2,41
HbA1c (гликиран хемоглобин) - 5,1 /днес 5.7
Insulin - ( Серумен инсулин) - 16.30 /днес 9.98
Кръвна захар - 5,6/ днес 5.4
Тсх - 4 - започнах  еутирокс 25 мг днес 1.8
От днес резултатите след 4 месеца хр. режим
[

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 19:22 от Bria