Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 006
  • 295
  •   1
Отговори
# 15
Темичката е СУПЕР!! БРАВО!! newsm74

Честито на месечковците   baloni 

Хайде на разходка  Laughing Laughing

# 16
Oл4е - спретнала си супер тема! Мерси! newsm51 smile3525 newsm10 smile3501
Кате (икати), да ти е жив и здрав Велизар - много да те  радва да се гордеете с него lovekiss! Честит на всички празнуващи - весели и щастливи!

Камбанска, направо си страхотна. ...Възхищавам ти се. Как успяваш да се оправиш домочадието и тук да се разписваш, и всеки да успокоиш с добра дума, и да му дадеш съвет или рамо за опора. Браво на теб.
И от мен едно простичко: евалата Flowers Bouquet
отивам да чета старата тема, че сме изостанали и после ще се отчетем подробно!

# 17
  Прекрасна тема smile3525!Всяка следваща все по-хубава! Поздравления за Катето и Олчето  bouquet

Честито на месечинките, да са живи здрави!

За проходилкте- Д-р Драганов ни каза, че децата там губят рефлекса да падат правилно(не го обяснех много добре) имаше  още нещо, ама съм забравила.

Тук бях чела теми за гърнетата и както винаги имаше 2 мнения по въпроса. Едните казват да се слага на гърне, когато започнат да стоят седнали стабилно, а други след годинката, защата до тогава липсвал рефлекса да задъжат. Незнам, ще действам по интуиция.

Ние от началото на месеца правим "боц", не са ни много координирани и движенията на ръката и бърка кое точно пръстче да насочи, но поне знае какво да прави като му кажа "боц". Ще пробваме и чао щом от сега се почва, пък да видим!

И Ради взе смело да се превърта по няколко пъти наведнъж. Много обича да стои по-корем, дори и след ядене и ми прави поразии така, ама...

Свалих си таево-то и малкия ме гледа в захлас, като правя упражненита. Много е смешен, кой знае какво си мисли!

Хайде на разходка, усмихнат и слънчев ден от нас! newsm51

# 18
Добро утро.
Ние най-накрая днес успяхме да се изпишкаме и ни взеха и кръв, Ивайла почти не плака, резултатите ще са готови следобяд. Ивайла вече казва та-та-та и ба-ба, ма-ма вчера направи някакъв опит, но не го е повторила. Иначе по цял ден ръмжи, ако не може да вземе нещо, ако не я изправя права, ако се опитвам да я обличам а тя е по корем и я обърна, вече обличаме бодито и я взимам в мен и я дообличам.
Честити 6 месеца на Велизар на икати
Олче темичката е страхотна, браво на теб и на Катя за колажа
Приятни разходки днес.

# 19
Добро утро и от мен.

А н и, ето го гърнето
Има облегалка, отстрани е разширено и детето седи стабилно.

lony_13, да ти кажа, и аз така си мислех, че ще се разсейва и трябва да знае защо точно седи там, ама после реших, че децата, така или иначе, винаги намират с какво да се разсейват......

despet, първо: много ми харесва стила ти на писане.  Simple Smile И после: за гърнетата четох, че децата се слагали, щом започнели да седят стабилно (даже май тук го четох.... Thinking)

Момичета, бях в супер настроение сутринта, докато не изслушах едни новини за тези, убитите деца... Много се сдухах... Това ми е най-ГОЛЕМИЯ ужас и от всякъде само това чувам. Не знам какво да направя, гневни писма ли да пиша, какво... но това не може така да върви и ние само да регистрираме. Не искам детето ми да живее в такива условия, не искам да се страхувам от такива нечовешки работии, не искам в тая държава... Ох, много ми е гадно.. И да ви кажа, не ми пука дали ще ми дадат 315 дни болнични или дали ще ми увеличат майчинските, щом няма закон, ред или норми, които да спрат тая гадост....

Извинявам се, ако съм развалила нечие настроение...

# 20
Здравейте майчета

аз влизам набързо да се отчета и да се извиня, че ги няма всички бебоци на колажа, но общавам днес да я свърша тази работа. Иначе темичката ни е най-хубавата. Благодаря Ол4е   bouquet
Честита половин годинка на Велизар! Много да слуша мама и тати и да расте здраво и красиво момче! Благодаря за красивата почерпка   bouquet

Аз бягам на консултейшън, защото на Килиан му излезнаха някакви обриви по корема  Sad

До после!

# 21
  • Плевен
 newsm51 БРАВО!!!  newsm10
Уникална тема , благодарности на Олчето и Катя, както и на другите съдействали, за труда и желанието да правят такива красоти !
При нас нищо ново, неспокойни нощи и все още не мога да разбера причината, но и белези за зъбоникнене няма. Започнах да свиквам , защото взех да забравям какво е да спиш цяла нощ непробудно. За Траяна ми е кофти, защото незнам на милото какво му е.
От два три дни не се разписвам защото ми е гадно на душичката, но няма да ви занимавам с професионални проблеми. За пореден път се убеждавам колко злобен и завистлив народ има, и не на последно място неблагодарен. Но карай, трябва да се гледа над тези неща. Жалкото е , че всичко това ни заобикаля и нашите деца ще растат в такава среда, та незнам в какво е по-полезно да ги възпитаваме....да не разводнявам нещата, че....
Та Денз , моето настроение си е гадно, но от тази случка с убитите деца ми става още по- ...
Дано поне времето се задържи слънчево та да сме повечко време навън. По този повод - ние вчера бяхме най-леко облечени. Като гледах другите мами как са си облекли децата при 18-20 градуса на мен ми ставаше горещо. Те едни плетени шапки дебели, космонафти и т.н., а майчетата по едни тънки блузки...Като гледаха Траяна без шапка само ме питаха няма ли да я простудя. То вярно , че е ноември, но аз я обличам според температурата, а не според месеца...
Ами мисля да спра, че може и да съм досадила.
Чао и весел ден от нас!  smile3531

# 22
Здравейте и от мен!
Олче и Кате, думи нямам!!!!!!! Темата е прекрасна, бях сигурна че ще бъде такава! Ама още не мога да откъсна очи!  Hug
 smile3501Вчера бяхме на консултация при новия доктор. Направо съм очарована от него, да не кажа и влюбена  txtloves Обърна много внимание на Ели, не си скъпеше нито времето, нито обясненията. А и от всякъде много го хвалят. Момата е добре, каза да почваме месните пюрета. Противник е на проходилките, защото децата по-късно прохождали, а и стават много инциденти. Имаме нови снимки най-после. Пускам една, само дано не е много голяма, но мисля че ще ми простите!
А какви са тея гърнета, не е ли много рано още? А какви мокри кърпи ползвате? Аз ползвам на памперс, ама така ми е омръзнала миризмата и много ми се иска малко разнообразие поне от към мирис. Макар че, след захранването не мога да се оплача от миризми!  newsm62
От началото на декември почвам работа на половин ден, доста ми е мъчно ама няма начин. Но хем ще имам повече парички, и хем да видят бащината й фамилия дали гледането на дете се опира до хранене и сменяне на памперс (свекито ще я гледа)!
Да не забравя! ИКати Честит ти месечник! Все така да е сладък и много здрав! И с тая буйна коса, направо е суперски малчугана!  И рождения ден може да е половин, но торта трябва да е цяла!   party023
Айде, да бягам по задачи!

# 23
  • София
Добро утро и от нас  Grinning /то май вече не е утро  newsm78/
Олче Кате темата както винаги е супер   bouquet  bouquet  bouquet
Честито на месечковчетата ! Да растат живи и здрави и много да радват мама и тати!!!
Денз напълно съм съгласна с теб! За съжаление не мисля, че има кой да направи нещо по въпроса... Всеки се бори за власт, правителството се вълнува от проблемите на хората единствено когато дойде време за избори и то тогава се дават само празни обещания май, а за полицията - която всъщност трябва да се грижи за предодвратяването на такива престъпления - просто нямам думи... Не виждам оправия за държавата поне в близките години...  Не можем да си затваряме очите или да се крием като щраусите, но се надявам с времето такива случки да се разредят...
Лусмар и ние сме най-леко облечените в парка  Laughing Аз се ръководя от топлината на ръчичките и носленцето, доста често Марти е бил по леко облечен и от мен /аз съм доста зиморничава/. Доста мами ме гледат като луда, даже имам чувстото че го съжеляват "горкото дете каква лоша майка има", а като се има и в предвид как "гладно го държа" чак до 6 месеца не му давам да яде нищо освен млекце Mr. Green но на мен вече хич не ми пука! Важното е на бебо да му е добре а пък аз данък обществено мнение не плащам!
Алекста - Ели е голяма сладурана!   love001
А за проходилките Драганов ми обясни, че едно че не могат да се научат да падат и второ, че така свикват да имат опора на кръстчето и коремчето и, когато дойде време да махнем проходилката резултата е постоянно падане по нос  Mr. Green Дано да го обясних като хората...
Чао и приятни разходки  Hug

# 24
Олче темата е супер и на Катя колажа.Браво и благодаря!  bouquet
Ще сложа малко по-късно 1 снимка на Жули и те моля да я намалиш,че аз съм много зле  Embarassed

честито на бебоците да растат здрави и палави!!

Кабранска-голям си образ  WinkМного ми беше приятно.Благодаря за вниманието много си мила,само дето аз малко те стреснах с бърборенето  hahaha
Ама ти понеже все ни плашиш и реших да ти покажа ,че има и други като тебе  Joy
Ивчо е голям бонбон и много кротък.Жули малко се изложи ама карай..
Много се разхубавили тия бебета...Ивко на Ани и той голям красавец и девойките също.Да не изреждам,че ще напълня темата..
Галя ,Казанлък и на мен много ми харесва.Имаме приятели там и поне веднъж в годината ходим,преди на гости сега на хотел ,че групата се увеличи доста  Flutter
Много ми е приятно там и си почивам.Сега бяхме в х-л Роза,много хубав е станал и страхотна тераса  има. Peace
Диди -добре,че мъжа ти е жив и здрав  Peace
Таня 79 стискам палци да ви минават здравословните
проблеми. Praynig

Кабранска-като се разделихме с  теб и Духи-пухи/голям кротушко е Тони/ видях мисля Пепита ,но не бях сигурна и не се обадих.Но сега като гледам снимки тя е ..

# 25
Момичета,

има петиция срещу насилието. Ето тук можем да я подкрепим http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142476.0

# 26
  • Варна
Подписах се в петицията.

Честито на месечковците!!!!!   bouquet

Ние днес сме в офиса с малкия. И горкия сега спи в ръцете ми..... ама няма как...

Много си ни е хубава темичката!!!!!   bouquet на всички взели участие!!!!!

# 27
Здравейте и от нас.
Разписваме се в темата за да мога да ви чета!
Успешен и слънчев ден от нас.

# 28
  • София
Здравейте и от мен, да ви кажа честно на мен темичката така повече ми харесва. Честито на всички месечковци.

# 29
Ха,здравейте пак от мен...да използвам,докато Сами спи,да ви се оплача,че направо съм бясна.....нали ходихме днес на консултация-та нашата/вече бивша педка/,още като отиваме и като почна-"Ох,.........ми то да си ви дам здравните книжки,че да не ми звъните пак по нощите"/ако си спомняте за случая с 40градусовата температура на Сами и отказа на Бърза помощ да дойдат заради тях/, и аз още от вратата викам и здравните книжки  и другите книжа,че повече няма да идваме при вас- и тя толкова учудена....ама взе да  пише и в един момент се оказа,че на баткото книжката я няма...та то не бе търсене,то не бе моткане....и през това време-ми вие като си смените педито,ми то ваксините може да се объркат,незнам к`во си,незнам що си.....аз се правих че не я слушам и се чудех колко още време ще стоим по памперс....най-накрая го метнахме Ивчо на кантара- и ...О,ужаас....детето с 50 грама по-леко!?!?!...И може би трябваше да се притесня,че с това кърмене едва ли не се опитвам да си уморя детето,ама аз и нагла-настоявам,че не го е претеглила както трябва/щото изобщо не и вярвам на кантара-нали в началото като ходех и в частната клиника на консултации ,имаше 250гр отклонение м/у двата кантара,а оня беше електронен,нейния е като на пазара,само,че не е с тас/.....Без да си свери кантара,го метнахме  и да го премерим и тук вече се оказахме с 3 см пораснали...и обяснението/след като аз продължих да настоявам,че е пораснал,щото то си личи и с просто око и най-вече по дрехите дето немога да закопчея/,беше,че `щото е дръпнал на височина много,та са се разнесли килограмите.... newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy newsm78незнам на вас,но на мен нещо не ми стана ясно....та като за последно поне го преслуша, и прегледа за рахит/щото последния път и това не направи/.... и накрая ни заряза да се измитаме като се облечем.....та ,незнам защо но ми се струва,че след като не си е свършила работата както и когато трябва,няма място за сърдене и детински истории....И за пореден път си мисля,че като си избираме педиатър трябва да имаме правото да си кажем и ние какво очакваме,както и той какво предлага/щото колкото и да реват,че са зле платени,не мисля че това е основание да си претупват работата-аз години наред съм работила с хора,но не съм си ги избирала,нали.?../ Накрая само да попитам-според вас дете на 5 и половина месеца-7кг и 68 см нормално ли е?/
Уф,пак се отнесох,ама да ми олекне....

Иначе благодаря на всички,дето ме четат, и искам да ви кажа,че вие до голяма степен компенсирате малко поограничените контакти покрай майчинството.....пък и къде другаде ще срещна толкова интелигентни,симпатични и добронамерени жени накуп..../както казва мъж ми-неможеш събра ве жени и да няма интрига...за повече пък да не говорим/
Мимозата,хич не съм се стреснала от приказливостта ти,мен трудно ще ме уплашиш...но много за малко се видяхме-надявам се другия път да е за повече...а ,действително е възможно да си видяла Пепита,но ние поне не сме я засекли тогава.........виж вчера я видяхме/то ти улучи най-дъждовния ден и затова така стана Sad/
Сега по темите:
За гърнето-аз купих първото на Сами на 6 месеца и почнах да го слагам,щото и аз очаквах,че щом почне да седи и ще почне и да ака и чишка в него...но уви....колкото и да ми се искаше на мен-това стана чак на 2 години и половина,когато започна да го осъзнава-и вече съм убедена,че само с моето желание не става-даже четох,че ако мамите проявават упорство и слагат бебето редовно/например на всеки час/ е възможно да се получи условен рефлекс/ако си спомнят кучето на Павлов-с лампата/,но това не значи,че детето е научено...и е много вероятно това а забави осъзнаването.....
За проходилката-отричат я защото има голям процент травми причинени от използването и,както и ,че децата които стоят в проходилка се научавали да стъпват на пръсти и да се изтласкват с нея...Но,аз съм ползвала със Сами и не съм имала инциденти/естествено не съм го оставяла без надзор в нея/,както и не сме имали проблеми с прохожданетто и със стъпването....нито пък ни е забавила развитието,но определено ми улесняваше живота...та ако някой ще купува-да гледа да е стабилна,здрава и да има степени,за да не нито ниска, нито висока ...и да няма прагове или други препятствия там където ще я ползвате.
За мокрите кърпи-аз понеже ги ползвам за какво ли не/чистят страхотно фулмастер и химикал от мебелите/ и винаги са ми умножени по две купувам "Baby love",при нас са 1.65 лв за 80 бр./в търговията,де/-миришат приятно и са големи и добре напоени....
Сигурно имаше и друго-ама после..ако успея пак да се вмъкна,щото сървъра нещо не издържа на наплива и редовно ми обяснява,че е претоварен...

Общи условия

Активация на акаунт