Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 010
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе
   Здравейте!
   Много ви благодаря за поздравите за рожденния ден на мъжа ми! Аз му ги предадох и той много се зарадва  Grinning
   В предната темичка стана дума за жълтъка. Аз вече от един месец давам четвърт жълтък през ден, кога в зеленчуковото пюре, кога смесен с малко АМ. Дарито много го харесва, нямаме проблеми с него. Яйцата са пресни-свеки ги носи от село. Вече започнах и месното пюре-пуешко с царевица и картофи на Хип. Давам го разделено на половина в понеделник и вторник от миналата седмица, а после сме на зеленчуково(от сряда до неделя). За сега не мисля да го давам по-често.
   Кабранска, моята мома беше с мерки 6 800 на 68 см началото на 5-тия месец, на мен ми се струва, че е добре. Храни се нормално, но е много подвижна и предполагам затова не наддава повече. Пък и не ще да яде повече от 4 пъти на ден Confused
   Аз днес такива разходки му дръпнах, сега мисля да си полегна малко, че направо ми се подгъват краката   sleepuu Дано Дарито ми позволи.
   И накрая да не забравя да поздравя майсторките на новата ни прекрасна темичка smile3525

# 31
Кабранска- споко 7100 и 68 см Жули беше на 5м и 10 дни.А за  уплахата ....абе стресна се ти   hahaha Какво ли си викаш -Малее тая дали ще млъкне  newsm78 Rolling Eyes
А Пепита я видях във вторник -слънчевия ден когато се видяхме в градинката.После като ти гледах и другите снимки имаш и с нея ,така,че тя е била.
честити зъбче на Лео  и изпита на майка му Peace ,годишнината на Катя и на Имар  -рожденния ден на патерица,че ги пропуснах тия моменти.

Ето и снимката

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1542527

Олче -благодаря предварително   bouquet

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 19:27 от mimozata

# 32
Днес явно съм много разсеяна.
Специални благодарности на Олчето и Катето за прекрасната тема и колаж. Мерси и че ми намалихте снимката. То работата стана “вместо да ни избодат очи ни изписаха вежди” /май го казах правилно/ или аз както обичам да казвам всяко зло за добро. Момичета страхотни сте.
Днес отново цял ден сме в парка и беше направо страхотно. Дано и другата седмица да има слънце и високи температури.
Относно обличането и ние не сме много облечени, но аз съм си малко зиморничава. Общо взето и аз се ориентирам по нослето.
Алекста то и Еличка като я гледам си има бая косичка и е толкова сладка с тази шапчица /пу-пу/ кукличка.
Кабранска смяла съм се с глас на вашето педи за разнасянето на килограмите. То ако ставаше така .. Моят син на 5 месеца и 3 седмици беше 7000 кг и 72 см. /ама си мисля, сантиметрите май са ни с 2 в повече/.  Кърмя го 4 пъти на ден, а на обяд папка зеленчуково пюре. Не реве, спи по цяла нощ.   Аз си мисля, че ми е слабичко детето, но това е положението.

# 33
  • София
Включвам се специално да поздравя АДАША за половингодинката!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Да е все такъв сладур - буйнокос  Laughing, кротушан, душан и поспалан! икати, да му ядеш д*пето, дето викаш, че е слаб...  hahahaНие адашите, така се защитаваме... Mr. Green Много си е добре детето! Само радост да ви носи! Hug

# 34
  • София
привет мамита,
ние цял следобед в парка и сега дори вече спим.
втора вечер давам каша на хип оризова, но не й харесва чиста и затова с малко сливово пюре, така по я яде. но определено накрая вече почва да се плюнчи и да си играе и спирам с тъпкането Simple Smile. виж с пюретата не е така.
ендо въпросче - непременно няколко дни поред ли въвеждате нова храна.
аз понеже само 2 дни и ми се струва, че всичко, което до момента представих й харесва. не мисля че е проблем,  Rolling Eyes каква е целта на няколкодневното даване на една храна? мисля, че ако има неприемане от страна на организма, то ще проличи и при 1 или 2 пъти даване или греша?
и аз се подписах в петицията, тъжна работа...
въпреки това на всички лека вечер!

# 35
И ние да се запишем за днес. Откакто се е затоплило времето не смогвам да се включа преди 19.00 часа, а и докато изчета какво сте писали...Видях, че има петиция срещу насилието. Само да свърша тук и ще я подкрепя и аз.
На първо място - да честитя на всички празнуващи!
Кабранска
, и аз да те успокоя - на 5 месеца Георги беше 65 см. и 7 300 кг. Е, малко по- тежичък от вас, но все пак в тези граници. Така, че си мисля, че няма място за притеснение, а и щом си хапва, а*а и е жизнен, какво повече можеш да искаш. Въпреки, че аз нямах щастието да кърмя, искрено се радвам на кърмещите мами и не вярвам, че от кърмата може да има някакъв проблем. А относно педито - много си права, че си се решила да го смениш, щом не си доволна. Крайно време е да разберат, че и ние имаме права като пациенти и не ние с тях, а те с нас трябва да се съобразяват. Въпреки, че аз попаднах на педиатърка - изключително отговорна е.  newsm74. Винаги е на телефона, по което и време да я потърся. Ако има спешен проблем и посред нощ пристига вкъщи. Да не говорим, че с малкия ни посети още в болницата, в деня на изписването и след това и вкъщи. Понякога се случва да и звъня и по 3-4 пъти на ден. Никога не е показала някакво раздразнение. Даже на последната консултация съблече Гого чисто гол, а аз я предупредих, че може да я „застреля”. Отговори, че ще рискува и това и е работата. Абе, супер е и Гого я обича много. Е, стига съм я хвалила. Пожелавам ти да случиш и ти на педиатър, защото е много важно да си сигурна в него и децата да се чувстват добре при него.
За проходилките - и аз съм чувала много мнения, че пречат или забавят прохождането. Но племенницата ми проходи на 9 месеца, като сестра ми я слагаше в проходилка. И си ходеше много правилно. Мисля, че всичко е строго индивидуално.
За дрешките – ние тези дни също ходихме доста разголени – с боди, блузка и едно  елече на гръбчето. Аз, също като вас се ориентирам по нослето. Определено му беше топло, а и детето не беше сърдито, че е навлечено. Но и аз срещнах доста луди дето и космонафтите им бяха облекли. Само се чудя какво ще им обличат зимата. Ама тяхна си работа.
Аз май пак много се отплеснах с писането, а и имаше още нещо, но го забравих. Като се сетя – пак.
Целувки по дупенцата на бебешоците!

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 15:09 от lony_13

# 36

Здравейте моми4ета....половин година трудно мога да се включа онлайн...липсвахте ми доста но сега сме на линия..който ни помни добре, който не ни помни Ще се опознаем в движение отново!
нямам време да чета 6 месеца писани теми, така че моля да ме извините ако се повтарям с въпрос....
Честито на празнуващите!

# 37
  • София
Здравейте, ами на Радинка винаги и е студено нослето, ние сме най-леко облечените в нашия парк(с боди без ръкав, памучна блузка и памучно комплектче), но не мисля, че и е студено (като и е студено мрънка). То и на мен ми е студен носа зимата, но като съм добре облечена, не ми е зле newsm78

# 38
  • Велико Търново
Да взема да се разпиша,че туко виж темата преполовила докато аз се наканя Heart Eyes.

Благодарности на Олчето за оформлението,на Катето за колажа и на Вики за заглавието!Момичета чудесни сте,благодаря ви! newsm51

Честита половин годинка на Велизар и Ивайло!Да са много здрави и да радват мама и тате!

Риен,аз те помня от друга тема,но както и да е.Радвам се,че отново сте на линия с Мая.Къде сте сега?Хайде сега ще пишеш по-честичко Simple Smile.

За пореден път спрях захранването,защото Божидара е обрината,зъбите я мъчат,филма клони към екшън с неочакван край.Голямо чудо е станала,докато избият тези зъби явно така ще е.Днес цял ден бяхме в парка и сега сили нямам,но тя дивее в спалнята още не се е усетила,че е сама.

Да ви уведомя,че Георги е класиран на 87 място от 512 човека.То не беше палцестискане,то не бе чудо.Та благодаря ви още веднъж.
Това е от мен за сега,че Божа наддава някакви звуци граничещи с викове.Спокойна нощ на всички!

Последна редакция: чт, 16 ное 2006, 22:01 от siska79

# 39
добър вечер Hug
сипала съм си аз едно уиски и залягам пред компа Laughing и да започвам по ред
честито на всички празнуващи с повод и без повод-
днес бях на зъбар и падна едно стъргане,махане на нерви.... абе ужас Cryмай освен парадонтозата ми се събраха още гадории.оказа се че на един зъб нервите сами са се умъртвили и са започнали да гният и от там са били големите болки ама вече ситуацията е под контрол Stop
бяхме и на консултация - 7000/66 мисля че е супер,така че кабранска споко Heart Eyes
тази вечер купих на беба подарък за предстоящия празник-сукман,чочки,чорапогащник и блузка,а вчера микрофон че нали ми е певица Joy
по въпроса с проходилките дъщерята на моята братовчедка стигна до професори в софия заради тях и все още не се е оправила а проходи преди 5 месеца така че внимавайте Naughty
моля дайте ми линк съм въпросния колаж че май само аз не съм го видяла Embarassed
апък темата е супееееееееееееер- браво!!!!!!!!
цунки от нас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 40
Здравейте и от мен!
Най после успях да прочета всичко до ту и сега да се разпиша.... Grinning...Преди малко се разписах в петицията и на мен тези дни ми е много тежко като слушам по новоните за ужасиите и агресията,която е около нас.И най-вече за невинните детски душици,които страдат....Дано по някъкъв начин успеем да повлияем и това безсмислено насилие да спре,защото едва ли има родител,който иска децата му да растат в такава държава!Ох май много се отплеснах,но не мога да не се възмущавам smile3513 smile3516
И така сега по темите...
 Oт сърце се радвам,че сред нас има такива всеотдайни и талантливи майки!Браво на Олчето,Катя и всички, които по някакъв начин са допринесли за новата още по прекрасна тема newsm51 smile3525 smile3501!!!
Кабранска изобщо да не ти пука какво показва кантара и метъра!Щом детето си хапва,играе и е здраво значи няма за какво да се притесняваш.А на такива педиатри дето ги мързи да си гледат работата  #2gunfire...добре,че си я сменила дано новата да не е срам за професията си...
За гърнето и проходилките аз съм за използването им,а това което пишат за или против мисля,че за всяко дете е строго индивидуално и колкото и изследвания и мнения да има по въпроса пак ще са противоречиви...Така,че мисля да карам по интуиция и съм сигурна,че детето само ще си покаже да или не. newsm78
ох пак се отплеснах........ Flushed oops
И накрая една снимка от вчера

и още една

е това е дано не съм прекалила много  Blush
Лека нощ и спокойни сънища!

# 41

Ох ама много съм смотана #Cussing out качих два пъти една и съща снимка съжалявам.... baby_neutral
Ето това е другата

# 42
Здравейте!

Честити 6 месеца на Велизар!  baloni

Аз пак започнах с моите форумски сънища. Предната нощ бях на гости на Кабранска , а тая дето мина бях на гости на Олчето. Та запознах се и с майка и. Беше научила Велизар да прави бръм бръм като моторетка, с ръцете прави движение все едно върти дръжките на мотор и с едното краче все едно натиска педала. И аз бях изумена от уменията му и се бях зарекла да се заемам да уча и аз Ивко. Но като се събудих осъзнах , че най - вероятно не са толкова напред и оставих тези уроци за по нататък.  Joy

А днес и ние като вас , цял ден по улиците. Днес му дадох малко оризова каша на Милупа и имам съмнения че няма да я яде.  Sick

Мъжа ми утре ще е в София и пита дали в Моловете има детски магазини. Така исках и мен да вземе, ама няма.   Cry А Мимозка , наистина е доста приказлива. На мен много ми хареса, че аз не съм от най приказливите и тя така подкарваше разговора. ама представям си с Кабранска каква комбинация са били!  Wink

# 43
Ейй, май ще смогна да се отчета днес  Mr. Green
Хелоу систърс  Heart Eyes Бебоците са супер! Олче, Кате   bouquet   bouquet Невероятни сте, благодаря ви!
Ето и Леонардо:

Ние вече имаме втори зъб  tooth tooth  Mr. Green Днес проби маааалко след консултейшъна (8000 г, 70 см (+ 450 гр, + 1 см.) - манекенски мерки  bowuu) Биха ни Пентаксим, даже не разбра какво става. Браво, втори път реагира така и всички бяхме очудени  Grinning

КрейзиКити, ще идвам в Русе зимата, може би февруари  Rolling Eyes Тогава ми е другия семестър, ние ходим там само за лекции.
Проходилки ние гледахме днес, той Лео вече се вози предимно седнал....  Rolling Eyes Аз смятам да вземем. Вредите са доста, но е определено улеснение. Пък и като проходи по-късно по-добре за мен, мисля  Rolling Eyes

Еее, днес няма да е. Пиша от 11,43 ч. Да видим кога ще смогна. То не е пеене, цокане, игра с ръцете, бой по носа  #Crazy Сега го оставих да се приспива сам в леглото, да видим ..  Praynig

Ванилка, храните се въвеждат по 3 дни, за да може да се проявят, ако има реакция. Аз давам нова храна през 3 дни, на 4-тия фактически. Щото ако въвеждаш на третия и се избие тоя ден, не можеш да си сигурна от коя точно храна е. Макар, че аз съм давала и 2 нови храни в един ден, ама се беше много запекъл и нямаше как... Щом добре реагира Миа, няма проблем според мен. Някои педиатри препоръчват т.нар. "ударно захранване", на всеки 2-ри ден нова храна и така за кратко време да захраниш с повече неща. Ама това само след 7 месеца или поне 6 навършени и малко.

Аз имам въпрос към даващите пюрета Ганчев... Предполагам четете етикетите хубаво. Отпред пише Спанак и ориз, примерно. Обръщам - отзад - спанак, ориз, сухо мляко, домати, пиперки, грах, захар и т.н. Ми като не съм въвела другите съставки и се изприщи детето кво трябва да направя? Лелееее, как ме ядосват тези с етикетите  #2gunfire Та, забелязах, че в ситния шрифт...повечето зеленчукови пюрета съдържат домати. А из таблиците, дето имам аз ги дават като алерген и за над 12 месеца. Е, те тези, дето са без домати са много малко пюрета! Вие кога смятате да въвеждате доматите?  newsm78

ох, няма да заспи сам. Отивам да приспя и после ако не съм откъртила и аз ще си допиша   bouquet

# 44
Добра нощ !!
Благодаря ви на всички за подкрепата и за това ,че ме успокоявате в такива моменти...ама и аз следобеда като се амбицирах,и като извадих тефтерите  от бебешките времена на Сами и какво мислите се оказа-че Ивчо даже го води като размери....ама сега нали съм тъпа и упорита и досега държах детето на една гола кърма...Пък като ми качваше по много в началото, не ми викаха много е....ай,сиктир...няма да си тровя живота за глупости....И няма да си вкарвам детето в таблици и норми...то си е  ярка индивидуалност....и искам да си остане такова/дано не ви звуча странно ,но ако още един път ми се наложи да напиша тоя постинг вече ще се  #2gunfire/
Иначе при нас захранването все още тече бавно и славно....плюем ги кашите,мажем ги....взех му и оризова на Милупа/А н и,че тя си е чисто оризово брашно и е толкова блудкава на вкус,че усещам как ще я пробутвам с нещо друго по нататък/...но сега пък имаме друг проблем-от вчера не сме акали/което за нас си е направо чудо,дето пълним пампи  с голямо старание.../та тази вечер, реших да дам тиква/пекох за нас и му отделих малко,без захар/ и за да не навлизам в излишни коментари-моля,преценете сами как бе посрещната:

..горкото дете...май вече осъзна,че живота е пълен с изненади и неприятности....
За обличането-и аз се изумявам на начина по който са облечени повечето деца навън...вярно,че е ноември,но все пак е 20 градуса....но щом вчера освен космонавти и шапки и шалове в Градската ни градина имаше и колички завити с дъждобрани....вече ми е бедна фантазията с какво ще ги облекат и завият същите тези деца през зимата/тоест през студената зима/....А и предполагам знаете,че претоплянето е по опасно от лекото изстиване...
rien,не само те помня,ами и скоро се бях сетила за теб...то и за други момичета се подсещам,ама вече не мога  да отварям бременските теми,та да си припомня някои имена...но щом се появи имаш едно  welcomeот мен и да знаеш,че няма да се разминеш така лесно-искаме пълен отчет за времето дето те нямаше на линия ,и сериозно подплатяване със снимкови доказателства... newsm53
И пак забравих какво щях да ви пиша...ама пусто ЕГН и  да взема да си купя вече нещо за помнене/днес даже заглеждах едно дърво в парка-от онова гинкото...дали не става и с директна консумация newsm78/
Хайде,лека и спокойна нощ....че сигурно вече и Стайпър си легна..само аз вися тука.../а,не още е на Кю-то....ама ако чете тук да знае ,че е време за лягане smile3521/

Общи условия

Активация на акаунт