Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 007
  • 295
  •   1
Отговори
# 45
Извинете, ама покрай захранването съм луднала. Та ще споделя някои неща, които ме развълнуваха от темите, дето наваксвам  Blush На някой ако не му се чете, няма да се разсърдя  Peace

Ооооох, и Ани е писала за доматите, ама не си бях дочела темата... предната.
Момичета, за сиренето не ви ли е ранко още ?  newsm78 То е кравешки продукт, аз много обичам да ги наричам така. Все се избързва с въвеждането на пустите му "краво-тйй"  Mr. Green Закъде са се засилили наще педи-та. Мойта днеска ми вика - попара  Shocked Ми аз тепърва почнах зеленчукови да въвеждам, после трябва месни, каши и чак тогава глутен. Айде малко осъзнай се, жена! Кравешките работи са за кравите. Имало калции.... Ми в кърмата кво има? Нали затва ми се изпотрошиха зъбите на мен... Пък и приемам допълнително калции, ти ще ми кажеш, че не преминава през кърмата  Crossing Arms
А за прясното мляко - аз не пия! Преди време бях много захласната по едно течение в здравословното хранене и всички от тамошния форум се снабдявахме с изследвания и проучвания. Та се доказа в крайна сметка, че прясното краве мляко (варено, то незнам някой да го пие натурално, де...) прави слуз  Shocked  в червата и само затруднява оползотворяването на другата храна и вобще никакъв калции не се усвоява така, както си го мислим.
Аз понеже съм прост икономист, може и да бъркам. Някой учил по-близко до гастро-ентеролозите може да каже далии ма нещо вярно. Но определено ме отказаха от прясното краве мляко.
Козето било по-хубаво и по-лесно се смилало от човешкия организъм  Peace За детето смятам козе мляко и сирене да давам, но след 10 месец сирене, мляко след година. Точка. Че попрекалих с краво-тийте  Embarassed Mr. Green

Коприва по мойте таблици се дава към 12 месеца, а авокадо - началото на 7-ми месец.
Какао аз смятам да избягваме доста време... нали шоколада заради какаото не се дава. Като се знам какви сме буйни с мъжо след употреба на какао, детето трябва да стои далеч от такива неща  Mr. Green
Черешите при мен ги дават 12 месец, аз мисля да дам като излязат....  Mr. Green Може в пюре след 8/10 месец, зависи от старта на захранването.
Тиквичките ги дават за 8 месец  newsm78 Аз дадох като 2-ри зеленчук (3-та храна) и не му хареса, но нямаше реакция. На други места ги препоръчват за началото. Има разминаване и с карфиола - за 8 месеца пак, другаде за 6 м....
Абе...тия таблици са ми сам оза ориентир. Вече ми е такава каша в главата, че ще ги ДЕЛ-на и ще карам на интуиция  Mr. Green

Ааааа, зая броколи-то да кажа само  Mr. Green Гледах днес пак, за кой ли път поред, един филм по National Georgafic . Даваха, че броколито съдържа много желязо  Shocked и някакви там работи, дето спирали растежа на туморите  Crazy Покълнали семена от броколи имали най-много такива вещества, по 1 с.л. на ден била достатъчна от тия кълнове, за да се предпазим от рак. А на мишките с тумор, дето има давали - колкото повече давали кълновете, повече им се смалявали туморите.

Айде, стига от мен! Икскюзми, ако досадих  Blush Цун по гъзун набързо и по терлици да си лягам  Hug  bouquet

п.с. последно вече:
Кабранска, не си последна  Mr. Green Ама не се сдържах да кажа как се смея с глас на снимката на Ивко  Joy Ще събудя детето тука от хилеж, жестока е! Не се връзвай на педката, сама знаеш, че е тъпа уфтсъ и нЕма смисъл... Ще ти мине, другия месец (като я смениш)  Wink Mr. Green
Риен, и аз те помня  Hug Редовна беше в бремелинските и пишеше много хубаво. Да правиш пак така  Wink

ох, сега като си прочетох постовете се посмях на една-две глупости, дето съм написала  Joy Ама утре ще поправям, та да може някой друг да се посмее също  Blush  Crazy

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 01:44 от crazybrat

# 46
Добро утро от нас!
Тази сутрин /като никой друг път/ се разписваме рано-рано. Гоги като се събуди в 6.00 за първото хранене и не заспа. Сега бръмчи в леглото си и си "пее". Как да спиш? Така, че тази сутрин кафето е от мен  kaffeetrmker_2 .
Крейзикити, това с пюретата и аз го видях. Направо като вляза в някой бебешки магазин и ми се оглеждат очите да чета ситния шрифт на етикетите на пюретата. Добре, че поне в кухнята не слагат домати, та купуваме само за събота и неделя. А относно таблиците за захранване вече не зная на какво да вярвам - във всички пише различно. Например в едната - че грозде се дава след 3-4 месец, а в другата - след 12. Аз зная, че гроздето съдържа много захар и се дава чак след годинка. Ама в същата схема пък нещо за някой друг зеленчук не отговаря и така... Седиш и се чудиш  newsm78 и накрая по твоя интуиция. Да не говорим, че скоро се видях с една майка /в един ден родихме/ - тя вечер и супичка му давала с надробен хляб, щото млякото не му стигало. Щях да падна  #Crazy. Но стига по темата с храненето, че е неизчерпателна и всеки много знае по нея и всеки акъл може да ти даде.
Аз отивам да обличам моя кукуряк, че се размрънка нещо.
На всички МАЙ-ски мами и МАЙчета пожелавам весел и слънчев ден и много разходки и игра!
Честито на всички, които ще празнуват днес!

# 47
Добро утро от нас
Честито на месечковците които празнуват днес

ПРОХОДИЛКИТЕ .....не е вярно че сложиш ли го в проходилка прохожда по-късно...Габи ми се пусна на 8 месеца от една пейка в градинката за която се държеше и около която я пусках да обикаля и се наяде с пясък Simple Smile ....на 10 месеца се пусна спокойно а на годинка отказа да се качи в количката.....оттогава ходим пеш.....
Но е много важно проходилката да е стабилна и да не се обръща, че има доста такива....нашата е КАМска и съм много доволна....Мони и е 5-то бебе....само си поръчахме нова седалка от вносителите, че се беше спукала мушамата и изкачаха дунапренчета.....сигурно още 5 ще проходят с нея и пак няма да е мръднала

Камбанска....за мерките и теглилките....не му се шашкай....супер си е детето....ние на 6 месеца сме 7.5 кила и 70 см.....

Това за супичката.....е не мога да го разбера.....ние си караме още на зеленчуци....плодови пюрета не давам много.....миналия месец ми казаха да дам жълтък....ама не съм дала.....няма и да дам.....знам ли ги какви са яйцата....шубе ме е от салмонела.....и на Габи не съм давала до годинката....Този месец ми казаха да дам месо....но мисля че му е рано още.....а каша давам 1-2 пъти в седмицата.....с плод...банан или ябълка....безмлечна от елда.....та.....до тук сме със захранването.

За ПРЯСНОТО МЛЯКО .....проблема идва с варенето.....знаете че отгоре се събира каймак.....той спира варенето....трябва да се маха....иначе все едно не си го варил....но при всички положения ще го дам след годинката.

Ани.....няма Мол без детски магазини, ама да не гледа етикетите че на места може да му прилошее....

Честито второ зъбче на Лео....
Ревем за манджата
После пак

Последна редакция: пт, 17 ное 2006, 09:10 от BgViki

# 48
  • София
 TadaЧЕСТИТА ПОЛОВИНГОДИНКА НА МАРК, НИКОЛА, СТЕЛА И ДАНИЕЛ!!! ДА ПОРАСТНАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА, ДА СЛУШКАТ МНОГО МАМА И ТАТИ И БЕЗКРАЙНО ДА ГИ РАДВАТ!!! Tada

Ние да се отчетем набързо, сега имаше малко  breastfeeding и в резултат в момента   sleepuu ама така е, като цяла нощ се буди като озверял от глад вълк и яде като разпран... #Crazy Дано да е инцидентно това, че ще ходя като зомби днес, подпирайки се на количката...  smile3544
Крейзи, честито ви второ зъбе, така лесно да пробият всичките, да те питам и тебе: хапе ли те Лео при цокане? Мен досега много културно ме "експлоатират" и само веднъж се случи да ме гризне, но беше нервак, а аз мисля че е гладен и го натискам да цока, в резултат тоя чешит напълно съзнателно и нарочно ме ухапа и изръмжа.  Shocked ooooh! Mr. Green Та от тогава имам предвид, че е самостоятелна личност и цари демокрация и равенство.  rotfImao
За захранването, се доверявам напълно на педито, досега не ме е разочаровала никога, а и ако искам с нещо да изчакам и да не бързам ме подкрепя.  Heart Eyes От 2 дни давам по 3 - 6 лъжички пилешко, МНОГО му харесва, май в скоро време ще си поиска пържолата.  eat  Joy
Каша ядем следобяд, редувам оризова - плодова и си ги омита с кеф. На обед все още ядем зел. пюре + кърмене!  Peace Плодови и аз не давам много, много като се замисля... newsm78 А относно таблиците и месеците, да не се повтарям, но на мен ми се струва излишно това вманиачаване и чудене кое кога, в смисъл, че е ясно че няма да ги натъпчем отсега със супа, кисело мляко  #Crazy и ще караме "по усет", но прекаленото отлагане и забавяне на въвеждането на болшинството храни ги кара още повече да изхитряват и да злоядстват. Все пак някога трябва да проядат това, с което се храним ние, а си мисля че повечето бебешки храни са съобразени с това правило, алергиите са си до дете и т. н. Но това си е МОЕ мнение! Peace 
Бягам че това ни беше спането май..  Rolling Eyes Да се оправяме и да изфирясваме навън  newsm52, днес пак ще е страхотно времето.  nuts

# 49
  • София
Здравейте, майски!
Дано Румен да не се събуди и да успея да понапиша нещо. Той сега си отспива де, щото снощи доста си поигра - първото събуждане беше в 2.30, следващото към 4 и не щеше по никой начин да заспи, като го пипнах, гледам памперсът пропуснал от дясната страна и го преобличах нацяло #Crazy #Cussing out Писна ми вече от Pampers, само да свърша пакета и минаваме само на Can bebe, че от тях май бях най-доволна като пробвах марките. Почти през вечер Pampers имат пропуск, обаче най-често от дясната страна, а много старателно ги слагам, еднакво от двете страни и дори нарочно Румчо повече на другата страна лежи обърнат, не знам как се получава newsm78
Това с даването на супичка направо ме разби #Crazy, ама то така или иначе, колкото деца, толкоз и теории и захранвания има. Добре че е тоя форум, да обменяме опит и знания, че напоследък не проучвам чак толкоз изоснови тоя процес, а караме на интуиция. По този повод, голямо мерси на Крейзи за споделянето на наученото с нас (с голям мерак чете това момиче Simple Smile  bouquet) и на другите мами също. Нещо нямам голямо желание да се ровя по таблиците, така или иначе са различни, а и горе долу имам доверие на педиатърката. Днес сме на консултация (за малко да забравя...) и ще се отчета после.
А за пюретата, зачитам се и аз по етикетите, обаче ако стана много мнителна, трябва или само с приготвяне да се занимавам вкъщи (а пък зеленчуците пак са ми от пазара), или да давам по 3 лв за пюре, което няма как да стане, затова намирам компромисни варианти...
А, щях да ви питам вас какво ви е мнението, понеже аз си мисля, че прясно изцеденият плодов сок е много по-полезен от плодовото пюре (сварено) и по-често такъв давам, а не пюре. newsm78
А с проходилки децата уж по-рано прохождали и понеже не са си изградили добри реакции за падане (свикнали са с опората на проходилката или пък мама и тате да ги водят с ръчичките нагоре, следователно падат по лице, а не на ръцете си), получават повече травми. Не знам дали ще взимаме, смятам че е още рано да се мисли за тях.
Честито на всички празнуващи днес и приятни разходки!!!

# 50
  • Велико Търново
Дубрутро и от мен!Кафе,лактогонен чай,бира от снощи кой каквото иска ще му се сервира! Heart Eyes

Честита месечинка на Марк,Никола,Стела и Даниел!Да са много здрави и усмихнати деца!

Той Асан/демек аз/ като се наспи и става нов человек Heart Eyes,настроението му друго,желанията по-големи и все ей такива работи.Например вчера ходих в EXXO  и нищо не си купих беше ми едно уморено,но днес пълна с енергия отивам и ще се облажа най-накрая и аз.Божа милата спа цяла нощ,тази сутрин се събуди в .6.00 да яде и след това помрънкоти в кревата си и аз я взех при нас на спалнята и тя още по се ококори,но към 07.30 се събуди баща и дъхна и два пъти и от алкохолните пари детето си заспа и още спи.Най-накрая намерих положителното в това човек да се напива Mr. Green.Е вярно,че поливаше класирането,ама имаше полза от файдата Mr. Green.

Ани,в търновския МОЛ има Хиполенд,ама аз хич не съм очарована.В софийския може да има по-вече магазини Peace.

Отивам да се глася,че като накърмя сокаците ме зоват!

Аз,за захранването си казах снощи,отново прекратено.Ама,стигнах до мъдрото заключение,че от много четене,знаене,престараване май голяма полза няма.Казвам вчера на педито то не беше късно захранване,не беше изключително кърмене,то не бяха най-скъпи мазила,то не бяха алергени,ама честно ви казвам писна ми.

А,пък тази агресия където ни залива от всякъде просто ми прави косата стократно по права.Страх ме е как ще ги възпитаваме тези деца.На девет години убиец-ей това вече ве мога да го проумея newsm78.Ох,стига толкова глупости от мен.

Шуши,Ирка къде сте?

Хубав и много слънчев ден от мен Hug!

# 51
Здрасти майчета,
ех че хубаво сте писали - все интересни неща - браво! newsm51
Да се отчетем - на 6 месеца - 6700, 65см., хемоглобин 116. Докторката каза "ОК". А за захранването - занесох и рапечатка от excel-ския файл дето съм водила - и тя само можа да гледа и да ц-ка. и така - каза ми "ти си знаеш". Щяла да покаже на другите мами как да си водели и те - та ТЕНКЮ   smile3525 НА zuza за таблицата (въпреки, че тя май не чете и не пише). А иначе - ние едвам едвам хапваме зеленчукво пюре, макло по-лесно плодово и най-лесно каша, която е всеки ден в менюто засега.
Да ви кажа купих едни чорапки за пърокласници  smile3521- и гледам на стъпалата - на дължина са му добре, само дето са му малко широки...та кой се оплакваше от голям крак... ние можем да се кандидатираме да 'дълго" стъпало smile3521.
Относно петициите - подписах, но още за тази за майките в заварено положение нямам потвърдителен mail - май нещо с моята поща не става.
Проходилките - ами май ще минеме без...освен ако не ни подарят пък и тук ни е много тясно, виж ако успеем да се преместим скоро....еххх размечтах се.... newsm03 newsm53
За времето - много му се радвам на това слънчице - и наистина има бебета в скафандър по улиците newsm78- но вссеки си знае...
Крейзи - честито ви второ озъбване!
Олче - това за равенството и демокрацията много ми допадна smile3501 и при нас май ще е така  newsm62
Честито на празнуващите!  bouquet

Отивам при "терминаторчето"(така го кръсти татко му Wink), че пак вика нещо ...

# 52
  • Пловдив
Привет и от мен,

Браво на Олчето и на Катя за хубавата тем! Супер е!!!! smile3501

Честито второ зъбче на Лео!

Да ви кажа за пюретата, в началото четях доста какво съдържат и сумирах дали обявените проценти на всеки зеленцук или плод стигат до 100%. Така и установих че без да искам съм и дала зелен фасул и грах без да се усетя, били са добавка, така че оттогава спрях да чета Grinning Относно броколите, тук ги препоръчват за след 4 месеца, и да ви кажа малката много ги харесва, особено комбинация с картоф, пък и помагат срещу запек, нещо което го имаме често #Crazy Днес в менюто и е включен праз, аз лично не го понасям и не ям, но ми е интересно тя как ще реагира...довечера ще разбера като я взема от яслите. Ние вече седим доста по стабилно и с всеки изминат ден все ме изненадва с нещо. Да ви почерпя сега и с една снимка от яслите

Приятен ден и се радвайте на хубавото време

# 53
Здравейте , МАЙ-чета !  bouquet

Влизам набързо да изкажа благодарности newsm51 за милите пожелания за нашата половин годинка ... да честитя на Стела , Никола и Даниел  и да почерпя скромно , но от сърце Misc Baby Bottle feeding newsm38 beer beer3 beer2 cheers Wine Glass smile3510 Popcorn Coffee cook cook.

Не съм чела от сто години и от още толкова не съм се отчитала , но гледам да не си стоя много в  къщи ... постоянно сме навън или по магазините , или по градинките , така се чувствам по-добре , защото у дома е много тихо през деня и ми е самотно .

Целувам ви  love001 - мами и бебоци и ... марш навън , че сиромашкото лято  Nature Sunny скоро ще свърши !

# 54
Здравейте, момичета  Hug

Включвам се набързо за да ви благодаря, че сте се сетили за нашия празник и за милите и топли благопожелания  Hug
Прехвърлих написаното оттук-оттам и виждам, че сте писали много интересни неща, но дано намеря скоро време да ги прочета, че свеки е на госпи за седмица.

Честита половин годинка на Марк, Стела и Дани!

Лек и слънчев ден на всички   bouquet

# 55
Днес прочетох всичко, леглата са ми още неоправени, ама реших да попиша малко!
Камбанска, и аз да те успокоя. Ели на 6 месеца и една седмица е 7000 гр и 64 см. и докито каза че си е супер момето. А както казах неговото мнение е доста компетентно, доста е известен и търсен. И е много добър диагностик! Така че споко! А за бившата ти педка...думи нямам, ама важното е че вече е екс. Когато Ели беше на 2 месеца за 40 дни беше качила само 100 грама, и един доктор ми вика да почвам АМ, то кой кърмел в днешно време!!!!!! Е, аз не го послушах и до 5 месеца и половина беше само на кърма.
Олче, и ние го даваме демократично.  Peace Оставям и залъгалките до нея, ако иска да си ги взема, ако не иска не! Тя да си решава! Благодарско за снимката! А тази е спешъли за Велизаркин! Да не ни забравя!  Hug
За въвеждането на новите храни, аз май малко през просото го давам. Отначало доста бавно въвеждах, но вече не. Ако всяка нова храна я въвеждам през 3-4 дни ще има 10 години захранване. А алергия може да се прояви и на 40 години. Така че според мен храната трябва да е съобразена с възрастта, но не се вманиачавам излишно.
И ние ходим доста голи. Даже сега е с боси крака, ама аз така си я държа у нас.
И Честито на Марк, Стела, Никола и Даниел. Да се много здрави и много пакостида правят!!!
Сиска, ама много ме радваш, само се хихикам на твоите постове!   bouquet
А къде е верно Ирка? Някой знае ли?
Крейзи, честито ви второ зъбче! Много да папка Лео с него! Много полезно инфо за броколите, вече са ми в плана за пазар днес!   chef
Вечерница, пиши и чети по-често! На всички ни липсваш! Още пазя хубавия смс който ми прати като се роди Ели, нали ни беше "щъркелче"!
Айде, че шефката ме вика!
Цунки на всички бебоци!

# 56
Благодаря ви и от името на Лео, той одеве как пищя милия от това 2-ро зъбче  Confused Гледам как венеца му става прозрачен и се подува, след 3 минути проби едно ръбче и после пак писна... много ги боли милите  Cry Ама използвах случая да се гушкаме и обичкаме  Heart Eyes Mr. Green

Олче, не ме хапе още, малки са му зъбетата. Но ще го прави! Виждам как ми стиска цицата и без да я пуска поглежда към мен. При което зърното ми е станало на ластик, а той го е вкопчил между венците  #Crazy Викам силно НЕ или ЕЙ, НЕ ТАКА....та се стряска и отпуска малко захапката, иначе няма измъкване и ще го прегризе като му порастнат повече зъбките... Направо не ми се мисли..
С мъжо това си говорихме, ако почне да ме хапе май ще кърмя по-рядко. Щото вече нямам нерви за увеличаване на лактация, кризи, стачки, цедене или каквото и да е  Confused Ще цедя, колкото изцедя, има АМ. Смятам, че доста злобях с това изключително кърмене и късно захранване  Blush Гледам, че и Сиска и Олчето споделят мойте чувства с вманиачаването по форумски течения. Всъщност доста майки вече не са така фанатизирани, както когато бяха малки децата.... Като ти опре до главата следваш детето, не теорията...
След тази 3-седмична кърмаческа криза, която преживяхме едвам-едвам с мъжо и щях да го претряпя.....вече съм на мнение, че кърменето не е чак толкова жизнено важно, че да ми разбие семейството!  Grinning
Айде стига по тия теми...

Отивам да пиша курсова работа, че утре съм на изпит.
Няколко майчета ми писаха за схемата за захранване  CrazyЩе я кача после, дано не ми се сърдят.  Peace

# 57
  • Плевен
Да се включим набързо, че ни тегли навъъъъъъън!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МЕСЕЧКОВЦИ и от вчера, sory , но бях в кофти настроение! Да са здрави, усмихнати и палави дечица!
Честито второ зъбче на Лео!
Относно захранването - и аз чета кат луда етикетите - но вие сте прави в крайна сметка човек не бива да се вманиачава, но трябва да внимава!
За развеселяване една снимчица, как чакаме един Плевенски МАЕц да ни дойде нагости!
Весел слънчев ден!  smile3531

# 58
Здравейте и от мен,

Честит празник на месечковците от вчера и от днес. Да са много здрави, усмихвати и спокойни.

Крейзикити питаше за колажа - можеш да го видиш на първата страничка, няма нужда от линк.

Лусмар, много хубава снимка на Траяна, как си е хванала рокличката, сякаш, за да ни я покаже. Ти така и не сподели защо се беше сдухала тези дни, дано всичко да е отминало.

Ние току-що ядохме за втори път месно пюре - телешко със зеленчуци. Доста му харесва на моя син Мартин. Сега ще излизаме навън, че ни чакат бебета и майки. Ние и в градинката май сме разделени на форуми... Ние сме майска група, скоро ни се представихе юлска...

За доматите - не че се захласвам много по етикетите, ама ми се струва, че на ХИП пюретата не съдържат домати, докато в зеленчуковите на Ганчев съм срещала. Ще проверя пак. И на мен ми се струва рано за тях, защото са кисели все пак.

Хайде, приятни разходки.  1stroller

# 59
здравейте мам4ета!
днес за разлика от в4ера времето е малко магливо в германия , та оставих малката да спи в градината докато си свърша работата, и си викам ще седна малко в нета да видя какво става при вас и да почвам да ви чета, НО то това дете да не е тъпан да спи 10 часа....и сега иска също да ви пише и дърпа де що е кабел...
благодаря на мамите за приветстването, Hug сиска в германия сме при татко...набързо да ви представ ситуацията...аз не кърмя от началото на 3тия месец на мая...тогава мъжа ми си замина от бг след набързо сключен брак и останахме в една приятелка в силистра докато станат документите. детето до скоро беше с колики Sick, сега започнаха да се подават горните зъби,но подуват се , отдуват венците и пищи това дете като замаяно...
направо по същество по темите които обсъждате..тук е между 10 градуса, предната седмица беше даже 7 и мая я изведох само по едно боди с дълъг ръкав,чорапи и космонавта....има към количката и чувалче за крака от две части с чиста вълна отвътре...много отричат вълната, но да си гледат работата! горната част я полъвахме веднъж като ми се наложи да си облека Шубата, та и обух и чорапогащник....отначало пробно я бях навлякла, но се изпоти и оттогава НЕ! Naughty
относно храните и захранването>отна4ало бях много скепти4но настроена как ще се кърмим и ще захраня късно...второто стана не по мое желание,започнах с пюре от морков на 4тия месец. просто пищеше от всякакви плодове* нали българската школа запо4ва с плод/което моя педиатър тук наре4е лудост/
и досега не пие никакви сокове, от плодовете яде само праскова и банан, и то предпо4итам да ги сложа в кашата. каша ядем всеки ден вечер /тип приспивна на милупа/ понякога и през деня със и без добавка на пюре.
преди 4етях какво пише по етикетите  и отна4ало въвеждах бавно/ тя и без това не ядеше пове4е от половин буркан/ но ве4е не се старая толкова.даже в два поредни дни давам разли4но и ново, а хем ни е 4увствителен стомаха....нямаме по4ти никакви проблеми със зелен4уците. имаме алергия от ябълка , круша, тиква .
това което все още 4ета по етикета е да е от 4 месеца и да е нискоалерги4но и предимно вземам на хип и алете.
тикви4ки според хип са след 4 месец, но мая не ги харесва
домати има в буркан4е хип спагети болонезе след 4етвъртия месец също.
след 4етъртия месец има и грах, карфиол,пастинакен/не го знам как се превежда/
ами май това засега...

Общи условия

Активация на акаунт