Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина

• 13 002
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • София
БАБЪЛЧЕ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН. БЪДИ МНОГО ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА.
Вики, Мони много пораснал и как прилича на какаси, особено в очичките.
Кате, този сладкия Килиан да не проходи след някои и друг месец, както се е засилил, да му нацелуваш дупето от мен!

# 226
  • Плевен
Е, дойде ни ред да се разпишем пак!
Днес бяхме на консултация -7,700кг ; 65см. Татито ни държеше докато ни взимаха кръв и там положението беше горе-долу добре (смисъл не плакахме много, само когато й стискаха пръстчето). НО като влязохме в лекарския кабинет надухме такава гайдааааааааа, че като излязохме от там още пет минути хлипаше. Само докато я сложих да я събличам и се почна здрав рев. Това се повтаря от две консултации насам. Питам аз докторката за обрива, а тя, ами това е май атопичен дерматит, тя е такава беличка и синеока, ти не бързай със захранването, то по новите тенденции може да се започне след 6-ия месец. Добре че всичко това не излезе от устата на титулярния доктор, че щях да се замисля декември месец да я сменя. На предишната консултация ме убеждаваше как съм закъсняла вече и трябвало да започна с плодови пюренца. Аз днес я попитах за евентуалната по-точна причина от какво може да е - коя от съставките на пюретата, но не ми отговори. Поне да си беше направила устата за алерголог. Както и да е , аз за себе си си направих извода, че всичко е строго индивидуално за всяко бебче и дори да са само на кърма до 6-ия месец, предразположеността към алергии като я има си я има. Такъв е случая при нас, е аз захраних на 5,5 месеца, но ....Та всички теории...си имат изключения и човек не бива да е краен.
Стига със сериозните теми, ето няколко снимки от нашия малък празник, а утре ще пиша и самия празник как протече..
Чао и лека нощ от нас! smile3531

# 227
Малка Мама, и ние ви харесахме много!! Simple Smile Валерия е приказна всеки път щом отворя някоя ваша снимка...Чак извиках "таткото" да я погледне - страшна сладурана! Hug Simple Smile И ние ви я искаме за снаха Wink

# 228
  • София
БАБЪЛЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ЩАСТИЕ И ЗДРАВЕ
Честито и на всички месечковци
Най-после и аз да стигна да се разпиша. Много са пораснали бебчовците. Вчера гледах снимки, а днес вече други , пораснали деца. Като гъбки растат, пу-пу.
Ние бяхме на гости на моите колеги в офиса и се видях с баш шефа, та както сладко си бъбрехме ме попита , съвсем между другото, "Кога ще се връщаш?". newsm78 Аз отговарям :ми аз още кърмя, а той-не ти давам зор, но твойто място те чака , може да почнеш на 4-5 часа.... Е , стана ми ясно, че скоро ще трябва да се връщам, то и аз си мислех евентуално след Нова година, но след този разговор  е почти сугурно. Не се оплаквам, даже ми стана смешно, хем не ме юркат, хем на 4-5 часа Laughing
На 23 съм на изпит, моля ви да стискате палци, ще имам голяма нужда от вашата подкрепа. Та, по този повод майка ми ще идва да гледа за няколко часа Бояна и аз от два дни я приучвам да пие мляко от шише. Даже взех накрайници, защото плюеше бибероните, но за сега няма успех. Щом сложа шишето с накрайника в устата започва едно брррр-ррр и цялата става мокра. Голяма игра пада Joy, а пък биберона го гризе, разтяга ,дърпа шишето и пак става мокра. Ако видят зор ще хапва пюре, поне лъжичката , за сега, не е за игра.
Кате, Олче това е за вас . Прекрасна темичка

# 229
Здравейте! Едва сега смогнах да ви изчета от два дни. Малко ми едно такова притеснено, защото в момента на племенника ми му правят операция от апандисит. Вярно че е възможно най-леката, но все пак.....

Вчера бяхме на прощъпалник! И там сложихме Иван в паяка на братовчед му за 1 минута. Много беше щастлив. Та днес му купихме. Още няма да го ползвам де, но да има. И гърненце му взехме, като това на Марто на Денз. И други разни нещица му напазарихме.

Олче, като ти писах това за люлката още клипа не беше се обработил , но след това видях че Велизар се люлее на най-ниското ниво. На мен ми се вижда добре като скорост, но щом мъжа ти е сръчен в тая област нека да действа.  Peace Искам само после да видя колко сте му засилили люлката. Само да не го карате детето от сега да практикува екстремни спортове.  Wink

И десиив и Катя писаха че до една годинка не трябва да се слага детето на гърне. Аз си мисля като се научи да седи стабилно да започна да го уча по малко. Има ли някакви отрицателни последици от това?

Честито зъбче на Калиан! Честити 6 месеца на Симона и нашата снахичка Траяна и на Лео. Честити 4 месеца на Сиска. Честит рожден ден на Бабъл.

Току що ми се обадиха че операцията е минала!  Praynig

Деспет и ние сме с нисък хемоглобин, но не са ни изписвали желязо, а месни пюрета и жълтък.

Мимозке, имам чувството че тези крусти се получават от сезона, защото и на нас сега почти ни изчезнаха , без почти нищо да съм правила. А за пюрето - ядем по 140г зеленчуково или месно и по 40г плодово за десерт.

Лека нощ на всички мами и бебоци!

# 230
Здравейте, мами!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БЪБЪЛЧЕ!!! Зодия Стрелец ли си?/забравих от кога започва/

Темичката е СТРАХООТНА! Това килимче от снимки красиви бебоци ме размаза... БРАВО на Олчето и Катя!!!
Започнах да работя малко по малко и не ми остава време... Четох оттук-оттам - ще ме извините...

Честито на 6 и 7 месечничетата!

КЪРМЕНЕТО - аз съм от тези, на които им намалява и спира вече...
Кърмя сутрин и вечер, но тази сутрин за Пръв път, след като лакомника ми, хапна от двете, плака и искаше още - това се случи в 5 часа - и трябваше да  му направя допълнително и АМ...

ГЪРНЕТО - с две ръце съм за ранното слагане... Още не сме купили, ама смятам да го направим най-скоро. Дано да намерим като това като на Марто - много е весело. Не знам, Марти като е със запек, как ще му се отрази...

ПЪЛЗЕНЕТО - Марти отказва да пълзи, като стои повече от 2-3 минути по корем и започва да мрънка... Иска направо да ходи, като го слагам да сяда, изпъва краката и иска прав. Една мама от съседния вход ми даде тяхната проходилка - мисля че там се чувства самостоятелен и щастлив. Не го държа много - около 5 минути и го вземам. А Килиан е страшен - как пълзи само...

ГОВОР - вече казва тата, и го повтаря постоянно... Мъжа ми си го е записал на телефона и така му звъни... hahaha

КЪПАНЕ И МАЗАНЕ - вече започнахме да се къпем през ден, така реших... Мажа почти при всяка смяна на пампа и след къпане с Бюбхен-олио...

Икати, днес не ти е било ден, добре че вече свършва...

Голяма бонбонка е тази Траяна, а пък Сиска, направо ще проговори - пу-пу... Много са пораснали всички - да са живи и Здрави!!!
 Да не останем по-назад и ние да се кандидатираме за сладураната на малка мама - тъкмо и двамата ще са със много сини очи
Добре дошла на новата мама - много ми хареса стила на писане - плагиатствам  

А н и, добре че е минала успешно операцията на племенника ти- стискаме палци да му мине като на кученце... Simple Smile

Ууу много дълго стана, ето и едно видео как Марти се бори с мечката - влече го борбата  Joy

http://www.youtube.com/watch?v=Hc6I7U39rLU

# 231
Здравейте!Влизам за дапожелая лека нощ и да се похваля,че тая вечер ми се върна куража за захранването...след като се чудих и мислих,реших да пробвам рецептата на Пепсън и дадох пюре от броколи и ефекта беше почти моментален....а и Ивчо така го хареса,че чак имаше вмикове като свърши мизерното количество ,дето ми се откъсна от сърцето/ама като за сефте толкова Crossing Arms.../По тоя повод черпим с една снимка от основното преобличане което последва:
Пепсън-как така сте при 6 килограмовите...че тя изглежда толкова голяма Хрисито/ Hug Hug Hug/ на снимките...да не е кантара като на нашата педка/бивша вече/ newsm78..а,ти да се оправяш,че като знам каква е болка...нямате ли там "чекръкчии"/незнам как иначе да го кажа,ама такива дето наместват/,че то с лекарства и мазилки бавно става ...
Ани,нали всичко е минало добре с операцията?...Тя по принцип е от леките и от нея бързо се възстановяваш-мен са ме оперирали като дете и единственото което си спомням,е че си умрях от глад след нея....което си е цяло чудо,кото се има впредвид колко съм била злояда.А,като спомена ,че сте купили проходилка,та и аз одеве извадих нашата и го метнах Ивчо,за да види що е то...и определено и тя му легна на сърце,но злата му майка го извади въпреки протестите и рече-поне още 10 дни  -ще чака.........
А,за гърнето-аз май писах,ама нве помня..не е вредно да се слагат децата отрано,но това си е по-скоро гимнастика за мамите...щото от опит ви казвам,че докато не дойде осъзнаването...не става работата........
За снимките и клипчетата думи нямам..освен пу-пу.../макар,че сега се сетих,как един познат на сестра ми-англичанин,женен за българка питал що за народ сме щом като видим нещо хубаво и го плюем Mr. Green..../
Хайде-лека и непробудна...И честито на днешните месечинковци....пък аз отивам да нагледам пералнята дали си свърши работата и да полягам...

# 232
Шуши Марти много е пораснал, голям бонбон е и как само се бори с това мече.
Ани много се радвам, че операцията на племенника е минала успешно. Бързо да се възстановява.
Кате, Калиан е страхотен плувец. Нашият тати как се смя като гледа клипчето /и аз също/ направо ни напълни душата и снимките са страхотни.
Малка мама страхотни куклички си имаш чак да ти завиди човек. Каката сме я изпуснали, но да се кандидатираме за малката Валерия. То виждам, че има опашка, но нали сме ергени и си търсим мома пък дали ще ни огрее ще видим. Аз да пратя и снимков материал
kambanska, Ивчо много сладко си папка пръстчетата с мед ли му ги мажеш?
Лека нощ на всички

# 233
Няма да мога да изчета всичко.
Искам да честитя рождения ден ня Бабълчето. Бъди жива и здрава и много щастлива. Много ти е сладък юнака.
Честито и на всички малки месечковченцета. И те да са живи и здрави и винаги усмихнати.
Хемоглобина на Криси е 95 и не знам какво да мисля. За начало ще направим нови изследвания. Защото не успях да взема урина, а ни дадоха резултатите от това изследване, заедно с кръвната картина.
Направо нямам думи.... Както и че веднага педиатърката ни даде малтоферн, а се оказа, че ако Криси има таласемия от баща си изобщо не трябва да взима желязо. Противопоказно е. Днес цял ден четох из форума за това, както и с какво да го захранвам нататък. Не е фатално, но трябва да се внимава. И е хубаво резултатите да ги види някой лекар, който разбира, а  не педиатърката ни.

Кате, не можах да погледна единиа клип на Килиан. Поиска ми да сваля някакъв файл с разширение m4 и ми заяви, че не може да го стартира.

За вирусите в компютрите - по-добре ползвайте Opera или Firefox. Повечето вируси, и особенно ad ware и spy ware-ите са писани за Internet Explorer.

Лека нощ на всички.

# 234
  • Велико Търново
Дубрутро от мен!Вий си знаете сервирам кафе,чай,лактогонен чай и друго нема таз сутрин!  food010 kaffeetrmker_2 morning

Честито на всички месечинки!Пожелавам им да са много здрави,да растат много,много щастливи деца и най-важното да ги слушат мама и тате! baloni baloni

Ани,радвам се,че операцията на детенце е минала добре Grinning.

За гърнето още не съм купувала,защото една приятелка,с която се виждаме изключително рядко ми е обещала да купи и аз все я бъзикам,че заради нея Божа до първи клас,ще ходи с памперс.Ама,като махна шегата на страна изобщо не съм се замисляла  кога да започна да я слагам newsm78.Аз,май изобщо не си давам сметка,че детето расте Embarassed.

Bq Viki,аз се сетих след три дена да пиша,ама нищо по повод на печката на Кьортинг страхотни са им уредите.На нас всичките ни са на тази фирма.Много сме доволни  Peace.А,Мони е от нашата бирена партия.Много са сладурести с каката.

Пълни ми се окото и душата като гледам снимките на дечицата-всичките са толкова хубави и милички.

Bubble79,това е един парфюм,който аз,много харесвам от години и ако,искаш да знаеш изобщо не е некомпетентно питането ти Hug.А пък на тоз Румен да му нацелуваш дупето от мен.Ох,ама всички са много сладки просто думи нямам.Килиан е страхотен ,Ивчо как лапа сладките пръстчета,принцесите на малка мама,Велизар на икати,абе и аз да кажа пу-пу на всички.

Ей,сега ще се покажем и ние да ни видите хубавия парк до колкото е възможно и най-важното да видите Георги като слуша какво прави Mr. Green.

Днес дават пак да е хубаво времето желая ви много хубав ден и  Hug!

# 235
  • Велико Търново

# 236
  • Varna
Добро утро. Първо да честитя на патерица на всички празнуващи.
 Много сте изписали. Аз нещо загубих орентация кой ден сме днес  ту ми е понеделник ту четвъртък   сега азбрах че е само сряда, но така е дай у на човек два дни да почива  и всички лимки ми се объркаха в глава. Но пък за три дни обиколихме Търново Троян Трявна Габрово Етъра соколовсия манастир.
 Сиска съжалявам че не можахме да се видим остава следващия път като си дойдем. Те и мама се сърдят че само вечер с Бетка ни видяха.
  И ние все още сме от Беззъбия отбор.

# 237
Здравейте и от нас с Авигея!Сигурно не ни знаете,но така е като не пиша при вас...Я ми кажете-като захранвате колко дена изчаквате за да видите за алергична реакция или там каквото е?Аз ще я захранвам днес и разбрах,че 3 дена като дам храната-чакам още 3 и след това давам друга храна...Вие какво правите в общи линии?Знам,че сте писали,но нямам време да ви изчитам...Исках и снимчица да ви пусна,но са големи много и нямам програма да ги смаля...

# 238
  • Плевен
Добър ден и от нас!
Възползвам се от кафето на Сиска, че току що хапнах парче торта от тази на снимката, а тя много добре си отговаря на името "Наслада" и ми се ще нещо по-горчивичко.
Снощи пропуснах да се разпиша за съня на Тери. И тя спи като заек. В къщи трябва вече да маркирам паркета, защото се движим в индианска нишка, по местата където не скърца. Но като е сънен човек и ги забравя, особено мъжката половина, и колкото да са малко все още мъжо почти винаги ги нацелва.
Снощното парти мина добре, само че, Траяна се ошашави от много, слабо познати физиономии на куп. Постоянно се оглеждаше и търсеше позната мутра за да се усмихне поне малко. Пих най-накрая и аз едно по-силно питие, че не бях пила не помня от кога. Гвоздея на вечерта заби (естествено) свеки (незнам как винаги успява, има някакъв особен талант). Добре, че само аз и мъжо я чухме, че... Mr. Green Първо чичото на Траяна си дойде с баща й вчера от София по работа и каза, че ако остане в Плевен ще дойде. Остана и грабна свеки от тях и дойдоха с почти два часа закъснение, нищо че бяха предупредени ако може да не закъсняват, защото малкото човече си иска неговото и няма да можем дълго да се занимаваме с тях. Да, ама не. Чичото беше виновен за закъснението, но мен ме очуди факта как не се прибра в София, защото дъщеря му вчера имаше рожден ден. Та свеки, като закъсняла седна на останалото свободно място и 10 минути явно се е чудела какво да измисли за да се премести. Както си режех торта в кухнята и мъжо помагаше се появи тя и лекичко му заяви: "Мога ли да се преместя на дивана, че от този телевизор зад гърба ми, ми се завива свят" На въпросния диван седях аз до нейния любим син. Само що замина в хола и се залях от смях  Joy hahaha Joy Е успешно бях изместена от "топлото" местенце до синчето. Не стига това, амо сякаш тези хора (свеки и чичото) никога не са имали деца. Такива гърлени звуци издаваха, че по едно време чак аз се стреснах. А при тях Траяна почти винаги ревеше, но те тъпо и упорито продължаваха с този вид "радост". Свеки постоянно се оправдаваше за този рев пред другите, как като идвала (2-3 пъти), винаги си играели с Траяна и тя колко й се смеела и т.н. След всички циркове и логично късното им тръгване от къщи бях в питанки  newsm78, как ще изкара ноща Траяна след толкова страшни маймунджелъци Monkey Е, ноща мина горе-долу добре, само с 3-4 събуждания, въпреки късното й заспиване, което бе нормално след многото емоции. За друго ще пиша друг път, че май много дълго стана, пък и очаквам включване за папкане. Подкрепила съм партито с малък снимков материал в предишния пост.
Трябва да се обадя и аз за резултатите от изследванията ни от вчера. Страйпър според мен по-добре за този нисък хемоглобин консултация от специалист, а и нови изследвания - да няма грешка.
Честито на днес празнуващите , много  Hug от нас!
Весел ден и приятни разходки, поне тук се очертава слънчево и дано е прекрасен като вчерашния топъл ден! smile3531

# 239
  • Бургас
Здравейте мацки и дребосъци,
Аз днес се наспах, Жасмина снощи заспа в 22:30 и се събуди в 8:30 тази сутрин. Ех, че кеф, дано не е само инцидентно. Кате, вече кърмя само сутрин - кърмата ми намаляваше след всяко ходене по болници и сега сме дотук. А ето и актуални снимки от нас:

нали сме на фаза "гърне"
Убихте ме с тия килограми 8 +, ние както вървим май към годинката ще ги стигнем.
Stryper дано новите изследвания са по-добри, може пък проблема да е в лабораторията. На Жасмина така за 2 дни хемоглобина от 98 стана 104  Crazy
Много ме кефят снимките на бебешоците - как бързо растат и колко са сладки
Айде тичам, че се приспиваме.

Общи условия

Активация на акаунт