Отговори
# 240
Vilian благодаря за пожеланията! Simple Smile
AIR, благодаря и на теб за информацията! И ние сме в поликлиниката в Тракия. Нашето педи е Мария Рашкова. Доволни сме за сега от нея. Тя също ни препоръча пентаксим. Иначе на частно ходим и при Петров. Той също каза, че две мнения няма. Него го и питахме какво ще стане ако изчезне тази ваксина за следващата имунизация. Значи, той каза, че няма проблеми следващия месец да се сложи друга, ако това се случи. Затова и мисля да сложим сега (това сега е на 18 декември чак) пентаксим, пък за другия месец ще видим какви ще бъдат новите ваксини от здравна каса и ще обсъдим с педитата какво да слагаме. Така че това съвсем изключва необходимостта 3-те месеца да се слага ваксина от една партида.
А що се отнася до водата, аз давам на Али само чиста вода. Досега захар не е близвала нашата принцеска. И да ви кажа, пие си доста водица като й дам. Но това не става всеки ден. Предимно кърма й давам. Simple Smile
Хайде лека нощ и дано бебешонка пак спи 6 часа! Simple Smile))

# 241
  • Откъм Варната
Добро утро,

Честит рожден ден Sa newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Ние днес ще ходим да ни четат чистата молитва, станахме вече на 40, кога мина това време, имам чувството че цяла вечност е минала, престоя в болницата ми се вижда мноооооого далеч

# 242
Честит рожден ден Са Желая ти много щастливи моменти на обичана жена и майка

Кръц не мисля че имаш повод за притеснение На мен Дари като се роди 3650 и качваше 1 кг на месец знаеш ли каква дунда беше на 6 месеца Галено я наричах Пушенце защото беше много пухкава А я я виж сега по - лека е от нормата за годините си Нейните другарчета са по 20 кг даже 25 а тя е едва 16 Но на ръст ги бием на мама манекенката Laughing /няма на кой да прилича Мъжът ми ми предложи да ме нарича галено Оси - аз го питам от оса ли а той не от Освиенцим #2gunfire/

Дбс на нас ни казаха да купим трите наведнъж - пишело си че са от 1 серия

За водата - аз не давам преди му предлагах чиста но той не и е фен, но ако и сложа захар ще пие Нали знаете за вроденото предпочитание към сладкото и че е   доказано че бебетата ядат мин 20% повече ако им се предложи сладка храна Именно за това е добре да се предложи първо зеленчук за да свикне с вкуса защото ако е обратно след сладкия плод може да не иска да го приеме

За увиването и аз Алексчето го увивам но забелязах че като е кисел или го боли като го прегърна сивно и го притисна плътно към себе си така че да не може да мърда и се успокоява и заспива Лошото е само че веднага щом го оставя се събужда  Sad

Айр на нас на у-щето ни обясниха че някои рискови деца трябва да носят гащички Мишел превантивно А рискът идвал от флексабилността на ставите - което е наследствено и може лесно да се провери с елементарен тест Ти и тати си поставяте ръката на масата / дланта / и с другата повдигате показалеца Ако пръстът не само се изправя във вертикално положение но може да отиде и назад към китката - значи имате еластични стави и бебето ви е по-предразположено към луксация и трябва да се внимава Важно е да се знае че луксацията  100% се придобива в следствие неправилно гледане / например повиване/ или при седящо предлежание на плода В Сащ гащи носят всички новородени - те са три размера 1,2, и 3 съответно за първи, втори и трети месец
Така че лекарят може да се презастрахова защото чете как е по света не само у нас Това е същото като захранването Някои четат а други и идея си нямат за съветите на Световната здравна организация иви Американската асоциация на педиатрите

Сори стана малко дълго Embarassed

# 243
  • Някъде в Европа...
Честит рожден ден, Sa!  
 bdbaloni baloniSa, И ние сме при Рашкова, и аз съм доволна засега от нея. А за ваксините, мерси за инфото, но не смятам, че касата ще въведе Пентаксим-а. Доколкото четох ще се смени живата полио с мъртва такава, така че сигурно и трите ни приема ще са Пентаксим. А честно не вярвам да изчезне до след година (когато има пак реимунизация), защото тя сега е почнала да навлиза масово в България, а иначе я има от доста време (като се рових из нета, из френските страници, видях, че е в имунизационния календар на Кот д'Ивоар  Simple Smile
Яни, мерси и на теб за информацията. Пробвах с пръста, не отива назад Simple Smile, НО тия гащи......, ами не смятам да ги купувам, оффф сега пък се притесних  newsm78, ако пък е видял че е предразположен  newsm78 newsm78 newsm78, ама едва ли, защото сигурно тогава щеше да напише в бележката за педито, а там е отбелязал, че няма данни за луксация.

ЕЙЙЙ, да ви почерпя за нашия втори месец, наистина как минава това време  newsm38 smile3510 cook cook

# 244
Добро утро!
 Вече пиша 4-ри пъти и публикациите ми изчезват Mr. Green, затова ще давам набързо и без картинки.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА И МАМИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!

AIR, за ортопедични гащи "за всеки случай"-ами нашите са така. Хич не им се връзвай - струва ми се че е повече търговия това, но да видим какво ще каже и Янакиев. Иначе Рашкова като гледа Кристиян каза, че и за нея май е търговия и май нищо му няма-пък и как разбраха, че 3 дневно бебе е предразположено незнам...И като си млада майка и те уплашат за детето ти естествено бягаш за гащи-аз едвам вървях, но както и да е. ..Нашите гащи ги носихме до около 20-ия ден и после сметнах, че засега няма да си тормозя детето.
Vilian, ние сме при Янакиев в сряда от 14.20 ч., ако сме преди теб и ние ще докладваме, но стига да иска може да ни претупа. Аз му звъня 4 пъти и вкъщи и на мобилния докато той благоволи да ми пусне стреличка забележи, за да види за какво става въпрос.

Sa, при Рашкова станахме 3. И ние сме за ваксина на 18.12. и смятам да я поръчам в аптеката на поликлиниката, пък вече ако откажат /което ме съмнява, защото и там е бизнес/ ще помоля в аптеката на едни познати да ми поръчат.

Yany, и аз благодаря за информацията, най-вече че моя бебок беше седалищно до 8-ия месец и за това съм склонна да мисля че е предразположен, ама това за ръцете ... Моите се огъват като каучук, пък на таткото не се вдигат и сантиметър.

# 245
Здравейте Hug

Честит рожден ден Са newsm59

Честит втори месец Аир newsm38

Херка, ние сега горе долу имаме вашите размери - 5,300 сме и 56см Mr. Green

Яни, ами не се притеснявам вече.Доста хора ме успокоиха, сега и ти. HugДавам му колкото иска да яде.Единствения ни проблем сега е бързото лапане Crazy.Като невиждал е.160мл. ги изцоква за 10 най-много 15 минути и после едвам диша Scream.Пробвах да го спра на половината ядене, да си почине, обаче такъв рев започна, като виене чак и веднага му дадох шишето и повече не посмях да го прекъсвам...

чао от нас засега Heart Eyes

# 246
Здравейте момичета!
Са, честит рожден ден!   bouquet
AIR, честит втори месец! bouquet
Херка, мерси за песничките!  Hug
Вчера на консултацията се оказа, че Благовест е наддал 420 гр. за една седмица и вече е 4.570кг. Педиатърката го намери добре и му сложи хепатитната ваксина, а за хемоглобина каза, че ще го проследи след 10 дни и ако е така нисък ще пие капки желязо.  Забравих да я питам каква ваксина да му купим, ама ще и се обадя тези дни.
Кръц Кръц, и нас ни посъветваха по-малко да ядем, ама как да му обясня на Благовест, че трябва диета. Той е такъв змей, че целият блок ще разбере ако не го нахраня. А вода хич не ще  Confused . Храни си детенцето и не се притеснявай. А педито може да не знае  Wink. Всяко дете има индивидуални нужди, стандартите са да се водим по тях, а не да ги спазваме сляпо.
Лек ден и много  Hug !

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 12:35 от evelinar

# 247
Здаравейте на всички майки казвам се ТЕДИ,а моето сладко момченце се казва АЛЕКСАНДЪР един на мама и тате,ама не сме сами имаме си кака на 2.8 месеца.И ние като всички октомвриййски човечета ядем като не видели вече сме 4.400 за месец и половина до консултацията остава още една седмица и май още ще нададем. GrinningИма страшно голям апетит и ако мама не даде на часа надаваме един глас цяла София ще разбере че не сме яли Hug
Поздрави на всички майки
 Hug

# 248
Привет и от нас с Мишето
при нас нещата отново влязоха в нормалното русло  7 разово хранене, предимно на кърма, но за всеки случай мама приготвя и по малко Аптамил. Шегуваме се, че Мишето има първо, второ и десерт, разбирайте ляво, дясно моци и шише. smile3541
Ние видимо сме наддали имаме бузки и краченца, на консултация сме на 6-ти, но как ще издържа до тогава не знам..
Evelinar, радвам се, че наддавате и че всички пробллеми са зад вас..
Мами, кажете от къде гледате схема за късното захранване

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 12:55 от KOTE

# 249

Кръц Кръц, и нас ни посъветваха по-малко да ядем, ама как да му обясня на Благовест, че трябва диета. Той е такъв змей, че целият блок ще разбере ако не го нахраня. А вода хич не ще  Confused . Храни си детенцето и не се притеснявай. А педито може да не знае  Wink. Всяко дете има индивидуални нужди, стандартите са да се водим по тях, а не да ги спазваме сляпо.
Лек ден и много  Hug !
Така де - на мен ми викат да го залъгвам с вода и биба - да ама не - то детето да не е просто, ясно му е кое какво пуска. Иначе пък не яде по много мляко, ама явно усвоява всичко и освен това аз може да съм лоша, но гледам да го ограничавам. А вие може да сте средни родители, ама ние сме едри и двамата с татито - е, детето на кой да прилича?
evelinar, радвам се че Благо е добре и са ви сложили ваксината.

Yany, забравих да кажа, че като четох това за овиването и заспиването все едно чета за нас - ние поспиваме по 5-10 минути така и ...сначале.

Добре дошла на мама Теди и малкия Алекс

# 250
Момичета, Неса не се е включвала отдавна. Какво ли стана с тях?
Дано всичко е наред и са добре с малчо.

# 251
Да се разпишем и ние Flutter
Са честит рожден ден  Hug  bouquet
Айрче честита ви втора месечинка
Добре дошла на новата мама ,да се настанява удобно Hug
И аз съм на мнение да  храните децата колкото си искат ,то вие като сте гладни хляб ли търсите или вода или биба  Wink,този дето ви ги разправя да залъгвате да дойде да покаже как  Hug.
Нашата кипра не иска да си промени режима и това е Tired,ръчкам бутам да не спи много след обяда ама нъцки ,спи не спи пак стои вечер до към 23 30  ooooh!,нощна буба ще да е  Mr. Green
Ох да ви се оплача нашия тате заминава за Корен за 10-12 дни Tired,как ще да се справяме сами не ми се мисли ,всяка баба ангажирана ще ми се отели вола с тези 2 зверчета в къщи но ще го преодолеем някак  Naughty,нали вие сте ми подкрепа  bouquet
Ай де това е за сега от нас ,ако мога ще се включа по късно

# 252
  • Някъде в Европа...
Ох да ви се оплача нашия тате заминава за Корен за 10-12 дни Tired,как ще да се справяме сами не ми се мисли ,всяка баба ангажирана ще ми се отели вола с тези 2 зверчета в къщи но ще го преодолеем някак  Naughty,нали вие сте ми подкрепа  bouquet
Ай де това е за сега от нас ,ако мога ще се включа по късно

На учение ли? Ако да -ей, тези военни, винаги е така, чакат да се развали времето и почват с ученията  Laughing

# 253
Да, имат много ум сега в това време,ама нали трябва да им е гадно Tired

# 254
момичета, какво се прави ако бебчо има настинка или направо кашлица? Не знам, Ваньо няколко пъти кихна по-различно от обичайното, направо си звучи като начало на кашлица... за себе си знам как да се лекувам, ама за бебе? Вчера като плачеше за яденето (то не идваше на секундата както той иска) гласът му звучеше малко пресипнал... Възможно ли е бебе на кърма да има настинка и какво се прави в такъв случай ако е настинка?

Общи условия

Активация на акаунт