Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 340
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Може ли да ми кажете, дали д-р Гаджева  и д-р Попова работят с направления?
3lena, за този тест Андрофлор в Геника, гледам че може урина и еякулат. Там на място ли се дава материала, предполагам в специални контейнери. Frowning  Сори, но никога не сме ходили с мъжа ми за него на такива изследвания и нямам елементарно понятие. Всъщност веднъж беше на уролог и му правиха някакво изследване от това неприятното, но беше преди повече от 15г. и нямам спомени, за самото изследване, но резултата беше отрицателен.

# 136
Работят с направление и двете лекарки. За д-р Богдана Попова вече и през superdoc.bg може да запазите час.

# 137
За взимането на материал.ММ дава еякулат и го донесе от вкъщи.
В контейнерче за урина.
В такива лаборатории не ми се вярва да имат стая за тази цел.
А и на мъжът ти няма да му е удобно да свърши тази работа там Grinning
Само не трябва да преседява материала повече от 2 часа.

# 138
Vervam, благодаря за включването!
Да попитам още според вас, какъв материал е по-удачно да занесем, като за моя случай? И ако е стерилна урина, може ли повече от 2 часа да е в контейнера преди да за занесем?

# 139
Неотдавна проучвах въпроса, та за това си позволявам да давам съвети Simple Smile
За урината, може и 24 часа да седи, но в хладилник.И като цяло не е желателно.
Занесете и двата материала според мен.Не се изискват кой знае какви усилия за даването им, а може да излезе нещо.

# 140
Vervam, аз ще занеса и двата материала, но това означава ли, че ще се таксуват по отделно? Просто наистина изследването е доста скъпо и търся, най-оптималния финансов вариант. А, знаеш ли, дали това изследване може да мине по каса?
3lena, какво стана при уролога в София? Теб какво те накара да търсиш друг уролог освен д-р Гаджева? Знаеш ли нейното работно време. Обаждам се, но не вдигат на номер завършващ на 222.

# 141
Скъпо?Сигурно говорим за различно изследване.
Ще те излъжа за точна цифра, но не беше повече от 35 лв. микробиологичното изследване на еякулат в Бодимед.
Иначе урината си е отделно и е към 15 лв.

25 лв е, сега видях.
Не мисля, че може да мине по здравна каса.Евентуално уролог да го назначи, но ще е трудно според мен.

# 142
Аа, сега ми стана ясно.
Аз бях писала за изследването Андрофлор в Геника. Цената му е 197лв. Real-time PCR анализ. Нали този тест на 100% ще покаже, ако има нещо?
Иначе за микробиология със  стерилна урина тук в лабораториите също е някъде 25лв.

# 143
О, извинявай, аз мислех, че питаш за микробиология на еякулат(не на урина).
За другото, най-добре питай в самата лаборатория Simple Smile

# 144
Да, точно за това питах. Просто видях, че пише, че излседват и двата секрета и попитах, кой ще е по-удачен да занесем. Но просто сме говорили за различни места и изследвания.
То всъщност Андрофлор пак е микробиология, но разширена и по-точна, явно.Thinking

# 145
Лиана, аз съм за еякуат винаги - според мен дава по-точни резултати в сравнение с урина, но когато проблемът не се разрешава, според мен трябва да се пусне изследване и на уретрален секрет. Понякога бактериите се загнездват в простата и едно от двете (вече не помня за съжаление) трябваше да се пусне заради нея. Това за урината с 24-те часа просто не е вярно - много от половопредаваните организми не издържат повече от минути във външна среда - включително уреаплазми, микоплазми и т.н. (както нямат и клетъчна стена, много са нестабилни), тоест урина е малко вероятно да ги хване и трябва да е взета, веднага занесена в централата и да започне да се работи там. Ако примерно пуснеш в Пловдив и трябва да карат пробата до София - абсурд. Аз пусках 103 стерилни урини в България, всичките - чисти, наложи ми се да пътувам и получих остър цистит (макар че и иначе си имам симптоми), занесох в една малка лаборатория, където веднага започнаха работа и веднага излезе е. коли. С урините просто не знаеш кога ще го започнат. То и с еякуата не е по-различно. Ако можеш да занесеш в централата - най-добре. Това си го говорихме и с уролога, за когото споменах.
В Геника ще ти вземат пари за двете проби по отделно, затова аз бих пуснала еякуат. В Пловдив обаче на Васил Априлов има една лаборатория, там микробиологът е много готин - мисля, че се казваше Йорданчев, взима на място на мъжете и пуска уретрални секрети - не е толкова скъпо чак, така че ако искаш, пробвайте и там - но няма панел, а трябва ти да кажеш за какво искаш да пусне.
Д-р Гаджева работи между 10 и 12, без час, 11-ти кабинет. Потърсих друг доктор, защото дава кратки курсове, а аз подозирам, че имам биофилм на е. коли и ми трябва по-сериозен и дълъг режим, който да го взима предвид. Тя последния път, понеже й казах, че за цистита от пътуването пих Монурал, ми изписа едно тип антибиотик, уж от хинолоновата група, което аз тук четох, че по-скоро се ползва за опашка и на никого не е помогнало особено, само е разбило на момичетата стомасите. Ако някой го познае, да каже как се казва - страничен ефект е, че може да станеш оранжев. 😀 За мен това не беше достатъчно сериозно лечение и затова потърсих втори специалист. Много съм доволна от д-р Милушев - личи си, че много разбира, чете западна - и нова - литература и съобразява леченията с тези открития. И определено каза, че с 5-10 дни АБ няма да стане.

# 146
Здравейте, отново!
Аз съм до никъде. В последно време имам чувството, че проблема ми не е вътре , а си е на лигавицата и кожата на входа. Усещам като бодежи, сякаш съм драскана с нокти или на ренде и адски ме дразни допира с бельото. Чак след това към следобед и до вечерта ми се засилва тежестта и чувството, че сякаш входа на уретера ми е разцъфнал като роза и сякаш не може да се затвори, и от там непрестанен позив за уриниране, който мога да контролирам и не е задължително като при истинския цистит веднага да отида до тоалетна. Забелязвам, че като съм седнала повече време също започва силно дразнене и чувствам мястото като натъртено, както след секс.
Ще ходя при д-р Лазороски на вторичен.
Препоръчаха ми уролозите д-р Милко Шопов и д-р Жан Читалов. Мисля да отида и на такъв специалист, да не се окаже някакво възпаление на уретрата и от там да идва всичко. Вече наистина не знам, кой би ми помогнал.  Ако има някоя дама, която е или била техен пациент нека сподели.
Аз имам същите усещания от няколко месеца.Усещам болка ,дразнене ,взе едно ми е разкъсано влагалището ,но го усещам само след  като пишкам.Чудя се дали не е гинекологичен проблем.Вагинит или нещо подобно и мислех да ходя на гинеколог.Моля те споделели като мине прегледа какво се е оказало при теб

# 147
Здравейте момичета,
Издирвам контакти на д-р Венцислав Шурелиев. Записах час, но чак след седмица, а съм с бактерии в урината - e.faecalis и искам да се консултирам дали да приемам нещо до прегледа. Можете ли да препоръчате някоя добавка?
Благодаря предварително.

# 148
Леле, толкова писах и накрая си затрих поста. 🤷‍♀️
Ходих при Аг д-р Лазороски и уролог д-р Богдана Попова.
Д-р Лазороски вече се чудИ, какво да ме прави. Симптомите намаляха след лечението, но не изчезнаха, а около М задължително се обострят. Погледна влагалище, шийка каза, че са спокойни и няма възпаление, ехограф също е ок. Изписа ми овули Цикатридина, Вагилакт гел за мазане 1 месец. Каза, че вероятно е от кофти епизиотомията и имало някакъв по-плътен цикатрикс и не ми се затваря ли влагалището добре. Лошото е, че миналия път го питах точно това да не е причината и той категорично отхвърли.
Д-р Попова ми остави много добро впечатление. И май откри проблема. Пролапс. 😑 Видя го още на пръв поглед, а после ме накара няколко пъти да напъна сякаш ще пишкам. И накрая категорично каза, че за нея е това проблема. После ме накара да отида до 00 да види, дали имам остатъчна урина, за щастие нямам. На ехограф, каза, че всичко е ок.
Изписа ми глайтгелен преди секс, феминелла хиалософт вечер влагалищно, фемин хелп за 2 месеца. Упражнения на Крюгер. Тя както ми ги обясни ми изглеждат да са като на Кегел, защото за Крюгер нищо не намирам в нета. Трябва да ѝ пиша да попитам. Каза и стерилна урина да си пусна, както и еякулат на мъжО. Пита ме, дали съм пазила режим да не вдигам тежко след бременности те, аз съответно не съм. Каза повече от 5кг да не вдигам. На фитнес без тежко, да имам повече движение, да мога да стена мускулите в таза.
Поне вече съм спокойна, че се разбра причината. Има логика, защото аз си напиовах нещо като обло топче на входа, а и мъжа ми ми е казвал, pче съм станала по-тясна. Това съм го казвала и навсички Аг-та, но никой не ме е гледал за пролапс. Страшно ми звучи, но тя каза, че е лека степен и дано с упражненията и лечението да изчистя нещата.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 12:42 от Лиана

# 149
Момичета, ако съм пила фуролин преди две, три години, може ли пак да се пие сега?

Общи условия

Активация на акаунт