Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 421
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Вечер е непосредствено преди лягане,но е хубаво да си хапнала.Иначе дразни,предизвиква гадене и повръщане.

# 181
За Фуролина - аз го пиех по обяд, след като съм яла , към 12 и вечер , преди лягане точно, което ще рече пак към 11-12 .
Но при мен предизвикваше гадене доста и спрях дневната доза, останах си на едно вечер.

Бубанка, не знаех, че има вариант с лимонтозу .
Благодаря много за идеята .
И при мен кризите се развиват с часове и почва много силно кървене, направо на парцали и не знам какво да правя , за да задържа положението да ми излезе антижиограмата понякога .
Веднъж ходих в 2 часа до спешното, защото беше супер зле положението .
Ще имам предвид за лимонтозуто .
И на мен червената боровинка не ми помага много , има слаб ефект .
Но Д-Манозата е добра и ми действа .
Виж, може да взимаш известно време профилактично .

# 182
Vervam, ти колко дни го пи?
На мен ми е изписан за 20 дни, не е ли много.
Днес ми е 4 ти ден, гади ми се поне час след като го изпия, май няма да го изтърпя.

# 183
Децата го пият с години (2 и повече),следи се ПКК и чернодробни.
Аз имам 2 курса по 7-8 месеца.

# 184
А след тези курсове, имаше ли подобрение? Заслужава, ли си?

# 185
20 дена го пих, но точно, защото ми се гадеше, махнах обедното .
Аз не можех да си върша ежедневните задължения, трябваше да изляза 20 дена болничен, ако бях продължила така ...

# 186
Да,стерилна ми е урината дълго време въпреки предразполагащите фактори.
С фуралина бях зле,последния път след аб трябваше да го започна 3 пъти по 2 с намаляване до 1 вечер .Може би с фуралина нямаше да имам нормално ежедневие,но гръцката аптека ми отказаха доставка.По групите намерих пиелосептил и на тази висока доза -нямах проблем.Отделно съм с полимедикаментозна алергия.Активната съставка е една и съща ,но с двата препарата имам огромна разлика в поносимостта и страничните усещания.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 16:39 от sun sea

# 187
Според вас, мога ли да спра фуролина, или има някаква схема. Днес съм го пила само сутрин.
Док не си вдига телефона.

# 188
  • На брега на реката
Когато аз го пиех, приемах и сутрин на гладно по 1 т. Нолпаза, за предпазване на стомаха и нямах никакви проблеми.
Опитай ако искаш ден-два и ще решиш какво да правиш!

# 189
Момичета, док продължава да не вдига, и не отговаря на вайбър.
Моля, кажете, мога ли да спра фуролина, или има схема на спиране. Съжалявам за глупавия въпрос.
Днес ми е четвърти ден,но не го понасям. Днес съм го пила само сутринта.
Изписан ми е фуролин от 100мг - 2х1 за 20 дни.

# 190
Опитай с пиелосептил.
Всичко можеш да спреш,той не е хормон да има дозо намаляване,но причината заради ,която го пиеш,не очаквай ефект.

# 191
Здравейте! Аз след близо година урологични мъки след година гинекологични и сумати стерилни урини (включително и две последователни миналата седмица), си пуснах ДНК на урина в Геника и толкова неща ми наизлязоха.
Скрит текст:
Аз за е. колито си подозирах след като ми го изолираха при една особено жестока криза в чужбина по-рано тази година, ама другите неща направо ме шашардисаха. Имам си час при д-р Милушев за петък и направо не знам как ще дочакам. Особено се притеснявам за клостридиума/мегасферата, защото се активизират точно при прием на антибиотици като се наруши обичайната микрофлора, а няма как да не лекувам е. колито. За една скапана уреаплазма какво ли не пих и се чудя може ли тази дисбактериоза да е в следствие на антибиотиците... Някой в подобна ситуация да може да ме посъветва? Нямам и антибиограма, така че всякакво последващо лечение пак ще е насляпо. Инфекция обаче имам, вижда се на ехограф барабар с паренето и болката в мехура, които усещам - удебелени стени на мехура и потъмнял регион на Skene's жлезите (няма термин май на бг), което подсказва инфекция и при тях.

# 192
Доколкото знам в Геника, единствено резултатите, които са с червена лентичка са за лекуване, другите са в норма. Нормално е да ги има в този процент.
Така, че имате ентеробактерии и лактобацили, които не са достатъчно.

# 193
Бубанка, не знаех, че има вариант с лимонтозу .

импровизирах, защото нямах възможност да нарежа и изцедя лимон, а беше много спешно

# 194
Здравейте на всички!
Нова съм в проблема с цистити или поне до преди седмица и не подозирах че може да е цистит.
Бях на гинеколог, който "хвана" проблема. Имам болка по време на секс, позиви за често уриниране, леки болки и дискомфорт ниско долу, но нямам парене. Изписа ми Цистостоп СР, но като го почнах ми се появиха доста силни болки по време на уриниране и изобщо усещам болка от двете страни на корема ниско долу. Възможно ли е от него да ми се обострят симптомите? Пих го три дни 3х2 и към края на третия ден нещата се поуталожиха, но се наложи да пропусна цял един ден да го пия, защото ми правиха абразио. От днес пак го почнах от сутринта и болките се появиха отново, даже са по-силни. Чудя се как да продължа? Пия доста чай, вода, сода с вода пих също.

Предварително благодаря за отделеното време!

ps:  До сега веднъж преди 5-6 години от простуда имах цистит с всички екстри.

Общи условия

Активация на акаунт