Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 513
  • 744
  •   4
Отговори
# 195
Цистостоп СР е продукт с червена боровинка, при мен такива засилват симптомите и затова не ги пия
последния път пих уронат, който е с други съставки

# 196
Divet, бактерия изолира ли се? Много е важно да се разбере кой е причинителят и още от първата криза да се подходи ударно с АБ. Моите цистити започнаха като по-мъничка, не им беше обърнато сериозно внимание и сега съм с хронифициран, което е нещо много страшно. Червени боровинки и другите подобни помагат само за утихване на симптомите, но бактерията си стои и спокойно си сформира биофилм.

# 197
3lena, не е правено изследване за бактерия. Отидох на преглед за насрочване на абразио и  доктора каза че това което ме боли е от цистита а не от матката. До тогава нямах идея, а не са от скоро симптомите, просто нямам парене при уриниране и не ме болеше толкова силно. Като почнах Цистостопа и направо ме преряза. Той ми е изписал и обезболяващи, явно е нормално да ме заболи в началото на самото лечение, знам ли. В момента е малко по-добре откъм болка.

bubanka, благодаря за инфото, явно и на мен така действат тези лекарства, но не съм се сблъсквала до сега, освен веднъж, но тогава мина и замина.

Направо като гръм от ясно небе ми дойде тоя цистит. Тепърва почвам да търся информация

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 15:06 от divet

# 198
Здравейте, момичета! Някой с отзив за билката Бучу или ракламирания по тв продукт Bucconox?

# 199
Здравейте. Извинявам се, че ви притеснявам но видях, тази тема и реших да ви попитам относно вашето мнение. От един месец забелязах напукани подутини около отвора на влагалището, но тогава имах и болки в бъбреците. Отидох на доктор и ми казаха, че имам уринарна инфекция и ми изписаха антибиотик, след това посетих друг доктор относно подуването защото започна и сърбеж. Бяха ми казала че е гъбична инфекция от лекарството и започнах да използвам крем, 5 дена след крема сърбежа изчезна и подутината също. След като свърших с антибиотика, забелязах че това отново се подува но болките в бъбреците продължиха. Отидох пак на лекар и ми казаха, че имам бактерия Е коли в урината след което приемах друг антибиотик, който променяше цвета на урината и ми ставаше много лошо. За жалост подуването си продължаваше да спада и отново да се подува, днес забелязах че от двете страни на подуването имам две малки топчета, и си помислих че може да са кисти, но също четох че това подуване може да е възпаление от бактерията. Единствените ми симпотми са подуване, понякога ми щипе когато вземам душ с гел, понякога имам болка при полов контакт, но не винаги и също понякога имам парене при уриниране но това може да е от бактерията, която имам. От няколко дни забелязах, че имам бели неща като точици до влагалището и понякога ме сърбят. Правих си тестова за сексуална инфекция и бяха негативни. Три дена след цикъла ми започнаха силни болки в левия яйчник, и болка при уриниране. Боли ме дори при натиск/допир на яйчника, често уринирам и се чувствам подута. Не знам дали това може да е бактерия, киста или кандида. Моля споделете вашето мнение. Благодаря ви!У

# 200
Здравейте. И аз съм от щастливките, които получават цистит след полов контакт. От три години нямах проблеми , но това лято отново се появи гадния цистит. Четох мнения за STROVAC ваксината, но не намирам информация от къде мога да я закупя. Има ли някой, който я е поставял и да е имало ефект. Също и с кой лекар бих могла да направя консултация относно ваксината?
Благодаря предварително за отговорите!

# 201
3lena, не е правено изследване за бактерия. Отидох на преглед за насрочване на абразио и  доктора каза че това което ме боли е от цистита а не от матката. До тогава нямах идея, а не са от скоро симптомите, просто нямам парене при уриниране и не ме болеше толкова силно. Като почнах Цистостопа и направо ме преряза. Той ми е изписал и обезболяващи, явно е нормално да ме заболи в началото на самото лечение, знам ли. В момента е малко по-добре откъм болка.

bubanka, благодаря за инфото, явно и на мен така действат тези лекарства, но не съм се сблъсквала до сега, освен веднъж, но тогава мина и замина.

Направо като гръм от ясно небе ми дойде тоя цистит. Тепърва почвам да търся информация
Здравейте и аз съм в клуба
Сред прекаран ковид за 2ри път и суматите антибиотици и урбазон заради астматичните ми пристъпи
Получих диария която не се повлия от нищо
Оттам ходих на короноскопия и гастроскопия излезе че имам неспесифична лека инфекция дисбактериоза и ми дядофа да пия флажил и пробиотик поне 2 3 месеца деарията спря
А сега от 3 4 дни се събузих в болка матката и болка парене при улиниране
Ходих при.личния пусна урина и каза че имам кръв в урината вчера бях на уролог уж всичко нормално но каза че имам цистит след прегледа на ехограф пуснах нови кръвни и урина
Пише че няма бактерии но има наличие на левкоцити
Уролога ми изписа уринал и ако не се повлияе от него зинат500 или ципрофоксацин с пробиотик
Тъкмо оправих дисбактериозата и диарията незнам как ще изпия този антибиотик
Все още ми къркорят червата и газове имам чувството ме се върта в омагьосан кръг
Моля за съвети

# 202
Направи урокултура,в обикновена не винаги изследват наличие на микроорганизъм.А и е важно неговата индентификация,за да няма безразборно пиене на антибиотици .

# 203
Момичета, докато се пие лекарство, в случая ципрофлоксацин, има ли смисъл да се пуска стерилна урина или трябва да се изчака известно време след спиране на лечението. И ако трябва да се изчака, след колко дни е добре да се пусне стерилна урина?
Случая е такъв, че бяхме в едно село за няколко дни и дъщеря ми на 18 години, получи първия си цистит, с болка при уриниране, но и с тежест в десния бъбрек. Нямаше къде да пуснем урина, а аз имах под ръка ципрофлоксацин и го пие вече 4-ти ден. Също цистон и кидни чай. Паренето изчезна, но казва че продължава да има лека тежест само в десния бъбрек. Вече сме в къщи и тя искаше утре да пусне стерилна и с резултата да отиде при личната. Но дали има смисъл на този етап. Какво ще ме посъветвате?

# 204
  • На брега на реката
Обикновено се препоръчва да се изчака 10-тина дни и тогава да се пусне, защото няма да са достоверни резултатите! Ако има тежест/болка в бъбрека, не е лошо да я види нефролог, защото може да има камъчета и от това да е болката!

# 205
Ехограф!

# 206
10 дни за стерилна урина са малко - абсолютно нищо няма да излезе и само ще си дадете парите. Поне 28 дни. Поне.

# 207
  • Пловдив
Здравейте!
С хроничен цистит съм. Тази година ми се обостри преди 3 седмици. Почти веднага започна и болка в кръста. Оказах се с бактерия, пих АБ. Уроложката ми каза да направя изследване седмица след края на АБ. Утре вероятно ще направя изследването.
Проблема е, че в момента нямам характерните оплаквания от цистита, но имам силна болка в кръста, при движение и когато не се движа. На моменти болката е като при сецване, рязка. При прегледа при уролог ме гледаха на ехограф, нямаше изменение на бъбреците.
Въпросът ми е може ли тази болка да е свързана с цистита?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 14:07 от Linkata

# 208
Здравейте!
С хроничен цистит съм. Тази година ми се обостри преди 3 седмици. Почти веднага започна и болка в кръста. Оказах се с бактерия, пих АБ. Уроложката ми каза да направя изследване седмица след края на АБ. Утре вероятно ще направя изследването.
Проблема е, че в момента нямам характерните оплаквания от цистита, но имам силна болка в кръста, при движение и когато не се движа. На моменти болката е като при сецване, рязка. При прегледа при уролог ме гледаха на ехограф, нямаше изменение на бъбреците.
Въпросът ми е може ли тази болка да е свързана с цистита?
Здравейте и аз от седмица се лутам
Пуснах профилактично урина и кръвни
Кръвните са в норма но урината ми е мътна има бели парцалчета в първата сутрешна урина после нямам
Взех изследванията и пише наличие на левкоцити 3-4 +следи
Друго нищо бактерии нямам
Отудох на уролог и каза че имам леко възпаление да пия уринал и да ида пак ако все още има ще трябва антибиотик
Бъбреците са без проблеми
Наистина ми писва да се лутам
Първо ковида след това дисбактериоза диария оправих я сега имам и този проблем като се започне и тръгне едно сред друго ми става супер кофти и даже си и поревах днес.

# 209
А урокултура изследва ли ?

Общи условия

Активация на акаунт