Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 672
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
С коли съм но не знам колко ще жо пия. Защото нещо не ми харесват нещата. Иначе за 10 дни ми е предписан. Днес, втори ден ето какво представлява урината -хем мътна хем червеникава.
Усещанията отдолу си ги има...за мен това не е работещ антибиотик.

# 241
Едно спиране и нов ,провокираш резистентност и дисбактериоза .
Л -форма ли ти е.коли?

# 242
Не знам дали е  L  форма. Знам, че от спиране става резистентност но ако не работи трябва ли да се пие 10 дена? Обадих се на докторката. Каза да не бързам..още било рано да се решава, че не работи. Другото което си мисля дали този макмирор нещо не ме дразни, защото основния дискомфорт го усещам във влагалището.

# 243
Няма магичен до 3-я ден,даже и венозен...
При мен излезе аг е.коли.Поне не е лява форма.И аг-то отсече след толкова аб-та,предстояща операция -само свещички.5 дена след тях -нова посявка.
Моята урина е като твоята,но нямам време да пия течности...

# 244
Как се разбира дали е лява форма? Май не го пишат по антибиограмите това.
Съни "нямам време да пия течности" звучи несериозно. Това не изисква време. И какво ще слагаш за инфекцията?
Монуралът е магичен. За съжаление недостатъчен.

# 245
Свещички.
Пишат го в антибиограмата .
И аз като теб си купих макмирора,но ще остане след новата посявка.
Иначе най-после след антибиотиците и една професорка аг,която силно ме впечатли със съвременните си знания,си купих пробиотик( но не този ,който тя с преподавател от УХТ доказват,че е най-добрия на пазар).Уж същата фирма го произвежда,но като го взех,не виждам потвърждение на това .Но ще го пия с читав колаген,костни бульони,за да заздравя лигавиците.Въпросното аг препоръчва от практиката си -боров прашец,но толкова много добавки ми станаха...
Какво ти е ph на урината?

# 246
рН ми е 6. На моите антибиограми не пише дали е Л форма.Нищо не пише.
Ясно че са свещички но какво съдържат?

# 247
Бетадин.
Така или иначе ще пускам микробиология и ще стане ясно дали ще помогнат.
Урологично трудно я чистя точно тази гадина.

# 248
Сега влизам и виждам, че сте писали. Много съжалявам, че пак се е появила тази гадина, Пандорина. Sad
Аз съм пила Уназин.С брутални циститни симптоми, ми подейства 1 час след първото хапче.
След първия ден нямах вече абсолютно никакви симптоми.
И за мен антибиотик, който не маха поне усещането веднага, не е сполучлив за цистит.Не че другите са и след това не се появява пак, но поне временно действат.Един единствен пих, който беше така, уж с натрупване и след 10-те дена си имах бактерии в урината и хайде нов...Аугментин беше, ако има значение.
Но, продължи си го, щом лекарката казва.
И се тъпчи с яко лимони(ако стомахът позволява).Изпивай по поне 3 лимона на ден.Дори когато усетиш подобрение, продължавай, поне седмица и после по 1 в продължение на месец.
Не спирай и уробиотика.Аз го пия моя вече почти година и ме е страх дори да намаля дозата.
Не се отчайвай, ще се справиш..и този път Simple Smile

# 249
Пандорина, как си? Действа ли антибиотикът?

# 250
Здравейте, какво да ви кажа...дали действа ще се разбере после, и аз като Vervam мисля, че ако един антибиотик не тушира симптомите още след първия прием значи не е ок. Но може пък да греша. Аугментина и Уназина са от една група - пеницилинови. Нямам остри симптоми, но има някои неща, които ме притесняват. Първо инконтиненцията обикновено когато съм в успешно лечение почти изчезва. Сега не е. Второ - позивите са доста настойчиви, урината има някаква миризма, която не мога точно да определя защото съм с изменено след ковида обоняние, но мисля, че е миризма на бактерии. Защото понякога същата усещам и от изпражненията...една слаадникава...Днес пуснах стерилна и обикновена урина. Стерилната не дава растеж, но това може да е фалшиво отрицателен резултат защото все пак антибиотикът може би в някаква степен потиска растежа. Имам левкоцити 1+ каквото и да значи това. Значи възпалението си го има все още. И това е...смятам в сряда да и цъфна пак на нефроложката и ми се ще след аантибиотика да продъължа с монрал. Просто съм сигурна, че ако не го направя след десетина дни ще съм на същото дередже. То и с монурал не съм сигурна дали няма да съм. И тоя път мисля сериозно да се заема с някаква терапия за инконтиненцията защото докато тя съществува никаква превенция не е възможна. Сега няма друга причина за тая криза освен замърсяване и то при опит от моя страна за спазване на всички възможни мерки..да не влизам в подробности, просто е кауза пердута.

# 251
Успех,Пандоринка!
Каква е причината за инконтиненцията? Тя си е фактор за бактеремията.
До тук -2 глобули,изтича ужасен ужас,имам още смъдене,но продължавам.Искаше ми се поне 10 дни да ги увелича,но навсякъде го дават 7.Та ще се спра със самоделките.
Пандорина,ти макмирора слагаш ли го или е за после?

# 252
Благодаря Съни! И на теб успешна поредна битка! Причината за инконтиненцията е след раждане на сина ми, който беше над 4 кг, а аз не бях в първа младост, на 35.  Помня първия път като го изведох с количката на разходка и при смях се напиках направо. Не го взех много сериозно защото мислех че няма начин да няма начин да се оправи. Да ама не. Тръгнах по доктори и доникъде не я докарахме. Може би не съм била много упорита...
Сега макмирора го слагам да. 
Между другото да не забравя да ви обърна внимание на нещо - когато вземате антибиотик пийте ентерол още от първия ден. Защото е страхотна превенция на стомашни и чревни проблеми причинени от антибиотиците, а също така прочетох, че намалявал резистентността. Аз от уназина получих разстройство и страхотни газове...почнах ентерол и ме оправи веднага. Също и разстройство от монурал ми е оправял. Исках да си го пия през цялото време но не съм обърнала внимание, че не се пие едновременно с противогъбични, защото е вид гъба Сахаромицеса...а аз взех микомакс. Сега ме е яд, ако бях видяла нямаше да пия микомакс. 

# 253
Пандорина,имаш пролапс ли?
Моя братовчедка получи след раждане на близнаци,в Бургас направи 3 неуспешни операции,стигна до най -големите памперси,в Сф се реши веднага проблема.
Ти общия ли ентеросан пиеш или някой специфичен?Смятам направо с професорката,която го произвежда да го взема,че в малко аптеки е наличен...Тъкмо съм в период без антибиотици и сега ми е момента.Но и с този на  Пролакт съм доволна .Единствено ме притеснява извън хладилното му държане,а и не е участвал в тази проверка от аптечните .

# 254
Нямам пролапс. Просто нещо се е разтегнало. Как си реши проблема приятелката ти? Аз на операция не бих се съгласила.
Не пия ентеросан а ентерол. Сашетата.

Общи условия

Активация на акаунт