Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 700
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Да,недочетох препарата.
Братовчедка ми -с платно
Аз също имах,но моята беше оперативно предизвикана и след нея се отключиха едни фистули...Вагинални пръстени, пластики -неуспешни,проблемът ми се реши извън БГ.

# 256
Да, спомням си че в Сърбия. Аз изпитвам ужас от операции..мисля да пробвам физиотерапия. Не знам дали поне от вагинит мога да се спася ако поставям някакъв тампон напоен с нещо антисептично...просто днес ми хрумна..ще питам лекарката има и такъв вариант...

# 257
При братовчедка ми не е операция класическа.Безкръвно,вагинално вкараха платно,за да повдигнат и уплътнят.За секунди слагат и пръстена,но знаеш -зависи от причина и показания.
Много харесвам физиото -с него смъкнах остатъчна урина,а с упражнения инконтиненция -от памперс до превръзка.
И за теб ще се намери лек.Щом при мен дето сфинктера ми беше нарязан като шунка...
Ти кой ден си от лечението вече?

# 258
А това платно което го вкарват как го закрепват?
5-ти ден съм от терапията.
Дай идея къде да ходя на физиотерапия. Какво представлява тя? Някакви препоръки?

# 259
Ако е към мен въпроса,мога да кажа за Пловдив и конкретен физиотерапевт,с който работихме и ми направи комплекс за инконтиненция ( помня само на Кегел ) и остатъчна урина.
В Сф -не съм правила .Но пусни тема.

# 260
Пандорина, и аз мисля, че антибиотик не подейства ли веднага-поне малко от малко да облекчи симптомите, то не е подходящ.
За инконтиненцията може да се консултираш с доцент Румен Димитров от Майчин Дом. А защо свързваш цистита с инконтиненцията. Освен ако не е някакво жестоко напикаване, което човек да е постоянно мокър, каква е връзката?

# 261
Не съм Пандорина,но постоянната превръзка създава условия за инфекция.При деца с бактериемии ги карат максимално бързо да се махне памперса.

# 262
Благодаря, Сън! А би ли споделила къде в София са помогнали на братовчедка ти?

# 263
Тя беше с 3 операции в Бургас,но след всяка следваща се увеличаваше още повече.
Успешната й е при д-р Халачев-постави й платно,безкръвно,за няколко минути.И дано е последна,но при нея е след раждане на близнаци и паднало влагалище.
Моята е по друга причина,спасение намерих при уролога от съседната детска тема ( д-р Джинович).

# 264
Леле! Горката жена! Добре, че е попаднала на свестен лекар. Предполагам говориш за уролога Халачев?  Добре, че и Джинович е помогнал и на теб.

# 265
Да,уролога.Преди това беше при гинеколог ( този известния от Русе,който почина от ковид и дълго го говориха.За съжаление ми избяга името).

# 266
Да,уролога.Преди това беше при гинеколог ( този известния от Русе,който почина от ковид и дълго го говориха.За съжаление ми избяга името).

Георги Хубчев

# 267
Да,той.
Аз съм с 2-ра стерилна урина,което е невероятно.Дано се запази и изчистя вагиналния.м.о.

# 268
  • Бургас
Аз съм с операция за инконтиненция /поставяне на слинг/ при Хубчев - последната му операция в живота...на другия ден се разболя от ковид.... при инконтиненцията се изпусках при всяко леко кихане и кашляне, при мен се получи от напредване на възрастта 45г. и отслабване на мускулатурата, докато при цистит -по-скоро много често ми се ходи и ако мине доста време, без да отида до тоалетната, също се е стигало до изпускане

# 269
Привет, момичета.
Имам нужда от съвет.
Започнах с леки симптоми на цистит   -  много леко парене, много чести позиви за уриниране и чувство за ненапълно освобождаване.
Никаква особена миризма, много слаба болка.
Изпих по схема цистостоп рапид.Два дни се чувствах добре, но тази от тази сутрин имам постоянната нужда да уринирам през 5 минутки и се чувствам изключително неприятно.
Имам цистостоп СР и ципрофлоксацин, но не ми се иска особено да посягам към антибиотика.
Мога ли да приемам цистостоп СР след рапид? И да пробвам ли с него?
Личният ми лекар е с ковид и не дава телефонни консултации в момента за да се посъветвам с него.

Общи условия

Активация на акаунт