Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 790
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Пандорина,може ли някакъв линк за връзката между цистит и хидронефроза?Заинтригува ме!
Тя бактерията се качва,но урината как се качва от това?
No fear,днес може да нямаш симптоми,но не ги оставяй така нещата.

# 361
Sun, мен ме и няма много напоследък, защото имам други проблеми Simple Smile
Покрай цистита вървят нещата някак, пия си Уробиотика, Д-манозата и Тинктурата всеки божи ден, по 2 пъти.
Не смея да ги спра, не знам дали не е вредно да се пият над 1 година непрекъснато.Питам лекарите, те обикновено махат с ръка , все едно не пия нищо.А аз от опит знам, че природните лекове понякога са по-силни и от химията.
Но, за сега се чувствам добре и няма да ги спирам.
Студът като че ли ми се отразява обаче, понякога го има онова усещане все едно дразнене в уретрата, ама толкова леко, че не знам дали не си и внушавам вече от съсредоточаване в тази област.
Ти как си ? Simple Smile

No fear, и аз съм за дълъг курс с антибиотици.14 дена силен, по антибиограмата и след това още до месец с "опашка", пак по антибиограма.И след това продължаваш още 3 месеца с билки, чай, тинктури, уробиотици, каквото си харесаш.

# 362
14 дни не всеки антибиотик позволява!!!
Левокса/ тавипек,който й е изписан ,максималното му време на използване е 7-10 дни.
Всяко хронично заболяване изисква дълъг курс и максималното време на антибиотика,но се съобразяваме с дните ,в които е полезния му ефект,а не токсичния.
Още съм съм с цистофикс,който ме дразни при движение,но така или иначе съм в болничен.Февруари ще запазвам за уролог.На фона на чуждо тяло,си спестявам урокултурата,но ми писна от аб.
Вервам,бързо решаване на другия проблем!

# 363
Sun, не знам за връзката между цистит и хидронефроза. Само знам, че инфекцията от долу може да стигне горе. И че инфекцията води до набъбвне на лигавиците, както  при хрема като се запуши носа...и предполагам че ако има такова подуване може и от там да стане задръжка. Това е. Може и да греша, за хидронефроза не съм се интересувала специално. Но че бактерията от долу може да стигне горе и да предизвика възпаление на бъбрек това знам със сигурност.

# 364
Да,предизвиква пиелонефрит,но това не е ВУР.
Обикновено на ВУР-а първите прояви са инфекция и след уриниране да има ново уриниране...( как само го обясних Simple Smile
Но медицината се развива,реших,че си чела нещо ново и има нови научни доказателства.Темата ми е болна -20 год не можаха да ми намерят причината за двустранна 2-ра степен хидронефроза ...и съответно да й повлияят...Но е минало!

# 365
А при вас общата урина била ли е с такива отклонения?Толкова високи левкоцити и положителна за Нитрити ?
След антибиотиците и при рецидиви, които сте се опитвали да лекувате с добавки и др начини -тогава имали ли сте пак завишения в показатели на урината?

# 366
sun , да, да, не казвам с весеки антибиотик 14 дена Grinning Добре уточни, да не стане грешка Simple Smile
Лекар трябва да каже, просто да си иска дълъг курс Simple Smile

No fear... Левкоцитите се вдигат ужасно много при инфекция.
Не се плаши от цифрата, нормална е.Имала съм и много по-големи.
И винаги имам и Нитрити.
След излекуване всичко изчезва, може да има единични бройки левкоцити само.

# 367
Момичета имам въпрос ака може някой да каже .Бременна съм в 4-ти месец на стерилната урина ми излезе -10на 5 еколи .АГ ми изписа 2 прахчета Монурал през 3 дни ,а позната нефроложка каза 3 прахчета през ден.Пих по схемата АГ Обяче ме притеснява дали от 2 прахчета ще изчезнат дали да не взема още едно ? Последното го пих понеделник

# 368
Може след монурала да продължиш с антибиотик, който се изписва на бременни и който е подходящ по антибиограма.

# 369
Ами само Монурала ми е изписан .Той нали е антибиотик .Само с прахчета няма ли да мине ?

# 370
Имали ли сте преди цистити? Ако това е първи случай или сте имали отдавна може и да мине. Но не е сигурно. Аз съм имала няколко пъти рецидив след прахчета Монурал. Той е за остър неусложнен цистит. Ако има хроничност не е достатъчен

# 371
Аз нямам оплаквания а бактерия само

# 372
Аз нямам оплаквания а бактерия само
Но за пръв път ли ви откриват бактерия?
Случайно ли я откриха ?

# 373
Да за пръв път ,но не знам от кога я имам.Просто по мое желание без оплаквания я пуснахме и излезе 10*5 еколи и АГ ми изписа според Антибиограмата 2 прахчета Монурал

# 374
Да за пръв път ,но не знам от кога я имам.Просто по мое желание без оплаквания я пуснахме и излезе 10*5 еколи и АГ ми изписа според Антибиограмата 2 прахчета Монурал
При положение,  че сте бременна и нямате оплаквания, аз не бих пила антибиотик на този етап...Може просто да следите обикновена урина по често...Това е мое мнение разбира се, не съм лекар, но..

Общи условия

Активация на акаунт