Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 533
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
След Ковид наистина може да е станала по-сериозна дисбактериоза и от там проблемите.
Би трябвало с уринал + дълъг курс пробиотик, да помогне .
Като се възстанови сама флората , ще се оправят нещата .
Така си мисля аз поне 🙂

# 211
Здравейте, искам да попитам как се справяте с цистита. Имах го преди 1 месец пих антибиотик и се оправих но сега пак започва да се появява,но не е толкова силен колкото предния път, но все пак не ми е  комфортно бихте ли ми предложили някакви хапчета или билки,защото ме е страх да не стане хроничен. И да попитам дали някой е пил цистирен и дали е доволен от него. Благодаря ви предварително.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 13:47 от Mamma

# 212
  • София
С "някакви хапчета или билки" е много добър вариант да стане хроничен. Ходи се на лекар, правят се изследвания и след това лечение.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 13:51 от bubanka

# 213
След Ковид наистина може да е станала по-сериозна дисбактериоза и от там проблемите.
Така си мисля аз поне 🙂

някакви предложения за пробиотик. Мислих даже за по-добър ефект да си взема ципрофлоксацин

# 214
[И аз нямам виене на свят от него.Може да е от магнитните полета последно време.Аз ходя като пияна Grinning
Как е кръвното?

Caroline_Bingley
3 пъти на ден и пиеш сода ли?Как се отразява на стомаха?

Пих само един ден, и всъщност май бяха 2 пъти. Еднократно беше. Сега ще правя само бани профилактично един или два пъти седмично.
Няма да я пия.
Аз съм и с колит и гастрит, стомаха ми е проблемен като цяло, там ми е слабото място, но сода никога не бях пила.
Просто тоя път от отчаяние вече, реших и това да опитам.
Както казах вуйна ми е мед. сестра, тя ми даде този акъл за баните със сода и пиенето. 200 мл топла вода, 1 чаена лъжичка сода, 2, 3 пъти на ден.
Ефектът при мен беше поразителен, още не мога да повярвам. Тъкмо се бях приготвила за нова криза, но този път овладях положението.
Баните помогнаха спред мен най-вече.]
Как точно ги правите тези бани със сода?

# 215
  • Пловдив
Здравейте! Моля за помощ!
Какво означава този резултат?

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 16:32 от Linkata

# 216
Замърсяване,Линката.
Елена,пусни урокултура и не започвай с ципрофлоксацин.Ако има бактерий и е резистентен?

# 217
Замърсяване,Линката.
Елена,пусни урокултура и не започвай с ципрофлоксацин.Ако има бактерий и е резистентен?

Аз си бях пуснала, първият път наистина имаше бактерия и с антибиотик лефлокс и след това урогард 2 седмици  уж се премахна, но сега нещо сигурно пак се е възпалило макар,че предния път много ме болеше даже единия път имаше малко кръв и се беше ужасно, пък сега имам само някакво парене и дисконфорт и много често ми се ходи до тоалетната и вече не знам какво да пия.

# 218
  • Пловдив
Замърсяване,Линката.
Какво означава това, че пробата е невалидна или, че имам отново бактерия?

# 219
Замърсяване,Линката.
Какво означава това, че пробата е невалидна или, че имам отново бактерия?

Коя лаборатория е?
Мога да ти дам номер на микробиологията на Бодимед и да се обадиш направо да питаш.
Много са любезни Simple Smile

# 220
  • Пловдив
Бодимед. Аз ще се обадя утре.
Благодаря много!

# 221
Линката,или че е неправилно взета,или в съда,в който е била е нестерилен...Хващат се няколко бактерия,но никой от тях не е в количество,което да е от значение (10 на 3-та и повече).Повтори я.
Елена,може да не си я изчистила още първия път.Без урокултура само се гадае.

# 222
Така си мисля аз поне 🙂
някакви предложения за пробиотик. Мислих даже за по-добър ефект да си взема ципрофлоксацин
здравейте в петък пуснах стерилна урина и пише enterococos faecals изписаха ми ципрофлоксацин и флажил за 1 седмица
Отделно имам колит и проблеми с раздразнени черва съм от месец и половина се лутам след ковид и изпитите антибиотици и урбазона се почна всичко
1 свършва почва другото
Каква е тази бактерия в урината
3 4 дни имах палене при уриниране пуснах урина имаше наличие на
Левкоцити а сега в стерилната урина пише тази бактерия
Бях оправила диарията как щи пия  пак антибиотиците незнам
Едно след друго идва всичко

Направи урокултура,в обикновена не винаги изследват наличие на микроорганизъм.А и е важно неговата индентификация,за да няма безразборно пиене на антибиотици .
пуснах и пише  enterococous faecalis
Лекаря изписа флажил
Циплофлоксацин и пробиотик каза че може и гентамицин вече незнам идва ми в повече за първи път се сблъсквам с такова мудо едно след друго всичко

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 18:19 от bubanka

# 223
Оф, момичета, ще полудея вече. Пусках ви по-рано изследванията ми.
Скрит текст:
На урокултура нищо никога не ми излиза (взе, че веднъж ми излезе в чужбина; там антибиограмата включваше два антибиотика, аз към единия съм алергична), така че с уролога караме по ДНК тестовете в Геника. Така и така, преди да излезе теста, той ми обясняваше, че имам хроничен цистит - удебелени са ми стените на мехура (от биофилмите вероятно), вижда се инфекция на Skene's glands (жлезите над влагалищния канал) и едва ли не ще пия силен АБ и после 50-70 дни опашка фуролин. Добре, настроих се аз, излиза ми теста, потвърждаваме, че положението е ситуация - и нашият ми изписа две седмици по три пъти на ден Макмирор таблетки (нифурател)?????????????? Не ми е добре вече честно. Никаква информация няма в нета, явно се експериментира на този етап с него за лечението на БВ. Той ми обясни, че имало доказано действие и върху Л-формите на е. коли, обаче аз такова нещо никъде не намерих, а прегледах всичките (три на кръст) мед. проучвания. Някой лекувал ли е толкова сериозен проблем с това нещо? Да се занимавам ли въобще. Миналата година изпих сигурно шест АБ, въобще не ми се играе на рулетка за пореден път.

# 224
  • In someone's dreams
И аз се присъединявам тук за съжаление.
Откриха ми бактерия Клебсиела в урината, която личната лекарка ми каза, че се лекува трудно и продължително. Изпраща ме на нефролог, като натърти да намеря Добър такъв.

Можете ли да ми препоръчате добър специалист в Пловдив?
И наистина ли толкова трудно се лекува?

Предисторията при мен е, че трети пореден месец имам симптоми на цистит, който според ЛЛ най-вероятно е хронифицирал.

Общи условия

Активация на акаунт