Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 10

• 67 751
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Здравейте!
Честита нова година на всички! Моля за мнение и помощ. Пуснах си контролно изследване на обикновена и стерилна урината /лятото бях последно с цистит/. Всичко е в норма, изключая наличие на бактерии в обикновената урина 6 единици, при норма 1. Стерилната е чиста. Трябва ли да ме притеснява това?
Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 19:06 от Linkata

# 331
# 332
Здравейте, аз съм нова в темата, изчела съм доста назад.При мен не е ясно още какъв е проблема точно, понеже не съм ходила на преглед все още.Първо да кажа, че от край време понякога имах едно неприятно усещане при уриниране- но само в самия край на уриниране.Нещо като прекъсване на пишкането (сякаш тялото ми само го спира защото знае че ще усети оново гадно усещане , което не мога да определя точно като болка).Това ми ставаше мн рядко.НО на 25.12 се събудих с усещането че мн ми се пишка ( през ноща се събудих, но ме домързя да стана...) И по време на уринирането , към края пак онова усещане но мноооого по силно, след което ми остана една болка ниско долу в корема и дразнене в уретера.След няколко часа поотихнаха нещата, но не изчезна.На другата сутрин същата работа, реших че правя някакъв цистит и почнах Феминела Урофорте.Няколко дни бях така- ту малко по добре , ту  по зле.Преди това да спомена ми се случваше , да имам усещане за неприятно пулсиране ниско в корема над срамната кост, вечер като легна.
Та в заключение- не ми е минало, пия вече 15 дни Феминела...Усещанията ми са най-силни сутрин , често след това нямам проблем през деня (освен в края на уринирането ту по слабо ту по силно).Чакам цикъла си всеки момент, но ако не ми дойде следващите ден два ще пусна обикновенна и стерилна урина...
Дали е опасно по някакъв начин приема по 2 таблетки Феминела Урофорте? Понеже пише по 1 таблетка дневно..., но аз два дни подред я пия по 2 ...
И друг въпрос, къде и как боли бъбрек?
Имам от 2-3 дни една болка отзад в ляво в областа на бъбрека мисля..но ме мога да определя дали е бъбрек, кръст или мускулно...та го мисля и това...
Някой с такива усещания?

# 333
Въпрос - защо за 15 дни не пуснахте стерилна урина? Казвате, че доста сте чела..това непрекъснато го повтаряме. Че това протакане води до хронифициране...и влизане в ада на непрекъснатите кризи, моса антибиотици...и т.н. Друг въпрос - не прочетохте ли, че нелекуван цистит може да доведе до засягане на бъбреците - пиелонефрит и т.н., все гадни и трудно лечими неща...Ами..нямам думи просто.

# 334
Въпрос - защо за 15 дни не пуснахте стерилна урина? Казвате, че доста сте чела..това непрекъснато го повтаряме. Че това протакане води до хронифициране...и влизане в ада на непрекъснатите кризи, моса антибиотици...и т.н. Друг въпрос - не прочетохте ли, че нелекуван цистит може да доведе до засягане на бъбреците - пиелонефрит и т.н., все гадни и трудно лечими неща...Ами..нямам думи просто.
Защото започна на Коледа ...тогава бях в София при сестра ми ( мъжа и беше онкоболен) и останхме там няколко дни.Също бях решила че работните дни преди НГ ще пусна урина, но тогава имах подобрение и реших , че ми минава.После след НГ пак ми се засили и разбрах, че явно няма да стане само с Феминела.На 04.01 почина мъжа на сестра ми и пътувахме до София на погребение - върнахме се сега в събота...
За вас оправдания може би , но наистина ми беше натоварено- а и мислех , че ще ми се размине...Благодаря все пак за мнението.Надявам се да съм ви отговорила изчерпателно...

# 335
Тогава мога само да ви кажа -не чакайте дя ви дойде цикъла и евентуално после, а бързайте преди да е дошъл и още утре пуснете стерилна а по-добре + обикновена. Извинете ме за тона, но не мога да се овладея когато виждам как някой се е запътил към ада в който живеем доста от участничките в тая тема. Може би не би трябвало да ме интересува...кой какво прави.

# 336
По принцип не съм човек , които си неглижира здравето-напротив.Просто това ми се случи в малко неподходящ момент.
Иначе преди 3 месеца пусках обикновенна урина ( по друг повод) и тогава беше добре.

Иначе по това което съм описала , дали е цистит?Понеже като ученичка имах веднъж и не беше така както ми е сега...Тогава имах адски болки , не само края на уринирането , ами още от началото , както и силни болки ниско в корема.
Това сега което е описах, е по различно. 🙄

# 337
Може и да е цистит,може и да не е.Пусните урините,но отидете на нефролог или аг с ехограф.Може и чревно да е.
Успех !

# 338
По принцип не съм човек , които си неглижира здравето-напротив.Просто това ми се случи в малко неподходящ момент.
Иначе преди 3 месеца пусках обикновенна урина ( по друг повод) и тогава беше добре.

Иначе по това което съм описала , дали е цистит?Понеже като ученичка имах веднъж и не беше така както ми е сега...Тогава имах адски болки , не само края на уринирането , ами още от началото , както и силни болки ниско в корема.
Това сега което е описах, е по различно. 🙄
Според мен по описанията е типичен цистит, като може да е хронифицирал...

# 339
Утре сутрин ако не ми е дошло ще пусна урина.Имам въпрос за подготовката за стерилна урина ( купила съм си контейнерчета).Сутринта само с вода ли трябва да се измия преди това или може да ползвам и интимен гел?
И също обща и стерилна урина в два отделни контейнера трябва да ги занеса нали?
Да искам ли и антибиограма ако излезе някоя бактерия или тя си влиза в самото изследване?

# 340
Съболезнования за загубата ви, но сега се погрижете за себе си. Правите стриктен тоалет, първа сутрешна урина, като давате от средната порция. Само един контейнер е достатъчен. Те ще си вземат и за двете проби. Внимавайте да не замърсите пробата. Не допирате контейнера до тялото. Вземете мерки както е писала Пандорина, защото животът ви ще стане ад. Бързо оздравяване.

# 341
  • На брега на реката
Занесете 2 контейнера. Носила съм един и са ми отказвали да направят двете изследвания. Казват, че е недостатъчно.

# 342
Да, само с вода и без да се бършете. Средна струя. Някъде искат в отделни контейнери да са стерилната и обикновената,  другаде не. За обикновената можеш да отсипеш в някакъв съд, не задължително стерилен като гледаш да не докосваш капачето на стерилния контейнер отвътре и да не го държиш дълго отворен.За обикновената няма специални изисквания за стерилност.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 17:29 от pandorina

# 343
Ако сте в цикъл и спешно се налага да пуснете урина за изследване, сложете тампон, измивате ръцете със сапун, правите старателно интимен тоалет без да се подсушавате с кърпи, в стерилен контейнер взимате проба от първата сутрешна урина средната порция, като се внимава контейнера и капачката да не се допират никъде, за да се избегне замърсяване.
Пробата се носи максимално бързо в лаборатория по възможност централна, където правят микробиология на място.

# 344
Излезе ми обикновената урина и май не са добре нещата...Стерилната ще е готова утре или в други ден....
Моля ви кажете ми какво означават завишените ми резултати....Мн се притесних.

Общи условия

Активация на акаунт