Рак на дебелото черво

• 13 604
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте.Извинявам се предварително за ако пиша грешно,но съм много объркана и притеснена.Аз работя и живея в Германия от 3 години. Миналата година Април месец имах операция STARR ректоцеле която ми отрязоха част от дебелото черво.Лекарят каза,че операцията мина добре и че всичко е наред,но след операцията на петия ден аз получих болки в корема и ануса от тогава постояно съм с болки и не мога да контролирам ануса.Ходих постояно при проктолози и всеки казва че всичко е добре и няма причина да имам болки.Сега на 3 Март направих колоскопия която доктора каза,че съм имала 3 малки полипа който ги изследва и каза че всичко е добре и нямам тумор или рак.На 25 Март дадох проба за фекали която казаха,че съм позитивна и имам рак след това казаха че ще звънат на лекаря който ми прави колоскопията и после казаха че той казал, че пробата която съм дала съм имала хеморойди и затова е излязла положителна,но в документа на колоскопията никъде не пише че имам хеморойди което ме съмнява да е така.Исках ме документ че съм положителна,но те казаха че не могат да ми дадат защото съм имала документ от колоскопията.Моля посъветвайте ме какво да правя болките си ги имам постояно и незнам какво да правя и къде да отида. Незнам сега найстина ли имам рак.Благодаря ви

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 13:04 от Анонимен

# 1
Какво точно са изследвали във фекалната проба? Ако е само наличие на кръв, то тя може да и от хемероиди, полипи, рак. Ако има наличие на кръв, тогава се прави колоноскопия, за да се види точно каква е причината. При вас вече е направанa. Полипите не ги ли отстраниха по време на колоноскопията? Стандартно се отсраняват и се изследват. Доброкачествени, злокачествени?
Ако са изследвали други фактори, които директно доказват рак, тогава вече въпросът стои по друг начин.

Сетих се още нещо. Поискайте си медицинското досие с резултатите от всички изследвания и докладите на лекарите. Длъжни са да ги дадат. Проверете дали не може да се лог-нете с личните си данни в сайта на болницата, където са правени и да си ги видите директно. При нас всеки пациент получава автоматично профил в лечебно заведение, където е правил изследвания и може сам да си ги види.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 12:57 от marsie

# 2
Здравейте, аз поисках това изледване да се види дали има кръв и на резултата ми казаха че е положителен и е рак.
При колоскопията доктора каза,че е премахнал полипите и ги изследвали нямало нищо страшно,също при процедурата дебелото черво било добре нямала съм тумор или рак,но след 3 седмици след колоскопията давам положителен резултат за рак.Също в епикризата не пише да имам хеморойди

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 13:01 от Анонимен

# 3
Ако изследването е било само за наличие на кръв, това не е доказателство че имате рак. Това показва, че e възможно да имате рак, но не че 100% имате.

# 4
Ако изследването е било само за наличие на кръв, това не е доказателство че имате рак. Това показва, че e възможно да имате рак, но не че 100% имате.

Благодаря ви за отговора.
Да аз исках документ за резултата от изледването,но те казаха че не могат да ми дадът защото вече съм имала документ от колоскопията и там пишело че вече всичко е добре

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 13:25 от Анонимен

# 5
Aми можете да се насочите към различни методи на диагностика като ЯМР или скенер, които също ще покажат от къде идва кървенето.
Има и туморни маркери и други изследвания, които могат да са ви от полза в поставянето на диагноза.

# 6
Aми можете да се насочите към различни методи на диагностика като ЯМР или скенер, които също ще покажат от къде идва кървенето.
Има и туморни маркери и други изследвания, които могат да са ви от полза в поставянето на диагноза.

Благодаря ви

# 7
# 8
Здравейте,
много съм притеснена и объркана затова предварително се извинявам за неадекватните ми питания пост...
На татко откриха рак на дебелото черво оперираха го и днес си взехме епикриза хистология но нещата ми изглеждат толкова зле..
Моля за съвет напътствия относно химеотерапия и всичко което би било полезно...
Благодаря предварително!

# 9
Gerana ,за мен този рак на баща ви е поне 3 стадий тъй като има метастази.Майка ми почина преди 10 дни от рак с метастази в мозъка а беше само на 56 години.Много ми е мъчно лежеше 2 месеца в болница а откриха рака 5 дена пре ди да почине искаха и премахнат метастази и си отиде ноща приди операцията.

# 10
Здравей, gerana!
Много е неприятно случващото се с баща ти, но все пак не е най-лошото. Доколкото видях в хистологията, туморът му накратко е стадиран T3M2N0. Лошо е, че има разсейки в лимфните възли, хубаво е, че са само до там. Няма метастази в други органи.
Сега го чака химиотерапия. Напълно възможно е тя да изчисти разсейките в лимфните възли. Много хора минават по този път. Като излезе заключението на онкологичната комисия, трябва да изберете в коя болница ще прави химиотерапията. Преди да е изминал 1 мес. от операцията е рано, но след това е добре да започне най-скоро.
Напълно разбирам в какъв стрес сте, но в действителност не е толкова страшно. Просто започват процедури през които преминават хиляди други хора и в момента. Шансовете му за успех са добри.

# 11
Здравейте! Много съм объркана.. реших да споделя и с вас. Преди дни диагностицираха малигнен мезотелиом на плеврата на дядо ми. Казаха ,че има разсейки и в черния дроб. Днес обаче казват, че "ще търсят тумора майка" . Съмняват се , че е в дебелото черво.
  Минаха 2 месеца откакто се лутаме по болници , човека гасне пред очите ни, няма предназначено лечение.  Моля за съвет, вече и ние не знам какво да правим и какво да мислим. Благодаря!

# 12
Здравейте, мили хора! Пиша Ви тези редове с голямо притеснение и огромна мъка! Ще Ви разкажа накратко нашата история. Миналата година, на 27.07, оперираха баща ми по спешност във ВМА, беше с илеус и огромен тумор на дебелото черво. Докторът ни извика и ни съобщи, че е 4ти стадий, с изведена колостома, като не видимо не са открили метастази. Мина на онкокомитет, изчакахме резултатите от хистологията, след това взехме блокчетата и ги занесохме в онкологията в София за 2ро мнение. Направиха му обикновен скенер, като се откриха 2 хемангиома на черния дроб и нищо повече. Назначиха му 12 химиотерапии по схема FOLFOX. Всичко мина добре, дори мислехме за операция за връщане на червото. Тази година юни месец мина на колоноскопия, откриха 2 полипа,  които бяха отстранени и му записаха час за планова операция за връщане на червото. Приеха го във ВМА и миналия понеделник го оперираха. За съжаление всичко обаче се срина.. Опериращият доктор каза, че като са го отворили са видели метастази по червата, коремната стена и малкия таз и няма смисъл да се връща червото. Изписаха го, вкъщи е и се възстановява от операцията, казва, че се чувства добре, но от няколко дни няма изхождане, а само бяла слуз от червото. Разбира се, ще отидем още утре да видим какво се случва. Това, което ни срина психически е, че докторите не са обнадеждени, защото всичко се развивало много бързо и химиотерапията по никакъв начин не му е помогнала. Ще се борим докрай, той е на 66 години и няма придружаващи заболявания. Той е повече от невероятен човек и с мама го обичаме с цялото си сърце и душа. Търся малко надежда.. ще  изчакаме епикризата и резултатите от тази хистология и веднага след като се възстанови ще започнем терапия, но тази слуз много ме притеснява. Sad

# 13
  • Варна
Темата е стара.Пишете тук.https://www.bg-mamma.com/?topic=1024487.615#new

Общи условия

Активация на акаунт