https://www.instagram.com/tv/Cb5o5O6Ixxa/?utm_medium=copy_link
Така. Ще споделя моето мнение относно този "психоанализ".
За триъгълникът "жертва-спасител-агресор" - много често хората, в над 90 % от случаите, хората които влизат в него ( т.е. играейки последователно в трите роли) влизат заради стари травми. А не защото искат да манипулират. В останалите случаи и да имат такова несъзнателно желание, то е на ниво подсъзнание, по-рядко и ниво съзнание.
Какво имам впредвид?
Когато на даден човек се припомни дадена травмираща ситуация от неговото минало, често абсолютно случайно с някоя дума, забележка, или нова случка, то той започва да се държи "неадекватно" в чуждите очи, но изключително адекватно в неговите си очи. Това е неговият отговор на старите травми, заплашващи да излязат от миналото.
Знам това от пряк и косвен опит, както и многобройните ми разговори с моят психотерапевт 😔
Второ, за мен, тази дама се бърка спрямо Виктория К (ако за нея говори, тъй като не казва фамилия). Да, тя е "силен" играч. Но всъщност е манипулативен. Много добре забелязва, че тя говори за Алекс на масата, но дава съвсем друга окраска на разговора. Между другото точно за тази тема пък, е абсолютно права - насочването на енергия към положителните мисли, неща, страни на живота не дава "храна"/енергия на лошите ситуации и не ги затвърждава в съзнанието ни, защото в противен случай техният отпечатък се врязва дълбоко в него...
Но да се върнем към психоанализата - самият факт, че Виктория е тази която провокирва Алекс, че е тази, кото говори за нея на Виктор, че е тази която видимо действа срещу Алекс - е, това вече е ясно за всеки, който може да прецени предвид показаните моменти, че тя е манипулатора. Да, силна е, да има и доста добър външен вид. Но тя е научена да бъде манипулатор. Просто нейните действия имат отговор в лицето на Алекс, защото тя е изстрадала някога, някъде нещо подобно....
Не знам дали коментира Дениз и нейните обиди, защото я спрях на 15-тата мин.а сега ми дава да го гледам отначало, но самият факт, че казва че не иска само Блага и Алкес да спечелят, говори че всъщност може би е ок за нея поведението на Дениз?
Не знам, нямам търпение да изгледам отново клипа, излизам от ваната и тръгвам на работа.
За всеки, прочел ме - по една българска роза 🌹 от мен 😘