Тема 4 - тема за обсъждане на корейски и китайски сериали, известна още като "Гоблин" ;)

• 24 163
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
Как се пускат субтитри на Императрица Ки във Вибокс? Сега опитвам и не мога по никакъв начин.

# 166
pppqqq, сериала с бг субтитри го има и в avistaz.

# 167
  • вятърничава
Извинявай, дала съм грешен линк. Пробвай с тези.

# 168
Благодаря Simple Smile

# 169
  • България
На пети епизод от китайската вуксия Mirror: A Tale of Twin Cities (2022) съм.
Очаквано тежко. Всичко е красиво направено, а историята засега е добра.
Няма да слагам в скрит текст, едва ли някой ще гледа.
Още в пети епизод главната умря млада, предполагам ще гледаме различни прераждания или ще се спрем на предстоящото.
Засега няма от обичайния и приятен китайски хумор, доста е минорно.

Пускам си най-много още един епизод за днес и минавам на много по-лекия корейски с вампири Blood (2015).

Случайно открих, че има и български субтитри, които идеално залепнаха на изтеглената версия от рутракер.

# 170
pppqqq, как върви с Императрицата? Това ми е един от първите сериали, много ме впечатли, та си имам особено отношение към него. Дето се вика “първата любов…” Simple Smile
Аз да се оплача от моя корейски сериал. Значи главната героиня 5 пъти му се обяснява на главния, той не та не, приятели сме… Ся се появи един друг - готин ама готин - и като визия и като характер… и честно казано на мен лично много повече ми харесва от главния на външен вид…ама нашта овца пак по първия тича… той само да й свирне и тя готова, ще си счупи краката да търчи по него… овца голяма, много ме дразни! 🤪😂

# 171
Гледам от линк, с много добро качество и субтитри - благодаря отново за помощта Simple Smile Дано само интернетът ми да е стабилен, че вчера нещо прекъсваше (но се оправи, за сега).
Мисля си дали все пак да не започна и Пачинко - видях доста хвалебствия за него, във Фейсбук пък пишеше добри неща за книгата (макар да не ми изглежда като моя тип четиво).

# 172
  • Русия
Ъхъх, пък аз от голямото чакане за Master of my own получих голямо разочароване: взеха че го отложиха с три дни. После какво? Пак с три дни, и после пак... Rage

Затова почнах "Обратният път към любовта"/Way Back Into Love. Той е голям простак. Тя е малка простачка. Simple Smile
В смисъл той се е засегнал преди 7 години, и сега хем иска, хем му стиска, хем изобщо не умее да изразява чувствата си и я плаши постоянно. Тя същата ситуация я преживя нормално, но сега не може да повярва, че пак се влюби в същия човек. До средата беше гледаемо. Сега е пълна скука, май ще го зарежа. Актрисата много ми хареса, актьорът не.

И сега вече мога да гледам Crazy love! Защото най-накрая излъчиха последната серия и дори има вече превод. Innocent

# 173
  • пак на Рив Гош
Liu Ying, твоя китайски няма да го гледам, щом умират и е минорен.
Змей, кой е корейският, който гледаш в момента? (пропуснала съм)

Аз приключих онзи ден и с корейския, и с китайския. И двата получиха по 7,5*:
- Yumi's Cells (2021) - започна много интересно, но към 10ти епизод ми стана леко скучен, а и Третото Колело (женско) почна много да ме дразни. Тогава направих първата стратегическа грешка - прочетох няколко коментара в МДЛ и разбрах, че няма да свърши, както очаквах от постера Wink . След което направих втората стратегическа грешка - прегледах каста за очаквания втори сезон и видях, че Третото Колело (мъжко) от първия, е подреден до мадамата, с което си направих съответните изводи Wink . След което направих третата стратегическа грешка - прочетох последните 7-8 епизода на уебтууна, по който е направен сериалът и видях, че има потенциал и за трети сезон, със съвсем различен главен герой (епизодите са над 500). След което догледах с прескачания Joy, за да видя как ще свърши. Накратко, сериалът не разказва развитието на една връзка, а разказва развитието на връзките на Юми (главната героиня). Не съм сигурна, че ще гледам останалите сезони, понеже новото и интересното в сериала е частта с анимацията и "клетките", и ефектът "уау" от тях би се загубил при следващите сезони...
Но пък специални поздравления за "клетките" - не в биологичния смисъм на мембрана-цитоплазма-ядро-органели, а като съвкупност от индивидуалности, които управляват различните аспекти на живота (разум, чувства, обич, предчувствие, усет за мода, глад и т.н.). Те ми бяха много забавни за гледане и на някои взаимоотношения се смях с глас.
Също така се помирих и с Kim Go Eun. Беше ми безразлична в "Гоблин", в "Краля" установих, че играе добре и си затвърдих мнението с "Клетките на Юми". Много ми хареса, а и я намерих по-експресивна тук в сравнение с другите два сериала.
Ahn Bo Huyn с дълга коса е много сладък Heart Eyes! Помнех го с добро като Третото колело от Her Private Life, но го бях напълно пропуснала в Itaewon Class. Тоест, помнех героя му, но бях изключила, че той го играе Grinning
- First Romance (2020) - заглавието отразява точно съдържанието - ученическо-студентски за първата любов. Розов и пухкав, двама сравнително свити младежи не знаят как да си признаят Wink,  без големи сътресения, с приятни взаимоотношения, нормални герои (повечето) и типичните клишета в умерен размер. Третите колелета бяха прилично досадни (Женското повече от Мъжкото, но все пак доста по-поносими в сравнение с други сериали, даже тя накрая взе да става дори симпатична), Приятелката беше истинска приятелка, която й пазеше гърба, вместо само да мрънка и яде, семейните отношения бяха в рамките на приличието... Е, имаше малко клишета (и маски за лице!) и на моменти ставаше бавен, но като цяло, се гледа леко, неангажиращ и промиващ мозъка преди лягане. Плюс - опитаха се да засегнат по-щекотливи теми като интернет тормоз и трансфобия (което си е направо напредък). А Той (Riley Wang) е мноооого хубав! Heart Eyes

Като текущи започнах на тяхно място:
- My Holo Love (2020) - корейски - актьорите са ми непознати, но на хартия звучи добре - https://mydramalist.com/32406-me-alone-and-you
- Shuttle Love Milelnium (2016) - китайски - по препоръка на Liu Ying -  https://mydramalist.com/20876-shuttle-love-millennium

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 20:51 от Роца

# 174
My Holo love го гледах, когато излезе - ок е, но не беше нещо много впечатляващо.

# 175
  • България
Liu Ying, твоя китайски няма да го гледам, щом умират и е минорен.
Обаче вече съм на 15ти епизод и гледам без да бързам.
Много добър засега.
Оказа се, че и тримата главни са живи след 100 години, плюс няколко второстепенни.
Актьорите без главния са много добре подбрани.

Първите вечери пусках корейския вампирски за лека нощ, но снощи ми се стори блудкав в сравнение с вуксията и спрях на първите минути.
Може би след 190 китайски сериала и няколко филма в числото, разбирам тяхното отношение към финала.
Обаче и с европейския си мозък, трудно си представям няколкостотин години с един мъж. Joy
Не съвсем на шега, казвам на домашния, че ако има прераждане, това ни е последното заедно. Bowtie

Към My Holo Love (2020) имам сантимент. Това беше първият корейски с малко фантастика, който гледах благодарение на pppqqq и въпреки че си давам сметка, че не е нещо особено, за мен е специален.
Така се прехвърлих на китайски и корейски сериали и окончателно зарязах блудкавите американски с един и същ рефрен - най, най, най-великият американски супермен спасява света...

# 176
  • Русия
Пак Богомчо се върна от армията, сладурското ми коте. Simple Smile Дано скоро се снима в нещо хубаво.

Master of my own все пак беше излъчена първата серия днес, чакам  превод.

И сега, и сега, какво първо да гледам: китайското дългоочаквано, корейското дългоочаквано или това, дето ми се мернаха няколко клипчета с готиното маце Ли Сонгьон - Shooting Star? И дано не се разочаровам в нито едно от трите.

# 177
Роца, My Holo Love на мен не ми хареса, но всеки си има вкус, на теб може да ти допадне, сподели после Simple Smile Интересно ми и да чета анализите ти Wink

Аз гледах доскоро корейския More Than Friends и за него ми беше последния коментар.
До средата беше интересно направен, започна в съвременността, но имаше на моменти сцени от миналото на главната, как са се запознали с главния в училище и какви са им били отношенията, което обясняваше ситуацията в момента. Розово, леко драматично, приятно…

Обаче актьорът в главната роля хич, ама хич не ми харесваше на външен вид - има едно такова дребно мише личице:

А втория дето се появи голям хубавец, но нямаше шанс…

…както се вижда и на тая много показателна картинка:

И като цяло ми стана супер предвидим от средата натам, то клише след клише. А и на мен винаги ми е жал за втория главен (както нееднократно съм споделяла Joy) и ми беше мъка да го гледам как търпи всичко…

# 178
Змейче, и моето мнение за More Than Friends е като твоето. Тръгна добре, но в един момент доскучава. И главният, и неговия "съперник" са членове на бой-банди, но вторият, Ким Донг Джун, има повече опит като актьор. В неговат група ZE:A има още двама доста добре изявяващи се като актьори - Им Ши Уан и Пак Хьонг Шик.

Naili, първите два епизода на Shooting Star бяха леки и забавни. Дано продължи така и да не забият в някакви драми.

И From Now On Showtime започна в комичния спектър. Пак Хье Джин е внук на известен шаман и вижда духове, които използва, за да прави магическото си шоу. Категорично отказва да поеме ролята на дядо си след неговата смърт, но май ще му се наложи.

А, ако на някой му се гледа нещо с повечко екшън може да пробва Again My Life. И Джун Ки е прокурор, но след като се забърква с един от най-влиятелните политици в страната е убит. Неочаквано обаче, получава втори шанс да се върне към живота и този път да се справи с противниците си.
До момента върви добре, достатъчно интензивно, без да разтягат излишни локуми. Българските буквички са на "малките вещици" и излизат до 2-3 дена след излъчването на епизодите.

# 179
  • пак на Рив Гош
Обаче и с европейския си мозък, трудно си представям няколкостотин години с един мъж. Joy
Не съвсем на шега, казвам на домашния, че ако има прераждане, това ни е последното заедно. Bowtie
Нали? Разнообразие си трябва Joy.
Аз си имам две Въпросителни в моя живот, за които много ми се ще да науча как биха се развили в някоя паралелна вселена/следващо прераждане... Само да не стане накрая като в стария разказ на Айзък Азимов "Ами ако?" - https://chitanka.info/text/1194-ami-akoy Joy

Змей, 2в1, аз пък харесах More Than Friends като цяло, и историята, и актьорите (дадох му 9*). Но аз си падам по такива бавни романси, дори и драмата не ме натоварваше особено (нищо, че бая си поревах).
А пък самият сериал е като "пощенска картичка" на Сеул Heart Eyes. Ако някой ден (надявам се, в обозримо бъдеще) затръгвам натам, пак ще го изгледам, за да направя програмата в кой квартал къде да се разхождам Joy

My Holo Love ми харесва след 3 изгледани епизода. Но аз пък имам (и малко професионален) интерес към big data, изкуствен интелект, роботи и т.н. И донякъде извратен вкус Wink (например, за мен A Piece of Your Mind е изключително добър сериал, а той беше завършен набързо и предварително поради липса на зрителски интерес - https://mydramalist.com/38491-half-of-half)

Shooting Stars, From Now On Showtime и Again My Life са ми в списъка във Вики, само чакам да се понасъберат епизоди (както и Business Proposal и Tomorrow), че да ги почвам подред на номерата Joy.

Общи условия

Активация на акаунт