Какъв крем за лице използвате? – 22

• 97 258
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Точно този на Сефора имам и аз в момента - не можах да го подмина, щото аз на нашата Амика вярвам безпрекословно Grinning Много се радвам, че се върна тук! Но си слагам и Олето на списъка с продукти, които бих опитала, макар, че в сандъка лежи още един неотворен ретинолов серум

В корейската козметика най-популярният продукт, който по описание е двойник на този серум на Шисейдо е този ужасно обичан Sulwhasoo First Care Activating Serum.

Преди години и Миша имаха такъв продукт със състав буквално изкопиран от Сулуазуто, на цена 2-3 пъти по-ниска! 3 опаковки от него съм употребила, а това са от безкрайно икономичните продукти, които не свършват!
MISSHA Misa Geum sul First Essence Booster 100ml

History of Whoo май също имат подобен (аз не съм спец в тази марка)

# 586
Завръщането на Амиката е благодат за доста от нас! И аз й вярвам! Hug
Agent, знам те, че си страстен почитател на Мишата, пък аз освен една MISSHA Time Revolution The First Essence, дето грам не ми допадна и MISSHA M Perfect Cover BB Cream на която не уличих цвета си и подарих друго не съм ползвала. Като веднага се поправям, че имам един страшно любим техен продукт, но пък моя номер е спрян от производство №25 на MISSHA Magic Cushion Cover Lasting SPF50+ PA+++.
Много марки и продукти ми се иска да ползвам, и имам една лоша черта, влизам в какъвто и да е магазин за козметика, скъп или евтин няма значение, но трябва да изляза с нещо. Трупам ли, трупам, че им изтекъл срока на годност на някои, защото съм забравила къде какво съм складирала. Тоя гъдел да си купя нещо го лекувам със строго въздържание, ама временно. За това, докато не изхабя наличностите, нищо няма да купувам. (Повтарям се, извинявайте!)
Та всичко споделено и препоръчано го запазвам в галерията за бъдещи покупки, благодаря ти за труда и снимковия материал.

# 587
Кремчетата на Olay ги продават и тук
https://beautyssima.bg/olay.html

# 588
Благодаря, titka Blush
Ще разгледам.

# 589
Благодаря, titka Blush
Ще разгледам.
Пинки, има ги в сайта на ttmarket.bg. Във Варна съм ги виждала в магазина за паралелен внос Born на ул. А.Железкова.

# 590
Пинки, има ги в сайта на ttmarket.bg. Във Варна съм ги виждала в магазина за паралелен внос Born на ул. А.Железкова.
Ха, Grinning ами то до нас това! Благодаря Хелия! Hug

Рано сутринта преди служебните ангажименти да почнат се разрових в този ttmarket.bg, но ми се струват нереално ниски цените на които се предлагат. На още един сайт ги открих www.beautyssima.bg, че и съставките са изписани. Има доста парабени и други кофти такива, но имат и с по-приятен състав. Ще ги проуча и съпоставя, има време.

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 08:56 от Pink Dress

# 591
Защо Light? С какво те разочарова Пола? Все хубави отзиви чета за нея и съм се настроила да купя нещо от нея, но си казах докато не изчерпя наличностите по шкафовете само най-небходимото ще се купува.
Продуктите и не са подходящи за суха, чувствителна и зряла кожа, Пинк. Или поне, каквото изпробвах - ниацинамид и продукти от розовата "Дифенс" серия.
Ефект положителен не видях. Ниацинамидът по принцип не ми понася и не ми се отразява добре, но нейният ми го хвалиха доста и реших да пробвам и него, за да съм сигурна, че непоносимостта ми не е от различното качество на различните марки. Ми, не. Същата работа - пресушаване, зачервяване на лицето и дребни воднисти пъпчици ми докарва. Дифенс кремът с физическа слънцезащита и антиоксидантният серум не ми допаднаха изобщо. Само посърнала, зачервена и лющеща се от сухота кожа. Кремът хем оставя кожата ми суха и раздразнена, хем при нанасяне стои плътен, лепкав и лъщящ. Доста неприятно усещане.
Неприятната химическа миризма на нейните продукти ме дразни повече и създава неприятно усещане.
И при тийна не видях особен ефект върху акнето от нейните неща. Доста по-добре е положението с продукти за младежка кожа на Клиник и Кларанс.
Още една колежка - 50+ изпробва продукти на Пола, уж все подходящи за зряла кожа, плюс хидратиращи серуми и кремове. Не повтори поръчката.

Няма как един продукт действа еднакво добре на всеки. Хайпът около марката е леко пресилен за мен.

Ретинол тази седмица сложих 3 пъти през ден и днес лицето ме боли и ми гори като охлузено. Ползвам от няколко зими, но не мога да нанасям ежедневно. Твърде бързо реагирам и не мога да привикна на ежедневна употреба. Не си и настоявам. И толкова ми е достатъчно за освежаване. Много момичета около мен изобщо не реагират на употребата на ретинол и мажат ежедневно и целогодишно. Всъщност, май само аз реагирам така.
Трет 0,5% взех преди две седмици, но не съм отваряла.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 08:50 от Light Beam

# 592

Трет 0,5% взех преди две седмици, но не съм отваряла.
Така като те чета недей и да почваш.Най-много с 0.25% опитай.А ретинолът го разреди на всеки 4-ти ден.

# 593
^^^ да, и си вземи и бакучиол, ако нямаш някъде из запасите.

# 594
  • Някъде там
Темата е за кремове, но да попипатм и за околоочните, използвате ли такива или смятате, че са мит и стандартия крем го нанесяте около очите?
Вчера една позната ми каза, че си харча парите на вятъра и нямало смисъл от такива кремчета Dizzy Face.

# 595
  • София
Искрица, кажи на познатата да се грижи за собствените си пари, а не за чуждите.
Околоочните кремове имат допълнителни съставки и са разработени за тази зона. Там кожата е по-тънка, суха, уязвима. Така че разлика има и има смисъл от различен крем. Аз лично ползвам задължително.

# 596
Искрица, кажи на познатата да се грижи за собствените си пари, а не за чуждите.
Околоочните кремове имат допълнителни съставки и са разработени за тази зона. Там кожата е по-тънка, суха, уязвима. Така че разлика има и има смисъл от различен крем. Аз лично ползвам задължително.

Подкрепям напълно!

# 597
По принцип лекар дерматолог ми беше казал същото за околоочните кремове, че са по-скоро маркетинг, но на мен това ми е слабото място на лицето и предпочитам целево да третирам кожата там. Веднъж - два пъти ми се е случвало да се намажа с околоочния по цялото лице - консистенцията наистина е различна и лъщя. А това че кремът за цялото лице става и за околоочната зона може би наистина е вярно, но аз самата се чувствам по-комфортно да е друг.

Същият дерматолог ми беше обяснил, че смисъл от специални анти ейдж кремове няма - по-скоро хидратация с хиалуронова киселина, серамиди за защита (тук тя препоръча Серамед) , слънцезащита, а с времето добавяне на витамин Ц и ретинол.

# 598
  • SF
От няколко дни към грижата за околоочния контур добавих и серум с кафеин - 5%. Нанасям сутрин и вечер под околоочния крем на NUXЕ.

# 599
А от стандартните серуми, например пептиден или с ХК слагате ли на около очната зона? Аз си правя експеримент в последно време. Имам един много хубав хидратиращ серум на Лоджикали и го нанасят и там, за сега нямам проблем.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 12:43 от Viktoriai

Общи условия

Активация на акаунт