🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 570
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна и...духом на Босфора
Белята джанъм,Ади иди и ти в Балат,чунким намериш Лялели сокак😃😃😃😃,😂Или пък древният Константинопол😂..

Да са живи и здрави нашите Топ именнички Белята,Пина и Добруджанка!Целувам ви и ви обичам,радостно ми е в сърцето,че ви познавам!😘😘😘

Другия път,аз Белята и аптекарката Ши ви предаваме ДиректнУ ут улица Лялели,ей тъй международно ще се включим,нъц- нъц😂

Тедамарс, благодаря ти душе за насокитИ за кафенето🌷

Да,Фиорчето е в Истанбул,ето точно на 15 април е блясъка им и до към 20 април може също.

Като казах 15 април,нъл знайтИ колку либя Саръйера,❤️💜❤️и къщата от Ашкъмемнуту.
Е,анджак на 15 април,петък,Къванч Татлъту стана баща на момче,Курт Ефе,съпругата му Башак го дари със рожба,която и двамата очакваха дълго време.Да са живи и здрави тримата!Иншаллах!

Моля,и аз съм Котколюбител,и Розичка днес има имен ден,моля и за мен снимки!❤️

Едит:❤️И Аспиринка Драгимирова да е честита,Ами с нейните дюкяни и Султан ханъми да ни омайва я забрайФ,зло да я забрави!🌷и нея я познавам🤗

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 16:06 от redemi

# 556
  • Варна
Емка, то дето ще търсим улица Лялели, ами трябва и Босфора да се види от там.
Скрит текст:
И задължително си вземи очилата - идиотки за репортажите. Още по-идиотските физиономии и говор ш'ги напасвамИ на място. Кат' сА има НАВПОДпредвид колко Й трудна задачата, няма да е проблем да ги дУкарамИ. Ут зор...
То ощИ квартал Фатих нИ смИ намерили... сЯ улици и БосфУри. Не е лесно! Пак ш'сА ходи, явнУ!

Благодаря за поздравите! Честити да сте всички! Цветно и весело да ви е!
Скрит текст:
Имам си и малки именничета аз у дома... И двамата празнуват днес. И дофтура, да н' сА чувства пренебрегнат, рекУхмИ, че Й на димитрУвчитУ кръстен.

Тази година много закъсняха лалетата. Ама пак след 20-ти няма да е много красиво вече. В нашата Морска градина също е доста цветно, та понапълних очи онази вечер. Но не е същото, де.

# 557
  • София
Да са живи и здрави малки и големи именици! Flowers Hibiscus И котешките също! Wink

По отношение на фотошопа:
Скрит текст:

И един подарък за Танчето:

Едно време бяха малко по-шарени и цветни. Учудих се, че вместо да ги освежат, са ги боядисали в по-безлични цветове. Ето стара снимка в доста сиво време:

А котето е чудно! Благодаря! Heart

# 558
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Беличке, да ме извиняваш 'ногу 🥴❤️
В почивката бързах акъл да дам, че света ще се свърши иначе, и те...
Честит празник вкъщи на всички, много да сте здрави и щастливи! 🌷
И на Асамарис честит празник, както и на всички дето не ги знаем, че празнуват 🌺

Балат е много приятен, и не отнема много време. Атмосферно е. И двата пъти когато ходихме до Св. Стефан обикаляхме. Има и джамия с гледка и хубав двор, но не стигнахме до нея. Като пуснат трамвая ще стане пренаселено, не че вече не е.

Странно, че никой не се похвали с ходене до Гьозтепе. Там лалета бол и е много красиво
https://www.instagram.com/p/CcbE9Lor7so/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

# 559
  • София
Странно, че никой не се похвали с ходене до Гьозтепе. Там лалета бол и е много красиво
https://www.instagram.com/p/CcbE9Lor7so/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Еха! Красота!

Много приятен парк е! Предполагам, че когато цъфнат розите и в розариума ще е много красиво.

# 560
  • Варна
Гьозтепе беше в плана, ама пусто... лалетата бяха на друго мнение.

Трамвайчето е много готино. Линията е една чиста, като оазис покрай брега. На фона на прашната (или поне аз винаги съм я възприемала така) улица, по която вървят автобусите (основна причина да ги избягвам и категорично да предпочитам корабчето по линия Халич) е много симпатично. Надявам се скоро да пуснат линията в нейната цялост. Малкият (тъй, де... баткото) си заплю пътуване и по нея.

Балат и района между Топхане и Галата порт ще се обикалят... Гьозтепе може да се види и по друго време. Просто сега нямаше да е удовлетворяващо.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 20:36 от beljata

# 561
Понеже виждам, че сте наясно - има ли как някъде онлайн да се види разписание и цени, или още е рано, предвид, че все още предстои подновяването на курсовете? Пробвах в БДЖ, ама...какво да говоря, сайт и чуд...

Ами, за сега нямат нищо на сайта. Което, мисля, не е учудващо Simple Smile като си ги знаем нашите чиновници. Преди пандемията не можеше да се купят билети онлайн и трябваше да се отиде на място на някоя гара. Най-добре на Централна гара в София, защото само там можеше да си избереш купе според наличните. Надявам се сега да го направят по-човешки. Във всеки случай аз следя темата и ако излезе нещо ново - ще пиша тук за интересуващите се

# 562
  • Бургас / UK
Беличке и другите празнуващи ,да сте живи и здрави и много Истанбулски сокаци да оминдосате Flowers Hibiscus

# 563
Answer 42, в петък звънях къде ли не, никаква информация ( БДЖ нац. телефон, жп бюро между. билети ,министерството на транспорта ).
Честит празник на всички именици!

# 564
  • Sofia
И какво се оказа – уж кОтки, пък кИтки...  Smiley
Да сте живи и здрави, всички празнуващи и да пътувате, където ви душа иска! Cocktail Nature Sun With Face Flowers Rose Animal Cat2

# 565
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Понеже виждам, че сте наясно - има ли как някъде онлайн да се види разписание и цени, или още е рано, предвид, че все още предстои подновяването на курсовете? Пробвах в БДЖ, ама...какво да говоря, сайт и чудо...
Майка ми звъняла, служителката не знаела, че тръгват април, казала й края на май. Учудила се. Билети само от гарата - в случая София, Пловдив или Стара Загора. Толкова с информацията.

Да, прашна е улицата, задръстване има редовно и автобусите са миризливи в тази посока. Корабчето е супер, стига да се съчетае плана спрямо него като време и на връщане слизане в Юскюдар, например.

# 566
  • София
:Аз като гледам колко сме мераклиите за този влак, два вагона няма да ни оправят:laughing:
Направо да пускат цяла композиция с 5-6 вагона:joy:

# 567
  • Sofia
Аз там зареждам стикера, скоростта е ограничена на 30км/ч, но трябва си внимание. Пресича се тук преди кабинките, че после има мрежа между платната. Ако ще купувате стикер носете паспорта и талона на колата, заредете си с необходимите лири за пътуването - около 24 лири в посока. Ако ще минавате по мостовете или  тунела към Азия ще ви трябват повече.

Благодаря Ви!
При закупуване на нов стикер от тази бяла сграда на магистралата искат минимум 150лири.Инфо от миналата седмица

# 568
  • Варна
Винаги е имало минимална сума при закупуване на стикер. Преди 2 седмици придружителите на приятелите ни купиха стикер за 100 лири. Самият стикер беше 7.50, по спомени, и останалото - депозит. Напълно възможно е вече да е 150 лири, като и стойността на самия стикер да се е вдигнала малко. За съжаление опитите да намеря актуална официална информация за тези неща във времето са се увенчавали с неуспех, та разчитаме на споделеното помежду ни.
И ако в бялата сграда при Одрин искат толкова, би трябвало и в тази при Истанбул да е същото, защото това са офиси на Ptt... Но винаги имаме едно на ум, че може да има промени. Там в момента всяка цена е предпоследна.
И точно затова още повече ме е яд на ДСК. Човек наистина не може да разчита на кеш, защото няма как да предположи колко ще му е необходим...

Edit: Стикерът е бил 15 лири. По-нататък давам повече подробности.

Последна редакция: пн, 18 апр 2022, 11:23 от beljata

# 569
Нашата екскурзия приключи успешно след 7 часа на границата вчера. Беше убийствено, което се допълни и от лошото време.
* Хората, които пътуват организирано с автобус е хубаво да знаят, че тоалетна на границата има чак преди БГ, която работи с монети от 1 лев. Трябва да имате достатъчно храна и вода, защото няма откъде да се купи.
В парка Емирган тоалетната е с монета от 1 лира, ние ползвахме картата за градския транспорт,с нея съдействахме на половината автобус, които нямаха дребни.
И една гладна катеричка от мен е парка Емирган.

Общи условия

Активация на акаунт