🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 737
  • 761
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Много благодаря!
Дано, чакаме ги от 2 години 😊

# 211
Не се отчайвайте, имате реален шанс да видите цъфнали лалета този уикенд Wink

Ако се съди по тази снимка, с която една агенция си рекламира екскурзията за 08-10.04, трябва доста лалета и зюмбюли да има вече Laughing
Скрит текст:
Преди малко ми излезе реклама във ФБ. Но това е от минали години, нали? Въобще не ми се вярва сега да има същия килим, само не разбирам защо лъжат хората...

# 212
Viliianka, жива да си! Hug
Не толкова заради мен (аз съм ги виждала 2 пъти в цялата им прелест), колкото заради моята спътничка, която има голямо желание да види лалетата и вече 2 г пандемията проваля плановете ни.
Освен Емиргян и Гюлхане, другите планирани обекти са традиционни: историческия център, Долмабахче, Таксим с Истиклял и кулата Галата, разходка с корабче, Сапфир, Св. Стефан, Балат, Пиер Лоти... А, и съботния пазар в Бакъркьой, ако има време. Не съм направила прекалено амбициозна програма, стига като за първо тридневно посещение.
И ние тръгваме в малките часове на 8.04.
Обещавам снимки! Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 16:05 от daniela.qnkova

# 213
Здравейте момичета,
Сега доколкото разбрах е Рамазан. Има ли някакви особени моменти с хранения или нещо друго, с което да се съобразим като ходим този уикенд ?

# 214
  • Бургас / UK
Здравейте момичета,
Сега доколкото разбрах е Рамазан. Има ли някакви особени моменти с хранения или нещо друго, с което да се съобразим като ходим този уикенд ?
Това да не ви притеснява. Заведенията работят и са пълни с хора , няма проблем .

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 21:53 от *Чефи*

# 215
Относно плащанията със карта в чужбина поне моя опит е показал, че винаги е хубаво да се плаща във местната валута, а не в евро.
Когато е в местна валута например лири банката извършва плащането от вашата левова сметка като превалотира директно по-курса на лирата при мен в Уникредит почти винаги е бил като на БНБ. Когато посочите плащането да стане в евро се получава двойно превалотиране първо от вашата левова сметка в евро  и после в лири.
Мисля, че горния казус е точно такъв понеже плащането е трябвало да стане в Евровата равностойност на лирите за нощувката.

# 216
  • Бургас
Здравейте! Заслужава ли си вечерна разходка с корабче по Босфора? Хареса ли ви, 40 Евро ни е цената с вечеря.

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 16:04 от mle4ko

# 217
  • София
Здравейте, имам нужда от вашите препоръки Innocent
Планирам оперативна манипулация на малкия ми син в Истанбул и се опитвам да измисля най-безболезнения начин за прибиране в БГ. С кола и автобус ми е ясно. Интересувам се за пътуване със самолет и в предвид местоположението на новото летище съм .....объркана Rolling Eyes
Болницата се намира в квартал Bahçelievler. Как най-лесно се стига от летището до там?

# 218
Здравейте, имам нужда от вашите препоръки Innocent
Планирам оперативна манипулация на малкия ми син в Истанбул и се опитвам да измисля най-безболезнения начин за прибиране в БГ. С кола и автобус ми е ясно. Интересувам се за пътуване със самолет и в предвид местоположението на новото летище съм .....объркана Rolling Eyes
Болницата се намира в квартал Bahçelievler. Как най-лесно се стига от летището до там?
За най-безболезнен вариант говорете с болницата, те предлагат транспорт обикновено. Или такси в краен случай. Успех!

# 219

Най-накрая,благодарение на Лора Найденова,попаднах на перфектно приготвени кюнефе(с каймак) и катмер,а комбинацията им с дондурма беше просто великолепна 🥰😍 За мое огромно съжаление, обаче,салепа не е моята напитка 😕

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 16:45 от bubsan6

# 220
  • Варна
Виаленд работи ли?
Аквариумът е в Мол ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където е и Леголенд?
Има ли удобна локация на хотел и удобен транспорт до тези места + Синята джамия, Босфора.
Има ли как да се избегне придвижването с кола или за някои от тези места даже би било по-удобно?
Притеснява ни паркирането за това ми се иска да уредим придвижването по друг начин.
Благодаря!

# 221

И по улиците всеки ден засичаме поне петима с ринопластика или присаждане на коса. Някаква мода?
От години си е това. Ниски цени на пластични, очни и не само операции привличат много клиенти от къде ли не.

# 222
  • с трима мъже :)
Не мисля, че са им особено ниски цените за ринопластиката. Но това е за друга тема.

Пишете, моля, ако сте посещавали Пеещите фонтани, Делфините и Сапфира самостоятелно, а не с организирана екскурзия, да зная как става. Аз успях да проверя по сайтовете малко цени и май си излиза по-приятно с организирана екскурия, да не мисля за нищо и да си ме разкарват. По сайтовете, където рових, си е скъпо - може би попадам на тарифи за туристи, не зная.

Да мине това лято и от есента си пипам мъжа и децата и тръгваме сами да си обикаляме, даже няма и да питам нищо - каквото, където, както намеря, където попадна - просто ще се наслаждавам на града и неговите улици Simple Smile

# 223
Не мисля, че са им особено ниски цените за ринопластиката. Но това е за друга тема.
Ниски за арабистанския и всякакъв друг свят, самолети от където кацат през пет минути.
За останалите неща Сапфир и т.н. има доста писано в първи пост.

# 224
  • Бургас / UK
И аз забелязах доста с лепенки по носовете и поне 30 мъже с бинт отзаде на главата, а на кубето намазани с нещо 😀 Чудех се какво е това нещо, мъжа ми вика , че са си присаждали коса, но аз не му повярвах , а е бил прав 😀

Последна редакция: вт, 05 апр 2022, 21:35 от *Чефи*

Общи условия

Активация на акаунт