🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 732
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
А как ги познавате? Лошо са направени операциите и им личи?

Чефи писа и разбрах. Joy

galaBG, Пеещите фонтани са далече и за начинаещи може би е по-добре да е организирано. Обаче Сапфир е много лесен. Вчера показаха снимка на билет - 80 лири за терасата + 4Д киното. А от Лалели, където настаняват агенциите до Сапфир се ходи с метро за 60 стотинки. Метрото има станция в самия небостъргач. Май беше на ниво -3. Спирката е 4Левент.  За 10 лв ще отидете, ще гледате и ще се върнете. Едва ли от агенцията струва толкова. Wink

# 226
  • Варна и...духом на Босфора
И аз забелязах доста с лепенки по носовете и поне 30 мъже с бинт отзаде , а на кубето намазани с нещо 😀 Чудех се какво е това нещо, мъжа ми вика , че са си присаждали коса, но аз не му повярвах , а е бил прав 😀
Като прочетох- отзаде😁 ми изникна друга асоциация 😁.
Танче😊

Беличке,
От КеюВитИ на Темза изискват Ти! Като морско чадо,живеещо до Sea garden и окъпано от слънцето на Галата,Съвсем точно да Определиш вида на плавателния съд,щото Не е шега работа,туй!😁

Мисля,че "плющят" в Свещения месец е неуместно да се изрича.

Има един Абсолютен Хитдесерт сега в този период и това е Гюлляч!
Силно препоръчвам,и може и кори да продават даже,че и в домашни условия да се направи 😊

# 227
Здравейте. Трябва да отида до един магазин в азиатската част и в Moovit ми го дава най-удобно от пл. Таксим с това превозно средство (прикачвам снимка). Какво по-точно е автобус - спира на определени спирки, микробус - като му махнеш или…  Не съм пътувала никога с него и не съм наясно. Някоя дама, ако може да сподели. 🤗

# 228
  • Варна
Като заговорихте за плащане с карта - винаги досега това е бил най-изгодния начин за нас,....но преди малко ми изтеглиха депозит за един хотел в Истанбул - по 0,1407лв я смятат по безкасовото плащане от ДСК, никога не е била такава разликата между офиц. курс на БНБ и този в ДСК - почти 2 стотинки Shocked За сума от 28 евро разликата в мой минус е 10 лева.....Имате ли и вие такива наблюдения? Та в бюрото, откъдето днес ММ купи лири, ги продават на 0,135.

Не знам какво се случва днес с превалутирането на ДСК. До снощи всички плащания са ми блокирани на курс под 12.3 ст. за лира. Днес е над 14 ст., при положение, че курс продава на бюрата е почти няма промяна. И аз почти нищо не плащам в брой и досега винаги е било изгодно... буквално до вчера. Сега ми е по-изгодно да сменя пари тук. В бюрата евро се купува за около 15.5 лири, та даже и така ще ми дойде на 12.7 ст. за лира.
Не съм гледала за нови тарифи на банката, но нови условия от 5-то число на месеца не съм и очаквала.
Колкото до "официалния им фиксинг", той и вчера е бил над 14 ст. за продава (безкасово), ама горе писах на колко са ми минали плащанията...
И миналата седмица, когато са ми отчетени плащанията в Одрин, и сега, до вчера вкл., фиксингът им е много над курса, по който са превалутирани. Имам спомен, че и преди съм гледала и не се превалутира по този фиксинг, а по някаква междинна тарифа между двата курса. Каквото и да е, това днес е напълно необяснимо. Има такси, които могат да въведат, но курс над всички възможни чейндж бюра е пълно безумие.
Ще видим как ще продължи...

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 11:20 от beljata

# 229
Имам едно питане
Каква е таксата за небостъргача Сапфир и включва ли 4д полета?

# 230
Имам едно питане
80 лири с 4 Д

# 231
  • Варна
Имам едно питане
Снощи написах цените...

# 232
Ами гледката не е от най-приятните и точно тази думичка за мен най-добре я характеризира. Включително и огромните опашки пред общинските каравани за храна.

Възможно е ДСК да са въвели такса превалутиране, която да е скрита вътре в сумата. Пощенска са така - 2%.

# 233
  • Варна
Възможно е ДСК да са въвели такса превалутиране, която да е скрита вътре в сумата. Пощенска са така - 2%.
Тъй, де, ама тук е 15% разликата между курса, на който са ми превалутирани плащания, минали на 4.04. и тези, отчетени на 5.04.
Включително суми, които бяха блокирани на курс 12.3 ст., сега вече са осчетоводени на над 14 ст. Всичко, що е минало на 5.04., е под ножа.
Апропо, в Тарифата им плащане на ПОС в чужбина продължава да е без такса
 Няма и никакви новости. Последните промени в таксите им са били на 28.03. и предстоят нови от 1.06., но и там не видях нещо в тази връзка да ве променя. Във вторник нови, неизвестни никому тарифи...
Ядосах се! Днес плащах много, а има е неотчетени от вчера неща, които са минали днес. С доста пари са ме жилнали... 15% не са малко... Ще ходя да се разправям, ако не ми отговорят скоро на вече написаната жалба.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 01:21 от beljata

# 234
Сподели, моля те, резултата от жалбата след като го получиш.
Fancy, тук не става въпрос за такса за превалутиране, а за възможно най-дървения курс, който си е разписа и в тарифата, но просто цялата тази работа е много странна така изведнъж....

# 235
  • Бургас
За Истанбул ще ми трябва ли HEZ код ?

# 236
За Истанбул ще ми трябва ли HEZ код ?

Вече не, само маски в общественият транспорт останаха.

# 237
  • Пловдив
Ние тръгваме в 4 часа сутринта.
Предполагам, че за обяд ще пристигнем. Програмата ни е да посетим Сапфира и после лалетата, но...
Да попитам какъв е този полет 4Д?
Били сме в Дубай на кулата и беше страхотно!
Предлагаха снимки за спомен и сувенири.
Там на Сапфира има ли сувенир с кулата?
Взела съм лири да има, картата и евро да има пък ще видим.
Много съм романтична и чакам да видя Босфора и корабчетата, тези Принцови острови и др.красоти😊
Стягам куфара и... 🚍

# 238
Гладни да не отварят този линк. 😉 😜

https://www.instagram.com/reel/Cb-2AEvD1GG/?utm_medium=copy_link

Ей, много им се ядосах на ДСК.
Още след Нова година вдигнаха таксите за теглене, че и пенсионерските карти не пожалиха. 😈 👿 👿

Чудя се как ли са ПИБ, имам и тяхна карта, макар че на нея друга й беше целта.

# 239
  • Бургас / UK
Пепелче, аз съм с ПИБ и нямах проблем с картата, смисъл на 0,12 ст ми превалутираха покупките. Периода беше 28.03-31.03 ., след това незнам . Другия път ще стане ясно 😀

Общи условия

Активация на акаунт