🌷Истанбул🌷 [тема 57]

• 44 705
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
  • Димитровград
Пиб имат 0,25% такса превалутиране или 25 стотинки на 100лв.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:14 от papaone

# 241
  • Бургас / UK
Аз нямам такава такса за превалутиране на ПИБ.

За сметка на това се наложи да тегля пари и за 1000 ТЛ имам такса 7лв. 😀

# 242
сега погледнах извлечението по картата си, всичките ми плащания са по курс 0.121 и нямам други такси

# 243
The Invisible коя банка?

# 244
  • Димитровград
Аз нямам такава такса за превалутиране на ПИБ.

За сметка на това се наложи да тегля пари и за 1000 ТЛ имам такса 7лв. 😀
Не се вижда на картови авторизации, а на сметки \ отчети\Blush

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 15:38 от papaone

# 245
Банките се уплашиха, че много ще забогатеем. 😈 👿 👿
Тук следват нецензурни изрази.... много на брой. 😉 😜

И ето ви снимка на опашката пред хотел Пера Палас, заради наскоро излезлия Интернет сериал Пера Палас.
Разглеждат (все още безплатно 😂) стаята на Ататюрк.
Снимката е от вчера, от мой приятел.

Радвам се, че съм го видяла в едни по- добри времена и се насладих на спокойната и сякаш застинала във времето атмосфера в лобито  и даже успях да се фотна пред  известния асансьор (също герой във филм 😀).

# 246
  • Бургас / UK
Папа, точно на сметки/отчети правя скрийншот.

Вижда се и 7 лв таксата за теглене . Сега погледнах в това което си качил за тази такса .
И там пише, че за плащаме на ПОС терминал в стана извън ЕС няма такса .

# 247
  • Димитровград
Чефи, виж над последната ми снимка има едно редче за превалутирането. Може картите да са различни, това е за дебитна виза.

# 248
# 249
  • София
Чефи, кредитните карти имат такса превалутиране. За дебитните не съм се интересувала, но няма логика да са пощадени. Ето един скрийншот и от мен, макар и да е от Сърбия и Хърватска:

Скрит текст:
.

Вижда се как след всяка една платена сума има взети стотинки. Имайки предвид, че извлечението е от миналата година, сега стотинките сигурно са повече.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 12:29 от Тaня67

# 250
  • Бургас / UK
Танче, моята е дебитна и никога съм нямала тази такса за превалутиране… Удържат ми само 7-8 лв всеки месец за пакет услуги. И като превеждам пари в друга банка има такса 1 лв. И това е всичко. Онзи ден , за първи път, си проверих баланса от банкомат и ме “заколиха “ с 1 лв 😀 Това са единствените такси , които съм забелязала , че ми удържат . Картата я имам от 20 години, но последните 5-6 я ползвам по-активно.
И да не е само карти-марти , качвам една снимка от Истанбул.

Познайте от къде е 😀
Ейй, след снощи си казах , че повече няма да пиша в тази тема , ама на, на сърце ми е 😊

# 251
Я да ви сложа една рецепта за гюлляч от Тюркян Севен.
Аз няма да си правя, щото пазя поведение за по-нататък. Grinning

# 252
От група във фейсбук ви нося нещо важно, ако вече не съм закъсняла.

# 253
Здравейте, в района на Лалели има ли къде да си направим PCR тестове в събота или неделя?
Благодаря предварително! 🙃

# 254
  • София , Монтана
Здравейте, чета ви от много време ,но до сега не съм писала в темата. До сега съм ходила два пъти и съм посетила доста от местата за които пишете. Благодаря за всички насоки които давате,но искам да попитам може ли да ми препоръчате ресторант на моста Галата . До сега не сме сядали да вечеряме там ,а всеки път ги гледам. Ние утре заминаваме и се надявам да ни е хубаво времето. Нашият план е следният: като пристигнем ще посетим пазар който е близо до хотела в който ще ни настани агенцията ( няма да сме в Лалели) . След това ще хванем трамвая и ще идем до Капълъчарши, синята джамия , света София. След това ще идем до Таксим , кулата Гала и след това разходка с корабче и накрая вечеря.
Ден 2 : Пиер Люти, Свети Стефан , Балат, Долмах Бахче , Емирган и Сапфир. И благодарение на вас зная с какво да пътуваме.

Общи условия

Активация на акаунт