Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 14

• 53 140
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Има и една под Валентината с доста сериозни цени. Води се реставрация на стара къща и изобщо явно ще става хит това. Също и т.н. сграда Комбина в близост до Петте Кьошета. Не ги знам точно колко им е цената на квадрат, но са си височки. Картофената къща си е престъпна схема буквално.
П.П Нормално е да има някаква разлика между кварталите, но не и няколко пъти. Поне не беше нормално в миналото. Явно обаче пазара си диктува и интересът към Идеалния център е много голям. Странно на фона на толкова мнения и тук и къде ли не, че Центъра е недолюбван.

# 241
Много е западнал центъра напоследък!!!Чудя се каква е тази мания за жилище в идеалния център,на космическа цена.Тесни западнали улици,пълни с дупки,няма места за паркиране,въпреки синята зона.Какви комуникации има толкова,освен една морска градина  в близост-за разходка и плаж и няколко ресторанта.
Вчера обикалях уличките в Гръцката-толкова разбити улици не бях виждал,а и скоро не виждам да се ремонтират.Казаните за боклук бяха препълнени и преливащи с боклуци.Недопостимо е това,все пак си плащаме данъците.
Наблюденията ми са ,че в последно време хората инвестират предимно в широк център-Зимно,Лятно Тракия,Победа,Гранд Мол .Поне там цените са все още нормални.Строят се нови сгради,има подземни и открити паркоместа,гаражи.В близост са Мол,училища,детски градини,хипермаркет и т.н,а центъра е само на 2 км.

# 242
  • Варна
Каква Морска градина, какво пет лева. От кучкари, тротканеткаджии и велосипедести не можеш спокойно да се разхождаш, ако си с малко дете се оглеждаш като идиот. Какъв е смисъла от такава разходка, да си тръгваш с главоболие? Или пък долу на алеята до плажа с автотрафика? Или кучешките лайна навсякъде? Мерси...предпочитам да карам 30 минути до Балчик, имат километрична перфектна алея до морето. В този ред на мисли не ми пука за комуникациите на прехваленият център. Това, че някой си се мисли за голям финансов гений и го кара по инерция и харчи непотени пари не бива да ви подлъгва.

# 243
Много е западнал центъра напоследък!!!Чудя се каква е тази мания за жилище в идеалния център,на космическа цена.Тесни западнали улици,пълни с дупки,няма места за паркиране,въпреки синята зона.Какви комуникации има толкова,освен една морска градина  в близост-за разходка и плаж и няколко ресторанта.
Вчера обикалях уличките в Гръцката-толкова разбити улици не бях виждал,а и скоро не виждам да се ремонтират.Казаните за боклук бяха препълнени и преливащи с боклуци.Недопостимо е това,все пак си плащаме данъците.
Наблюденията ми са ,че в последно време хората инвестират предимно в широк център-Зимно,Лятно Тракия,Победа,Гранд Мол .Поне там цените са все още нормални.Строят се нови сгради,има подземни и открити паркоместа,гаражи.В близост са Мол,училища,детски градини,хипермаркет и т.н,а центъра е само на 2 км.
Още преди 10 год около лятно Тракия нямаше къде да се паркира и всичко беше леш. Сега има 20% поне повече блокове.

# 244
  • Варна
Vgi, как варират цените за Зимно Тракия и Гранд мол?

# 245
Здравейте, варненци (и кандидат варненци като мен) Simple Smile
Не знам дали тук е подходящото място да попитам, но ще пробвам.
Със съпруга ми сме от София, но не искаме да живеем там вече (работим дистанционно). Искаме да сме близо до морето и от морските градове харесваме най-много Варна. И в момента прекарваме много време тук, но нямаме собствено жилище. Търсим двустаен/тристаен до 100 кв. Поне едно парко място открито или гараж би бил голям плюс и ни е важно. Искаме да има изглед към морето и да е близо до плажа. Не държим на близост до център или нещо друго. И двамата сме шофьори. За момента нямаме деца, планираме да ползваме имота 5-6 месеца годишно с тенденцията да се превърне в постоянно жилище т.е. в дългосрочен план близостта до ДГ/училище би била голям плюс. Предпочитаме да е ново и обзаведено или с базово обзавеждане (да не започваме от шпакловка и замазка).
Можете ли да ми препоръчате в кои квартали да търсим? Качествени строители, евентуално коректни брокери?

ПС всички изисквания са пожелателни и може да се направи компромис без близостта до морето и гледката Simple Smile

Благодаря на всички отзовали се!

# 246
  • Варна
кв.Бриз отговаря на повечето ви изисквания и най-вече на основното да има близост и гледка към морето.

# 247
  • Варна
Също така и Виница. Ама кажете бюджет защото така няма смисъл.

# 248
  • при Arctic Monkeys
П.П Нормално е да има някаква разлика между кварталите, но не и няколко пъти. Поне не беше нормално в миналото. Явно обаче пазара си диктува и интересът към Идеалния център е много голям. Странно на фона на толкова мнения и тук и къде ли не, че Центъра е недолюбван.
Недолюбван, ама който има пари, няма да купи във Владиславово. Особено с инвестиционна цел. Там няма и къде да се строи повече, така, че цените ще си останат високи според мен.

# 249
  • Варна
Карма, досега не съм останал с впечатление да не можеш да си правиш сметката. Какво каза сега с тая инвестиционна цел? Какво значение има къде е обекта щом ВНИ е по-висок процент. А, това не е точно там.

# 250
Недолюбван, ама който има пари, няма да купи във Владиславово. Особено с инвестиционна цел. Там няма и къде да се строи повече, така, че цените ще си останат високи според мен.

Така е, скъпото все е недолюбвано.

# 251
Чайка и Бриз отговарят на исканията на кандидат-варненците. Високите блокове в края на бул.Левски към Чайка също.

# 252
  • при Arctic Monkeys
Казвам, че ако имам една много голяма торба с пари, ще си купя имот в стара, красива,  реставрирана сграда в идеален център. Ей така, за кеф. Под наем ли ще го давам, или ще седя на терасата и ще зяпам, няма значение. Тъй, като нямам, купувам по кварталите : ). Цената е това, на което нещо може да се продаде. Щом се продава на 3к, значи цената му и 3к...
По въпроса за високите блокове в Бриз- никога не бих живяла в такова нещо. Сто апартамента на етаж, сбирщина от всякакъв контингент, повечето неизвестен, а от наличните събират високи месечни такси. Огромни сгради, плеснати там където трябва да са ниски сгради, унищожена зеленина.....

# 253
Можете ли да ми препоръчате в кои квартали да търсим?
ПС всички изисквания са пожелателни и може да се направи компромис без близостта до морето и гледката Simple Smile
Ама кажете бюджет защото така няма смисъл.
Именно, и аз си мечтая за тези две неща ноо Те в комбинация = висока цена.

Друго, което съм го обсъждала преди години с позната дама която търсеше офис във Варна.
За да виждате морето трябва да сте на висок етаж/ или висок квартал Simple Smile Както са казали Пенко и Мъжа с пушка - Бриз и Виница
Ако не ви бяха важни и екстрите които са нужни когато има деца - може да търсите и по протежение на морето - от сп. Почивка , Траката, Св.св. Константин и Елена, Кабакум
в кв. Чайка ( където има училища и ДГ ) само от високи етажи може да имате гледка.
Примерно: На бул. Левски под Паметника има много строежи - високи големи обекти, Симфония ( само на вторичен пазар);  Панорамата на Планекс

Пак зависи и какво възприемате като "близост" до морето - живея в Гръцката махала на 600м от морето ( виждам едно малко ъгълче море м/у сградите, но само ако няма листа по дърветата Wink ), но на градския плаж не плажувам, качвам се на колата за да пътувам примерно до св. Константин и Елена и това ми отнема 20 мин. при летния трафик в час пик може и повече. Приятелката ми се спуска от Виница ( удивителна морска панорама пред тях ) , която е на 4-5км. за под 10 минути.
Но пък на мен ми е кеф сутринта да започна деня си с разходка по морската градска алея.

# 254
Галата, Аспарухово отговарят на изискванията. Хем са и по-спокойни и по-евтини.
Спортна зала някакъв по-висок етаж също.
Абе те, че скъпите райони са недолюбвани едно на ръка. Идеалния Център обаче масово е по-недолюбван, Или поне така твърдят повечето.

Общи условия

Активация на акаунт