Пролет китна е дошла, растат ДЕКЕМВРИйските деца! (Тема 3)

• 21 083
  • 817
  •   1
Отговори
# 735
  • до най-прекрасния мъж
Фейри, спрямо 4:30 е доста по-поносимо. Спи, как да не спи, ама аз лягам с нея, тоест с кокошките в 19:30, иначе заспивам към 21.30. И като спи дневни, пак лягам. Не спя, но лежа, че още ме търси. Кафето, иначе, пооправя нещата.
Габи, според мен също оправи дозата на млякото. 30 мл=1 м.л. Дано се оправи и прояде. Мария също прави номера понякога. Миналият ден тръгна да оставя 100 мл мляко от 190 точно на вечерното хранене. Бута, плюе, прави пфуу с устата. Накрая го стоплих малко още и го изпи, но с 300 зора.

# 736
Fairy между 120 и 150 мл, през нощта около 100. Пробвала съм да давам 180 с идеята да се засити повече и да яде по-рядко, но не иска да ги изпива. Бута си шишето и отказва дори след оригане и малка почивка да го допива

# 737
Жожи, няма изтласкване. Единственото, което трябва да направи бебето е да си наклони главата и тя да докосне земята. Като цяло изглежда все едно ръцете не го държат и е залитнало бебето. И ръката не трябва да пречи, разбира се. Май е по-добре ръката да е изпъната, защото когато го правят сами така става повечето пъти.
Успех със създаването на каквото и да е свързано със съня. Заслужава си труда, определено.
Аз пък ставам все по-недоволна от педиатъра. Веднъж ни даде направление за гастро. Записвам час, отивам и....не е с правилния код направлението. Сега като станаха на 6 месеца има преглед с ехограф. Обясни ни 100 пъти като на малоумни "като записвате час натъртвайте, че бебетата са на 6м, те знаят за какъв специалист". Звъня аз днес, натъртвам хубаво и те не звучаха много сигурни какво ми трябва. Казвам аз кода на направлението и те "това е направление за гастро, по принцип на 6м правят при нефролог (код 53)". Една приятелка, която роди ден след мен каза, че при нефролог са ходили. Педиатърът казва, че това е правилния код, тя с код 53 не може да издаде ако няма заболяване. Кой крив, кой прав сега? Само ходене и тичане за тъпотии. В Токуда ходихме отделно да занесем на бухтата урината, защото не успях да я взема на време. След 100 часа успях да събера нещо, мъжът ми я носи, след ден все още няма резултат. Звъним няколко пъти, не вдигат. Отиваме "не можем да я намерим, дайде нова" 😒. Хайде пак всичко.
Та някой ако знае нещо, ще съм благодарна да ме просветли.
Между другото и двете са с дефицит на желязо и започват Малтофер. Йей 😒😒😒
Големият ми син също беше с дефицит на желязо на 6 месеца. Педиаторът ми каза, че неговото не е заболяване, а когато започне да яде всичко ще се оправи. Така и стана резултатите на годинка вече бяха добре.
Според мен това се появява при кърмените бебета, понеже до 6 месеца вече се изчерпват запасите им на желязо.  В кърмата няма желязо. Затова сега често купувам пюрета със спанак.

На баткото включис домашно направен спанак със супичките, но беше между 10 и 12 месеца.

Тогава с баткото ми беше доста странно, когато  казваше педиатъра, като започне да яде вафли ще се оправи. Явно имат нужда и от вредни храни.

На баткото не давах сол и захар до годинката, но това сега го отчитам за минус, когато започна да яде сладко и солено му хареса много и понякога прекалява с тях.

За обръщането , не съм му помагала. Слагам го често по-корем още от първите месеци. Той сам се научи да се обръща от корем по гръб и обратно. Като спи се обръща само на една страна, но пък си слага възглавницата на главата.

Колкото повече се опитвам да му помогна са заспи по-бързо става по-лошо, повече му преча. Когато го оставя сам да си заспи е по-добре.

# 738
Fairy между 120 и 150 мл, през нощта около 100. Пробвала съм да давам 180 с идеята да се засити повече и да яде по-рядко, но не иска да ги изпива. Бута си шишето и отказва дори след оригане и малка почивка да го допива
Аз бих започнала по обратен ред - махаш малко от нощното, добавяш го към дневното и така постепенно да яде предимно през деня. Сега яде същото количество, само че по по-малко. Предполагам, че се притесняваш по колко хапва, да не препълва коремчето, така че най-добре питай лекарите, при които е бил по колко може да яде наведнъж. 120-150 само вода или вода с ам? Нашата глезла яде 170 (вода +ам) 5 пъти на ден +някакви лъжички пюре. А тя с храненето беше ужас, нали съм ви казвала, че 2 пъти ходихме до пирогов, защото се дереше много докато се опитвахме да я нахраним.
Титанка, да, знам че е така. Аз също имам анемия, по време на бременността приема доста желязо за да закрепи положението. Захранваме, пък ще видим.

# 739
Не казвам, че не трябва да се яде спанак, но количеството желязо, което има в една торба спанак (знаем как се стопява спанака при готвене) сигурно е по-малко от това, което има в 1 жълтък. А за вафлите - в шоколада също има желязо и се усвоява доста добре и бързо.

# 740
За бъбреците на 6ти месец се ходи при нефролог задължително, с направление от ЛЛ, но не знам кой номер се води. Понеже ние честичко ходим, досега три пъти, та информацията е сигурна.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 13:41 от Жожи

# 741
Момичета идвам с няколко въпроса 😀
Задължителен ли е прегледа при ортопед между 5тия и 6тия месец? Защото ортопеда предния път като бяхме каза,че всичко е наред,но е хубаво да се видим между 5ти и 6ти месец.Но вчера бях при личната за направление и не ми даде,не било нужно да ходим щом нямало някакъв проблем.И сега не знам, какво да правя.Ако трябва ще отида без направление и ще си платя.И да попитам можете ли да ми кажете всички изследвания и прегледи,които са ви препоръчали през 6тия месец,за да знам какво да изисквам от личната,да не стане като сега

# 742
Цвети на нас също ортопедът ни каза, че всичко е наред, но да отидем на 6 месеца пак. Миналия път си платихме, та сега ще поискам направление от педиатърката. Аз знам, че на 6 месеца се пуска кръв и урина и се оглеждат всички органи на ехограф (тоест не само бъбреци, за да се ходи само при нефролог) Но това ми е инфото от други майки. Какво казват личните лакари още не знам

# 743
А за вафлите - в шоколада също има желязо и се усвоява доста добре и бързо.
Това не го знаех. Разгадах мистерията. Когато съм била бременна винаги ми е бил нисък хемоглобина, независимо колко и какви препарати пия. След раждането нисък на втора степен😀, а три месеца след това е ок. Ами като ям тогава здравословно 😀. Не се шегувам, обажавам шоколадови вафли.

# 744
Ъпдейт: Белият морков я спече, май за пръв път има запек. Днес реших да й дам тиква.
Снощи постигна рекорд от 4 часа будуване, въпреки всичките ми опити да приспя. Не само, че не заспа от едното ядене до другото, но и дочака следващото. Напоследък често се случват тези сливания. Ще се побъркам.

# 745
За ортопед - на 1м като бяхме, ни каза след като проходи. После се деформира главата и бхяме при Фурлакис, той каза на 6м. Не записах час и сега има за есента. 🤣 Не знам дали да ходим пак, може да потърся първия. Главата все още е плоска отзад, но равномерно и вече като се върти и със седенето дано се оправи. Подобри се с възглавничката на Фурлакис, но вече е мисия невъзможна да стои на нея за повече от 0.5сек. Това ще му покажа като пита защо не я слагам -

Скрит текст:

Дентц, да не е в преход с дремките?

# 746
Дентц, да не е в преход с дремките?
Виждам, че се обсъждат някакви 3 дремки в темата, но хич не съм в час. Просто гледам да спи на всеки 2 часа и нещо поне, но невинаги се получава. Снощи след като нааааай-сетне заспа, беше последното хранене, не се оригна и увисна на рамото ми. След половин час размисъл накрая отидох да пробвам да я оригна в просъница. Моментът, в който само я докоснах, отвори очи и имаше нови 2 часа на будуване, но важното е, че изкара въздуха или поне част от него. Head Band

# 747
dee и ние се изръсихме за тази възглавница, не защото имаше проблем, а защото “било хубаво да спи на такава”, и при нас е същата работа
Скрит текст:
Това е сигурно преди 2 месеца

# 748
И аз я взех тая възглавница, че нещо главата беше крива. Е няма такъв цирк. Чакам да заспи, и го премествам, намествам, и след 10 мин. възглавницата е на другия край на кошарата. Ми отказах се, той започна да спи много по корем, и в интерес на истината главата започна да се оправя.

# 749
Не казвам, че не трябва да се яде спанак, но количеството желязо, което има в една торба спанак (знаем как се стопява спанака при готвене) сигурно е по-малко от това, което има в 1 жълтък. А за вафлите - в шоколада също има желязо и се усвоява доста добре и бързо.
Съгласна съм с теб, но друго не мога да му предложа за момента. Жълтък сигурно ще яде на 6 месеца и половина, а за вафла е много малък.

И с нашата възглавница се случва същото, или е изхвърлена,  или е върху лицето му и започва да вика.

Не се притеснявайте мами за главичките, до годинката главичките им ще са хубави, без значение спят ли на възглавница или не.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 16:10 от Titanka

Общи условия

Активация на акаунт