Да, да, разбирам, при мен ЕБВ беше 21 за IGm и отговаряше на активна инфекция наистина. IGg 466.беше, след лечението IGm стана 11, а IGg се беше увеличил на 580, което аз лично си го обясних с това, че съм прекарала по-наскоро пак въпросното.
Откровено казано, не знам сега ако си го пусна как ще бъде, планирам да пускам пак. Според мен проблемът май се намира в стойностите на EBV EBNA IgG, защото това сочи дали има хронична инфекция. Аз не знам няма ли как някой да разговаря с тях по тази тема на място, за да се разбере откъде се извежда извода за активна инфекция, ако тези Igm са в норма реално.
Ето какво намерих, предполагам, че за CMV e подобно:
''EBV VCA IgM (Епщайн Бар Вирус Вирус Капсиден Антиген) – основен маркер. Показва остра инфекция. Назначава се при съмнение за мононуклеоза. Доказва се до 2 месеца от началото на заболяването.
EBV VCA IgG (Епщайн Бар Вирус Вирус Капсиден Антиген) – показва прекарана инфекция. Тези антитела остават в организма цял живот.
[u]EBNA IgG (Епщайн Бар Вирус Нуклеарен антиген) – изследва се при необходимост от разграничаване на остра от хронична инфекция.Това е важно ,защото почти 90% от възрастната популация притежават EBV VCA IgG.
Тези антитела се синтезират последни и позитивират серологично в хода на заболяването след 2-3 седмици от клиничните симптоми и са силно повишени през следващите 3-12 месеца. Липсата им и позитивирането на VCA потвърждава остра инфекция с вируса.''
т.е. аз си го обяснявам така - ако имаме високи стойности ина това EBV EBNA Igg, значи имаме проблем. Значи трябва да внимаваме с инфекции, да държим имунитета висок, да се детоксикираме, да се храним здравословно и всичко онова, което си го знаем. Трябва да държим възпаленията далеч от нас.