Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 004
  • 975
  •   1
Отговори
# 390
Joliette, би ли сподели какви са били стойностите преди и след терапията? Реално ние винаги ще си имаме антитела, това е ясно. Чуденката е кое налага да се пият лекарства при положение, че активен вирус няма. Как при положение, че на мен СМV ми е 11 при реф. стойности 0-20 и ми пише в коментара, че имам активна инфекция.

Да, да, разбирам, при мен ЕБВ беше 21 за IGm и отговаряше на активна инфекция наистина. IGg 466.беше, след лечението IGm стана 11, а IGg се беше увеличил на 580, което аз лично си го обясних с това, че съм прекарала по-наскоро пак въпросното.
Откровено казано, не знам сега ако си го пусна как ще бъде, планирам да пускам пак. Според мен проблемът май се намира в стойностите на EBV EBNA IgG, защото това сочи дали има хронична инфекция.   Аз не знам няма ли как някой да разговаря с тях по тази тема на място, за да се разбере откъде се извежда извода за активна инфекция, ако тези Igm са в норма реално.
Ето какво намерих, предполагам, че за CMV e подобно:
''EBV VCA IgM (Епщайн Бар Вирус Вирус Капсиден Антиген) – основен маркер. Показва остра инфекция. Назначава се при съмнение за мононуклеоза. Доказва се до 2 месеца от началото на заболяването.
EBV VCA IgG (Епщайн Бар Вирус Вирус Капсиден Антиген) – показва прекарана инфекция. Тези антитела остават в организма цял живот.
[u]EBNA IgG (Епщайн Бар Вирус Нуклеарен антиген) – изследва се при необходимост от разграничаване на остра от хронична инфекция.Това е важно ,защото почти 90% от възрастната популация притежават EBV VCA IgG.
Тези антитела се синтезират последни и позитивират серологично в хода на заболяването след 2-3 седмици от клиничните симптоми и са силно повишени през следващите 3-12 месеца. Липсата им и позитивирането на VCA  потвърждава остра инфекция с вируса.''
т.е. аз си го обяснявам така - ако имаме високи стойности ина това EBV EBNA Igg, значи имаме проблем. Значи трябва да внимаваме с инфекции, да държим имунитета висок, да се детоксикираме, да се храним здравословно и всичко онова, което си го знаем. Трябва да държим възпаленията далеч от нас.

# 391
Joliette, много съжалявам за това, което сте преживяла, но вие все пак сте имала някакви симптоми на болест и сте имали завишени игм( т.е. активна вирусна инфекция, вероятно реактивация). Тук говорим когато тези препарати се изписват едва ли не профилактично без да има видима причина и при единствено високи игг( което говори за минала вирусна инфекция, и за това че сте прекарали вируса , не се знае кога може и в детството)

# 392
Момичета, не знам дали трябва или не трябва да се пият тези лекарства във всеки отделен случай, но аз ще ви споделя моя. Не мислете, че ви агитирам да пиете, каквото и да било, просто тези вирусологични/имунологични проблеми са спиред мен скрита картина. Миналата година бебето ми почина в 16г.с. Моят тогавашен АГ грам не обърна внимание на неразположението ми, всичко уж беше наред с бебето, вървеше си нормално и отговаряше на г.с.,  темп. имах 37 около два дена, пих някакви обичайни неща, след това уж се оправих, но се влачих с хрема и отпадналост бая време. После разбрах какво се е случило, а след загубата ми вече си направих и изследванията за ЕБ, които се оказаха завишени( и тези за минала инфекция, а също и за нстояща/, като  моят АГ не разбираше нищо от тези неща, аз също към онзи минал момент, в който явно съм била болна/. От Ковачев разбрах за това, че ЕБ може да се реактивизира,/ особено в комбинация с ковид/, както и че при нисък имунитет това е особено възможно да се случи. Защо бебето ми почина няма отговор и категорично заключение, но аз знам, че бях болна от нещо, както и че това привидно леко вирусче е оказало влияние, а после стана ясно и за ЕБ, който явно, че при мен беше реактивизиран. Не знам дали сте чели книгата на Антъни Едуард за черния дроб ( знам, че не е лекар, както и че има противоречиви мнения за него), но в главата си за MTHFR мутацията той обяснява много подробно и за първи път разбрах как ЕБВ, МТХФР и метилиационните проблеми са всъщност свързани. За мен има логика и най-накрая по някакъв начин разбрах защо е задължително хората с MTHFR да правят и детокси - заради черния дроб и възпаленията. Не разбирам нищо от вирусология, нито от IGm, IGG и подобни, но ужасно много ми се иска да знаех за тези неща предварително и казано честно, и валтрекса, и изопринозина бих пила на драго сърце. Изипринозина по принцип никога не съм го давала на голямата ми дъщеря, макар че в София го обожават този антивирусен препарат. След проведенето лечение с валтрекс и изопринозин при мен нещата вече бяха в норма, но преди да получа зелена светлина за опити, ще си направя отново изследвания.
А пила ли си преднозолон или медрол и как влияние има това на MTHFR мутациите

# 393
Joliette, много съжалявам за случилото се!
Трябва и аз да поясня, че на мен освен IgG(завишено силно) и IgM(незавишено), ми изследваха и въпросното EBNA IgG(завишено). Така, че възможно е. Друг е въпросът, че има още много много вируси и друг лекар, при когото бях на ФМ ми обясни пък че антителата се кръстосват и е мн трудно реално чрез антитела да се разграничи кой е активиран, също той ми каза, че по показатели не вижда да имам инфекция в самата матка.

# 394
Момичета, не знам дали трябва или не трябва да се пият тези лекарства във всеки отделен случай, но аз ще ви споделя моя. Не мислете, че ви агитирам да пиете, каквото и да било, просто тези вирусологични/имунологични проблеми са спиред мен скрита картина. Миналата година бебето ми почина в 16г.с. Моят тогавашен АГ грам не обърна внимание на неразположението ми, всичко уж беше наред с бебето, вървеше си нормално и отговаряше на г.с.,  темп. имах 37 около два дена, пих някакви обичайни неща, след това уж се оправих, но се влачих с хрема и отпадналост бая време. После разбрах какво се е случило, а след загубата ми вече си направих и изследванията за ЕБ, които се оказаха завишени( и тези за минала инфекция, а също и за нстояща/, като  моят АГ не разбираше нищо от тези неща, аз също към онзи минал момент, в който явно съм била болна/. От Ковачев разбрах за това, че ЕБ може да се реактивизира,/ особено в комбинация с ковид/, както и че при нисък имунитет това е особено възможно да се случи. Защо бебето ми почина няма отговор и категорично заключение, но аз знам, че бях болна от нещо, както и че това привидно леко вирусче е оказало влияние, а после стана ясно и за ЕБ, който явно, че при мен беше реактивизиран. Не знам дали сте чели книгата на Антъни Едуард за черния дроб ( знам, че не е лекар, както и че има противоречиви мнения за него), но в главата си за MTHFR мутацията той обяснява много подробно и за първи път разбрах как ЕБВ, МТХФР и метилиационните проблеми са всъщност свързани. За мен има логика и най-накрая по някакъв начин разбрах защо е задължително хората с MTHFR да правят и детокси - заради черния дроб и възпаленията. Не разбирам нищо от вирусология, нито от IGm, IGG и подобни, но ужасно много ми се иска да знаех за тези неща предварително и казано честно, и валтрекса, и изопринозина бих пила на драго сърце. Изипринозина по принцип никога не съм го давала на голямата ми дъщеря, макар че в София го обожават този антивирусен препарат. След проведенето лечение с валтрекс и изопринозин при мен нещата вече бяха в норма, но преди да получа зелена светлина за опити, ще си направя отново изследвания.
А пила ли си преднозолон или медрол и как влияние има това на MTHFR мутациите

Не съм пила медрол и нямам идея как влияе.

# 395
Joliette, много съжалявам за това, което сте преживяла, но вие все пак сте имала някакви симптоми на болест и сте имали завишени игм( т.е. активна вирусна инфекция, вероятно реактивация). Тук говорим когато тези препарати се изписват едва ли не профилактично без да има видима причина и при единствено високи игг( което говори за минала вирусна инфекция, и за това че сте прекарали вируса , не се знае кога може и в детството)
[/quote

Съгласна съм изцяло. Добре е някой да иска коментар - който успее да отиде на живо, за да може да е ясно защо и каква е целта. В каква граници искаме да вкараме тези антитела, които така или иначе не можем да променим. Това реактивиране как се проявява и т.н. Но ако се реактивира и ние не разбираме за това, т.е.няма симптоми, е доста притеснително. Иначе съм далеч от мисълта, че момичета, които не са имали проблемни бременности и загуби, са 100% здрави.

# 396
  • Варна
Не съм пила Изопринизин по време на неуспешната си бременност, пих АБ чак в 9-та г.с., а бях болна още от 6-та г.с. ... Истината е, че трябва да изберете на кого да вярвате и Господ трябва да е с вас. Така и не се разбра какво му имаше на моето момиче, но беше много увредено в 13 г.с. и се наложи да прекъснем бременността по мед. показания. С мутации съм, но не те бяха причината за загубата ми. Понякога, каквото и да направиш, случва се това, което ти е отредено. Имам едно живо и здраво момче, след изключително тежка бременност, тогава още не знаех, че имам тромбофилия. Едва оцеляхме и двамата, но успяхме, с момичето нямах никакви проблеми освен леки зацапвания, но изходът беше фатален. Вярвайте на лекарите си, ако имате съмнения, значи не е вашият човек. Няма смисъл да губите и вашето, и неговото време.

# 397
Имя ли такива от вас с цветна снимка при Ковачев и хистеро, след които са ги насочили към инвитро? И кагво пише в заключенията към тези манипулации? Аз мислех (от него знаех), че всечко при нас е наред, но днес репро специалист видя заключенията му и каза, че не разбира защо Ковачев ми е казал, че няма проблем, като и при двете е написано, че има проблеми.... ами... ШОКИРАХ се.

🤯🤯🤯🤯

# 398
Вчера писах на др Ковачев относно противовирусните препарати,които са ми назначени според кръвната картина и той ми отговор,че лимфоцотите са ниски,което предполага активна вирусна инфекция,така че се доверявам и започвам да ги пия една седмица. Надявам се всичко да е наред

# 399
Вчера писах на др Ковачев относно противовирусните препарати,които са ми назначени според кръвната картина и той ми отговор,че лимфоцотите са ниски,което предполага активна вирусна инфекция,така че се доверявам и започвам да ги пия една седмица. Надявам се всичко да е наред
Колко са ви ниски?

# 400
Моите са перманентно занижени, не се повлияха от Валтрекса.

# 401
Момичета, можете ли да препоръчате що-годе добър кардиолог, който да работи по здравна каса? Оказа се, че д-р Найденова, която беше в съседния кабинет до д-р Бояджиева в Майчин дом, и която много харесвах, вече естествено не работи по ЗК. А сега съм в 15 г.с. и следящата ме лекарка по ЗК препоръча преглед при кардиолог, заради завишен пулс около 90, а и имам пролапс на митрална клапа и трябва да се следя.

# 402
  • София
Момичета, можете ли да препоръчате що-годе добър кардиолог, който да работи по здравна каса? Оказа се, че д-р Найденова, която беше в съседния кабинет до д-р Бояджиева в Майчин дом, и която много харесвах, вече естествено не работи по ЗК. А сега съм в 15 г.с. и следящата ме лекарка по ЗК препоръча преглед при кардиолог, заради завишен пулс около 90, а и имам пролапс на митрална клапа и трябва да се следя.

Д-р Маринов в Трета градска болница, но не знам, дали работи по ЗК.

# 403
Др. Маринов е детски кардиолог! Мисля че тук става въпрос жената да се прегледа. Пулс 90 не мисля, че е чак завишен за бременна. Тогава по принцип пулса е по-висок. А и този пролапс майката го има, а не бебето, поне така се разбира от поста.

# 404
За мен е, да, на моменти си завишава 90, но не и 100 засега. Става дума за спокойно положение, ако имам физическа активност сигурно и 150 стигам. Вечер се случва и да си го усещам в ушите. Като цяло е често срещано, но аз така или иначе се следя при кардиолог по принцип, пролапса трябва да се следи, особено сега. АГ по ЗК ме изпрати, дори без да кажа, че имам такова желание. Маринов не мисля, че е по ЗК, а и той прави ехокардиография на плода, да.
Моля за други предложения момичета, ако някой знае ❤️
Др. Маринов е детски кардиолог! Мисля че тук става въпрос жената да се прегледа. Пулс 90 не мисля, че е чак завишен за бременна. Тогава по принцип пулса е по-висок. А и този пролапс майката го има, а не бебето, поне така се разбира от поста.

Общи условия

Активация на акаунт